Dodaj do ulubionych

RODOS-Kolymbia

IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 04.02.04, 11:44
Mam nadzieję, że ktoś z Was może mi coś powiedzieć na temat tej okolicy.
Liczę na mniejsze tłumy turystów (??), może też parę słów o plaży i
komunikacji. Czy to prawda, że bez problemu dostanę się do Rodos i Lindos
(autobusem) ?
Z góry dziękuję za wszelkie uwagi.

Obserwuj wątek
    • Gość: ann-lee RODOS-Kolymbia, opinie-czekamy ! IP: *.wshe.pl 05.02.04, 09:02
      Ja tez czekam na wasze komentarze, planuje jechac tam z rodzina w lipcu (4-
      letnia corka), jak oceniacie plaze, miejscowosc pod katem pobytu z dzieckiem ?
      Scan Holiday ma tam w ofercie pare fajnych hoteli, moze to dobry pomysl na
      lato !
    • Gość: e. Re: RODOS-Kolymbia IP: *.the.forthnet.gr 06.02.04, 10:39
      autobusy na wyspie nie sa najlepszym pomyslem!sa zatloczone i kursuja
      niezgodnie z rozkladem. bez samochodu nie zwiedzi sie wyspy.
      pozdr.
    • Gość: asmoga Re: RODOS-Kolymbia IP: *.radio.com.pl 06.02.04, 18:20
      Byłam w Kolymbii z 5-letnim ówcześnie synem 2 lata temu, ze śp. biurem "Big
      Blue". Miejscowość jest nieduża, ale miła. Kilkanaście hoteli, kilka sklepów
      spożywczych, więcej z ubraniami, kilkanaście knajp, jedna czy dwie apteki, parę
      budek telefonicznych. Do najbliższej plaży mieliśmy na piechotę ok.800 metrów,
      ale była kiepska, żwir przemieszany z kamieniami. Trchę lepsza była jeszcze
      jakieś 300 metrów dalej, ale tam budował się wtedy jakiś wielki hotel, więc
      może teraz ta plaża jest hotelowa albo płatna dla obcych. Naprawdę ładne plaże
      zwiedziliśmy dzięki znajomym, którzy wypożyczli samochód - trzeba było do tych
      plaż dojechać kilkanaście kilometrów.
      Co do komunikacji autobusowej, to nie jest tak źle - tłoku nadmiernego nie było
      (może dlatego, że był to czerwiec?), ale kierowcy nie bardzo trzymają się
      rozkładu. Jadąc do miasta Rodos, czekaliśmy ponad pół godziny. Kierowca
      sprzedał nam 2 bilety, a potem kontroler (czy konduktor) bardzo się zdziwił, że
      kupowałam bilet dla 5-latka. Hmm.
      Ogólnie pobyt w Kolymbii wspominam dobrze - może oprócz małych mrówek, które
      ciągle chodziły po stołach w hotelowej restauracji. A byliśmy w
      hotelu "Marathon".
      asmoga
      • Gość: nina Re: RODOS-Kolymbia IP: *.kprm.gov.pl / *.kprm.gov.pl 09.02.04, 09:18
        Bardzo dziękuję za informacje.
        nina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka