Dodaj do ulubionych

ogrodowa III

27.01.05, 10:06
czy ktoś z was czytał, co na temat naszego osiedla piszą ludzie na forum pt.
developerzy? jestem przerażona, bo kupując tu mieszkanie nie miałam pojęcia,
że nasze osiedle ma taką opinię; zamierzałam za jakis czas sprzedać
mieszkanie ale obawiam się, że będę miała z tym problem...co o tym sądzicie?
pytanie do marcella, który kupił mieszkanie z rynku wtórnego - czy nie
przerażało cię to co inni wypisują na temat indry?
Obserwuj wątek
    • marcello1975 Re: ogrodowa III 27.01.05, 10:41
      Przed kupnem mieszkania dokładnie przeczytałem wszystkie opinie na temat
      osiedli Ogrodowa na forum developerzy. Na początku mnie zniechęciły i
      zainteresowałem się osiedlami WNJ i Kwadrat, jednak brakowało mi czegoś co
      przekonałoby mnie do tamtych lokalizacji (czytajac kilka ostatnich wątków
      myślę, ze miałem jakieś przeczucie) a może po prostu mniej mi sie spodobały.
      Potem trafiłem w necie na ogłoszenie dot. mojego mieszkania i spotkałem się z
      włascicielem na miejscu - nic nie zastąpi bezpośredniej konfrontacji ;-)
      osiedle mi się spodobało, mieszkanie również, a po wczytaniu się w komentarze
      okazało się, ze wiekszosć negatywnych opinii dotyczy osiedli Ogrodowa I i II.
      Zarzuty dot. wysokich kosztów ogrzewania elektrycznego nie potwierdziły się
      (sprawdzałem rachunki), podobnie te dot. cienkich ścian i hałasu (to też
      sprawdzałem). Poza tym doszedłem do wniosku, że na forum Developerzy toczy się
      swego rodzaju "gra" między developerami, którzy sabotują sprzedaż mieszkań na
      swoich osiedlach zarzucając konkurencyjne negatywnymi opiniami.
      Ja nie myślę na razie o sprzedaży mieszkania. Wg mnie Warszawa będzie się nadal
      rozrastała w tym kierunku, komunikację poprawi przebudowa Puławskiej, rozwinie
      się infrastruktura co w mojej opini w dłuższym okresie czasu podniesie wartość
      tych lokalizacji.
      kawka9, jesli poczytasz fora dot. innych osiedli i developerów to się
      uspokoisz ;-) wszedzie są zadowoleni i niezadowoleni
      ---
      Marcello
      • kawka9 Re: ogrodowa III 27.01.05, 10:52
        Bardzo Ci dziękuję za szybką i wyczerpującą odpowiedź. Mam nadzieję, że będzie
        tak jak piszesz. A pytałam o kwestię sprzedaży, bo mój mąż może w najbliższym
        czasie dostać kontrakt za granicą i obawiam się, że sprzedaż tego mieszkania
        może być problemem w tak krótkim czasie.
        • terramex Re: ogrodowa III 27.01.05, 12:49
          W tej chwili najlepiej nie wyjdziesz na sprzedaży mieszkania na tym osiedlu.
          Proponuję poczekać na lepszą infrastrukturę, a przez ten czas wynajmować
          mieszkanie. Ile czekać? IMHO przynajmniej około 2-3 lata.
          A propos...jak oceniacie żywotność technologii zastosowanej przez wspaniałych
          inżynierów z Kanady?
          • kawka9 Re: ogrodowa III 27.01.05, 12:59
            Wiem, że nie wyjdę najlepiej na tym interesie ale nie zależy mi na tym, żeby
            zarobić na sprzedaży tego mieszkania. Po prostu jeśli wyjedziemy, będzie ono
            dla nas kłopotem. Będę gotowa sprzedać to mieszkanie po kosztach własnych ale
            obawiam się, że i wówczas nie będzie to proste...
            Technologia kanadyjska podobno nie jest wcale zła, wszystko zależy od jakości
            drewna i umiejętności budujących.
            Pozdrawiam.
            • maciaciena Re: ogrodowa III 04.04.05, 23:21
              kawka - jestesmy zainteresowani zakupem domu na ogrodowej - mnel@konto.pl
              czekam na info i propozycje - jesli oczywiscie aktulna:)
              • marcello1975 Re: ogrodowa III 05.04.05, 09:58
                Podjedźcie na Ogrodową III - widzialem, że jest na sprzedaż mieszkanie na
                parterze w budynku nr.6. Nie pamietam numeru telefonu (przyczepiony jest na
                szybie).
                • maciaciena Re: ogrodowa III 05.04.05, 11:32
                  Marcello dzieki, dziś podjedziemy - napisz proszę, warto? juz zgłupiałam od
                  komentarzy - naprawde mi się tam podoba, czy miales problem a aktem
                  notarialnym? z metrazem? proszę odpisz
                  dzieki z góry
                  pozdrawiam
                  m.
                  • kawka9 Re: ogrodowa III 05.04.05, 11:45
                    Witaj maciacieno, odpisałam Ci więc sprawdź skrzynkę.
                  • marcello1975 Re: ogrodowa III 05.04.05, 13:00
                    maciaciena, wg mnie warto. Ja jestem bardzo zadowolony z zakupu. Z aktem
                    notarialnym nie miałem specjalnych problemów, choć transakcję przeprowadzalem
                    za pośrednictwem innej kancelarii notarialnej. Co do metrażu to od poczatku
                    miałem świadomość tego, że Indra podawała zawyżony metraz (tzw. brutto). Jeśli
                    jest się tego świadomym, to kazdy wie co kupuje. A osiedle jest naprawde bardzo
                    przyjemne, ciche, idealne na relaks i wypoczynek po całym dniu pracy. Byłaś,
                    wiec widziałaś jak wygląda osiedle (latem jest jeszcze łądniej). Dodam tylko,
                    ze samoloty nie przeszkadzają (wszyscy o to pytają), na Pulawską trzeba nauczyć
                    sie wyjeżdząć o określonej porze by ominąć korki, a bliskość Lasu Kabackiego to
                    ogromny atut. Polecam:-)
                    • maciaciena Re: ogrodowa III 05.04.05, 21:14
                      hej marcello ... dziękuję:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka