Dodaj do ulubionych

COLOSSOS (****) - Rodos

27.07.04, 18:22
(cyt. megasia 07.06.2004 11:01)

Hotel jest ok, 4 gwiazdki, polecam widok na morze - warto dopłacić. Ja
zapłaciłam na miejscu, w hotelu w maju było full wolnych miejsc, nie wiem jak
to będzie w lipcu (dopłata 8eur/dzień od pokoju więc wyszło taniej niż w Ecco -
tam bodaj 200 PLN/tydz/os).

Bardzo blisko park wodny, ale był jeszcze zamknięty.

Do Faliraki centrum spacer nieco dłuższy niż 15 min - raczej 20-25, ale bliżej
jest również dużo tawern, sklepów (w maju część była zamknięta). Polecam
spacerki na północ plażą (skałki, termy Kalithea) i rejsy statkiem z pomostu
przy Hotelu Esperides (100 metrów w prawo plażą).
Obserwuj wątek
    • neronka Re: COLOSSOS (****) - Rodos 27.07.04, 18:24
      (cyt. megasia 17.06.2004 10:36)

Animacje - animator Freddie (nie wiem, to chyba pseudonim artystyczny) z
      pochodzenia Serb, po 7 latach animowania włada wszelkimi językami - bo
      angielski i niemiecki na porządku dziennym (każdy zrozumie, prosty przekaz
      zazwyczaj typu: Come on, everybody, alle Leute boccce spielen, have fun, ha
      ha:), a po 2 dniach gadał po Polsku (w sumie jedna rodzina języków
      słowianskich....). Rzutki, bocce, siatkówka, wieczorki jakieś - konkurs
      wiedzowy, wybory miss, bal dziecięcy...itp, ja nie jestem fanem animacji, ale
      było ok. Jest również animatorka z Ecco, sympatyczna, ale spokojna, dopiero
      przyjechała i jeszcze się nie rozkręciła, prowadziła gimnastykę poranną :)no i
      współpracowała z Freddim.
    • neronka Re: COLOSSOS (****) - Rodos 27.07.04, 18:25
      (cyt. 78monika 20.07.2004 09:24)

To co znalazlam:
      www.rodos.com/colossos/oraz www.colossosbeach.gr/
      ja tez planuje
      wybrac sie tam na przelomie wrzesnia/pazdziernika. Bede wdzieczna za wszelkie
      informacje. Pozdrawionka :)
      • rizla Re: COLOSSOS (****) - Rodos 05.08.04, 09:50
        Byliśmy tam teraz, lipiec 2004.
        Hotel OK, z gatunku wielkich molochów turystycznych nad samym morzem. Pokoje na
        morze (ale rowniez na hałaśliwe baseny i ogródek) albo na ciche góry po drugiej
        stronie. Pokoje i łazienki w porzadku. Największą bolączką sa archaiczne windy
        ktorych nie uwzględnili w czasie remontu. Zapomnijcie o internecie w hotelu,
        ceny w kafece przy recepcji zabijają. Jedzenie znośne ale monotonne. Bez AI
        trzeba płacić sporo za napoje do kolacji.
        Baseny OK ale woda wyjątkowo zimna, co jednym moze pasowac, drugim nie bardzo.
        Plaża przy samym basenie, piasek średnio ładny, troche kamieni.
        Na miejscu w Faliraki warto wypożyczyć na cały tydzień skuter i pojezdzic po
        wyspie, zwiedzic Rodos wieczorem i za dnia, jest troche fajnych plaż,
        najładniejsze w Lindos z zatoczką do nurkowania. Koszt pożyczenia skutera przy
        5 dniach : 10 euro za dobę od pojazdu, wiec nie tak źle. Ja zrobiłem w 5 dni w
        sumie 400 km.
        • rizla Re: COLOSSOS (****) - Rodos 05.08.04, 09:53
          aha, zapomnialem dodać: POLECAM Water Park ktory jest przy samym hotelu.
          Atrakcja na cały dzień, bo płaci sie raz za wejscie wiec warto iść rano i
          siedziec caly dzien, masa fajnych rur i innych atrakcji, sprawdzcie tez basen z
          falami i lazy river, szczegolnie miło po joinciku, full relaks. wejscie : 18
          euro od osoby. mozecie wziac cos do jedzenia i picia bo na miejscu drogawo. nie
          brać lockerow przy wyjsciu, bo sie placi 1 euro, 5 euro zastawu i jeszce
          kluczyk ktorego nie mozna przyczepic. troche dalej przy barze sa szafki
          automatyczne, 1 euro za uzycie ale bez kaucji i kluczyk na gumce. zostawcie w
          szafkach okulary, zegarki itd bo każą zdejmować.
    • edrumlak Re: COLOSSOS (****) - Rodos 16.08.04, 22:48
      witam,

wrocilismy 14 sierpnia. hotel ok, 3* normalnie by zebral oprocz wind
      oczywiscie. nam zalezalo na jak najwyzszym pietrze z widokiem na morze, ale cos
      za cos. ja schodzilem schodami, windy z minimalna wentylacja. co jeszcze, w tym
      roku najazd wlochow = krzykliwie, bez organizacji, dziwia sie ze nie wszyscy
      mowia po wlosku. jedzenie dobre, codziennie to samo, ale dosc duzy wybor. w
      sezonie bez szans na zamiane pokoju na widok z morzem. animator freddy
      rewelacja, everybody pomarancze, wszyscy stoja a ja tancze - na tej zasadzie.
      generalnie odpoczelismy i jestesmy zadowoloni, przyjemny bar na drinka
      wieczorem pomiedzy dwoma basenami. bylismy z ecco - bez "przygod". jesli sa
      pytania chetnie odpowiem,

pozdrawiam,

Kiero

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka