des4
12.06.13, 10:34
jedziemy w sierpniu na Halkidiki w 4 rodziny
wyjazd z Rzeszowa przez Barwinek, Koszyce, Budapeszt (obwodnica), Belgrad, Macedonię...
trasa po części już "obeznana" przy okazji innych wyjazdów, ściągam tez info z innych portali i forów
interesują mnie względnie świeże informacje, najlepiej z tego roku
- wyjazd w niedzielę, przejazd przez granicę węgiersko-serbską tego samego dnia, z tego co wiem, jadąc "tam" raczej nie ma korków więc lecimy przez Horgos, powrót po 2 tygodniach w poniedziałek albo wtorek i tu się zastanawiam czy tez Horgos czy Tompa, podobno w dzień powszedni nie ma dużych kolejek w Horgos, a Tompa to jednak nadłożenie kilkudziesięciu km i odpowiednio czasu
- aktualna cena autostrady serbskiej na odcinku Horgos-Nisz, wysokość opłaty, czy można płacić euro albo kartą
- stan zaawansowania budowy obwodnicy Belgradu, czy jechać nią, czy też jednak próbować przez miasto
- autostrada macedońska - wysokość opłaty, czy można płacić euro
- nocleg planujemy w okolicach Nisz/Leskovac, mam kilka namiarów na motele, jednak większość z nich dysponuje pokojami dla 2 osób albo 2+1, my jedziemy wszyscy w konfiguracji 2+2, szukamy więc noclegu, gdzie w pokoju przynajmniej można będzie dodatkowo rozłożyć się na karimacie
jeśli ktoś może doradzić, będę wdzięczny :)