domininisia 14.03.05, 11:55 Proponuje umieścić na stronie zdjęcia naszych pociech... A także, może opowiecie jakieś ciekawe i śmieszne historyjki związane z waszymi ulubieńcami :)) Pozdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaz9 Re: Foto 21.05.05, 15:35 hej, ja od prawie 12 lat posiadam jamniora szorstkowłosego, czasami ma niezłe jazdy, ale jest kochany, szczeka jak najęty czasem z tylko sobie wiadomego powodu, co do opowiastek to różne miał i ma zwyczaje np. 1) jak był mały to właził na stół (przez fotel rzecz jasna ;) i wyjadał cukier z cukierniczki jak zostawał sam w domu i bardzo często jak juz na tym stole się znalazł to włączał sobie pilotem TV, a co będzie po cichu siedział ;) 2) po dziś dzień potrafi się obrazić i nie ruszy się z miejsca dopóki się go nie "przeprosi" 3) od zawsze namiętnie kradnie szufelki i małe miotełki do śmieci, jak ktoś nie zamnknie drzwiczek od szafki, choć już mu to nieco przeszło 4) zawsze rżnie bohatera jak idzie na smyczy szczekając i rzucając się na psy conajmniej kilkakrotnie od niego większe 5) zabójczo pluje marchewką, jak mu się jakaś zapląta w daniu 6) z reguły nie lubi słodyczy, jednak kiedyś "lekko się wstawił" tortem z biszkoptem nasączonym spirytusem, widok był niecodzienny jak mi się przypomni to napiszę jeszcze, bo mimo, iż codzień robi coś zabawnego to trudno sobie to czasem przypomnieć, pozdrawiam Odpowiedz Link
niteczka51 Re: Foto 22.05.05, 10:55 Moja jamniorka MALUTA)))ma 3 lat wiec jest jeszcze w miare młoda..ale ma swój psi charakter..i to bardzo władczy)))) 1/..moja MALUTA ..uwielbia snieg..wiem wiem ..lato za pasem..ale jak sobie przypone ..ze w czasie zimy dosc snieznej na moich Mazurach..to ogrania mnie smiech)0.Maluta wybierał najwieksze zaspy..i tylko rudy puszysty ognek dawal znac ..gdzie buszuje moja jamniorka ))) 2/ ..co do jedzenia..to odkurzacz..ale nie lubi papryki...ale najdziwniejsze jest ..to ,że jak dostanie kość ..to ja pól dnia pilnuje ..nie je tylko trzyma koło siebie ..zjada jak ktoś przyjdzie do domu .. 3/...najlepiej jej sie spi..bo to normalaka ..ze śpi ze mna w łozku..ale jak cichaczem ściagnie jakąśkolwiek rzecz mojej graderoby....i jest problem z odebraniem tego bo MALUTA warczy..co robi i bardzo rzadko/mój jamnirek ..nie nalezy do rodzaju warczących / 4/..teraz zas jak wychodzi ze mna na spcer..ma ten konfort ze lata sobie bez smyczy..buszuje tam gdzie najwiekza tarwa..no i mam cos z kota..bo łazi sobie innymi drózkami niz ja ..i raczej niechetnie reaguje na polecania powrotu)) To narazie tyle..takich troche śmieszno- niespotykach sutuacji moje kochanej jamniorki Pozdrawaim wszytskich wilbicieli ..dłłłłługich psiaków Odpowiedz Link
magdajeden Re: Foto 08.07.05, 12:21 chetnie pooglądam zdjęcia jamniorów, moze nowe forum tylko ze zdjęciami? a mój Wąski, jest typowym jamnikiem. nie położy się na gołej podłodze, chyba, że jest jedyne miejsce w domu z plamą słońca. omija kałuże, nie lubi deszczu. skacze do wysokości 140cm. najchętniej sypia przytulony do gorącego grzejnika lub za przeproszeniem grzejąc sobie jajka na mordzie bernardynki. długo się tam mości, korzystając z jej anielskiej cierpliwości (zapomnial biedak że już urósł i nie mieści się tak jak dawniej), układa i jak w końcu w pełnym napięciu mięsni (bo kto umie wisieć nie dyndając się i nie spadając) zasypia, bernardynka postanawia przesunąc trochę łeb w bok i od nowa..... tego, ile rzeczy pogryzł i zasikał, nie bede opisywać bo to norma u jamniorów. wspomnę tylko o kilku co lepszych akcjach Wąskiego: zżera narożniki schodów drewnianych, wygryza futryny >> coś skubany lubi drewno. ostatnio się zastanwiam czy nie ma czegoś z bobra, robi wióry z wszystkich patyków i gałęzi w ogrodzie, a jak leżące się kończą, tak długo skacze pod drzewem aż w końcu udaje mu się doskoczyć do gałęzi i bujając się na niej łamie ją. zauważyłam, że jest coraz lepszy w wspinaniu się na drzewa. zdarzyło mu się "pęknąć" szybę samochodową >> nie mam pojęcia jak, ale tego dokonał. spacerując po samochodach moich gości (a co mnie bedą na dwór wywalali jak tyle się w domu dzieje) dokonał pęknięcia szyby przedniej jednego z nich. podejrzewam tak po cichu, ze musiała bernardynka nim na tą szybę rzucić :). chyba z zazdrości, ze on nie ma takiego pięknego ogona, upodobnił ogon bern. do swojego >>łysy szczurzy. czy wasze jamniki tez mają kocie charaktery?? Odpowiedz Link
manienstwo Re: Foto 30.01.06, 22:15 chętnie dodam kilka zdjęć - tylko jak to zrobić?! ktoś posiada takie informacje? Odpowiedz Link
edavenpo Re: Foto 30.01.06, 23:37 Wejdz tu: imageshack.us/ Kliknij na "Browse", wybierz foto z Twojego komputera, kliknij na "Host it" Zdjecie sie zaladuje i dostajesz strone z linkiem do twojego zdjecia. Np tak: img203.imageshack.us/img203/3825/pict00934at.jpg Odpowiedz Link
manienstwo Re: Foto 31.01.06, 13:44 img492.imageshack.us/my.php?image=obraz00410wn.jpg tam powinniście zobaczyć mojego jamniorka :) mam nadzieję, że się udało. edavenpo - śmieszny kubraczek ;-) Odpowiedz Link
edavenpo Re: Foto 31.01.06, 23:53 Hej, twoj ma takie same umaszczenie i takie samo spojrzenie a'la czy te oczy moga klamac jak moj Kev ;-) Kubraczek jest ze sztucznego kozuszka i tesciowa przywiozla go z Wloch. Jest duzo za krotki bo nie zaprojektowali go na takiego metrowca jak Kevin ;-) Sugestia a'propos zdjec. Mozna byloby zrobic osobny watek z linkami do fotek. Odpowiedz Link
manienstwo Re: Foto 01.02.06, 00:24 edavenpo napisała: > > Sugestia a'propos zdjec. Mozna byloby zrobic osobny watek z linkami do fotek. jak najbardziej - popieram. a ten twój kewin to jakiś zagraniczniak ;-) kurde, mamy tu gości z daleka ;-))) Odpowiedz Link
edavenpo Re: Foto 01.02.06, 14:36 > a ten twój kewin to jakiś zagraniczniak ;-) kurde, mamy tu gości z daleka ;-))) > ___ Kevin jest angielskim jamnikiem (jak ten Kevin w "Europa da sie lubic" ;-)))) Ale po polsku jak najbardziej rozumie - oczywiscie wybiorczo - jak broi to jest gluchy na wszystkie jezyki swiata ale jak chce jesc to zrozumie i po chinsku ;-)))) Odpowiedz Link
manienstwo Re: Foto 05.02.06, 15:09 img487.imageshack.us/my.php?image=obraz01588gb.jpg img487.imageshack.us/my.php?image=obraz01678yz.jpg img487.imageshack.us/my.php?image=obraz01746jm.jpg kilka zdjęć mojego jamnisia :) Odpowiedz Link