Dodaj do ulubionych

Barcelo Varadero od 10.09.2010

IP: 83.238.98.* 12.07.10, 08:38
Witam,

szukam osób, które wylatują 10.09.2010 na Teneryfę z Itaką do hotelu Barcelo
Varadero.
Lecimy z mężem i synkiem (prawie 2 lata).
Chętnie nawiążemy kontakt z małżeństwem z dziećmi lub osobami którym nie
przeszkadza towarzystwo malucha.
Jedziemy na 2 tygodnie, a niestety znajomi którzy mieli lecieć z nami musieli
zrezygnować.
Od osób które już tam były chętnie posłucham rad na co zwracać uwagę, gdzie
wynająć auto, co ze sobą zabrać, jakie jest jedzenie - czy znajdą się jakieś
potrawy dla takiego malucha?
Dodam, że jesteśmy z mężem w wieku 30 lat.
Obserwuj wątek
    • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.Red-79-157-76.dynamicIP.rima-tde.net 13.07.10, 16:25
      Witaj
      Jestem wlasnie w tym hotelu. Jest super! Jedzenie bardzo dobre,
      zroznicowane. Mysle, ze dwulatek tez sie naje. Choc potrawy sa
      raczej ostre. Ale sa bulki, pieczywo, nasze warzywa, duzo owocow.
      Pozdrawiam
      • Gość: kxpert Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.gwardii.osi.pl 13.07.10, 18:57
        OOO ja się wybieram z dwuletnim synkiem ale 27.08. Jeżeli mogę prosić o kilka
        informacji odnośnie tego hotelu, czy są fajne animacje dla dzieci ? Jak z
        pokojami ? W której części najlepsze ? Czy sie czyms różnią ? I bardzo ważna
        sprawa dla mnie lecimy z Itaki liniamy QS, chciałam spytać jeżeli tez leciałeś
        tymi liniami o samolot może pamiętasz model, czy jest catering ? Bo z tego co
        się orientowałam to niestety nie ma cateringu.

Pozdrawiam
        • kerami82 Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 13.07.10, 20:26
          Hej. Ja tez lece 27.08 ale do innego hotelu. Skąd już znasz linie?? Mi w biurze
          powiedzieli że będa znane dopiero na tydzien przed wylotem. Znasz może godzinę
          wylotu??
          • Gość: kxpert Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.gwardii.osi.pl 13.07.10, 21:02
            Dostałam list od Itaki i tam jest wyszczególnione :
            27.08. K-ce - Teneryfa linie QS chyba nr lotu 945 4.50 - 9.45
            09.09. Ten. - K-ce nr lotu 944 21.30 - 3.50
        • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.Red-79-157-76.dynamicIP.rima-tde.net 15.07.10, 11:42
          Pokoje wszystkie chyba s takie same. Roznia sie tylko widokiem. My
          mamy budynek b, jest widok na ocean. Dbaja o czystosc. Prawie
          codziennie sprzataja. Co drugi dzien zmiana poscieli.
          Co do animacji. 2 latek jest raczej za maly. Ja mam 3 latka i raczej
          w nich nie uczestniczy. Lubi tylko tance o 20:30. Wtedy jest super!
          My lecielismy eurocypria. Lot 5,5 godzin. Jedzenie bylo platne.
          Kanapka np 16 zl. Kawa chyba 8 zl.
          Jak cos chcesz jeszcze wiedziec to pytaj:)
          • Gość: misiea Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 09:19
            anni a jakie są darmowe alkohole w tym hotelu????
            • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 17.07.10, 07:52
              Hej. Ja już jestem w domu.

WYbór alkoholi jest bardzo duży. Piwo od 10 do 17 w snack barze pzry basenach a
              póżniej wieczorem w barze w hotelu. Oczywiście bezpłatnie dla wersji all. Przy
              barze stoi około 20 butelek i sobie nalewasz. Są to wina, wódki, rumy, tutejsze
              likiery. Coca cola i inne nappoje. Soki też, kawa, mleko. Bardzo duży wybór dla
              każdego. Do tego barman przygotowuje drinki na życzenie.
          • Gość: misiea Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 09:20
            i jak daleko od hotelu jest plaża????
            ile jest basenow, i czy duze?? czy starcza lezakow dla kazdego??
            • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 17.07.10, 07:56
              Plaża jest od hotelu około 800 metrów. Droga wydaje się być długa bo idziesz raz
              pod górkę raz z górki. Ale po drodze mijasz sklepy więc jakś się idzie. Do tego
              podziwiasz piękne widoki. Plażą ma czarny piasek. Baaaardzo gorący. Gołą nogą
              nie można stanąć. Na plazy można wypożyczyć leżaki. 3 euro.

W hotelu jest kilka basenów. Zróżnicowana głębokość. Leżaków jest dużo. Ale
              lepiej z rana rozłożyć sobie na leżaku ręcznik i masz spokój. Choć podobno nie
              wolno tak robić.

Chcesz jeszcze coś wiedzić to pytaj:)
              • Gość: misia Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.static.espol.com.pl 17.07.10, 22:49
                jaka jest głębokość basenów?? czy coś dla dzieci się tez znajdzie???
                jak jest z restauracja?? jest jedna czy wiecej ??? są kolejki do
                jedzenia????
                moge wiedziec ile placiłaś za osobę dorosła i kiedy rezerwowaliscie
                wakacje????
                • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 18.07.10, 10:30
                  Głebokość basenów:40cm, 60 cm, 90 cm, 120 cm, 340 cm i jeszcze jakiś pośredni
                  ale już nie pamiętam. Każdy znajdzie coś dla siebie.
                  Restauracja jest jedna. Kolejek nie ma. Śniadanie jest 8-10 więc ludzie się
                  zmieniają. Po opuszczeniu stolika kelnerzy natychmiast zmieniają nakrycia i już
                  jest wolny. Obiad 13-15, kolacja 19-21. Pomiędzy tymi posiłkami jest otwarty
                  snack bar. Tam jest też jedzenie (pizza, hot-dogi, hamburgery, frytki, lody) no
                  i picie. Wieczorem jest otwarty bar przy recepcji ze sceną gdzie odbywają się
                  animacje dla dzieci o 20-30 i dla dorosłych o 21-45.

Wakacje rezerwowaliśmy na początku grudnia. Cena była około 9 tyś 2+2. Potem
                  cena spadła. Ale różnicę nam oddali. MIeliśmy taki zapis w umowie, że jak cena
                  spadnie to możemy się zwrócić o oddanie różnicy. Miesiąc przed wyjazdem
                  kosztowała około 12 tyś. Ceny za osobę niestety nie pamiętam.
                  • Gość: kxpert Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.gwardii.osi.pl 19.07.10, 14:11
                    Hej :) A ja mam pytanie dotyczące jedzenie, otóż mój wybredny 2-latek nie je
                    pizzy, hot-dogów itp, czy są np zwykłe kanapki w snack barze ? Owoce dostępne
                    cały czas ? Jakieś ciastka ?
                    • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 19.07.10, 17:19
                      Kanapek nie ma w snack barze. Ale te hot-dogi i hamburgery robi się samemu więc
                      możesz mu zrobić kanapkę. Wędlin nie ma ale były świeże pocięte warzywa
                      typu:sałata, pomidory, ogórki.
                      Owoce tylko w restauracji. Nie można ich wynosić, trzeba zjeść na miejscu. Były
                      to jabłka, gruszki, śliwki, arbuzy, banany, kiwi.
                      Ciastka taka najzwyklejsze też były. Przeważnie do śniadania, pakowane po kilka
                      sztuk. Ale były też ciastka i ciasta wymyślne, z kremami, przekładane. Do
                      każdego posiłku były dostępne. Wielkie wrażenie zrobiło na mnie ciasto gitara.
                      Miała ok 150 cm długości. W środku biszkopt, przekładany kremami i owocami. Albo
                      ciasto góry. Też ogromne. Wierzch pokryty był zapieczoną pianką. Powtykane w to
                      były domki Myszki Miki z opłatka i drzewka. Rewelacja!
                      Nie pisałam jeszcze chyba o lodach. W snack barze była lodówka i tam były w
                      kubeczkach w 3 smakach. A w restauracji stały 3 pojemniki i samemu nakładało się
                      łyżką. Do tego dostępne 3 sosy i posypki.
                      • Gość: kxpert Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.gwardii.osi.pl 19.07.10, 21:49
                        Super, widzę że jedzenie wypasik :P. Juz nie mogę się doczekać ....

Pozdrawiam
              • Gość: Wioletta Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: 83.238.98.* 21.07.10, 13:15
                A więc jak sądzę, można zapomnieć o spacerowaniu na boso po plazy...?
                Wróciliśmy właśnie znad Bałtyku i nasz synek szalał w piachu i miał taką
                radochę, że aż się martwię o ten czarny piach. Ale za to woda pewnie cieplejsza
                niż u nas? I co z tym wiatrem, bo podobno stale wieje silny wiatr, chociaż ktoś
                mi mówił że to bzdura.
                Czy aneks kuchenny jest wyposażony i można coś tam dzieciakowi przygotować? Coś
                czuję że będziemy musieli zabrać słoiczki...
                • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 21.07.10, 19:46
                  Boso na piasku nie staniesz. Parzył nawet przez ręcznik. Koniecznie klapki! Ale
                  w obuwiu śmiało może dziecko się bawić. A tym bardziej w mokrym piasku. A i
                  piasek mimo swojego koloru nie brudzi. Co do wiatru. Nie pamiętam, żeby wiało
                  więc nie było źle. A i woda nie jest wcale taka ciepła.

Aneks kuchenny to szafki, lodówka,kuchenka palnikowa, talerze, sztućce, garnki.
                  Śmiało możesz coś ugotować.
                  • Gość: aniaa Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.static.espol.com.pl 23.07.10, 16:47
                    zwrócili ci różnice, jak wycieczka była tańsza niż wy kupowaliście
                    wczesniej ?????? to fajnie....
                    a z jakiego biura podróży
                    jechaliscie??????????????????????????????????????????????????????
                    • ty-i-ja-razy-dwa Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 23.07.10, 21:05
                      Tak, zwrócili mi różnicę w cenie. Nie pamiętam ile to było dokładnie ale coś
                      około 500 zl. Wycieczka była z Itaki. I była to promocja: gwarancja
                      niezmienności ceny i gwarancja najniższej ceny.
                      • Gość: ANIAA Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.static.espol.com.pl 24.07.10, 10:35
                        ciekawe czy tERAZ W GRUDNIU W FIRST MINUTE TEZ BEDZIE TAKA
                        PROMOCJA???
                  • Gość: Wioletta Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: 83.238.98.* 26.07.10, 15:23
                    Witam ponownie,

wracam jeszcze do tematu plaży - woda cieplejsza niż w Bałtyku?
                    Chciałam też prosić o polecenie wypożyczalni samochodów (interesuje nas min. 7 dni)

Pozdrawiam
                    • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 26.07.10, 22:17
                      Ja wiem czy woda jest cieplejsza? Ja szczerze mówiąc byłam rozczarowana.
                      Myślałam, ze będzie cieplutka a była zimna :(

A co do wypożyczalni. My mieliśmy samochód załatwiony przez rezydentkę Itaki.
                      Zażyczyliśmy sobie autko na konkretny dzień i godzinę. I o tej porze do hotelu
                      przyszedł pan z kluczykami. Podpisaliśmy umowę, zapłaciliśmy kasę plus zaliczkę
                      za benzynę. I ruszyliśmy na zwiedzanie wyspy. I dobrze, że to się odbyło w taki
                      sposób bo nie umiałabym sie dogadać w sprawach technicznych. Rezydentka
                      wspominała, że jak ktoś chce wypożyczyć auto na właśną rękę to powinien bardzo
                      uważnie czytać umowę.
                      • Gość: kxpert Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.gwardii.osi.pl 26.07.10, 22:43
                        My też zamierzamy wypożyczyć auto, chciałam zapytać o cenę w celu porównania czy
                        od rezydentki drożej, ile wychodziło na dobę i jaka marka samochodu, bo od tego
                        też jest uzależniona cena.
                        Ile mniej więcej jedzie się autem do -
                        - Loro Park
                        - stolicy Santa Cruz de Tenerife
                        Ile to mniej więcej kilometrów, będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, bo będziemy
                        podróżować z dzieckiem i muszę wszytsko zaplanować ;)

Pozdrawiam
                        • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 27.07.10, 12:45
                          O cenie napisałam w poniżej. Ile się jedzie do Loro PArk? Nie wiem. My
                          jechaliśmy autokarem. I przez góry. To była chyba krótsza trasa. O ile dobrze
                          pamiętam to było ponad godzinę. Nie polecam jechania samochodem tą trasą. Jest
                          bardzo trudna i niebezpieczna. Lepiej autostradą. Bedzie trochę dłużej ale na
                          pewno bezpieczniej i przyjemniej.
                          Do Santa Cruz mieliśmy wykupioną wycieczkę, tzn wliczoną w cenę naszej
                          wycieczki. Ale nie skorzystaliśmy. Po wycieczce do Loro Parku mieliśmy dosyć.
                          Tzn nie my ale dzieci. Nie chcieliśmy ich narażać na taką drogę. Ale byli
                          znajomi, jechali autokarem i to było 2 godziny w jedną stronę.
                      • Gość: misiak Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 09:17
                        annni ile zapłaciliście za wypożyczenie autka na tyle dni ???
                        i jakie to autko??
                        a jak z benzyną??? droga?? dużo was wyszło za samą benzynę, pewnie
                        jak się jezdzi tam po górach to autko więcej pali ???

• Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 27.07.10, 12:40
                          Dokładnych cen aut nie pamiętam. Wypożyczenie samochodu poprzez rezydentkę nie
                          było drożej. Można było iść samemu do wypożyczalni ale po co skoro kompetentna
                          osoba wszytsko załatwiła?
                          My mieliśmy Volksvagena Polo 1,4. Tańszy był Fox ale był 3-drzwiowy.
                          Było radio i klimatyzacja.
                          Cena za wypożyczenie na 1 lub 2 dni to było ok35 euro. Jak na dłużej to cena
                          była niższa za dzień. Wzięto od nas kaucję za benzynę. Ok 50 euro. I dodatkowo
                          po 5 euro za siedzisko dla dzieci. Samochód był ubezpieczony. Bak mieliśmy pełen
                          i taki musieliśmy oddać. Ceny benzyny nie pamiętam dokłądnie ale na pewno mniej
                          niż o,90 euro.
                          • Gość: aaniaa Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 08:13
                            a ta kaucja za benzyne to po co???? zwracają to oni????
                            To w takim razie wy sobie wybraliscie wypozyczalnie i rezydentka
                            wam zalatwila wszystko??? czy oni mają już " swoją" wypozyczalnie???
                            I z jakiego biura podrozy lecieliscie???
                            • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 28.07.10, 13:31
                              Tak. kaucję zwrócili przy oddawaniu samochodu. Paz zapytał się czy bak jest
                              pełen, my potwierdziliśmy i oddał nam pieniądze. To takie zabezpieczenie na
                              wypadek nie zatankowania do pełna samochodu przy jego zwrocie.
                              Wypożyczalni nie wybieraliśmy. Widocznie biuro ma podpisaną umowę z wypożyczalnią.
                              A lecieliśmy z Itaką. A wy z jakim biurem się wybieracie?
                              • Gość: ewelina Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 11:19
                                My rowniez sie wybieramy z Itaka ( pierwszy raz, nigdy z ich uslug
                                nie korzystalismy)
                                A jak z przelotem, wiem ze jakos 5 godzin sie leci, a jakies picie
                                lub jedzenie darmowe daja, czy tylko kupowac mozna???
                                Czy sa moze na terenie hotelu jakies brodziki, zjezdzalnie?? czy
                                tylko same baseny?????
                                A jak z jedzeniem, jest jedna restauracja?? Mozna wynosić jedzenie
                                do pokoi, czy raczej nie????
                                • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 29.07.10, 18:59
                                  Lot trwa 5 godzin z minutami. Darmowego jedzenia nie ma na pokładzie. Co jakiś
                                  czas stewaredessy serwują posiłki i picie. Jest drogo, np kanapka 16 zł, kawa
                                  chyba 8 zł. Więc lepiej zaopatrzyć się w swoje jedzenie. Picie możesz kupić w
                                  strefie wolnocłowej.

O basenach już pisałam. Głębokości są zróżnicowane, dla każdego się coś
                                  znajdzie. Od 40 cm do 340 cm. Jest plac zabaw dla dzieci, fakt, ze skromny.

O restauracji też pisałam, poszukaj we wcześniejszych moich wpisach. Jedzenia
                                  wynosić nie można. Jest wystawiona informacja. Choć sama widziałam jak niektórzy
                                  chowali do torebek owoce czy bułki.
                                  Wynosić można tylko z wodę, którą się dostaje od kelnerów w barze.
                                  • Gość: gosc Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 12:41
                                    a ile jest barow na kopleksie basenowym???
                                    sa kolejki po alkohol???
                                    samemu się nalewa czy serwuje kelner??
                                    a jakie alkohol jest w all inculsive?
                                    • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 30.07.10, 13:16
                                      Na basenach jest jeden bar, tzw snack bar. Kolejek nie ma. Alkohol nalewa się
                                      samemu. Nie ma tam kelnera.
                                      W tym barze poz a piwem nie korzystaliśmy z żadnych alkoholi więc nie bardzo się
                                      orientuję. Ale za to w barze, tam gzdie jest scena był typowy bar z kelnerami.
                                      Stało mnóstwo butelek, można było się obsłużyć samemu albo poprosić kelnera,
                                      który przygotował drinka. A jakie alkohole były? Chyba wszystkie rodzaje:wódka,
                                      likiery, rumy, brandy itp
                                      • Gość: gosc Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 14:16
                                        anni ale w tym barze gdzie jest scena co są kelnerzy i pelno
                                        butelek, tez jest akohol za darmo w all inclusive czy się placi????
                                        • Gość: Anett Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.metrointernet.pl 31.07.10, 17:09
                                          Jest za darmo w ramach Al incluziv, ale wieczorem są niestety
                                          kolejki.
                                        • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 31.07.10, 21:51
                                          Alkohol jest tam za darmo do godz.23. A potem się podobno płaci. Piszę podobno
                                          bo nigdy tego nie sparwdziłam. I kolejek nie ma. Góra 2 osoby. I nie czeka się
                                          długo bo kelnerzy wręcz biegali, zeby wszystkich szybko obsłużyć.
                                          • Gość: Anett Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.metrointernet.pl 01.08.10, 21:22
                                            Ja byłam w tamtym roku o tej porze w Barcelo Varadero i niestety
                                            były spore kolejki.Czasami trzeba było stać ok 10 min, może poza
                                            sezonem jest inaczej.
                                            • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 01.08.10, 22:11
                                              Ja byłam w połowie lipca i kolejek nie było.
                                              • Gość: Anett Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.metrointernet.pl 02.08.10, 16:59
                                                Droga Annni, nie będę się z Tobą spierać.
                                                Byliśmy w Barcelo Varadero dwa tygodnie z znajomymi na przełomie
                                                lipca i sierpnia. W tym hotelu wieczorem jest czynny tylko jeden
                                                bar, ten w którym odbywają się animacje. Z tego względu po godz 20,
                                                cudem było znalezienie jakiegoś wolnego miejsca, aby usiąść
                                                porozmawiać. W Barcelo jest ponad 300 apartamentów,przy założeniu,
                                                że w kazdym jest tylko trzy osoby, liczba gości wynosi 900 osób.
                                                Więc,jak to możliwe, że w szczycie sezonu tylko w czynnym wieczorem
                                                jednym barze nie ma kolejek?. Może Pani byla w tym barze o godz 24?
                                              • icetea00 Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 02.08.10, 17:01
                                                Też byłem z rodziną wy lipcu / sierpniu i kolejki były
                                                Bar jest do 24 godziny bezpłatnie po 24 bar jest płatny
                                                • Gość: kxpert Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.gwardii.osi.pl 02.08.10, 21:45
                                                  Witam, właśnie się zorientowałam, że paszport mam na stare nazwisko i nie wiem
                                                  czy zdażę wyrobić nowy do czasu wylotu, czyli 27.08. Z granica nie będzie
                                                  problemu, bo pokaże dowód osobisty, ale czytałam, że w niektórych hotelach do
                                                  zameldowania się preferowany jest dalej paszport. Jak było w Barcelo ? Może ktoś
                                                  sobie przypomina ? A jak na lotnisku ? Bez problemu tylko z dowodem osob. ?
                                                  • Gość: Anett Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.metrointernet.pl 02.08.10, 21:53
                                                    Tak w Barcelo Varadero bez żadnego problemu zameldują Cię na
                                                    podstawie dowodu osobistego.Moja trzy osobowa rodzinka miała tylko
                                                    dowody osobiste. Na lotnisku,też nie było żadnych problemów:)
    • Gość: Wioletta Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: 91.206.211.* 06.08.10, 20:51
      Czy leci ktoś 10.09 do Barcelo Varadero?
      • Gość: kxpert Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.gwardii.osi.pl 09.08.10, 18:36
        Hej ;) im bliżej wylotu tym będę zadawać dziwne pytania :). A oto pierwsze : czy
        w pokoju hotelowym jest suszarka do włosów ?
        • ty-i-ja-razy-dwa Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 09.08.10, 21:58
          Nie ma suszarki :(
          • Gość: kxpert Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.gwardii.osi.pl 11.08.10, 22:24
            To kolejne mądre pytanie ;). Przeważnie przy basenie jest problem z leżakami,
            czy w Barcelo też tak jest ? Czy rano trzeba zająć leżak ?
            • Gość: Anett Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.metrointernet.pl 12.08.10, 10:24
              Z rezerwacją leżaków rano bywa róznie,tutaj duże znaczenie ma przy
              którym basenie chcesz leżeć. Jeżeli przy tym, przy którym jest bar z
              napojami,przekąskami to niestety poranna rezerwacja jest niezbędna.
              Aha, weź ze sobą ręczniki albo kup na miejscu, bo w tym hotelu przy
              basenie nie wolno używać ręczników hotelowych.
              Ps. Odnosnie poprzedniego postu, w moim pokoju była suszarka do
              włosow.
    • Gość: kxpert Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.gwardii.osi.pl 13.08.10, 23:17
      Hej, mamy apartament 3 osobowy i tak właśnie się zastanawiam czy w sypialni
      oprócz łóżka małżeńskiego (może ktoś pamięta były dwa materace na łóżku czy
      jedne, będzie spało z nami dziecko ? )jest jeszcze pojedyncze łóżko czy hotel
      liczy tą 3 osobą, że będzie spałą na kanapie w innym pokoju ???
      • Gość: Wioletta Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: 83.238.98.* 16.08.10, 09:14
        Witam,

mam jeszcze pytanie dotyczące odległości do plaży i samej drogi. Ile czasu
        spacerkiem zajmuje przebycie drogi na plażę i czy jest ciężka do przejścia z
        maluchem ewentualnie z wózkiem (górki, pagórki itp).
        Ogólnie czy łatwo się porusza z wózkiem po wyspie (zastanawiam się nad jakąś
        lżejszą parasolką na małych kółkach, ale nie wiem czy to dobry pomysł)
        Na którą plażę warto się wybrać autem (w miarę blisko i ładna plaża)
        Czy z jest szansa żeby z dzieckiem udać się na Teide, jak to w ogóle wygląda
        taka wycieczka. Czy dojeżdża się pod samą kolejkę, czy trzeba dojść. Czy warto?
        Co naprawdę warto zobaczyć? chcemy wypożyczyć auto na całe 2 tygodnie
        ewentualnie na tydzień (wszystko zależy czy na miejscu będzie co robić - nie
        chcemy cały czas siedzieć przy basenie)
        Z góry dziękuję za odpowiedź
        • Gość: Wioletta Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: 83.238.98.* 16.08.10, 09:16
          Jeszcze mi się jedno przypomniało,
          z której strony lepiej mieć pokój, od morza (podobno pod oknami droga) czy od
          basenów. Czy są jakieś balkony w pokojach?
          Czy lepszy parter czy piętro? (ze względu na ciszę i spokój i dźwiganie wózka i
          wszystkich szpargałów)
          • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 16.08.10, 16:14
            Do plaży jest około 800 metrów. Droga jest trudna ze względu na liczne
            wznisienia. Z górki idzie się fajnie ale pod górkę w upale to już gorzej.
            Chodnik przy hotelu jest wyłożony dziwnymi płytkami i jest bardzo ślisko. Mój
            3-latek buntował się w powrotną stronę. Zawsze chciał na ręce.
            O ile się nie mylę to każdy pokój ma balkon. Nam bardzo odpowiadało, że mamy
            widok na ocean. Rano wstawaliśmy i mogliśmy patzreć na ocean, podziwiać Gomerę
            :) My mieliśmy piętro pierwsze. I była winda więc nie było żadnych niedogodnośći.
          • Gość: annni Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.elblag.vectranet.pl 16.08.10, 16:16
            Jeszcze odnośnie wulkanu. Z dzieckiem to chyba nie jest dobry pomysł. My się nie
            zdecydowaliśmy. Dorosły człowiek może mieć problemy z wejściem więc dla dziecka
            to chyba średnia atrakcja.
            • Gość: jasiu... Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.dip.t-dialin.net 16.08.10, 20:25
              Teide - wersja popularna, załatwiana u rezydenta, to podjazd około 200 do 300
              metrów od stacji kolejki. Później masz 2 do 3 godzin czasu, wjazd i zjazd. Na
              szczyt i tak nie wejdziesz, jak nie masz pozwoleń (za darmo, do uzyskania, na
              konkretną godzinę, w dyrekcji parku) Pospacerujesz trochę wokół górnej stacji i
              zjazd. Jest chłodno, ale nie ma potrzeby zabierania futra.

Uważaj na spóźnienie. Autobus czeka maksymalnie kwadrans i to nie zawsze. Po
              prostu o ustalonej godzinie odjeżdża - zwolnić miejsce parkingowe następnemu. To
              samo dotyczy wszystkich wycieczek. Byłem świadkiem - około 10 osób zostało w
              Loro Park, bo pan kierowca spojrzał na zegarek i odjechał.

A górkami, w drodze do plaży (czarny piasek) się nie przejmuj. Wbrew pozorom
              wcale nie są takie przykre, a odległość w rzeczywistości wydaje się mniejsza.
    • Gość: kxpert Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.gwardii.osi.pl 24.08.10, 18:10
      Lecimy za 2 dni !!!! :)
    • Gość: mika Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 26.08.10, 00:13
      A ja mam nieco odmienne pytanie... w zeszłym roku też byłam w tym
      hotelu i zmorą były karaczany ... jak jest w tym roku ? Ja wiem że
      to ich strefa klimatyczna i należą do cześci egzotyki wysp
      kanaryjskich... zdarzają się i w 5 * hotelach, ale jak jest w
      Barcelo varadero teraz?
      • Gość: aaniaa Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.static.espol.com.pl 27.08.10, 22:30
        a co to są karaczany ???????\
        gdzie je widziałas itd.
        • Gość: mika Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.142.138.21.static.telsat.wroc.pl 29.08.10, 21:39
          Karaczany=Karaluchy wielkości ludzkiego kciuka, nasze polskie są 10
          razy mniejsze.. było ich niestety multum w tym 3 zamieszkujące na
          stałe nasz pokój - aneks kuchenny...:( pobyt przełom
          października/listopada 2009r, pokój na pierwszym piętrze... dla mnie
          koszmar, choć wszystko pozostałe było ok...położenie, plaża,
          atrakcje Teneryfy,
          • Gość: misia Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 10:04
            naaprwde?? a to tylko w tym hotelu te karaluchy czy ogólnie na
            teneryfie są, a inni ludzie się tez skarżyli czy tylko u was były ???
            • ty-i-ja-razy-dwa Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 31.08.10, 12:56
              Poza muchami nie widziałam żadnego robaka. Much jest sporo. Komarów też nie
              spotkałam.
    • Gość: Ewelina Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.10, 16:18
      Witaj!
      Byłam tam z mężem i dwójką dzieci (2,5 oraz 4,2 roku) w lutym tego
      roku i choć jesteśmy dość wymagający, to wróciliśmy bardzo
      zadowoleni:) Najbardziej uciążliwe było przemieszczanie się
      autobusami, które objeżdżały wszystkie hotele, więc dojazdy
      zabierały nam b.dużo czasu, więc chyba warto wynająć samochód, czego
      my nie zrobiliśmy, bo przerażała mnie jazda po tych krętych ulicach.
      Koniecznie jedźcie do Loro Parqu, Jungla Parku, a i w Siam Parku też
      miło spędzicie czas. My wybraliśmy się też na objazdową wycieczkę
      po Gomerze - dzieci dzielnie to zniosły. Na zakupy polecam Los
      Gigantes i nadmorskie sklepiki, w Playa de la arena nie było
      ciekawych sklepów. Hotel super - czysty, jedzenie przepyszne, dużo
      owoców - dzici jadły przede wszystkim frytki, ale jakoś przeżyły,
      miałam zapas słoiczkowych obiadków, ale wróciły do Polski. Udanego
      pobytu!!!
    • Gość: Wioletta Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: 91.206.211.* 09.09.10, 10:37
      Lecimy już jutro!
      • Gość: Wioletta Re: Barcelo Varadero od 10.09.2010 IP: 91.206.211.* 16.10.10, 08:31
        Witam,

postanowiłam napisać kilka słów o pobycie.
        1) Nie było żadnych karaluchów
        2) Hotel faktycznie nie pierwszej młodości, ale ogólnie bardzo przyjemny kompleks - a kto oczekuje luksusów niech poszuka czegoś innego z większą liczbą gwiazdek
        3) Miejsce faktycznie trochę oddalone od wielkich kurortów ale za to cisza i spokój
        4) do plaży wcale nie jest daleko - tylko jak to na Teneryfie raz z górki, a raz pod górkę
        5) plaża jak na naturalną czarną plażę jest naprawdę ładna (objechaliśmy troszkę wyspę i wśród czarnych plaż jedna z ładniejszych)
        6) piach gorący jak diabli, ale i tak większość rozkłada ręczniki na piachu i nie ma z tym problemu
        7) jedzenie w hotelu - jak dla mnie niezłe, chociaż za bardzo "angielskie", pyszne desery i lody! Z jedzeniem dla mniejszych dzieci może być kłopot, aczkolwiek są frytki, makaron, od czasu do czasu kurczak - coś się wybierze - ale wybór ograniczony
        8) Pokoje duże typu studio, sypialnia i pokój z aneksem kuchennym, duży balkon, łazienka (UWAGA - wanna!!! dość stara i niezbyt zachęcająca, ale do przeżycia)
        9) baseny - super, są 3 na różnych poziomach - od najpłytszych dla dzieci po bardzo głęboki (o ile dobrze pamiętam 3,20) - woda nie jest podgrzewana więc dość chłodna - nie wiem jak poza sezonem
        10) obsługa bardzo miła
        11) animacje - jak dla mnie w porządku - fajne ale to głównie dzięki cudownej parze Michael i Ania (fantastyczni ludzie)) - trudno powiedzieć czy w następnym sezonie będą Ci sami ludzie
        12) temperatury we wrześniu - ok. 30C - bardzo gorąco, ale wieje przyjemny wiaterek
        13) ocean - woda dość ciepła (taki nasz bardzo ciepły bałtyk), ale trzeba uważać na fale, bo potrafią ściąć z nóg
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka