14.03.05, 11:55
Proponuje umieścić na stronie zdjęcia naszych pociech... A także, może
opowiecie jakieś ciekawe i śmieszne historyjki związane z waszymi
ulubieńcami :)) Pozdr
Obserwuj wątek
    • magdaz9 Re: Foto 21.05.05, 15:35
      hej, ja od prawie 12 lat posiadam jamniora szorstkowłosego, czasami ma niezłe
      jazdy, ale jest kochany, szczeka jak najęty czasem z tylko sobie wiadomego
      powodu, co do opowiastek to różne miał i ma zwyczaje np.
      1) jak był mały to właził na stół (przez fotel rzecz jasna ;) i wyjadał cukier
      z cukierniczki jak zostawał sam w domu i bardzo często jak juz na tym stole się
      znalazł to włączał sobie pilotem TV, a co będzie po cichu siedział ;)
      2) po dziś dzień potrafi się obrazić i nie ruszy się z miejsca dopóki się go
      nie "przeprosi"
      3) od zawsze namiętnie kradnie szufelki i małe miotełki do śmieci, jak ktoś nie
      zamnknie drzwiczek od szafki, choć już mu to nieco przeszło
      4) zawsze rżnie bohatera jak idzie na smyczy szczekając i rzucając się na psy
      conajmniej kilkakrotnie od niego większe
      5) zabójczo pluje marchewką, jak mu się jakaś zapląta w daniu
      6) z reguły nie lubi słodyczy, jednak kiedyś "lekko się wstawił" tortem z
      biszkoptem nasączonym spirytusem, widok był niecodzienny

jak mi się przypomni to napiszę jeszcze, bo mimo, iż codzień robi coś zabawnego
      to trudno sobie to czasem przypomnieć, pozdrawiam
      • niteczka51 Re: Foto 22.05.05, 10:55
        Moja jamniorka MALUTA)))ma 3 lat wiec jest jeszcze w miare młoda..ale ma swój
        psi charakter..i to bardzo władczy))))
        1/..moja MALUTA ..uwielbia snieg..wiem wiem ..lato za pasem..ale jak sobie
        przypone ..ze w czasie zimy dosc snieznej na moich Mazurach..to ogrania mnie
        smiech)0.Maluta wybierał najwieksze zaspy..i tylko rudy puszysty ognek dawal
        znac ..gdzie buszuje moja jamniorka )))
        2/ ..co do jedzenia..to odkurzacz..ale nie lubi papryki...ale najdziwniejsze
        jest ..to ,że jak dostanie kość
        ..to ja pól dnia pilnuje ..nie je tylko trzyma koło siebie ..zjada jak ktoś
        przyjdzie do domu ..
        3/...najlepiej jej sie spi..bo to normalaka ..ze śpi ze mna w łozku..ale jak
        cichaczem ściagnie jakąśkolwiek rzecz mojej graderoby....i jest problem z
        odebraniem tego bo MALUTA warczy..co robi i bardzo rzadko/mój jamnirek ..nie
        nalezy do rodzaju warczących /
        4/..teraz zas jak wychodzi ze mna na spcer..ma ten konfort ze lata sobie bez
        smyczy..buszuje tam gdzie najwiekza tarwa..no i mam cos z kota..bo łazi sobie
        innymi drózkami niz ja ..i raczej niechetnie reaguje na polecania powrotu))
        To narazie tyle..takich troche śmieszno- niespotykach sutuacji moje kochanej
        jamniorki
        Pozdrawaim wszytskich wilbicieli ..dłłłłługich psiaków
        • magdajeden Re: Foto 08.07.05, 12:21
          chetnie pooglądam zdjęcia jamniorów, moze nowe forum tylko ze zdjęciami?
          a mój Wąski, jest typowym jamnikiem. nie położy się na gołej podłodze, chyba,
          że jest jedyne miejsce w domu z plamą słońca. omija kałuże, nie lubi deszczu.
          skacze do wysokości 140cm. najchętniej sypia przytulony do gorącego grzejnika
          lub za przeproszeniem grzejąc sobie jajka na mordzie bernardynki. długo się tam
          mości, korzystając z jej anielskiej cierpliwości (zapomnial biedak że już urósł
          i nie mieści się tak jak dawniej), układa i jak w końcu w pełnym napięciu
          mięsni (bo kto umie wisieć nie dyndając się i nie spadając) zasypia,
          bernardynka postanawia przesunąc trochę łeb w bok i od nowa..... tego, ile
          rzeczy pogryzł i zasikał, nie bede opisywać bo to norma u jamniorów. wspomnę
          tylko o kilku co lepszych akcjach Wąskiego: zżera narożniki schodów
          drewnianych, wygryza futryny >> coś skubany lubi drewno. ostatnio się
          zastanwiam czy nie ma czegoś z bobra, robi wióry z wszystkich patyków i gałęzi
          w ogrodzie, a jak leżące się kończą, tak długo skacze pod drzewem aż w końcu
          udaje mu się doskoczyć do gałęzi i bujając się na niej łamie ją. zauważyłam, że
          jest coraz lepszy w wspinaniu się na drzewa. zdarzyło mu się "pęknąć" szybę
          samochodową >> nie mam pojęcia jak, ale tego dokonał. spacerując po samochodach
          moich gości (a co mnie bedą na dwór wywalali jak tyle się w domu dzieje)
          dokonał pęknięcia szyby przedniej jednego z nich. podejrzewam tak po cichu, ze
          musiała bernardynka nim na tą szybę rzucić :). chyba z zazdrości, ze on nie ma
          takiego pięknego ogona, upodobnił ogon bern. do swojego >>łysy szczurzy.
          czy wasze jamniki tez mają kocie charaktery??
          • manienstwo Re: Foto 30.01.06, 22:15
            chętnie dodam kilka zdjęć - tylko jak to zrobić?! ktoś posiada takie informacje?
            • edavenpo Re: Foto 30.01.06, 23:37

Wejdz tu:

imageshack.us/
              Kliknij na "Browse", wybierz foto z Twojego komputera, kliknij na "Host it"
              Zdjecie sie zaladuje i dostajesz strone z linkiem do twojego zdjecia. Np tak:

img203.imageshack.us/img203/3825/pict00934at.jpg
              • manienstwo Re: Foto 31.01.06, 13:44
                img492.imageshack.us/my.php?image=obraz00410wn.jpg
                tam powinniście zobaczyć mojego jamniorka :) mam nadzieję, że się udało.

edavenpo - śmieszny kubraczek ;-)
                • edavenpo Re: Foto 31.01.06, 23:53
                  Hej, twoj ma takie same umaszczenie i takie samo spojrzenie a'la czy te oczy
                  moga klamac jak moj Kev ;-)

Kubraczek jest ze sztucznego kozuszka i tesciowa przywiozla go z Wloch. Jest
                  duzo za krotki bo nie zaprojektowali go na takiego metrowca jak Kevin ;-)

Sugestia a'propos zdjec. Mozna byloby zrobic osobny watek z linkami do fotek.
                  • manienstwo Re: Foto 01.02.06, 00:24
                    edavenpo napisała:

>
                    > Sugestia a'propos zdjec. Mozna byloby zrobic osobny watek z linkami do fotek.

jak najbardziej - popieram.

a ten twój kewin to jakiś zagraniczniak ;-) kurde, mamy tu gości z daleka ;-)))
                    • edavenpo Re: Foto 01.02.06, 14:36
                      > a ten twój kewin to jakiś zagraniczniak ;-) kurde, mamy tu gości z daleka ;-)))
                      >
                      ___

Kevin jest angielskim jamnikiem (jak ten Kevin w "Europa da sie lubic" ;-))))

Ale po polsku jak najbardziej rozumie - oczywiscie wybiorczo - jak broi to jest
                      gluchy na wszystkie jezyki swiata ale jak chce jesc to zrozumie i po chinsku ;-))))
                      • manienstwo Re: Foto 05.02.06, 15:09
                        img487.imageshack.us/my.php?image=obraz01588gb.jpg
                        img487.imageshack.us/my.php?image=obraz01678yz.jpg
                        img487.imageshack.us/my.php?image=obraz01746jm.jpg
                        kilka zdjęć mojego jamnisia :)
    • lajlah Re: Foto 06.02.06, 10:56
      Piękne te Wasze pociechy:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka