Gość: Wiesia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.10, 11:42 Witam Czy ktoś posiada informacje na temat tegoż hotelu, względnie jakieś zdjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doma791 Re: Riu Cypria Resort na Cyprze 22.05.10, 11:09 Ja byłam tam w październiku,i byłam bardzo zadowolona.Są to dwa siostrzane hotele Cypria Bay i Cypria Maris bodajże,a byłam akurat w tym "lepszym" czyli w Bay.niby obydwa są 4* ale Bay jakby bardziej odnowiony.ale plaza wspolna i mozna korzystać z wszelkich uroków obu hoteli. powiem tak: -połozenie:nad sama piaszczysto żwirkową plazą,kilka km od centrum Paphos,mozna spokojnie dojechac autobusem spod hotelu,lub taxi.W poblizu sa sklepy,tawerny,bary itp -jedzenie:sniadania wiadomo pod Angoli,typu jajka bekon itp,ale duży wybór serów,warzyw owoców,jogurty itp,więc mozna sie najeść.Reszta posiłków znacznie lepsza,spory wybór, tylko jak zwykle brak kuchni regionalnej.alkohol standardowo kolorowy,rozwadniany,ale po ichniej "Ziwaniji" niejeden Angol pijac z naszymi wysiadał -pokoje:z widokiem na basen i morze,albo boczny widok na morze tudzież hotel,nie ma na szczescie chyba pokoi z widokiem na ulice,codziennie sprzatane,wymiana reczników tez,pokojówki się gimnastykowały i ręczniki finezyjnie układały.Reszta personelu (kelnerzy,animatorzy) bardzo w porządku,sporo czechów i słoweńców więc się mzona dogadac -inne atrakcje:kompleks basenowy bardzo fajny,mini klub dla dzieci i animacje w ciagu dnia ok, ale wieczorem beznadziejne.Disco w sasiednim hotelu Cypria Maris .w hotelu głownie agnole,ale raczej rodzinki z dziećmi,troszkę Niemców i Skandynawów,Polaków stosunkowo mało Odpowiedz Link Zgłoś