Dodaj do ulubionych

Bezpośrednio z Katowic na Kretę-Chania

18.12.12, 13:08
Ryan ogłosił że od 06 kwietnia będzie latał co sobotę z Katowic do Chanii.
Po Wrocławiu będą więc Katowice!
Cennika jeszcze nie ma na stronie, powinien pojawić się w najbliższych dniach. Jesli ceny będą porównywalne z Wrocławiem (ok 500 zł w 2 strony) to warto będzie się już zastanawiać nad wyjazdem indywidualnym bez biura podrózy.
Obserwuj wątek
    • 82piterek Re: Bezpośrednio z Katowic na Kretę-Chania 18.12.12, 19:24
      Zaczyna się dziać ciekawie na polskim niebie, wygląda na to że na lotach z Wrocławia ładnie zarobili skoro otwierają nowe kierunki. Coś czuję że niedługo Gdańsk i Modlin też coś dostanie. Ceny 500 zł RT to wg. mnie trochę dużo bez bagażu rejestrowanego porównując z Tui i cenami od 400 zł RT z rejestrowanym. Mam nadzieję że będą promocje tak jak w tamtym roku z Wrocławia i nawet za 200 zł RT da się oblecieć:)
      • grekan Re: Bezpośrednio z Katowic na Kretę-Chania 19.12.12, 00:44
        Dodam, ze na stronie : Quickrooms.com
        mozna tanio zarezerwowac apartamenty z wyz. lub bez. Jezeli lot kosztowalby 500zl, to 2 tyg. bez wyz. wyniesie w maju ok. 900 zl. z HB ok. 1500zl, w czerwcu lub lipcu odpowiednbio 1000zl., 1850zl. Jest to jedna z tanszych stron angielskich do kupowania zakwaterowania.
        • grekan Re: Bezpośrednio z Katowic na Kretę-Chania 19.12.12, 01:03
          Podajac ceny , nie zaznaczylem, ze cena zakwaterowania z wyz. lub bez dotyczy za dwie osoby, a wiec taniej odpowiednio: 700zl. i 1000zl oraz 750zl i ok. 1200zl/os. w studiu/ap. 2os.
      • Gość: Andrzej Re: Bezpośrednio z Katowic na Kretę-Chania IP: *.30.11.76.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.12.12, 00:52
        Najtaniej RT z Wrocławia do Chanii było zaraz na początku maja ,kiedy przez tydzień Ryan dorzucił pulę biletów po 72 zł i za 144 mozna było polecieć w pierwszej połowie czerwca,ale to juz historia.W nadchodzacym sezonie letnim cena biletów kupowanych tak 4-7 tygodni przed lotem, ale z pominięciem ostatniego tygodnia do wakacji szkolnych powinna oscylować ok. 250 zł i wiecej RT z podrecznym, a to ze wzgledu na popyt i wprowadzenie 28 złotowej opłaty administracyjnej za lot os/, na który jeszcze niedawno mozna było płacić Prepaidem pomijając ją.
        • 82piterek Re: Bezpośrednio z Katowic na Kretę-Chania 19.12.12, 10:33
          A mi się wydaje że najtaniej było za 122 zł RT;)
          forum.gazeta.pl/forum/w,37196,129911507,135216104,W_maju_za_122zl_RT.html
          Tak czy inaczej jak będą ceny do 200 zł RT na Kretę czy Kos to będzie trzeba brać i nie zastanawiać się. A ja czekam na kolejne połączenia do Grecji od nas, przydały by się Saloniki lub Kefalonia.
          Pozdrawiam
          • Gość: Sid1 Re: Bezpośrednio z Katowic na Kretę-Chania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.12, 14:31
            Nie wiem czy wychodzi tanio, na dziś z bagażem wychodzi wylot 29.06.2013r tam i z powrotem 930zł za osobę.
            • raff1322 Re: Bezpośrednio z Katowic na Kretę-Chania 19.12.12, 14:54
              No i mamy też Chanię z Modlina - dla mnie akurat to najbliżej tak więc się ciesze :-)
              • neronka Re: Bezpośrednio z Katowic na Kretę-Chania 19.12.12, 15:08
                Chania z Modlina?
                Od kiedy?
                • raff1322 Re: Bezpośrednio z Katowic na Kretę-Chania 19.12.12, 15:12
                  od 26 kwietnia - oczywiście by Ryanair :)
                  • Gość: Sid1 Re: Bezpośrednio z Katowic na Kretę-Chania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.12, 17:05
                    To się zanosi na dodatkowy cios w branże Ryanair
                    Katowice - Chania (Kreta)
                    Kraków - Kos
                    Kraków - Malta
                    Kraków - Palma (Majorka)
                    Kraków - Pafos (Cypr)
                    Poznań - Palma (Majorka)
                    Warszawa - Palma (Majorka)
                    Wrocław - Chania (Kreta)
                    Wrocław - Zadar (Chorwacja)
                    • Gość: sisi Re: Bezpośrednio z Katowic na Kretę-Chania IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.12.12, 08:59
                      W tym roku chciałabym Katowice -Heraklion. Ale tak sobie myślę czy ten Ryanar nie przesadza. wiesci z jesieni ladowaniach na ostatniej kropli paliwa oraz ladowaniu w skrajnych warunkach w Hiszpanii(podobno sprawy w sadzie) nie napawaja optymizmem.
                      • Gość: jimmy Re: Bezpośrednio z Katowic na Kretę-Chania IP: *.tktelekom.pl 21.12.12, 12:26
                        Ryanair jest tani , nawet bardzo tani i skoro jest tani to skądś musi się to brać. Jeżeli coś jest tanie to nie należy oczekiwać cudów tylko liczyć się z niespodziankami.
                        Ja osobiście bardzo się cieszę że rayan uruchomił chanię z modlina i Pyrzowic , heraklionu podejrzewam że nie będzie bo pewnie jest za drogi, no i samoloty lądują o normalnej godzinie (13) a nie jak te z Wrocka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka