Gość: bea123 IP: *.safe-lock.net 25.01.11, 06:19 witam wybieram sie z mężem i 2 dzieci na KOS Czy zastanawial się już jaki hotel byłby fajny patrze na razie na ofertę TUI bo maja fajne animacje polskie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KrzyszB Re: KOS- jaki hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 19:33 Witam, Jeśli nie jest istotna dla Was plaża, to polecam Akti Beach Club - rozległy, ale nie przeludniony hotel kilka kilometrów od Kardameny. Bardzo fajna atmosfera, kilka basenów, All Inclusive. My też byliśmy tam z TUI/ScanHoliday. Animacje zwłaszcza dla młodszych dzieci bardzo fajne. Co wieczór odbywały się różne imprezy rozrywkowe (głównie w amfiteatrze) - pokazy fakirów, połykaczy ognia, przedstawienia taneczno-wokalne na temat znanych musicali, folkloru greckiego itp. Niestety minus dla plaży. Informacje z katalogu TUI/Scana o piaszczysto-żwirowej plaży są niezbyt ścisłe. Bo rzeczywiście na brzegu znajduje się mieszanina piasku i drobnych kamyków (do kilku cm), które formalnie można sklasyfikować jako żwir. Ale mnie bardziej pasuje określenie: plaża kamienista. Większy problem jest z dnem morskim od brzegu do kilkunastu metrów w głąb. Pokrywają je wielkie skalne głazy, bardzo śliskie i czasem o ostrych krawędziach. O wejściu do wody bez obuwia i swobodnym brodzeniu trzeba od razu zapomnieć. A i w wodnym obuwiu też nie chodzi się zbyt pewnie. Tak więc do dyspozycji jest albo leżakowanie czy spacerowanie po plaży, albo pływanie. Na szczęście w kilku miejscach hotelowej plaży od brzegu na dnie ułożone były ścieżki z worków z piaskiem, które ułatwiały dostanie się na głębie. Dla osób, które jak ja zainteresowane były pływaniem a nie brodzeniem, pokonanie kilku metrów skalistego dna nie było problemem. Jednak zabawy z dziećmi w morzu nie należały do przyjemności i mogły być niebezpieczne. Najbliższa całkowicie piaszczysta plaża (również w wodzie) była w Kardamenie, na zachód od portu. Więcej informacji o naszym pobycie w tym hotelu i zwiedzaniu znajdziesz w Moje Grecji (Wycieczka 2009) pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KOS- jaki hotel? IP: *.radom.vectranet.pl 30.01.11, 20:24 W 2008 r. byliśmy rodzinnie 2+2+infant w Hotelu sieci Mitsis w Kardamenie - Norida Family. Hotel w kompleksie hotelowym ok 5km od miejscowości z animacjami hotelowymi dla dzieci i dorosłych. Neckermann miał dodatkową animatorkę z Polski. Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KOS- jaki hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 20:58 Byle nie Sol Kipriotis Village. Chyba, że ktoś lubi przebywać wśród ok. 2000 gości w dzikim tłumie i obłędzie. Koszmar brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edith Re: KOS- jaki hotel? IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 21:51 W ubiegłym roku byliśmy z dzieckiem w Club Magic Life i z czystym sumieniem mogę do polecić. Odpowiedz Link Zgłoś