Gość: Justyna 26 IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.11, 21:15 Jak się kształtują ceny w Grecji? Chodzi o ceny w sklepach, marketach jak i w restauracjach. Wszelkie uwagi, sugestie, linki do gazetek marketów greckich mile widziane. pozdrawiam Justa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Ceny w Grecji IP: *.home.otenet.gr 05.06.11, 22:33 Dzisiaj płaciłem np. 1 euro za 1 litr Coli Zero, 6 euro za piwko Franziskaner w knajpie, 3 euro za Frappe, niecałe 4 euro za hamburgera w jakimś barze, widziałem też np. 4 browarki Mythos (greckie) 0,33 l w cenie niecałych 4 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: Ceny w Grecji 05.06.11, 23:36 To wolny rynek. Zatem. Kurort - wielu turystów, to i wiele sklepów, a wiele sklepów to konkurencja, a jak konkurencja to ceny wahają się nawet w granicach 30 %. Trzeba jednak szukać, lub być wcześniej poinformowanym gdzie szukać. Prowincja - mało sklepów, to i ceny dyktowane, a jakie ? Reguły nie ma, a co jest ? Jest prawo podaży, popytu i zasada "jak się daje, to się kraje". Odpowiedz Link Zgłoś
supersiua Re: tu np. 06.06.11, 12:36 a mam pytanie uważacie że lepiej wziąć jeden samochód 9 osobowy czy dwa mniejsze? Koszty znam ale chodzi mi o to czy nie będzie problemów z parkowaniem tym dużym autem? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f IMO nie bedzie problemow z parkowaniem, 06.06.11, 13:19 poza podziemnymi garazami w centrum Chani... moze Reth. A tak, to masz zawsze duzo miejsca:-) ... no, ok czasem w gorskich wioseczkach centralny zakret moze byc klopotliwy na poczatku, ale w koncu ciezarowki i autobusy sobie radza:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: Ceny w Grecji IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 17:33 Przeglądam i się dziwię. Dwa lata jechałem na Rodos z Marmaris na jeden dzień. Czerwony Johnny Walker 0.7 kosztował na mieście 11.5 euro, w strefie wolnocłowej 11 euro. A tu byle wódka 13.5 euro. Drogo coś w tej Grecji a miało być taniej bo Niemcy nie jeżdżą :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Ceny w Grecji IP: *.devs.futuro.pl 13.06.11, 14:55 paliwo w cenie 1,8 1,9 euro za litr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Ceny w Grecji IP: *.devs.futuro.pl 13.06.11, 14:56 mmetaxa 5* 17 euro piwo w chani 4 euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ceny w Grecji IP: *.cdma.centertel.pl 13.06.11, 18:40 wrocilismy z Kos - ceny obiad min. 8 Euro, kartki pocztowe od 0,15 Euro, benzyna 1,7 euro, coca-cola 1,5 euro, woda stolowa (dla nas normalna woda do przyrzadzania mleka dla dziecka, nie musiala byc mineralna) 0,33 euro, swimmersy 3,20 euro, oliwa 1l 8 euro, 0,5 l powyzej 4, mydełka z oliwa po 1-1,5 euro, ouzo za 0,5 l placilismy 6,90euro, polecam tez zakupy na wolnoclowce ceny byly ciut wyzsze ale przynajmniej kg w bagazu nie bylo za duzo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś