Dodaj do ulubionych

Little Bay niedaleko Chania

IP: *.stacje.agora.pl 01.04.04, 17:27
Mam zamiar wybrać się na wakacje do Little Bay na półwyspie
Stavros. Czy kto? tam był? Jakie warunki? Jest spokój? Zależy mi,
by nie spędzić dwóch tygodni w kombinaci wypoczynkowym jakim jest
na przykład Heronissos.
Obserwuj wątek
    • Gość: ika Re: Little Bay niedaleko Chania IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.04.04, 18:53
      wpisz sobie w wyszukiwarkę na forum Little Bay lub Stawros a naczytasz się
      tyle , że aż ci się znudzi
      • Gość: bah7 Re: Little Bay niedaleko Chania... IP: 213.192.80.* 02.04.04, 07:54
        A jeszcze więcej, gdy wpiszesz: Stavros... :D

bah7
    • Gość: Krecik P. Re: Little Bay niedaleko Chania IP: 212.106.150.* 05.04.04, 11:41
      Byłem w Stavros ale nie w Little Bay. Stavros jest kultową dziurą. Nie ma tam
      dyskotek, restauracji etc., za to jest trochę "prawdziwej" Grecji. Piękna plaże
      u stóp wzniesienia na którym kręcono finałową scenę z Greka Zorby ( polecam
      przed wyjazdem obejrzeć jeszcze raz wówczas lepiej się zrozumie miejscowe
      klimaty ). Byliśmy 2 tygodnie - 1 tydzień mieliśmy rowery, 2 tydzien samochód.
      W tym roku w maju jeszcze raz jedziemy do Stavros tym razem do Little Bay.
      Nastawiamy się na chodzenie po górach i klifach. Konieczne dobre buty górskie i
      coś ciepłego bo wysoko w górach jest jeszcze śnieg. Przydatne sa też składane
      kije narciarskie. Wiele dróg prowadzi do niskim ostrokrzewiu i przy zwykłym
      upadku można się dotkliwe pokłuć. Kompas lub GPS tez jest bardzo pomocny.
      Pozdrawiam
      • Gość: tomekc Re: Little Bay niedaleko Chania IP: *.stacje.agora.pl 05.04.04, 15:25
        Dzięki, to widzę, że to jest to o co mi chodziło :) Dobrze wybrałem :)
        • Gość: Krecik (nie P) Re: Little Bay niedaleko Chania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 11:40
          Stavros na pewno jest spokojną dziurą ale nie wiem czy bardzo kultową. Ja
          miałem wrażenie że to miejscowość wypoczynkowa dla Greków, którzy mają tam
          swoje letniskowe domki.
          Po prawdziwą Grecję trzeba jednak będzie wybrać się w góry.
          • Gość: ania Re: Little Bay niedaleko Chania IP: 193.23.63.* 08.04.04, 15:56
            W zeszłym roku byłam w Stavros. Jednak na twoim miejscu wybrałabym apartamenty
            Katarina lub coś w tym rodzaju ,nie pamiętam nazwy, w każdym bądź razie są one
            koło siebie. Miałam okazję być w LB. W katalogu wygląda bosko, ale w
            rzeczywistości zatoczka koło apartamentu nie jest najczyściejsza. Ja byłam w K
            i to był strzał w dziesiątkę. Budynek odnowiony, mały czysty basenik i piękna
            zieleń na podwórzu. Stavros to maleńka wioska , ale coś w niej jest. 3
            tawerny,przystanek autobusowy do Chani, po za tym spokojnie, cicho, nie ma
            dyskotek, jeden mały sklepik. Proponuję wynająć samochód i poznać prawdziwą
            Kretę. Mi się bardzo podobało i mogę polecać każdemu tą wysepkę. Pozdrawiam
            • Gość: tC Re: Little Bay niedaleko Chania IP: *.stacje.agora.pl 09.04.04, 16:20
              Ja już dosyć dokładnie zjeździłem Kretę. Teraz nastawiłem się raczej na spokój
              i leniwy odpoczynek, więc myślę, że LB będzie mi pasowało :)
    • malpieko Re: Little Bay niedaleko Chania 02.05.04, 14:59
      bardzo ładnie, bardzo ładny budynek, wyposażenie ok. bardzo spokój:) piękny,
      niesamowity widok:) kursują do Chanii autobusy, a stamtąd można udać sie dalej.
      • Gość: Krecik Re: Little Bay niedaleko Chania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.04, 20:03
        > kursują do Chanii autobusy, a stamtąd można udać sie dalej.

Z tymi autobusami to niestety nie jest najlepiej bo chcąc wieczór spędzić w
        Chanii (albo gdzies dalej) nie załapiemy się na ostatni kurs (jest chyba ok
        godz 22). Pozostaje taxi albo jakaś okazja.
        • Gość: ika Re: Little Bay niedaleko Chania IP: 81.168.209.* 03.05.04, 20:13
          ostatni kurs jest ok. 20.30 a taxi kosztuje 8 euro - za tyle jeżdziłam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka