Dodaj do ulubionych

KOS- jaki hotel?

IP: *.safe-lock.net 25.01.11, 06:19
witam
wybieram sie z mężem i 2 dzieci na KOS Czy zastanawial się już jaki hotel byłby fajny patrze na razie na ofertę TUI bo maja fajne animacje polskie
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: KrzyszB Re: KOS- jaki hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 19:33
      Witam,
      Jeśli nie jest istotna dla Was plaża, to polecam Akti Beach Club - rozległy, ale nie przeludniony hotel kilka kilometrów od Kardameny. Bardzo fajna atmosfera, kilka basenów, All Inclusive.
      My też byliśmy tam z TUI/ScanHoliday. Animacje zwłaszcza dla młodszych dzieci bardzo fajne.
      Co wieczór odbywały się różne imprezy rozrywkowe (głównie w amfiteatrze) - pokazy fakirów, połykaczy ognia, przedstawienia taneczno-wokalne na temat znanych musicali, folkloru greckiego itp.
      Niestety minus dla plaży. Informacje z katalogu TUI/Scana o piaszczysto-żwirowej plaży są niezbyt ścisłe. Bo rzeczywiście na brzegu znajduje się mieszanina piasku i drobnych kamyków (do kilku cm), które formalnie można sklasyfikować jako żwir. Ale mnie bardziej pasuje określenie: plaża kamienista. Większy problem jest z dnem morskim od brzegu do kilkunastu metrów w głąb. Pokrywają je wielkie skalne głazy, bardzo śliskie i czasem o ostrych krawędziach. O wejściu do wody bez obuwia i swobodnym brodzeniu trzeba od razu zapomnieć. A i w wodnym obuwiu też nie chodzi się zbyt pewnie. Tak więc do dyspozycji jest albo leżakowanie czy spacerowanie po plaży, albo pływanie. Na szczęście w kilku miejscach hotelowej plaży od brzegu na dnie ułożone były ścieżki z worków z piaskiem, które ułatwiały dostanie się na głębie. Dla osób, które jak ja zainteresowane były pływaniem a nie brodzeniem, pokonanie kilku metrów skalistego dna nie było problemem. Jednak zabawy z dziećmi w morzu nie należały do przyjemności i mogły być niebezpieczne. Najbliższa całkowicie piaszczysta plaża (również w wodzie) była w Kardamenie, na zachód od portu.
      Więcej informacji o naszym pobycie w tym hotelu i zwiedzaniu znajdziesz w Moje Grecji (Wycieczka 2009)
      pozdrawiam
      Krzysiek
    • Gość: gość Re: KOS- jaki hotel? IP: *.radom.vectranet.pl 30.01.11, 20:24
      W 2008 r. byliśmy rodzinnie 2+2+infant w Hotelu sieci Mitsis w Kardamenie - Norida Family.
      Hotel w kompleksie hotelowym ok 5km od miejscowości z animacjami hotelowymi dla dzieci i dorosłych. Neckermann miał dodatkową animatorkę z Polski. Polecam!!!
      • Gość: gość Re: KOS- jaki hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 20:58
        Byle nie Sol Kipriotis Village. Chyba, że ktoś lubi przebywać wśród ok. 2000 gości w dzikim tłumie i obłędzie. Koszmar brrr
        • Gość: Edith Re: KOS- jaki hotel? IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 21:51
          W ubiegłym roku byliśmy z dzieckiem w Club Magic Life i z czystym sumieniem mogę do polecić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka