Dodaj do ulubionych

Rodos - warto?

IP: 217.153.44.* 12.02.04, 15:00
zastanawiam się nad wyjazdem na tą wyspę. Byłam w zeszłym roku na Krecie i
boję się że Rodos mnie teraz rozczaruje... a może polecacie jakąś inną wyspę?
Obserwuj wątek
    • Gość: zosia Re: Rodos - warto? IP: *.kabelA.oprit.rug.nl 12.02.04, 15:26
      hej,
      kazda wyspa Grecka jest inna - ma inny charakter, roslinnosc - laczy je za to
      wpaniala kuchnia, atmosfera i otwarosc mieszkancow. Rodos takze rozni sie od
      Krety - Rodos jest zielona , na Krecie krajobraz jest raczej ksiezycowy. Poza
      tym wedlug mnie Rodos jest bardziej "luksusowa wyspa" - w stolicy wyspy
      wszystko jest takie bardziej zadbane, hotele tez sa tu o wyzszym standarcie niz
      na Krecie. Bedac na Rodos na pewno trzeba zobaczyc doline motyli, zwiedzic
      starozytne miasto (w miescie Rodos), a takze akropol w Lindos. Poza tym mozesz
      wybrac sie promem na inna wyspe (np.Kos). Na pewno Rodos Cie nie rozczaruje!!!!!
      • Gość: Zachary Re: Rodos - warto? IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.02.04, 14:00
        Zabrzmi nieco dziecinnie, ale warto choćby dla samego Aqua Parku w Faliraki. Co
        zwiedzić napisała już Zosia . Wyspa jest o wiele mniejsza od Krety ,ale wcale
        nie mniej zróżnicowana - różne krajobrazy ,różne plaże (w końcu z dwóch stron
        masz dwa różne morza). Byłem na jednej i na drugiej - polecam - nie
        rozczarujesz się .A Rodyjska starówka to po prostu sam miód ...
        Pozdrawiam z Krakowa.
        • chaladia Potwierdzam! 16.02.04, 09:59
          Aqua Park jest niesamowity!
          Poza tym Starówka w Rodos i Cytadela w Lindos.
          Jest jeszcze wiele innych atrakcji - wyjechaliśmy na punkt widokowy nad
          lotniskiem (kilkaset metrów n.p.m. o kilkaset metrów od morza) i oglądaliśmy
          lądujące pod naszymi nogami samoloty - widok na morze, aż do Kos!
    • czarodziejka1 Re: Rodos - warto? 16.02.04, 14:08
      Kreta i Rodos to zupełnie różne wyspy. Kreta jest duża, dzika i tajemnicza.
      Rodos natomiast jest dużo mniejsza i bardziej skomercjalizowana. Można też
      powiedzieć, że jest "podrasowana" pod turystów. Osobiście jestem zakochana w
      Rodos, a zwłaszcza w jest Starym Mieście. W tym roku lecę tam po raz czwarty,
      chociaż na Kretę też się wybieram w tym roku już po raz drugi :)
    • Gość: pepe Re: Rodos - warto? IP: *.itaka.pl / 194.181.107.* 17.02.04, 11:01
      O starówce w Rodos i akropolu w Lindos już wiesz; dołóż do tego fantastyczne
      plaże na Tsambice, czy koło Charaki (Agathi) i życie nocne w Lindos. Rodos jest
      naprawdę super. Polecam Ci jedynie hotele w okolicach Kolimbii i Lindos. Taniej
      i przyjemniej.
      • Gość: Piotrek Re: Rodos - warto? IP: *.coig.katowice.pl 25.02.04, 11:52
        Warto , warto nie zastanawiaj się !
        Zamek wielkich mistrzów jest wprost niesamowity , zreszta całe miasteczko też.
        Lindos , Faliraki - to już było wspomniane przez poprzedników , poswięć też
        trochę czasu na wybrzeże po południowo - zachodniej stronie wyspy jest trochę
        dzikie.
        Rano i wieczorami trochę wieje meltemi, no i te cykady, naszczęscie milkną na
        noc.
        Ludzie mili.......
        a ja w tym roku wybieram się na kretę , czy warto ??????
        • Gość: aga Re: Rodos - warto? IP: *.elle.com.pl 25.02.04, 17:38
          kreta jest kompletnie obłędna, naprawdę warto tam pojechać. Ja byłam już dwa
          razy, a najchętniej przeniosłabym się tam na stałe. Konieczne do odwiedzenia:
          Agios Nikolaos, płaskowyż Lassithi z wiatrakami - we wschodniej czesci wyspy;
          Matala, Agia Galini i ruiny Gortyna - na poludniu i Elafonissi na zachodzie
          wyspy. Mase cikawych rzeczy znajdziesz w internecie.
          • Gość: mika Re: Rodos - warto? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 18:21
            A mnie sie kreta ... nie podobala.
            • Gość: zuia Re: Rodos - warto? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 19:03
              a dlaczego?
              ja mysle o krecie teraz, podobno jest szansa ze przed latem troche niewypalonej
              roslinnosci jeszcze sie ostanie. czy myslicie ze warto, jak sie chce cos
              zobaczyc, ale samochod odpada, to na nogach lub rowerem?
              wdzieczna bede za wskazowki.
              • Gość: Mrówka P. Re: Rodos - warto? IP: 212.106.150.* 03.03.04, 14:28
                Jeździliśmy rowerami w okolicach Hanii na półwyspie Akrotirii. Dotarliśmy nawet
                do Moni Katholico a podjazdy są tam niezłe. Największą zaletą tych naszych
                wycieczek rowerowych był kontakt z "prowincją". Jeździliśmy przez "zapadłe"
                wioski, które są z dala od turystyki. Grecy nie jeżdżą na rowerach, ale
                kierowcy byli wobec nas byli kulturalni. Niestety za 2 rowery na 1 tydzien
                zapłaciliśmy tyle co za 3 dni samochodu. Polecam chodzenie po górach i wąwozach
                ( nie tylko Samaria ). Byliśmy w październiku na Psiloritis. Piękne są
                nadbrzeżne szlaki w prowincji Sfakia ( pd-zach czesc wyspy ).

Pozdrawiam wszyskie Kreciki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka