mag29 17.11.07, 09:18 Witam, czy ktos wie czy da sie dojsc do metra kabaty przez las kabacki z jozefoslawia? Czy dlugo to trwa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hannah24 Re: Las Kabacki - Metro Kabaty 17.11.07, 10:44 Niestety dość długo. Od Wilanowskiej ścieżką na wprost ok. 25 minut do ogrodzenia stacji postojowej metra, ale potem jeszcze drugie tyle w prawo wałem wzdłuż płotu i znowu w lewo kilka minut do Tesco i metra. Można też na ukos środkową ścieżką i przed wyjściem na Powsin w lewo i prosto wyjść na Kabaty, ale tak czy tak to niezły spacer. Odpowiedz Link
macrad Re: Las Kabacki - Metro Kabaty 17.11.07, 20:50 Sprawdzałem doświadczalnie, bo za mniej więcej rok będzie mnie to interesowało. Od wejścia do lasu przy skrzyżowaniu Działkowa - Wilanowska około 30 - 35 minut krokiem śreniospacerowym (czyli bez biegów, ale też bez nadmiernego podziwiania przyrody). Rowerem 10 - 12 minut. W sumie do centrum wychodzi mniej więcej godzina, jeśli iść pieszką. Samochodem do centrum na ogół dłużej i chyba, jeśli nie są to trzaskające mrozy albo głucha noc, na nogach + metrem nieco przyjemniej, taniej i bezpieczniej. Odpowiedz Link
mic2100 Re: Las Kabacki - Metro Kabaty 19.11.07, 16:22 Wg. mnie najkrótsza trasa jest następująca: należy dojść do lasu Wilanowską. Na granicy lasu jest skrzyżowanie dróg: idących wzdłuż granicy i trzech wchodzących wgłąb. Wybieramy tę środkową idącą lekko w prawo. Idziemy nią prosto aż połączy się pod kątem około 30 stopni ze ścieżką prowadzącą do Powsina. Teraz skręcamy w drugą ścieżkę w lewo. To taka aleja idącą prosto jak strzelił, lekko pod górkę. Wychodzimy nią z lasu przy wschodnim ogrodzeniu stacji postojowej metra. Idąc ścieżką w kierunku domów, lekko w lewo, dochodzimy do końca KENu i stacji Kabaty. W drugą stronę równie łatwo: Ze stacji idziemy KENem, aż do końca, przechodząc koło wentylatorni metra, dochodzimy do stacji postojowej. Skręcamy w lewo i obchodzimy stację postojową wzdłuż ogrodzenia. Dochodzimy do granicy lasu, skręcamy w lewo i idziemy wzdłuż lasu. Po jakiś 300 metrach skręcamy w prawo w pierwszą dużą ścieżką i idziemy nią do jej końca. Tam gdzie ta droga się kończy, skręcamy w prawo. Idziemy prosto aż do skrzyżowania w kształcie litery "y". Tam skręcamy w lewo i idziemy cały czas jak prowadzi droga. Dochodzimy do Wilanowskiej. Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem. Odpowiedz Link