Dodaj do ulubionych

Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wakacje

27.02.12, 19:19
Wiem, że pewnie podobne wątki były, próbowałam szukać poprzez wyszukiwarkę ale nic interesującego nie znalazłam :-( Dlatego liczę na waszą pomoc.
Planujemy tegoroczne wakacje i padło na Grecję (jeszcze tam mnie byliśmy). Poszukiwania zawęziliśmy do Rodos albo Krety bo te wyspy są najbardziej polecane na "pierwszy raz" przez znajomych, którzy Grecję zjeździli na wszystkie strony :-) Ale hotelu polecić konkretnego nam nie mogli bo na swoje wyjazdy mieli inne priorytety (latali bez dzieci).
Czego oczekujemy? W miarę piaszczystej plaży, najlepiej bezpośrednio przy hotelu, hotelu KONIECZNIE z niską zabudową (w życiu nie spędzę urlopu w wieżowcu albo jakimś innym molochu!!!), ładnego ogrodu, atrakcji dla dzieci i dobrego jedzenia :-)))
jeśli o Kretę chodzi to znajomi polecają ulokować się gdzieś na środku, a za to unikać okolic Faliraki. Natomoast co do Rodos to mówią, że najlepiej wybrać okolice Lindos albo po prostu wschodnie wybrzeże (zachodnie to raj dla surfingowców), a z kolei unikać przebywania w miejscowościach Malia i Hersonissos :-) Dobrze prawią???
No i jakie BP jest godne polecenia jeśli o Grecję chodzi??? Zawsze lataliśmy z TUI albo z dawnym Scanem...

[URL=http://alterna-tickers.com][IMG]http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/yiu0wl6gf.png[/IMG][/URL]
[URL=http://alterna-tickers.com][IMG]http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/7t8cys4iu.png[/IMG][/URL]
Obserwuj wątek
    • dunia34 Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa 27.02.12, 23:15
      ja wybrałam na wakacje Rodos hotel Lindos Princess ma dobre opinie i niską zabudowę.
      • Gość: chloe Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 23:27
        Ja wybralam Krete, rejon Chanii a dokladnie hotel Santa Marina Beach przez Grecosa (ma go tez Itaka). Moim priorytetem byla ladna, piaszczysta plaza, przy samym hotelu, niska zabudowa, lokalizacja - blisko przystanek (do Chanii 6 km) ale na nogach tez mozna połazic do "centrum" Agia Marina. Podobno jedzenie dobre. Nastawiam sie na plażowanie ale tez zwiedzania. Jade z dzieckiem wiec zależalo mi zeby bylo wszystko w miare w zasiegu i zeby malego zainteresowalo np labirynt minotaura ;)
        www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/Hotel-Santa-Marina-Beach.html
        • Gość: pepino chloe, też się tam wybieramy IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.12, 21:20
    • e-dom Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa 27.02.12, 23:34
      Jeśli szukacie czegoś niskiego to co powiecie na własny apartament? Wynajęcie takiej kwatery to spore udogodnienie jeśli nie lubicie hotelowych tłoków :) Pozdrawiamy. Zespół edom.pl.
    • e_podmiejska Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa 28.02.12, 08:46
      Byłam na Kresie i na Rodos. Przynzam, że Rodos bardziej przypadło mi do gustu, taka"perełka". A korzystaliśmy z dwóch fakultetów (miasto Rodos i wyspa Symi) i dwa dni pojeździliśmy sami wypożyczonym autem. Osobiście polecam hotel Lindos Pincess Beach niedaleko Lindos. Spędziłam w nim ubiegłe 2-tygodniowe wakacje i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Ja korzystała z pośrednictwa Grekosa ale jest on również w ofercie TUI i Necka (porównaj ceny). Ten hotel spełnia wszystkie Twoje oczekiwania:))). A na marginesie Faliraki to miesjcowośc na Rodos i faktycznie bardzo głośna (rodosowkie Las Vegas:)))) - taj mówią ichnie). A hotel o którym piszę jest położony blisko Lindos (ok. 7 km) i dojazd autobusem praktycznie z pod samego hotelu (1,65 euro osoba dorosła a dzieci free). Polecam. Przez ten hotel na obecne wakacje miałam niezły problem ze znalezieniem hotelu, który spełniałby moje oczekiwania :))))
    • Gość: mmm Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.02.12, 09:36
      Generalnie sie ze znajomymi zgadzam:) Mi osobiście na Krecie bardzo do gustu przypadła miejscowość Georgioupolis z wielka piaszczysta plażą, zas na Rodos- Kalathos, ale tu uwaga, nie wszystkie plaze na wschodnim wybrzeżu Rodos są piaszczyste- ta akurat jest wielka (siegajaca prawie do Lindos) ale drobno-kamyczkowa z dośc ostrym zejściem do morza (nie dla małych dzieci)
    • Gość: zoslo82 Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa IP: *.bb.online.no 28.02.12, 10:12
      witajcie. podlacze sie pod watek. nie mozemy zdecydowac sie na tegoroczne wakacje czy na gran canarii czy jednej z greckich wysp.
      wyjazd planujemy na 1 wrzesnia i mamy 3 dzieci - dwoje z nich bardzo male, takze szukamy czegos odpowiedniego dla nas- koniecznie piaszczysta plaza przy hotelu, z animacjami dla dzieci, blisko lolaknego miasteczka ( powiedzmy spacer ok 15-20 min).
      myslimy o krecie, poniewaz wyloty nam bardziej pasuja...
      co jeszcze mozecie polecic ?
      jeszcze pytanie o pogode, jaka jest w pierwszej polowie wrzesnia, mozna jechac bez obaw?

z gory dziekuje !
    • Gość: ciesa Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa IP: *.centertel.pl 04.03.12, 11:54
      wszystko zalezy czy chcesz zwiedzac czy nie i co lubisz i ile kasy chcesz wydac. Jeśli chodzi o Rodos to faktycznie okolice lindos są fajne, a jesli o kretę ładniej jest na zachodzie czyli z litami do chanii ale dużo drozej, stamtad mozesz wybrac sie naplaze takie jak balos, falasarna i elafonissi (zobacz zdjecia w googlach to nie trzeba nic wiecej mówic - to karaiby europy) inne okolice są szarawe i kamieniste plaże ale taniej. zanim wybierzesz hotel sprawdzaj opinie np na holidaycheck w necie lub na tripadvisor, bywaja tam tez zdjecia wycieczkowiczów z hotelu. w okolicach retymnonu jest hotel chyba retymnon palace czy cos nie pamietam ktory ma swietne opinie przez dzieciatych wystawiane i niska cene. zobacz tez www.fly.pl i www.wakacje.pl czy easygo
      • aaadddaaa83 Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa 10.03.12, 18:26
        Nam z greckich wysp najbardziej do gustu przypadła Kreta. Wybraliśmy hotel Kavros Beach w miejscosości Kavros (jest to miejscowość sąsiadująca z Georgioupolis - osoba we wcześniejszym wątku polecała stamtąd hotel).
        Hotel bardzo nam się podobał i spełnił nasze oczekiwania. Byliśmy z czteroletnim dzieckiem. Główne zalety hotelu to:
        - niska zabudowa
        - hotel położony w pięknym ogrodzie
        - od razu przy plaży
        - plaża piaszczysta, bez kamieni, łagodne zejście do morza,
        - plac zabaw na terenie hotelu - nowy!
        - Polki w recepcji, nie dość, że łatwo się porozumieć, to jeszcze świetnie doradzały
        - polscy animatorzy
        - klub dla dzieci

Blisko do sklepu - po przeciwnej stronie ulicy, przy hotelu również przystanki autobusowe, którymi bardzo łatwo dojechać do Rethymnonu, Heraklionu lub do Chani. Są też przy hotelu takie małe ciuchcie - atrakcja dla dzieci - którymi można pojechać za niewielkie pieniądze na wycieczkę nad słodkowodne jeziorko czy wodospady.
        • potwor_z_piccadilly Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa 16.03.12, 23:07
          aaadddaaa83 napisała:

> Wybraliśmy hotel Kavr
          > os Beach w miejscosości Kavros (jest to miejscowość sąsiadująca z Georgioupolis

Noo, tu się można zastanowić, czy sąsiadująca.
          Na krechę, plażą - cirka 3,8 km.
          Drogą, wzdłuż narodowej - o 0,5 km dalej.

> Główne zalety hotelu to:
          > - niska zabudowa

Dla nie mających farta, lub pieniędzy (tanie BP), to bywa aż za niska.
          Część pokoi, to zawilgocone piwnice.

> - hotel położony w pięknym ogrodzie
          > - od razu przy plaży
          > - plaża piaszczysta, bez kamieni, łagodne zejście do morza,
          > - plac zabaw na terenie hotelu - nowy!
          > - Polki w recepcji, nie dość, że łatwo się porozumieć, to jeszcze świetnie dora
          > dzały
          > - polscy animatorzy
          > - klub dla dzieci
          >
          > Blisko do sklepu - po przeciwnej stronie ulicy, przy hotelu również przystanki
          > autobusowe, którymi bardzo łatwo dojechać do Rethymnonu, Heraklionu lub do Chan
          > i. Są też przy hotelu takie małe ciuchcie - atrakcja dla dzieci - którymi można
          > pojechać za niewielkie pieniądze na wycieczkę nad słodkowodne jeziorko czy wod
          > ospady.

Reszta się zgadza.
          Mimo że czasami zalatuje ze stołówki i trzeba postać w kolejce do baru po coś tam dostępnego tytułem All, to faktycznie, za rozsądne pieniądze można wypocząć.
          Coś za coś.
        • Gość: M. Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa IP: *.ip.netia.com.pl 19.11.12, 14:47
          Witam,
          czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat jedzenia w hotelu Kavros Beach? Czy prócz głownych posiłków popołudniami były jakieś przekaski od 14;30- 19:00 tzn jakieś frytki, pizza itd, czy tylko kawa i ciasto?
          Chcemy tam jechać z dziećmi i trochę się matrwię, że w tej przerwie nie będzie nic do jedzenia, co można by im dać:( prócz słodkiego, którego zbytnio nie lubią :)
          Czy łazienki/ pokoje są czyste?????
          dziękuje za odpowiedź!!
          • Gość: madga Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.12, 09:44
            byłam w tym hotelu (Kavros Beach) w 2007 roku i samo położenie oraz plaża super natomiast hotel wg mnie i mojej rodziny beznadziejny, jeden z najgorszych w jakim spędzaliśmy wakacje, 1 basen drugi maleńki, ciasnota, i jeszcze raz ciasnota
            z mojej strony polecam Mitsis Rodos Maris na Rhodos niedalego Lindos - super hotel albo Aquis Sandy Beach na Korfu w niezwykle urokliwej wiosce z przepekną plażą poczytaj opinie na holidaycheck.pl
            • Gość: bozenato Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa IP: *.telpol.net.pl 20.11.12, 10:35
              W Kavros Beach byłam dwa razy,ostatnio dwa lata temu,
              tak jak pisała poprzedniczka plaża piękna i bliziutko, mieszkałam w starej części z widokiem na morze- bez dopłaty,nigdy jeszcze nie miałam pokoju tak blisko morza, jak w tym hotelu.
              Natomiast jedzenie, no cóż widać było kryzys, mało potraw mięsnych, często tylko jedna i to raczej słabej jakości, ryb też mało.Do baru zawsze kolejki, wieczorem ogromne, za mała ilość stolików w barze w stosunku do gości, między posiłkami tylko kawa, herbata jakieś suche ciasto.
              Natomiast Aquis Sandy Beach na Korfu tez położony przy pięknej plaży, (nieco dalej niż Kavros), jedzenie przepyszne, dostępne także między posiłkami, hotel przynajmniej o klasę lepszy, ale też znacznie droższy niż Kavros.

• Gość: muchospatatos Rodos - dobry hotel to Mitsis Rodos Maris IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.13, 12:45
              Zdecydowanie podpisuje sie pod MItsis Rodos Maris w którym bylem w 2011 roku.
              - super zielony teren i bungalowy
              - bardzo fajna choc zwirkowa plaza (serwis gratis + bar UAI na plazy takze)
              - ok choc nieduze baseny
              - super grupa animacyjna
              - dobre jedzenie
              Naprawde polecam wszystkim, w tym roku z racji sentymentu do sieci Mitsis wybralem hotel Mitsis Laguna na Krecie i mam nadzieje ze skoro ma wiecej gwiazdek niz ten na Rodos tez bedzie super...
              W zeszlym roku wybralem wyspe Kos która moim zdaniem jest mniej ciekawa od Rodos choc Asklepion, miasto Kos czy wizyta w Bodrum lub na Nissiros to dobre wybory.
              Holel Blue Lagoon Resort na KOS który oferuja tylko Itaka i TUI tez mi odpowiadal wiec osoby ktore z dziecmi go wybiora beda zadowolona (glownie malymi dzecmi) ze wzgledu na baseny i jedzenie, gorsza plaza i slabsze AI zarowno dla dzieci jak i doroslych.
              Wyspa RODOS na pewno bardzo ciekawa i moim zdaniem ciekawsza od KOS, polecam zwiedzanie Lindos i Rodos oraz tzw Islands Tour gdzie mozna zwiedzic Filimiros, Kamiros, Monolithos, posilic sie i skosztowac win w wytworni Emery w Ebonie oraz kapiel w Prasonisi gdzie łacza sie 2 morza :)..albo wynająć samochód i zrobic to samemu.
    • Gość: Kasia Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.12, 12:43
      W lipcu byliśmy z dziećmi (z TUI) w hotelu Hotel Kalithea Horizon Royal na Rodos. Szczerze polecam, bardzo dobry hotel z all inclusive, położony na rozległym terenie w pięknym ogrodzie, z kompleksem 3 basenów (+ basen dla dzieci), hotelową plażą, z dużym placem zabaw dla dzieci. Mieliśmy przestronny pokój rodzinny z dwoma sypialniami, widok na morze bajeczny, jedzenie w bardzo dużym wyborze i smaczne. Do tego hotel położony w pobliżu miasta Rodos (warte zwiedzenia), dla dorosłych dobre drinki i butelkowane wino.
    • Gość: malami000 Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 11:27
      Jeśli chodzi o szukanie hotelu to polecam stronę hotele.pl. Mają szeroką ofertę więc na pewno znajdziesz coś godnego uwagi.
    • gosiaw29 Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa 31.03.13, 18:08
      Jeśli wchodzi w grę inna wyspa polecam porto bello royal na kosie. Wspaniały hotel z udogodnieniami dla dzieci, super jedzenie, restauracja włoska i azjatycka w ofercie all mozna korzystać codziennie. Ladne duże pokoje, bardzo obszerne suity. Teraz szukam czegoś podobnego i nie łatwo znaleźć.
      • gonio74 Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa 03.04.13, 21:49
        Ja szukam hotelu na Krecie, oczywiście wakacje z dzieckiem. Na Rodos byliśmy jeszcze bez dziecka, wyspa piękna i moim zdaniem na zwiedzanie z dzieckiem bardzo dobra! Niestety nie mogę polecić żadnego hotelu:(
        Natomiast dwa lata temu byliśmy z maluchem na Zante w hotelu Louis Zante Beach, hotel świetny, plaża z łagodnym i płytkim wejściem do morza przy hotelu, jedzenie rewelacyjne, obsługa więcej niż znakomita, niestety sama wyspa nie zachwyciła mnie tak jak inne do tej pory zwiedzone wyspy Grecji i Hiszpanii.
        • Gość: adam Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.04.13, 17:38
          sprawdź sobie ten www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_St+Constantin+Hotel-hid_250001.html, blisko plazy, lotniska, spokoj, rodziny z dziećmi
    • Gość: Hania Re: Rodos albo Kreta - dobry hotel na rodzinne wa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.13, 11:35
      Polecam bardzo fajny rodzinny hotel Alex Beach na Rodos, byliśmy tam w ubiegłym roku (z TUI) i dzieciakom się BARDZO podobało (nam zresztą też), hotel bezpośrednio przy plaży z all inclusive, świetna infrastruktura dla dzieci, baseny ze zjeżdżalniami, plac zabaw, dodatkowo klub dla dzieci z polskimi animatorkami, do pięknego miasta Rodos (ok. 20 km), można dojechać autobusem, przystanek przy hotelu, hotel z niską zabudową (budynek główny i bungalowy), my zamierzamy tam jeszcze wrócić, chociaż nie od razu w tym roku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka