Dodaj do ulubionych

Aktualne ceny na Zakynthos?

IP: *.internetia.net.pl 16.08.11, 17:58
Za tydzień ruszam na Zakynthos. Sporo osób wróciło już z tej wyspy w bieżącym sezonie.
Zatem prośba o podanie przykładowych-aktualnych cen na jakie trzeba się przygotować.
Chodzi mi szczególnie o ceny dań w tawernach, barach fast-food, woda, piwko, paliwo (wynajmuję auto), owoce, regionalne produkty i pamiątki. Może ktoś znajdzie chwilę i naskrobie co nie co na ten temat :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Aktualne ceny na Zakynthos? IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 19:14
      nie było na forum ? szukałeś ?
    • Gość: gorania Re: Aktualne ceny na Zakynthos? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.08.11, 22:53
      Już podaję (wróciłam z rodziną 5 sierpnia z Tsilivi) jedzenie w tawernach barach np danie z rybą od 8 euro/os(rybka sałatka,frytki)napoje od 3-5 euro/os., pitta (ciepłe ciasto,miesko,sos,itd) 2,5 euro; chipsy 1,8 euro,woda min.1,5 euro,coca cola 1,5l 1,50euro,owoce ok. 2euro/kg;pamiątki rożnie malutki zółwik od 1,50 euro i więcej.wynajem auta od 35 euro/doba
      polecamy Zakynthos- super wyspa z pięknymi widokami i wszędzie bardzo,bardzo miła obsługa! przekonasz się!
      • Gość: 1gusgus1 Re: Aktualne ceny na Zakynthos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 09:41
        mam pytanie.czy orientujesz się jakie zaopatrzenie jest w Tsilivi jeśli chodzi o produkty dla dzieci?pieluchy,słoiczki,łopatki,wiaderka,koła dmuchane...jedziemy z 15 miesiecznym brzdącem
        • niedobry.tata Re: Aktualne ceny na Zakynthos? 18.08.11, 16:15
          Nie zwróciłem uwagi na pieluchy i słoiczki, za to plażowych akcesoriów jest po czubek nosa; byle sklepik ma więcej tego towaru, niż nasz Smyk :)

Do cen dodam jeszcze: zgrzewka wody (6 x 1,5 litra) - 1,50E, piwo w tawernie - 3E, benzyna - 1,70E za litr, autobus do Zakynthos - 1,6E (taxi 11E), lody - 1,5E-2E, bilard i inne gry - 1E.
        • Gość: gorania Re: Aktualne ceny na Zakynthos? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.11, 22:59
          pieluchy na pewno można kupić oraz słoiczki chociaż nie widzialam zbyt dużego wyboru -w markecie, niestety ale na ceny tych artykułów nie zwracałam uwagi. Sprzęty plazowe są dostępne, zwłaszcz po drodze do plaży!
          • mak4701 Re: Aktualne ceny na Zakynthos? 21.08.11, 10:09
            Spokojnie w marketach kupisz sloiczki i pieluszki, chusteczki nawilzane, oliwki itp rzeczy... Bynajmniej w Tsilivi byly :) Cen nie pamietam ale wiem ze byly drogawe troche... Koniecznie wezcie ze soba olejki do opalania z wysokim filtrem bo tam sa bardzo drogie od 15 euro w góre.... a poparzyc mozna sie poparzyc bardzo szybko :)
            Jesli chodzi o materace, zabawki dmuchane.... jest tego pelno wiec napewno kupicie bez problemu.
            Zapraszam cie na moj blog tam umiescilam troche informacji - napewno przydatnych na taki wyjazd. Do tego cennik wypozyczenia aut z jednej z okolicznych wypozyczalni. Zapraszam ... kafejka-emigracyjna.co.uk/wspominkowo/

Jesli masz wiecej pytan - pytaj :)

Zycze udanego urlopu :)
            • Gość: 1gusgus1 Re: Aktualne ceny na Zakynthos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 22:29
              mak planujemy podobne zwiedzanie wyspy,możesz mi napisać ile mniej więcej czasu trwała wycieczka do zatoki wraku i błekitnych grot kupiona przez was ze skinari? czy z tsilivi płyną tam duże statki czy małe łodzie też? zastanawiam się czy zrobic tak jak wy czyli po drodze zwiedzając wyspe samochodem wykupić wycieczke małą łodzią czy przeznaczyć na to osobny dzień i wyruszyć z tsilivi...
              • mak4701 Re: Aktualne ceny na Zakynthos? 23.08.11, 12:14
                1gusgus1 a więc tak, sama przeprawa ze Skinari na zatoke wraku trwała wydaje mi sie ze nie dłuzej jak około 10min.. Tam kapiel w morzu, robienie zdjec.... i powrót... Troszke szkoda bo jak dla mnie bylo za malo czasu na pobyt tam... tam jest tak pieknie ze chcialabym tam spedzic troche wiecej czasu niz spedzilismy....
                Później powrot do Skinari (do miejsca skad sie wyplywało) i zamiana motorówek... na motorówke z przeszkolonym dnem. Stamtad przeprawa do Błekitnych Grot... To jest bardzo blisko tego przyladka wiec płynie sie nie dłuzej jak 5 min...

Z Tsilivi nie wyplywa nic z żadnych łodzi.... Jesli zakupisz jakas wycieczke to dane biuro u ktorych kupisz organizuje przewóz osob do Zakynthos i stamtad sie wyrusza w rejs...

Z relacji Polki ktora mieszkala w naszym hotelu w tym samym czasie i ktora wybrala sie wlasnie na taka rejs duzym statkiem... Nie chwalila sobie takiego rejsu.... My bylismy w Maju tego roku... wtedy na tamten czas na otwartym morzu bylo chlodno i nieciekawie... wiał wiatr, widoki caly czas te same... - zadna atrakcja... Ja osobiscie nie wybralabym takiej opcji... Lepiej wynajac auto i zwiedzic wyspe tak jak sie chce i tak jak zaplanujesz...

My mamy w planach powrócic tam w czerwcu przyszłego roku ale juz z dziecmi... I napewno bedziemy zwiedzac tak jak w tym roku zwiedzalismy...

Masz wiecej pytan - prosze pytaj :) Chetnie odpowiem...

Kiedy sie wybieracie? Zycze udanego wypoczynku :)
                • niedobry.tata Re: Aktualne ceny na Zakynthos? 23.08.11, 13:04
                  Koszt takiej podwójnej wycieczki ze Skinari wynosi 15 euro od osoby dorosłej i 7,50 euro od dziecka. Rejs po grotach trwa około 30 minut, a pobyt w Zatoce Wraku 1 godzinę.
                  • Gość: 1gusgus1 Re: Aktualne ceny na Zakynthos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 14:18
                    serdecznie dziekuje za info.w takim razie wybierzemy opcje ze Skinari.będziemy z małym dzieckiem i zależy mi właśnie żeby nie płynąć długo statkiem,taka szybka przeprawa łodzią i spędzenie czasu na plaży będzie ok :)
                    jedziemy 9.09 już nie mogę się doczekać !!!
                    • mak4701 Re: Aktualne ceny na Zakynthos? 23.08.11, 17:30
                      niedobry.tata napisał:

Koszt takiej podwójnej wycieczki ze Skinari wynosi 15 euro od osoby dorosłej i
                      7,50 euro od dziecka. Rejs po grotach trwa około 30 minut, a pobyt w Zatoce Wra
                      ku 1 godzinę.

Zgadza sie.... Łacznie czas tej wycieczki na Zatoke i GRoty to 2h....
                      wiec bedzie tak jak mowi niedobry.tata ....

Gość portalu: 1gusgus1 napisał(a):

serdecznie dziekuje za info.w takim razie wybierzemy opcje ze Skinari.będziemy
                      z małym dzieckiem i zależy mi właśnie żeby nie płynąć długo statkiem,taka szybk
                      a przeprawa łodzią i spędzenie czasu na plaży będzie ok :)
                      jedziemy 9.09 już nie mogę się doczekać !!!

Jak my plynelismy to plynela z nami polska rodzina z rocznym dzieckiem... Wiec mysle ze mozecie spokojnie sie wybrac na taka wyprawe.

Udanego urlopu.
            • my-way-your-way Re: Aktualne ceny na Zakynthos? 23.08.11, 17:24
              Nie wiem, jak na Zante, bo dopiero lecę, ale w zeszłym roku w Chanii był dramat z rzeczami dla niemowląt - słoiczków dwa rodzaje, oba z pomidorami, więc jak dziecko nie lubi, to mogiła. Na szczęście miałam wszystko z Polski. Tylko chusteczek do pupy mi zabrakło, kupiłam jakieś lokalne - niby sensitive, ale perfumowane takie, że niedobrze się robiło.
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka