Dodaj do ulubionych

Hotel Primasol Sunrise Rodos - doradźcie proszę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 10:46
Witam!

Interesuje mnie wykupienie wczasów na Rodos w hotelu Primasol Sunrise w Pefkos.
Czytałem wątki na tym forum i bardzo proszę o dodatkowe opinie Państwa, którzy byliście w zeszłym roku w tym hotelu, najlepiej na przełomie sierpnia i września 2010 z biurem Grecos.
W szczególności prosiłbym o opinie w następujących kwestiach:

1. Czy Grecos ma pokoje w nowej czy w starej części hotelu, czy można wynegocjować na miejscu zmianę pokoju, czy jest duża różnica między tymi pokojami?

2. Czy nie ma problemu z łóżeczkiem dla maluszka do lat 2? Chcemy lecieć z dzieckiem które we wrześniu będzie miało 11 miesięcy i z 9-latką.

3. Czy są jakieś sensowne atrakcje dla 9 latki poza plaża? Jakaś zjeżdzalnia do basenu albo coś w tym stylu.

4. Czy plaża jest rzeczywiście w większości piaszczysta czy to ściema i przeważają kamienie?

5. Czy jedzenie jest smaczne i urozmaicone? Na niemieckim holidaychecku piszą że praktycznie sam makaron i twarde mięsa... Chodzi mi głównie o warzywa, sałatki i owoce.

6. Czy w hotelu jest wypożyczalnia samochodów czy trzeba podjechać do większego miasta? Ile kosztuje wypożyczenie auta na 1 dzień i czy honorują polskie prawo jazdy?

Poza powyższymi kwestiami będę wdzięczny za dodatkowe spostrzeżenia, na co trzeba tam uważać no i oczywiście opinie Państwa na temat Grecosa - bo są baaardzo różne, od skrajnie pozytywnych do bardzo niedobrych.

Pozdrawiam serdecznie!

Porossa
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: Hotel Primasol Sunrise Rodos - doradźcie pros IP: 91.208.72.* 26.11.10, 08:23
      Byłąm tam w zeszłym roku i postaram się odpowiedziećna pytania:
      1i 2. Gercos ma pokoje w nowym i starym hotelu, stray jest przy basenach i recepcji, nowy za jadalnią ( blsiko do morza). My byliśy z 13 latkiem i baseny nas nei interesowały. Dostaliśy pokój w nowym hotelu było super. W nowym nie ma windy, więc jak tam dostaniecie wybierjacie parter. Nie ma problemu z zamianą, łóżeczka można było dostać bez problemów. W starym hotelu pokoje są mniejsze ale bliżej do basenów.
      3. Przy basenach nei am żadnych zjeżdżalni, same baseny , obok plac zabaw , mały w cieniu dla dzieci. Poza morzem nie ma atrakcji. My nurkowaliśmy i ogladaliśmy rybki sąpiękne. Plaza piaszczysta , ale są kamienie w morzu ( możan wybraćmiejsca bez kamieni). Palza niezaludniona , spokojna tylko dla gości hotelu. Miejsca przy basenach zajmowane wcześneij tam sąleżaki bezpłątne.
      Animacje w językach obcych , tzn niemiecki, czeski, angielski
      Jedzenie pyszne i urozmaicone, mało oawocó ale warzyw dużo. Dla dzieci jest wybór ( gofry, naleśniki kebaby, frytki - codzinnie, makarony teżsą ale nie trzeba ich jeść).
      Jest wypożyczalnia w hotelu .Cen nie pamiętam i nie wiem jak wychodzi porónanie z innymi. Przy hotelu przystanek autobusowy za 1,5 euro można dojechaćdo Lindos a wartow zwłąszcza po kolacji wieczorem , pieknie.
    • tacomabelle Re: Hotel Primasol Sunrise Rodos - doradźcie pros 26.11.10, 11:00
      Gość portalu: porossa napisał(a):

> Witam!
      >
      > Interesuje mnie wykupienie wczasów na Rodos w hotelu Primasol Sunrise w Pefkos.
      > Czytałem wątki na tym forum i bardzo proszę o dodatkowe opinie Państwa, którzy
      > byliście w zeszłym roku w tym hotelu, najlepiej na przełomie sierpnia i wrześni
      > a 2010 z biurem Grecos.
      > W szczególności prosiłbym o opinie w następujących kwestiach:
      >
      > 1. Czy Grecos ma pokoje w nowej czy w starej części hotelu, czy można wynegocjo
      > wać na miejscu zmianę pokoju, czy jest duża różnica między tymi pokojami?

Zależy gdzie zakontraktuje, różnicy między "starą" a "nową" czescią nie widziałam. Moim zdaniem lepszy jest głowny budynek, drugie albo trzecie piętro - blisko do restauracji i pikekny widok na morze.

>
      > 2. Czy nie ma problemu z łóżeczkiem dla maluszka do lat 2? Chcemy lecieć z dzie
      > ckiem które we wrześniu będzie miało 11 miesięcy i z 9-latką.
      >
      > 3. Czy są jakieś sensowne atrakcje dla 9 latki poza plaża? Jakaś zjeżdzalnia do
      > basenu albo coś w tym stylu.

Przy basenie od strony brodzika jest zjeżdżalnia. Basen jest dośc głeboki, więc dobrze aby dzieko już w miarę umiało utrzymywac się na wodzie. Jest też mały plac zabaw.
      >
      > 4. Czy plaża jest rzeczywiście w większości piaszczysta czy to ściema i przeważ
      > ają kamienie?

Plaża piaszczysta, dno także.

>
      > 5. Czy jedzenie jest smaczne i urozmaicone? Na niemieckim holidaychecku piszą ż
      > e praktycznie sam makaron i twarde mięsa... Chodzi mi głównie o warzywa, sałatk
      > i i owoce.
      >

Jedzenie dobre, wybór w miarę, ale nie powala. Menu ustawione pod Niemców których jest tam dużo. Były nawet schabowe z kapusta ;) Sałatki i owoce też bez szaleństw ale niezle i sporo.

> 6. Czy w hotelu jest wypożyczalnia samochodów czy trzeba podjechać do większego
      > miasta? Ile kosztuje wypożyczenie auta na 1 dzień i czy honorują polskie prawo
      > jazdy?

W recepcji jest stanowisko lokalnej wypożyczalni. Jesli to ta sama firma, to nie są drodzy, warto się targowac, ale bierzcie wszystkie uzgodnienia na papierze z ich podpisem, co co rano wytargujecie z zona szefa, to po południu szef zakwestionuje. Samochód wam podstawią pod sam hotel. My we wrześniu płaciliśmy ok. 70 euro za 3 dni za Fiata Punto. Oczywiście zawsze możecie się przejśc 2 km do Pefkos i tam wypożyczyć, ale ceny są podobne.

>
      > Poza powyższymi kwestiami będę wdzięczny za dodatkowe spostrzeżenia, na co trze
      > ba tam uważać no i oczywiście opinie Państwa na temat Grecosa - bo są baaardzo
      > różne, od skrajnie pozytywnych do bardzo niedobrych.

Hotel generalnie bardzo ok. Sprawdźcie dokładnie kratki odpływowe w łazience, bo słabo je czyszczą i czasami w niektórych pokojach czuć nieprzyjemny zapach. Warto zglosić to w recepcji, a w ostateczności samej kupić jakiegoś kreta czy ace i zalać kratkę.
      >
      > Pozdrawiam serdecznie!
      >
      > Porossa
      • Gość: Porossa Re: Hotel Primasol Sunrise Rodos - doradźcie pros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 14:17
        Dzięki serdeczne za dotychczasowe uwagi, czekam na więcej - zwłaszcza jak chodzi o samo biuro Grecos... Pzdr! P.
        • justynakielce Re: Hotel Primasol Sunrise Rodos - doradźcie pros 08.12.10, 11:14
          My wybieramy sie z Grecosem na Rodos,ale do hotelu Mitsis la vita.Moim zdaniem, jeżeli chodzi o wyspy greckie to Grecos jest jednym z lepszych biur podrozy.
          • trewor_78 Re: Hotel Primasol Sunrise Rodos - doradźcie pros 09.12.10, 09:43
            Ja już zarezerwowałem wczasy w Primasolu, lecimy we wrześniu. Jeżeli chodzi o biuro, to sie nie martw, byliśmy z Grecosem juz dwa razy i wszystko było ok.
    • Gość: TANEK Re: Hotel Primasol Sunrise Rodos - doradźcie pros IP: *.ip.netia.com.pl 21.01.11, 07:42
      My lecimy do tego hotelu 23.05.11 z Katowic. Czy ktoś wybiera się tam w tym terminie?
      • reabek TANEK 21.01.11, 10:02
        my wybieramy się do tego hotelu 13.06 i mam prośbą do Ciebie - czy po powrocie możesz podzielić się wrażeniami? i odpowiedzieć na pare pytań? :-) z góry dzieki!
        • Gość: TANEK Re: TANEK IP: *.147.141.135.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.01.11, 17:36
          Oczywiście, że się podzielę wrażeniami. Opinie są całkiem dobre, więc jestem dobrej myśli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka