Gość: m@rtini IP: *.sap-ag.de 17.08.01, 16:04 Jesli ktos byl w Kos i moze polecic jakies fajne miejsca (jadlo, dyskoteka, plaza, zabytki) oraz tanie wypozyczalnie rowerow badz skuterow niech da znac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alinka Re: Hotel St Constantin w Kos, czy ktos tam był? IP: 148.81.232.* 17.08.01, 17:44 Byłam na Kos 2 lata temu. St Constantin jest chyba w samym centrum stolicy. Wokół pełno jest barów, dyskotek, wypożyczalni itp. Trzeba poszukać wg własnego gustu: czy tanio, tanie wino, dobra atmosfera, ew. inne zalety. Boska piaszczysta plaża jest blisko, na północ od portu. W ogóle wszędzie jest blisko. Zabytki: w samej stolicy są 4 wykopaliska (odsłonięte po trzesieniu ziemi w latach 20., już tam nie budowano). Jest Asklepiejon - dojazd autobusem miejskim - extra zabytek - sanktuarium Asklepiosa znane w całym antycznym świecie. Można robić wycieczki statkiem: do Turcji (Bodrum, czyli Halikarnas), na Patmos (sanktuarium św. Jana od Apokalipsy) - po drodze inne wyspy, na Nissiros - prawdziwy wulkan - jeszcze bulgocze i śmierdzi siarką, można zejść na dno krateru. Taka wycieczka kosztuje na mieście bez pośredników ok. 40 $. Bardzo polecam. W ogóle Kos wspominam bardzo ciepło i polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacColin Re: Hotel St Constantin w Kos, czy ktos tam był? IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 18.08.01, 00:42 Bylem na Kos 3 lata temu.Ja mieszkalem w hotelu Imperial, ale jesli dobrze pamietam moi znajomi mieszkali w St Constantin. Hotele te leza blisko siebie, ale StC. blizej centrum. A to oznacza, ze bedzie glosno! Miasto Kos to jedna wiela impreza. W centrum sa 2 ulice z licznymi barami i klubami. I to tam wieczorami spotyka sie mlodziez. W miescie sa 2 dyskoteki z prawdziwego zdarzenia. Ogolnie Kos jest tania wyspa. Nie potrafie po 3 latach podac konkretnych cen, ale na prawde jest tam tanio. Aby zwiedzic okolice (np.cieple zrodla) wystarczy wziac skuterki. Na objazd wyspy potrzebny jest juz samochod. Jesli jedziesz na 2 tyg. mozna poplynac na Rodos, Kalymnos lub do Turcji bo z Kos wszedzie tam jest blisko. Zycze udanego wypoczynku- moj taki byl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@rtini Do Alinki i MacColin''a IP: *.sap-ag.de 20.08.01, 09:42 Serdeczne dzieki za wszelakie informacje. Wylot w najblizszy piatek - bedzie (musi) byc super. A i jeszcze jedno pytanko: czy grecki bankomot czyta karty Maestro , albo VISA Electron ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacColin Re: Do Alinki i MacColin''''a IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 20:54 W miescie Kos jest kilka bankomatow- najwiecej przy porcie. Z Maestro mozna korzystac bez problemu. Co do Visy El. nie mam pojecia bo nie uzywalem. Zycze milego wypoczynku- ja niestety dopiero wrocilem z urlopu. Bylem z Vingiem na Thassos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAQda Re: Do MacColin''''''''a IP: *.chomiczowka.net.pl 21.08.01, 21:27 Bardzo mnie interesuje jak było na Thassos z Vingiem. Jaki hotel wybrac (podobno mają w ofercie tylko 2**), co warto zobaczyc itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MacColin Re: od MacColin''''''''''''''''a IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 23:25 Jakos mam zaufanie do Vinga -bylem z nimi juz kilka razy i zawsze wracalem bardzo zadowolony. Zawsze wybieram hotele sredniej kategorii bo nie lubie placic za luksusy, z ktorych i tak na miejscu rzadko korzystam. Na thassos bylem w hotelu Ralitsas w Limenarii. Wybralem go, bo byl najblizej centrum na czym mi szczegolnie zalezalo. Mimo ze ma 2*, jest czysty, z mila obsluga. Jeszcze kilka lat temu Thassos bylo miejscem wypoczynku tylko i wylacznie Grekow. Teraz mozna tam spotkac Skandynawow, Czechow, Polakow. Nie ma tam Niemcow i Anglikow, ktorych zachowanie mi osobiscie nie odpowiada. Jest to najtansza wyspa grecka na jakiej bylem np. za obfity lunch zaplacic trzeba 15- 25 pln. Thassos jest rajem dla ludzi lubiacych plazowanie- przepiekne dzikie plaze przypominaja te, ktore mozna spotkac w Tajlandii. Goraco Thassos polecam. Wracajac do Twojego pytania- z Vingiem smialo mozesz poleciec do hotelu 2*,ale dokladnie posluchaj co o danym hotelu powiedza w biurze. Moge przeslac kilka zdjec z Thassos-wystarczy do mnie napisac: mac.m@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś