Dodaj do ulubionych

KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014

30.05.14, 19:42
wróciłam z tego hotelu 24-05-2014r. - pobyt bajka- wszystko doskonałe, jedzenie, baseny, pokoje, atmosfera cudowna, pogoda słoneczna!!! Idealny hotel dla rodzin z dziećmi, nie można się nudzić, a wyspa też godna polecenia i zwiedzenia!!!

PYTAJCIE co chcecie wiedzieć ??

Polecam wycieczkę na wyspę wulkaniczną Nissyros !!!dzieciaki zachwycone "księżycowymi" widokami :)

Obserwuj wątek
    • Gość: Emka Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 IP: *.net155.okay.pl 30.05.14, 20:56
      W pełni podzielam twój zachwyt - byłam w ub.roku w tym hotelu i też wszystko było o.k. W tym roku Riwiera Olimpijska :)
      • owir Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 30.05.14, 21:35
        witam, to daj znać gdzie się wybieracie dokładnie, a po pobycie napisz jak było, informacja może się przyda na przyszłe plany urlopowe :)
        • Gość: aninia Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.14, 20:19
          Bylam również w zeszlym roku i potwierdzam super hotel! Jedzenie, baseny - wszystko ok!
    • wondiii Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 02.06.14, 11:57
      witam
      Wybieram się z dzieckiem 1,8. Czy da radę z takim małym dzieckiem zwiedzić wulkan ?Chodzi mi o to czy przedostanę się wózkiem i czy da rade wogóle tam jeździć wózkiem (na rękach nosić małą byłoby męczące) Jadę z początkiem lipca i obawiam się również że może być tam patelnia nie do wytrzymania dla niej.
      Drugie pytanie czy jeździliście komunikacją miejską? Mam zamiar wypożyczyć auto ale również chciałabym przejachać się np do KOs z Marmarii autobusem. Jak długo by zajęła taka podróż?
      • Gość: gość Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 IP: 195.85.249.* 02.06.14, 13:24
        Witam,
        Byliśmy rok temu w I poł. lipca - dziecko miało wtedy 11 m-cy.
        Nie jest możliwe zejście z wózkiem do krateru. Droga do krateru to bardzo wąski, kręty i z kamieniami (przypominający miejscami kamienne schody) szlak o długości ok. 200-300 m. Idzię się zygzakiem gęsiego i miejscami jedni (np. wchodzący) muszą ustąpić miejsca drugim (schodzacym). Jednak na częście jedna z rezydentek (Grecos) powiedziała, żebyśmy zeszli na dół a ona przypilnuje dziecka - i tak zrobiliśmy:)
        Ogólnie patelnia była nie tylko w samym kraterze, ale i w miasteczku obok portu. Wystarczą standardowe środki, czyli cos na głowę, woda i filtr 30-50:)
        Z Psalidi do Kos jeździła 1 linia co około kilkanaście minut - już nie pamiętam dokładanie. Bilety do nabycia u kierowcy, autobusy niskopodłogowe z klimą. Jednak ta jedyna linia jechała od term i czasem bywało tak, że w Psalidi musieliśmy już złożyć wózek (Jedo Fyn) gdyż było dość ciasno - wiele zależy od pory dnia. Czas jazdy to ok. 15-20 minut. Pętla trochę przed zamkiem.
    • Gość: kosss Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.14, 13:47
      Moje pytanie jak jest daleko do plazy i czy plaza jest piaszczysta, ile jest basenów czy jest basen dla maluszków 2-3 lata.
      • owir Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 02.06.14, 20:27
        Hotel polozony jest tuż przy plaży, dzieli go od morza tylko ścieżka rowarowa, plaża kamienista przy brzegu-potrzebne buty do swobodnego poruszania sie, a przy leżakach wysypany piasek! Jeśli chodzi o baseny dla maluszkow to owszem sa - jeden przy basenie ze statkiem z zjeżdżalnią - dla mniejszych dzieci. Drugi basenik znajduje sie po drugiej stronie kompleksu hotelowego przy basenie ze zjeżdżalniami!!!!!!!!!
        • Gość: Monika84 Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 IP: *.181.18.4.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.06.14, 22:26
          Ja z mezem i synkiem 4 latka bylam 24-31 maj 2014 i potwierdze wszystkie pozytywne opinie o hotelu. Bawilismy sie super jedzenie przepyszne kazdy z nas cos znalazl dla siebie i jest w czym wybierac. Baseny super szczwgolnie frajda dla dzieci. Nasz napoczatku byl w tym dla maluszkow (40cm) a potem juz nie wychodzil z tego duzego ( oczywiscie z kolkiem). Obsluga przemila, co do czystosci pokoi nie mam zastrzezen. My mielismy domek przy samej plazy takze najdalej od glownego budynku ale spacerek po takim objadaniu sie dobrze nam robil. Mi kompleks budynkow w formie wioski przypadl bardzo do gustu jakos tak bardziej kameralnie i zawsze mozna bylo pospacerowac, mlodemu pozyczylismy rowerek (3eur/ dobe) to mial gdzie poszalec. Klimatyzacja nie byla chyba ejszcze uruchomiona ale pisze ze od 15.06 chociaz juz bylo cieplutko. Jedna rada wezcie cos do kontaktu na komary bo malo pokoi ma moskitiery. A gryza strasznie. Lodowka mala jest i sejf tez. Taras przy kazdym mieszkaniu genialna sprawa ;-) jejku ale bylo fajniejuz tesknie.
          • Gość: ja35 Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.14, 08:38
            hej a moje pytanie jest takie czy bungalowy są 2 poziomowe czy jednopoziomowe z tarasem ? i jaki mieliście nr pokoju?
            • Gość: wiki Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 IP: *.doplaty.gov.pl 03.06.14, 09:11
              Bungalowy są 2 poziomowe !!!!! dla "wózkowych" rodzin wygodniejsze są te na dole, ale znów te na górze mają jednak czasami lepszy układ pokojów rodzinnych i dwa balkony !!!! to zależy od wymagań, my mieszkaliśmy w pokoju nr 648 tuż przy placu zabaw i tym olimpijskim basenie z kolumnami - a do morza 1 min.
    • Gość: beata Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.14, 09:57
      Faktycznie, hotel rewelacja. 4 gwiazdki ale zasługuje na 5. Idealnie czysto, wszystko na wysoki połysk, jedzenie pyszne, bardzo duży wybór, obsługa uśmiechnięta i zawsze pogodna, wysoki poziom kultury. Idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, nawet tymi najmniejszymi. 14 ha jest gdzie spacerować, baseny super. Byłam 7 dni z rodziną, nie mam żadnych minusów. Jedyne co to dobrze wziąć coś na komary, bo nie wszystkie pokoje mają moskitiery a już w połowie maja komarzyce atakują. Pogoda rewelacyjna 17-24.05 - idealna, wiaterek cudowny, bez niego ciężko by było w słońcu wytrzymać. Polecam.
    • Gość: magda Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.14, 12:23
      Czy jedzie ktoś od 12 lipca?
    • w_isienka Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 08.07.14, 15:40
      Czy są tam zjazdy na pontonach (1-2 osobowych)?
    • Gość: cyba Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.14, 18:47
      W jakim typie pokoju mieszkaliście i jaki był jego standard ???
    • Gość: milo Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.15, 12:25
      Mam pytanie, czy faktycznie leżaki i parasole na plaży są dodatkowo płatne? Jeśli tak, to czy można swobodnie rozłożyć się na swoim ręczniku i parasolem?
      I czy WiFi też jest dodatkowo płatny?
      • Gość: milo Re: KOS - "Kipriotis Village **** Psalidi 2014 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.15, 14:43
        up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka