Dodaj do ulubionych

Paralia hotel PARALIA& BEACH& PLAZA czy taki straszn

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 10:08
wybieram sie do Parali (Foster - TRIADA), widziałam zdjęcia w katalogu tego
hotelu ale czy rzeczywiscie jest taki straszny? a jak jedzenie? i połozenie
czy blisko centrum i plazy?

może chociaż ta miejscowośc jest fajna i mi wynagrodzi ten straszny hotel
(jeśli rzeczywiscie jest taki ;) )?

z góry dziękuje za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • greeks Re: Paralia hotel PARALIA& BEACH& PLAZA c 03.08.04, 10:11
      Jesli masz jakąkolwiek alternatywę,to przemysl ten wybór;-)
      • Gość: ms Re: Paralia hotel PARALIA& BEACH& PLAZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 10:20
        nie mam więc mi napisz czego mogę sie spodziewać w tym hotelu i w ogóle....
        • greeks Re: Paralia hotel PARALIA& BEACH& PLA 03.08.04, 10:26
          Hotelu nie znam absolutnie..Moje uwaga była generalnie sugestią ominiecia
          szerokim łukiem Paralii:-) Ale skoro nie masz wyjścia,pozostaje życzyć miłych
          wrazen..
          • Gość: ms Re: Paralia hotel PARALIA& BEACH& P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 10:28
            dzięki
            ale dlaczego mam omijać paralię - byłes tam ? i nie polecasz?
            • greeks Re: Paralia hotel PARALIA& BEACH& 03.08.04, 10:33
              Gość portalu: ms napisał(a):

> dzięki
              > ale dlaczego mam omijać paralię - byłes tam ? i nie polecasz?
              -----
              Było tu juz trochę relacji na forum odnosnie tego czego sie można spodziewać w
              Paralii i okolicach.. Nie mam pojecia czego oczekujesz po wyjezdzie.Jesli
              chcesz sie czuć jak w Łebie,czy Kołobrzegu-potykajac się o tabuny Polaków,pijac
              polskie piwo,słuchając Greków mówiacych po Polsku to wybór dobry... Nie polecam
              tez jesli szukasz spokoju na wakacjach:-)
              • Gość: mario29 Re: Paralia IP: *.bphpbk.pl 03.08.04, 11:43
                greeks napisał:

> Gość portalu: ms napisał(a):
                >
                > > dzięki
                > > ale dlaczego mam omijać paralię - byłes tam ? i nie polecasz?
                > -----
                > Było tu juz trochę relacji na forum odnosnie tego czego sie można spodziewać
                w
                > Paralii i okolicach.. Nie mam pojecia czego oczekujesz po wyjezdzie.Jesli
                > chcesz sie czuć jak w Łebie,czy Kołobrzegu-potykajac się o tabuny
                Polaków,pijac
                >
                > polskie piwo,słuchając Greków mówiacych po Polsku to wybór dobry... Nie
                polecam tez jesli szukasz spokoju na wakacjach:-)

greeks ma racje - z daleka od Paralii !!!! tam mozna tylko futro tanio kupic
                (wg informacji od kilku osob stamtad ponad 100 sklepow z futrami - w wiekszosci
                zatrudnione rosjanki, a grecy moia po polsku). Miasteczko okropne - betonowa
                pustynia z ulicami zapelnionymi wystawionymi wieszakami z futrami, pomiedzy
                ktorymi lawirują dziesiatkami Polacy i Rosjanie.. Mysle ze moje wrazenie ze
                Polakow jest tam wiecej niz mieszkancow - Grekow maja wszyscy tam przebywajacy.
                Co gorsza zachodzi podejrzenie, ze tak jest naprawde....

Bylem raz kupic futro - dobrze ze tylko na krotko...

inna sprawa to plaże - kilka km od Paralii (ja bylem na polnoc, na pd nie wiem)
                sa piekne szerokie piaszczyste plaze (ciemny piasek) i prawie puste !!! (obok
                biegnie lokalna droga w kierunku na zjazd z autostrady do Salonik) Ale slaba to
                pociecha naprawde...
                • Gość: atkaxxx Re: Paralia IP: 217.11.143.* 03.08.04, 11:59
                  W tym roku byłam dwa razy w Grecji, w maju w Paralii, i nie narzekam. Owszem,
                  Polaków wielu, a ogólnie obcokrajowców więcej niż rdzennych Greków, i to jest
                  ten ból, że nie czujesz się jak na wakacjach. Na plaży wszędzie język polski, w
                  sklepach też, nawet menu w knajpach i restauracjach po polsku, bez przesady,
                  ale tego za duzo trochę.... owszem, na północ, Korinos beach, trochę luźniej,
                  ale i bardziej niebezpiecznie, bo menele zaczepiają, szczególnie na plaży, .....
                  Drugi raz, byłam w połowie lipca, na Sithoni (środkowy palec Halkidiki), w Neos
                  Marmaras,i tam jest super, nie ma Polaków, bo ceny nie na te kieszenie (pokój -
                  80 euro za noc), spokojnie, piękne widoki, można wypocząć w spokoju,....super!!!
    • gale Re: Paralia hotel PARALIA& BEACH& PLAZA c 03.08.04, 12:07
      Niestety, zgadzam sie z Greeksem, Paralia (zwana pieszczotliwie Paranoja) nie
      ma _nic_ wspolnego z Grecja. Jest to ponury, bardzo tani i brzydki kombinat
      turystyczny dla niezamoznych mieszkancow Europy wschodniej. Bylem, zaluje, nie
      polecam i wspolczuje tym, ktorzy tam zamierzaja zmarnowac wakacje.

O miejscowosci pisalismy bardzo bardzo duzo na tym Forum, wiec daruje sobie
      dalsze opisy - wystarczy sprawdzic w wyszukiwarce.

Trzymam kciuki za Twoje wakacje, oby okazalo sie, ze w jakis sposob uda Ci sie
      tak je zorganizowac aby udalo sie spedzic je milo i przyjemnie.

Milego,
    • elinida Re: Paralia hotel PARALIA& BEACH& PLAZA c 03.08.04, 19:26
      Byłam w hotelu Plaza rok temu - cos tam pisalam na mojej stronce, w czesci
      2003 - inne atrakcje :)
      I bylam w Paralii juz 3 razy, w tym roku rowniez i nie zmarnowalam wakacji :)
      wrecz przeciwnie :) pamietam je mocno, ciagle wspominam i bede wspominala
      zawsze... nawet w takiej Paralii mozna spedzac wakacje, nie widzac tych calych
      tlumow - przechodzac z nimi w "pielgrzymce" ulicami wieczorowa pora... mozna
      myslec o tym, ze sie tam jest, i pomimo, ze wiekszosc jest obcokrajowcow,
      Grecja tam jest Grecja... :) mozna lezec sobie na lezaczkach na waskiej
      nieciekawej plazy w ciekawej knajpce Solo... ktorej wlascieli i tambylcow
      greckich wesolo wspominamy... :).A nawet gdyby greckich klimatow bylo malo
      mozna sie wybrac na jakas wycieczke, w koncu nie po to jedziemy do Grecji zeby
      tylko lezec na plazy :) (chociaz niektorzy pewno tak). I tak "rezydujac" w
      Paralii widzialam tym razem kolejne nowe miejsca: Lutre i Edesse, Kavale i
      kawałek wyspy Thassos, Volos i Skopelos... :))) Wystarczy z tego wszystkiego
      jedynie pare dni wyskoczyc na Skopelos i zapomina sie, ze bylo sie w Paralii. A
      na Skopelos juz nikt nie bedzie narzekal na brak namacalnych greckich
      akcentow :) I prosze... jak latwo mozna zgasic ewentualny niesmak z pobytu w
      Paralii :)
      Pozdrawiam
      Eli

----
      • Gość: atkaxxx Re: Paralia hotel PARALIA& BEACH& PLAZA IP: 217.11.143.* 04.08.04, 09:46
        jeżdzisz zawsze z biurem podróży, czy na własną rękę?
        To Ty od duetu greckiego?
        • elinida Re: Paralia hotel PARALIA& BEACH& PLA 04.08.04, 19:02
          do tej pory jezdzilam z biurem, z roznych wzgledow, ale na czesc wycieczek
          jezdzilo sie na wlasna reke :) albo na spole z cudzą ;)
          To ja od duetu ;)
          Eli
    • bejbe23 Re: Paralia hotel PARALIA& BEACH& PLAZA c 04.08.04, 19:40
      nie sluchaj osob,ktore uwazaja ze paralia to pomylka.moja przyjaciolka wlasnie
      wrocila i jest bardzo zadowolona.hotel jest w centrum i blisko plazy,ktora jest
      niestety nieciekawa,ale wystarczy kawalek przejsc zeby polezec na calkiem milej
      plazy.ja uwazam ze hotel jest miejcem ,w ktorym naprawde spedza sie niewiele
      czasu i wazniejsze jest to zeby umiec sobie zorganizowac czas,pozwiedzac na
      wlasna reke i to jest jakas przygoda,w przeciwienstwie do wytykania minusow
      paralii i oceniania ,ktory hotel na jaka ilosc gwiazdek zasluguje...nie
      rozumiem tez ,dlaczego tak wielu osobom przeszkadzaja rosjanie!a najbardziej
      dziwi mnie to jaki wielki problem polacy widza w polakach!!jak dla mnie jakis
      absurd.wiec nie psuj sobie radosci z wyjazdu przez uwagi,ktore nie zawsze
      pokrywaja sie z naszym "gustem"-przeciez zalezy kto czego oczekuje.a kiedy
      lecisz?ja lece z fosterem(triada)16.08
      • gale Re: Paralia hotel PARALIA& BEACH& PLAZA 17.08.04, 15:25
        > dlaczego tak wielu osobom przeszkadzaja rosjanie

Primo - Rosjanie piszemy wielka litera. Secundo - nie przeszkadzaja jesli jest
        ich rozsadna liczba. Natomiast nie po to jade do Grecji, zeby nurzac sie w
        tlumie rosyjskich i balkanskich dzieciarow. Analogicznie, prawdopodobnie nie
        bylbym zachwycony gdybym pojechal do Singapuru i na kazdym kroku slyszal jezyk
        norweski. Proste?

> jaki wielki problem polacy widza w polakach

Prosze, naucz sie pisac nazwy narodowosci wielka litera. Problem jest baaardzo
        szeroki i niestety dosc duzy. Dobrze dla Ciebie, ze go nie dostrzegasz.

Milego,
    • Gość: ms Re: Paralia hotel PARALIA& BEACH& PLAZA c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 12:55
      ja lece do parali 23 z fostera (triada) ktoś z was też ?
      • Gość: anka z Re: Paralia hotel PARALIA& BEACH& PLAZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 15:09
        A jakie jedzenie jest w tych hotelach? Czy lepiej wykupić apartament i samamu
        się żywić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka