tomekromek123 18.08.09, 23:08 Jak chcecie zobaczyć jak powinno się budować drogi i w jakim tempie to zajrzyjcie na ul. Cyraneczki pomiędzy Wilanowską a Julianowską, po prostu serce się cieszy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mizsio Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 19.08.09, 09:27 ... chodza sluchy ze ta droga nie bedzie miala przebicia do ul. Julianowskiej przez jakis nieokreslony czas (tj. bedzie ulica slepa)? Czy ktos cos moze wie pewnego na ten temat? :) Odpowiedz Link
expiter no i super ze slepa 20.08.09, 08:31 no i super, ze to bedzie slepa ulica bedzie to jedyne miejsce, w którym będzie można spokojnie bez tira za plecami pospacerowac i na rolkach pojezdzic Odpowiedz Link
glov Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 21.08.09, 20:18 Cyraneczki nie dochodzi do Julianowskiej bo to inny przetarg (patrz watek forum.gazeta.pl/forum/w,20162,97863918,98231671,chodniki_na_Julianowskiej.html) Przetarg na Julianowską (między innymi ze skrzyżowaniem z Cyraneczki) ogłoszono 23.07.2009 www.bip.piaseczno.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=4398&Itemid=345 Dla Cyraneczki w kierunku torów gotowy jest projekt budowlany, został wykonany i podobno przekazany do gminy (przez pobliskiego developera - Bouygues). Teraz na Cyraneczki w kierunku torów trwa układanie magistrali wodnej i kolektora ściekowego z przepompownią. Odpowiedz Link
matsle76 Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 19.08.09, 09:27 kilkukrotnie przejeżdżałem/przechodziłem obok i jakoś starosty nie widziałem wśród budowlańców ... Odpowiedz Link
miszkowiec Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 19.08.09, 10:01 Generała też nie zobaczysz na linii frontu, a bitwę/wojnę wygrać potrafi ;) Odpowiedz Link
matsle76 Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 19.08.09, 10:25 w zasadzie to masz rację :) ale obawiam się, że ten generał bitwy/wojny wygrać by raczej nie zdołał ... Odpowiedz Link
miszkowiec Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 19.08.09, 10:29 Obawiałem się takiej odpowiedzi ;) No ale jaki wyborca, taki generał... :) Odpowiedz Link
matsle76 Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 19.08.09, 10:32 pozostaje mi mieć nadzieję, że nie masz mnie na myśli :) bo wyborca ze mnie zdyscyplinowany, ale niestety z małą siłą przebicia ... Odpowiedz Link
miszkowiec Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 19.08.09, 11:12 Nie nie ;) Nikogo konkretnego nie miałem na myśli :) Odpowiedz Link
emza4 Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 19.08.09, 10:31 Wszystkie inicjatywy drogowe na tym zaścianku sa mile widziane ale... Budowa Cyraneczki na tym odcinku to akurat żadna rewolucja, istnieje połączenie przez Kameralną. Jak wybuduje odcinek między Wilanowską a Ogrodową (czy ja tego dożyję?) to będzie coś. Wtedy będzie można przejechać J&J w poprzek od Osiedlowej do Julianowskiej! Odpowiedz Link
gjupek Re: Cyraneczki Kurop 19.08.09, 11:29 Droga jest budowana w super tempie to fakt, ale powodem jest tylko to, że w najbliższym czasie rusza budowa na końcu Cyraneczki czy Kuropatwy jednym słowem przy Julianowskiej. Co tam będzie nie wiem ponoć pawilony czy inna usługówka natomiast na pewno buduje się już parking. Wprowadzenie na tą budowę tak ciężkiego sprzętu, a w szczególności walców wibrujących jest pomyłką o czym już wiedzą mieszkańcy Cyraneczki, pękają ściany i sufity, ale cooooooooooootam Starosta Dąbek buduje drogę .............sobie? Odpowiedz Link
gandalfbeauty Re: Cyraneczki Kurop 19.08.09, 11:40 tak sie powinno budowac drogi, i w takim tempie skad wiesz "gjupek"ze pekaja sciany/sufity??? Odpowiedz Link
miszkowiec Re: Cyraneczki Kurop 19.08.09, 11:41 Ja tam nie jestem ani budowlańcem, ani inżynierem, ale może jak skorzystają z ciężkiego sprzętu, to droga nie będzie się zapadać po 3 miesiącach? Choć w sumie po co nam równa nawierzchnia - potem trzeba będzie stawiać progi, a tak od razu będą naturalne ograniczniki... Odpowiedz Link
tomekromek123 Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 19.08.09, 22:32 Trochę dziwią mnie niektóre komentarze, ale cóż. Chciałem tylko zwrócić uwagę na to w jakim tempie budowana jest droga przez Powiat a w jakim przez gminę (patrz Julianowska). Z tego co wiem skrzyżowanie z Julianowską miała budować Gmina. Ten odcinek jest budowany ponieważ są uregulowane własności, odcinek Wilanowska /Ogrodowa i dalej w przyszłym roku. I ja w to wierzę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
matsle76 Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 19.08.09, 23:52 Żeby było jasne: Ja również jestem zadowolony z tempa budowy. I również chciałem na coś zwrócić uwagę, a mianowicie na (moim zdaniem) nietrafiony temat posta. Chciałbym również wierzyć, że w stronę Puławskiej pójdzie równie szybko, a nawet szybciej. W tym przypadku jednak uwierzę jak zobaczę, że coś się dzieje (pojawi się sprzęt, robotnicy, tablica informacyjna itd.) Pozdrawiam Odpowiedz Link
gjupek Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 20.08.09, 11:20 Żeby było jasne: Ja również jestem zadowolony z tempa budowy i z tego co widzę z jej jakości. Z tego co wiem ulica przez jakiś czas będzie ślepa od strony Julianowskiej. Przyłączam się do zdania "matsle76" i proponuję dyskretną zmianę tematu posta "Staroście Dabkowi budują drogę i dalej jak w oryginale..." Ciekawe co się będzie działo na Uroczej, bo ostatnio widziano tam geodetów ze sprzętem pomiarowym. Odpowiedz Link
basias-ka Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 20.08.09, 12:03 Witam, ciekawe jak zostanie rozwiązany problem skrzyżowania? światła? oraz kiedy nastąpi pociągnięcie ul. kuropatwy do Ogrodowej a następnie puławskiej? czy ktoś coś wie? bs skrzyżowanie cyraneczki z wilanowską to dobry moment na pociągnięcie chodników do lasu Odpowiedz Link
miszkowiec Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 20.08.09, 12:46 Na skyscraperscity.com jest również wątek poświęcony inwestycjom w naszej gminie. www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=570401&page=3 Porozumienie w sprawie tej drogi panowie Dąbek i Zalewski podpisali już we wrześniu ub. roku. Projekt techniczny miał być gotowy na koniec czerwca br. Nie wiem gdzie tu elementy kampanii wyborczej, ale to nieistotne. Z zamieszczonego materiału wynika, że: - odcinek od Julianowskiej do Osiedlowej będzie gotowy w 2011 - od Julianowskiej do torów w 2012 pod warunkiem uchwalenia planu zagospodarowania przestrzennego Przy okazji w wątku są newsy dotyczące budowy Decathlona, centrum handlowego przy Energetycznej oraz P+R w Piasecznie. ;) Odpowiedz Link
miszkowiec Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 20.08.09, 12:57 Tutaj też to było: www.piaseczno.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=466&Itemid=73&lang=pl Tutaj koncepcja skrzyżowania Kuropatwy z Julianowską: www.piaseczno.eu/images/stories/xls/cp%20100%2001a.pdf Odpowiedz Link
mizsio Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 20.08.09, 16:13 Piekne skrzyzowanie tylko kanal jeziorki ginie gdzies pod droga... Odpowiedz Link
miszkowiec Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 21.08.09, 07:43 W sumie mogli puścić górą na akwedukcie ;) I norie wybudować, żeby ładnie skrzypiały... Odpowiedz Link
r.af Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 21.08.09, 13:31 No to Pan starosta bedzie musiał wykupić sam od siebie teren na mi. którym ta wspaniała architektura drogowa zaistnieje coż dziwny zbieg okoliczności :# na ale czego sie nie robi dla społeczeństwa. Odpowiedz Link
miszkowiec Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 21.08.09, 14:38 A to pan Starosta jest posiadaczem ziemskim w naszej wsi? Odpowiedz Link
im69 Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 21.08.09, 15:15 Też nie mieli na co wydawać kasy !!! Lepiej chodniki na Wilanowskiej w stronę lasu by zrobili !!! Odpowiedz Link
miszkowiec Re: Starosta Dąbek buduje drogę Cyraneczki Kurop 21.08.09, 16:12 To przynajmniej nie będzie kłopotu z wyceną i wykupem działek ;) Ja tam widzę w tym same pozytywy :)) Odpowiedz Link
cyntia33 a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławską? 21.08.09, 11:17 Jakoś nie jestem w stanie wywnioskować z tych planów, więc bardzo proszę, by ktoś mnie oświecił :) Czy Cyraneczki - w stronę Puławskiej zostanie połączona z ul. Kuropatwy i dalej do skrzyżowania, które obecnie istnieje (przy stacji Lukoil). I tą drogą za salonem Lexusa - w stronę Raszyna. Czy może z Bażancią? Czy może zostanie poprowadzona nowa droga przez dawne Eko Mysiadło? Bo jeśli któryś z tych pierwszych wariantów, to chyba będzie grubsze zamieszanie, jeśli będą chcieli poszerzać drogę i wykupywać działki i dojść do porozumienia nie tylko z Mysiadłem ale i z Ursynowem, do którego należy część Kuropatwy i Bażancia. Odpowiedz Link
basias-ka Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 21.08.09, 11:21 moim zdaniem ul. cyraneczki powtaje tylko i wyłącznie aby odciążyć ul. kameralną i szkołę - zmniejszenie ruchu wokół szkoły - reszta nie ma szans na realizację tj. - przebicie z julianowa do puławskiej - chodniki bs Odpowiedz Link
tomekromek123 Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 22.08.09, 18:42 Witam. ul.cyraneczki będzie wchodziła w ul. Kuropatwy. Niestety ul. Wilanowska jest ul. Gminną, Powiat nic do niej nie ma.Z tego co się dowiedziałem następny odcinek Wilanowska / Ogrodowa bedzie budowany w przyszłym roku. Ten odcinek został wybrany jako pierwszy z dwoch powodów: Pierwszy powód jak już ktoś słusznie zauważył to odciązenie ul. Kameralnej. Drugi bardzo prozaiczny ale tez bardzo ważny, na. tym odcinku są uregilowane własnosci gruntu. Gdyby ktoś nie wiedział to informuję że starosta Dąbek jest mieszkańcem Józefosławia i jednocześnie naszym sołtysem, więc nikogo nie powinno dziwić ze wykonuje inwestycje na naszym terenie. Osobiscie uważam ze powinniśmy się z tego faktu cieszyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kamilltee Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 23.08.09, 20:58 Tomekromek123 ma 100% racji Oczywiście, że tą drogę buduje powiat, więc nie mieszajmy pojęć z chodnikami na Wilanowskiej. Zadajcie sobie trud sprawdzena KTO i KIEDY wykupił ten kawałek gruntu pod tę drogę. Dowiedziałem się dziś tyle: - obecnie budowany odcinek będzie tymczasowo (do przyszłego roku) "wprowdzony" koło technikoloru na parking technikoloru (krawężniki już są) z powodu braku prac nad skrzyzowaniem z Julianowską. Skrzyżowanie wraz z Julianowską miała wybudować GMINA, ale chyba jednak przejmie to Powiat, bo "bedzie szybciej". Kanał ma być "schowany" pod jezdnię, ale nie ma jeszcze ostatecznych uwarunkowań "oddziaływania na środowisko". - sprawdźcie do kogo nalezy ostatni kawałek ziemi (ten za drzewami) przed rzuceniem podobnych oskarżeń na forum. Czyj jest teren koło stodoły. - odcinek Cyraneczki od Wilanowskiej do Ogrodowej ma powstać w 2010r, kolejny rok później. Ostateczny przebieg tej ulicy do Puławskiej jest chyba nadal nieznany (ostatni odcinek Kuropatwy jest zbyt wąski). i jak zwykle znajdzie się ktoś kto napisze: "zamiast niej niech wybudują chodniki" ... ręce opadają Odpowiedz Link
tomekromek123 Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 24.08.09, 18:52 Witam. Dzięki kamilltee za pomoc w przekazywaniu dodatkowych informacji. Ja z kolei dzisiaj się dowiedziałem, ze ten odcinek Cyraneczki będzie prawdopodobnie gotowy już na 1 września.Pozdrawiam Odpowiedz Link
glov Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 24.08.09, 23:34 Z mapy władania wynika że działki w śladzie Cyraneczki przy Julianowskiej są prywatne (oprócz rowu :-) oczywiście). Ciekawe czy ktoś się zajmuje wykupem? Odpowiedz Link
tomekromek123 Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 26.08.09, 20:19 Myślę ,że tak. Droga tymczasowa już jest na prywatnym gruncie. Odpowiedz Link
glov Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 26.08.09, 22:05 a orientujecie sie czy tam bedzie asfalt czy kostka jak na wilanowskiej? Odpowiedz Link
witkoim Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 27.08.09, 09:04 jest już położony asfalt...........Ale ten zakręt przy tym wielkim drzewie to podziwiam ich jak go zrobili. Ojjjj będą wypadki i stłuczki ojjj będą .......... Odpowiedz Link
part_two Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 27.08.09, 11:19 Już dziś nią jechałam. Kulturka, gładko, chodniczki... to tak może być ? A po bokach ładne segmenty w angielsim stylu. Pewnie nie są zbyt szczęśliwi, że taka arteria obok wyrosła, ale też dojazd po twardym nie do pogardzenia. Droga rzeczywiście do Julianowskiej nie dochodzi - trzeba jechac po chodniku "dziwny jest ten świat"... A Julianowska stoi, a dziś to nawet płynie. Wczoraj byłam na myjni. Dziś też jadę ;-) Pozdrawiam w ten refleksyjny poranek Odpowiedz Link
tomekromek123 Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 28.08.09, 20:53 Witam. Sprawdziłem trwają negocjacje z właścicielami gruntu tam gdzie rosną drzewa. Ten chodnik to serwisówka która będzie do czasu wykonania skrzyżowania docelowego.A czy ktoś wie kiedy skończą Julianowską ?. Pozdrawiam Odpowiedz Link
glov Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 30.08.09, 19:03 UM ogłosił w lipcu przetarg. Tytuł jest straszny: "Wykonanie projektu budowlanego i wykonawczego ulicy Julianowskiej na odcinku od ul. Przesmyckiego w Piasecznie do ulicy Kameralnej w Józefosławiu" Straszny dla tego, że dopiero jest to przetarg na projekt budowlany i wykonawczy, nie mówiąc o przetargu na wykonanie robót budowlanych! W SIWZ jest wszystko czarno na białym: "... 3. Zamówienie należy zrealizować w terminie: projekt budowlany i wykonawczy do dnia 30.06.2010r Uzyskanie decyzji – zezwolenia na realizację inwestycji drogowej do dnia 30.09.2010r. ..." Czyli dopiero za rok będą mogli ogłosić przetarg na wykonawcę robót. Niech mnie ktoś poprawi (mam nadzieję że się mylę), bo sam nie mogę w to uwierzyć, że jeszcze ponad rok będziemy jeździć po polnej drodze!!!! Odpowiedz Link
jania55 Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 31.08.09, 01:29 Wg mojej wiedzy ten porzetarg dotyczy chodników, ścieżki rowerowej i oświetlenia, które - jak wynika z terminów - nie będą gotowe przed rokiem 2012. Natomiast jezdnia w krawężnikach powinna być gotowa do końca października br (oczywiście jak się wyrobią:)) Odpowiedz Link
bolobyk Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 31.08.09, 10:23 przy okazji budowy należałoby taż pomyślec o jakichś znakach pierszeństwa przy skrzyżowaniu z Wilanowską, bo w zasadzie teraz to jest skrzyżowanie równorzędne, a nie o to chyba chodziło Odpowiedz Link
glov Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 31.08.09, 13:29 No faktycznie - nie przeczytałem załącznika: "A - Opis przedmiotu zamówienia". Tam jest jak piszesz - chodniki, podjazdy ścieżka rowerowa. I jeszcze jest takie zdanie "Projekt należy dowiązac do projektu ulic wg. którego jest realizowana nawierzchnia jezdni wraz z infrastruktórą techniczną." Uff. Odpowiedz Link
miszkowiec Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 01.09.09, 09:22 Jest też ciemna strona tego remontu - jak zrobią Julianowską, to znowu rano cały ruch z Okulickiego będzie na Jagielskiej... To ja już wolę, żeby skończyli w 2012 :))) Odpowiedz Link
tomekromek123 Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 05.09.09, 10:47 Witam. Miszkowiec masz dużo racji, ale tak pozostawić ul. Julianowską się nie da. Podstawa to właściwe oznakowanie, kultura jazdy i niestety kontrola. A propo oznakowania dowiedziałem się,że zaraz po niedzieli będzie oznakowana przez Powiat ul. Cyraneczki. Odpowiedz Link
glov Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 05.09.09, 21:27 a co to znaczy "oznakowana przez powiat"? Szarfy z napisem "Cyraneczki" rozwiną? Odpowiedz Link
tomekromek123 Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 15.09.09, 20:59 Witam. Przepraszam glov nie było mnie, dlatego odpowiadam dopiero teraz. Oznakowanie dotyczy bezpieczeństwa ruchu na drodze, jest ona już wykonane. Widziałem dzisiaj,że robione jest oświetlenie. Jest coraz lepiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kamilltee Re: a jak będzie wyglądało skrzyżowanie z Puławsk 15.09.09, 21:21 w związku z zamknięciem forum gazeta.pl dyskusja przeniesiona na nowe forum www.jozefoslaw.com.pl/forum/viewtopic.php?t=32 Odpowiedz Link