Dodaj do ulubionych

korfu kilka pytań

13.01.12, 21:50
witam, mam kilka pytań (dzięki wam wiem już gdzie szukać hoteli na krecie)- potrzebuję wiedzieć gdzie szukać takowych miejsc na korfu? nie chcę być w "turystycznym molochu wakacyjnym" a w miasteczku małym urokliwym a jednocześnie w miejscu gdzie w niedalekiej odległości będą miejsca godne poświęcenia uwagi, pospacerowania, zobaczenia, zachwycenia się :)
Obserwuj wątek
    • pimkaa i na rodos też poproszę... 13.01.12, 21:52
      j.w.
    • Gość: wojcieszek86 Re: korfu kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 11:37
      Ja się zdecydowałem na rejon Moratkia / Messonghi na południu wyspy. z nastawieniem na wypożyczenie samochódu. :)
    • Gość: gp Re: korfu kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 11:24
      W ubiegłym roku byliśmy w Acharavi hotel Almyros, położony na samym końcu miasteczka, dzięki czemu plaża była pusta, 20 osób stanowiło już tłok :). Małe miasteczko więc do centrum blisko, można wypożyczyć auto i pojechać w głąb wyspy, są też biura w których można wykupić wycieczkę 40 % taniej niż u rezydenta. Plażą piaszczysta, ale za to woda nie tak przejrzysta jak na południu wyspy. Można nazbierać za to sporo muszelek i podziwiać wędrujące kraby. W ok. hotelu nie ma jeżowców - te można oglądać bliżej stolicy lub np. w ok. Paleokastirist (piękne widoki morza).
    • pimkaa Re: korfu kilka pytań 28.01.12, 00:04
      GP dziękuję :)
      możesz jeszcze napisać czy polecasz jakąś fajną niedrogą knajpkę z regionalnym pysznym jedzonkiem w acharavi? czy rzeczywiście była plaga komarów i os?

za zaproszenie też dziękuję ;)
      • tigertiger Re: korfu kilka pytań 28.01.12, 08:52
        tu masz ranking knajpek w Achravi - opinie turystów i ich zdjęcia, oraz informacje o cenach pl.tripadvisor.com/Restaurants-g670539-Acharavi_Corfu_Ionian_Islands.html
        • pimkaa Re: korfu kilka pytań 28.01.12, 22:10
          aaaa dziękuję- do czerwca kawałek czasu ale fajnie mi jak zimowymi wieczorami myślę o ciepełku w grecji :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka