Dodaj do ulubionych

messonghi beach na korfu

15.06.11, 19:22
Witam. Czy ktoś wypoczywał już w tym roku w hotelu messonghi beach na Korfu. Bardzo proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: messonghi beach na korfu IP: *.mikolow.multimetro.pl 16.06.11, 13:10
      wlasnie wrocilismy wczoraj w nocy. jak dla mnie, bylo fantastycznie. Wymarzone miejsce zarowno dla rodziin z dziecmi (naprawde dla dzieci to cos wspanialego) jak i dla innych grup wiekowych. Duzo by pisac. Nie moglam lepiej trafic chyba. Jestesmy szczesliwi ze sie zdecydowalismy tam jechac. Jesli ktos chcialby wiecej info, to prosze o kontakt na maila : olciablue@gmail.com
      Tak sobie mysle, ze nie ma takiej rzeczy, ktora moglibysmy sobie wymyslic a ktorej by tam nie bylo, ale moze sa bardziej wymagajacy klienci... Ale dla nas - super, i naprawde za niewysoka cene, bo hotel trzygiwazdkowy a same chocby pokoje mial na 4 gwiazdki, super urzadzone, ze smakiem, z pokoju mielsmy widok na park ze zjezdzalniami dla dzieci a do plazy 10 kroków, a mimo to bylo cicho i spokoojnie...wystarczylo wyjsc przed pokoj i bylo sie gdzie sie chcialo. , nie mowiac o atrakcjach, terenie, rozrywkach, roznorodnych obiektach (dla dzieci i nie tylko ) itp. wielki zal wyjezdzac bylo. Dzieci byly oszolomione i zachwycone iloscia wrazen i my tez, choc uprzedzam, ze bylismy od 1 do 15 czerwca, i wowczas bylo niewielu turystów i bylo tez to,c zego szukalismy - cisza i spokoj ( ale gdy chcialo sie rozrywki, wystarczylo sie rpzejsc na patio). Natomiast teraz przyjechalo tam naprawde sporo turystów, ale oboekt jest wielki (tzn sklada sie z wielu malych fajnych niskihc budyneczków) wiec nikomu miejsca nie braknie - ale mnie sie podobalo, ze bylo jeszcze nie tak wiele ludzi. wieczorami zawsze bylo cos zorganizowane dla turystów ktorzy chcieli miec jakos zapewniony czas / rozrywke - a to wieczor grecki, a to pokaz fakirów, a to wloska noc - naprawde wyjechalam w poczuciu niedosytu ze nie udalo mi sie skorzystac z wszystkiego co oferowal hotel, a wiem ze na lipiec i sierpien proponuja o wiele wiecej rozrzywek, juz w te srdoe miala byc impreza na plaży, .....ech zostalabym tam na 2 miesiace:)
      polecam gorąco
      • Gość: ola Re: messonghi beach na korfu IP: *.mikolow.multimetro.pl 17.06.11, 09:53
        Witam. Bylam w tym hotelu w terminie 1-15 czerwca, zreszta zaprzyjaznilysmy sie z Gosia ktorej jakze dluga wypowiedz jest powyzej. Powiele jej slowa - zazdroszcze tym, ktorzy wakacje w Messonghi maja przed soba. Choc rowniez uwazam, ze termin wybralismy sobie fantastyczny bo od 1 do 15 czerwca bylo jeszcze niewielu turystów, takze mielismy naprawde ogoromny teren zieleni hotelu (baseny, zielen, place zabaw itp) dla siebie, i nie bylo halasu. Mysle jednak ze obawy co do kolejek po posilki w sezonie nie ma co miec, bo hotel systematycznie zwiekszal ilosc oblsugi,i gdy wyjezdzalismy, bylo juz po 3 kelnerów za barami.
        Sam hotel - coz mozna powiedziec, ja do tej pory jestem wstrzasnieta ze za naprawde nieduze (choc wiadomo, ze tez niemale) pieniadze moglismy doznac takich wrazen. Na terenie hotelu jest wszystko, co rodzina - zwlaszcza z dziecmi, ale rowniez single czy starsze osoby, moga sobie wymarzyc. My, podobnie jak Gosia, mieszkalismy w super miejscu - na parterze budynku Twins (ale wszyscy z Triady tam maja byc, tylko nie wiem czy kazdy na parterze), z wyjsciem wprost na poiekna alejke naprzeciwko ktorej byl placyk zabaw dla dzieci i mini klub - dzieciaki nie chcialy z tego placyku w ogole wychodzic. Animacje byly, owszem, po angielsku, ale naszym dzieciom w ogole to nie rpzeszkadzało, dzieci wspaniale sie integruja ze soba bez wzgledu na jezyk - a co sie dzialo na cowieczornych dyskotekach dla dzieci, to anwet nie wspomne - prowadzily je panie z animacji, codziennie byl pewien uklad taneczny, dzieci w 2 dni sie go nauczyly i potem z duma tanczyly...czekaly na to caly dzien.
        Prawda jest taka, ze dnia nam brakowalo, by skorzystac z tych wszystkich rozrzywek...w niektorych miejscach hotelu nawet nie bylismy, bo nie strczalo caszu. Plaza jakies 10 metrów od wyjscia z pokoju (rowniez mielismy po 2 stronie budynku, wiec halasu nie bylo slychac), naprzeciwko klubik, za klubem super park wodny dla dzieci, maly ale b ladny, estetyczny, tylko woda w nim byla na poczatku zimna.
        Przemila pani manager, ktora nas przywitala i zegnała, no ale to Greczynka.
        Dla dorosłych tez masa atrkacji - nam nie trzeba czasu organizowac, ale nawet i my skorzystalismy z gry w ping-ponga - gralismy chyba dwa dni, wieczorami a to wieczor grecki, a to wloski, ale to pokazy polykaczy ognia - naprawde nie wiadomo bylo, gdzie isc, by niczego nie rpzegapic....a jak ktos lubi ciszei spokoj to rowniez miejsc do cieszenia sie nimi nie brakowalo.
        Jak dla mnie - perfekcyjny wybor - nie wiem, jak to bedzie w sezonie, bo jednak bedzie o wiele wiecej osbo, co byc moze wplynie na atmosfere - na pewno bedzie tloczniej i juz nie bedzie sie mozna wylegiwac gdzie popadnie, tak jak my (na plazy, gdy wyjezdzialismy, bylo juz tłoczno), ale wyjazd w czerwcu sprawdzil sie w 100%. Woda w morzu cieplusienka, plaza zwirkowata, ale zamki dalo sie budowac. Jedzenie Gosia opisala - ja za bardzo nie umiem tego ocenic. POLECAMY dla rodzin z dziecmi, i dla wszystkich lubiacych przestrzen.

Pozyczylismy auto i pojezdzilismy tez po wyspie - warto! Poplynelismy rowniez na boat trip, lodka byla wprawdzie mala i spartanska, ale plynelismy w towrzystwie Wlochów ktorzy sa naprawde zwariowani i przez cala wycieczke spiewali i niemal tanczyli na lodzi (o ile to mozliwe, bo lodzią niezle rzucało)
        Pokoje mnie zaskoczyly, wielkie i rpzestronne, my tez mielismy ten, ktory hotel ma na swojej stronie jako Family Superior. BYla suszarka i telewizor i klima, ale nie korzystalismy, w sumie w pokoju malo sie przebywa, ale naprawde estetycznie urzadzony, i na pewno na 4 gwiazdki. Moze hotel uzyska w przyszlym roku 4 gwiazdki - kto wie, choc nie wiem czy to by bylo dobre, bo automatycznie podniosa biura ceny. Dla mnie to on juz teraz mial 4 gwiazdki.
        Ogolnie jestesmy b zadowoleni, tym bardziej, ze widzimy, ze cna wyjazdu do tego hotelu wzrosla juz o 1200 zł od osoby - przypuszczamy, ze po tym, jak w tym roku hotel pokaze sie od dobrej stoeny (jak wiekszosc wie, w zeszłym roku byl zamkniety), Triada na 100% podniesie w nim ceny - wtedy nie wiem czy nie warto czasem jechac tam bezposrednio przez hotel.
        Acha, nie liczylabym na tzw rezydentki - ja w ogole nie wiedzialam nawet ze bywaja - nie wiem, co one tam robia, ale ja polegalam jedynie na informacjach i rozmowach z personelem recepcji, ewentualnie managerem. Naprawde.
        Tesknimy za Korfu i hotelem. Bawcie sie dobrze! Jestem pewna, ze bedziecie. Nie zalujcie swojego wyboru, bo jest na pewno sluszny; my nie zalujemy, zalujemy jedynie ze to juz koniec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka