Gość: nika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 23:19 Czy ktoś był w tym czasie w Grecji (raczejkontynentalnej,ale niekoniecznie)? Dokąd się wybrać? Jaki hotel? Z jakim biurem? A może bez BP? Pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: EtalTravel Re: Święta/Sylwester IP: *.otenet.gr 07.09.04, 17:49 ja tradycyjnie polecam ze skarpą w grecji, zwłaszcza że ja to prowadzę i pilnuję zeby wszytsko wyszło bardzo dobrze. Sylwester ma forme takiej wycieczki, objazdowo imprezowej i cenowo bije na głowę konkurencję. Jeszcze oferta sie chyba nie pojawiła, ale tradycyjnie będzie w oferci kilka dni pobytu, wieczór u zorby, tj taka impreza w małym porcie, z grekami, oczywiście, meteory, olimp, zwiedzanie salonik, degustacja wina. Gdy ukaże sie oferta polecam zwrócic uwagę, że za nic sie na miejscu juz nie dopłaca, ani za bal sylwestrowy ani za degustacje win itp (osobiscie uważam że oferta powinna być jak najbardziej czytelna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita Re: Święta/Sylwester IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 18:15 www.skarpa.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
elinida ja bylam :) 07.09.04, 19:09 ale tylko na Sylwestra, nie bylo ofert lacznie ze swietami :) wyjezdzalo sie ok 27.12 juz nie pamiętam, ale relacje z mojego Sylwestra 2003/2004 masz na mojej stronce do wgladu :) Bylam z Biurem Podrozy Wygoda+Europalm w Platamonas i bylo super :) Choc nie korzystalam z wycieczek fakultatywnych, byly one w cenie :) i wyzywienie tez w cenie :) wsio w cenie :) Z tego co wiem kilka osob moich znajomych wybiera sie na Sylwestra takze w tym roku :] Pozdrawiam Eli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: ja bylam :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 16:34 Też wybieram się w grudniu do nei pori:) Czy zimą są tam jakies fajne imprezy? może lepiej wybrać paralie? Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Re: ja bylam :) 09.09.04, 17:23 z tego co wiem to nie ma za duzo fajnych imprez w Nei Pori ;) ale w Platamonas tam gdzie bylam, byly fajne imprezki w klubach :) i pubach :) W Paralii nie wiem czy zycie kwitnie w zimie :) ale dyskoteki Event czy Casa pewno funkcjonuja, tak mysle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaness Re: eli.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 19:30 eli a duze te kluby i roztańczone;-) aaa i czy fajni grecy,tzn.przystojni:) Odpowiedz Link Zgłoś
ellinida Re: eli.... 11.09.04, 18:00 co do dyskotek to oj taaaaaaaaak, jedna lepsza od drugiej ... w Casie bylo tak ciasno, ze nie dalo sie przejsc, a Greczynki patrzyly na nas (6 Polek) jakbyśmy im jakaś krzywde wyrzadzily ;) a przeciez my tylko 'chcemy sie z nimi zaprzyjaznic', jak to ktos kiedys powiedzial :) i wcale nie odbijamy im chlopakow :) A Grecy... rożni są :) czy przystojni - to pojecie wzgledne :) Jedni uwazaja przystojnego za nie, a inni na odwrot :) Co do Eventu bylo wiecej miejsca, no i mozna bylo potanczyc sobie :) Natomiast co do pubow i clubow w Platamonas - to niektore mniejsze, niektore wieksze, ale zabawa tam zawsze przednia :) Grecy bawią się super :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaness Re: eli.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 19:34 eli bedąc w tym sezonie w nei pori i w dyskotece "trocadero"tj.platamanos grecy nie bawili się tylko stali i patrzyli,natomiast o 3 w nocy wyszli na srodek parkietu i ustawili się w koleczku,zaczeli klaskać i tyle co potańczyli:( Dlatego zapytałam czy fajnie się bawią w zimie na disko i czy są przystojni, wole być przygotowaną na każdą niespodzianke:))) aaa i czy drinki dla kobiet gratisowe? Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Re: eli.... 11.09.04, 21:08 jak byłam w grudniu w jednym pubie, to tanczyli na stolach nawet Grecy, nie tylko Greczynki :) rzucali serwetkami :) bawili sie :) na Sylwestra nasi Polaczkowie poszli spac, a Grecy wywijaji dalej :) A moze oni maja taki sposob zabawy? :) klaskac do tego jak inni tancza :D musisz wykazac inicjatywe i wyrwac jakiegos do tanca :D moze oni tacy niesmiali i czekaja az inni zaczna tance ;););) Drinki gratisowe spotkalam tylko w okresie letnim w dyskotekach... poza tym drinki gratisowe zalezaly tylko od tego czy wpadlas w oko barmanowi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaness Re: eli.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 12:29 eli nie wiem czy dobrze zrozumiałam czy greków nalezy wyrywać do tańca?,jesli tak to dziwna mentalność:( a ty tańczyłaś z grekami?i czy w ten sposob postępowałas? pytam bo będąc tam widziałam wielu fajnych turystów greckich na disco,wiem,ze interesowali się mna i moimi 4 koleżankami,dodam,że koleżanki bardzo atrakcyjne,ale tylko patrzyli i uśmiechali sie i nic:( nie mamy tupetu takiego,zeby ich wyciągać do tańca. za to drinkow było darmowych do woli. eli napissz mi coś więcej na ten temat,byłam tylko raz w grecji, mogę ci pomoc jeśli chodzi o inne kraje. Odpowiedz Link Zgłoś
espuma Re: eli.... 12.09.04, 20:16 hej ja tez chce jechac do Grecji na sylwestra...bo niestety nigdy tam nie bylam a moj wyjazd wrzesniowy nie wypali:((((((a chcialabym na jakies dobre imprezki pojechac a wiec jestem poszukuje chetnych cobysmy zebrali dobra ekipe:)))))to moj meil meggyj@wp.pl buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etaltravel Re: eli.... IP: *.otenet.gr 12.09.04, 21:20 Ekipa grecka na imprezy jest po prostu jak sa znajomi pod ręką. A takowych nam nie brakuje. przy okazji mimo noclegów w nei pori to wieczorami kto chce jeżdzi sie bawić do platamonas. Na koniec czuje sie obrażony jeśli ktoś pisze o moich rodakach per Polaczkowie. Trochę szacunku do siebiem samego, własnie wzorem ukachonaych greków proponuję Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Vaness.... 13.09.04, 20:03 Nie bede sie wypowiadala wiecej w tym temacie :) Co mialam napisac napisalam, a jesli ktos ma sie czepiac o slowka, bo sie poczul urazony, tak jakby w niego razilam z pelna premedytacja... to sie nie bede odzywala :) Ktos ma mi robic jakies ograniczenia w formie wypowiadania się, ktora nie jest wbrew regulaminowi, to wole sie nie odzywac, zeby potem nie miec wyrzutow sumienia... po co kogokolwiek urazac nawet nieswiadomie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EtaltTravel Re: Vaness.... IP: *.otenet.gr 13.09.04, 22:36 napisałem to celowo bo jak częśc osób zachwycasz sie grecją i grekami, a jakby z pogardą traktujesz rodaków (zresztą to znana cecha wielu Polaków). Ja wybrałem grecję jako kraj w którym zyję, bo lubię ciepłe morze, klimat mi sluży. Przy okazji mialem okazję jeżdzić i współpracowac z turystami z Polski Dani Grecji Niemiec Rumunii i innych krajów. uważam że nasi są najlepsi. A kto szuka mądrości w innych krajach własnie w grecji sie powinien nauczyć, że swój naród się szanuje choćby dlatego że zawsze w innych krajach jest się tym obcym, z czego po dziewięciu latach w grecji sobie doskonale zdaję sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
elinida czy ja sie zachwycam Grekami? 14.09.04, 18:43 odebranie mojego tekstu w ten sposob wynika ze swoistej nadinterpretacji, a to juz nie moja wina, ze ktos odebral go tak, jak nie powinien :) nie wiem czy kiedykolwiek bylo mi bliskie odczucie pogardy wobec kogokolwiek, musialabym sie bardzo gleboko zastanowic, bo nie na codzien z nim obcuje... i nie sadze abym uwazala, ze Polacy sa gorsi od Grekow, by moc miec cos przeciwko nim, zwlaszcza w takim stopniu, by nimi (nawet jakby) gardzic. A czy tak zachwycam sie Grekami to nie wiem... Grecją na pewno, pod względem klimatycznym, geograficznym, geologicznym, przyrodniczym, no i w innym zakresie, tj. muzyka, język, kuchnia, dziedzictwo kulturowe, historyczne... i inne. Ps. watek dotyczy czego innego, wiec koncze wyjasnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Święta/Sylwester IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 18:58 Kochane moje! Kilka dni nie zaglądałam na to forum, a tu okazało się, że poruszony temat zabrnął w nieoczekiwane rejony. Ale to nawet fajne. Czekam na dalsze informacje dotyczące Świąt i Sylwestra w Grecji. Szczególnie od osób, które już tam były, są, mają takie doświadczenia. Sama byłam w Grecji, ale wyspiarskiej (Rodos i Kreta), ale w typowo turystycznych celach i w szczycie sezonu. Piszcie proszę. Jesteście cudowne! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Święta/Sylwester IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 19:00 I jeszcze Santorini, ale tylko jeden dzień :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Święta/Sylwester IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:25 Szukam raczej wycieczki z podróżą samolotem. Mój kręgosłup z ledwością wytrzymuje dwie godziny w pozycji siedzącej. Dlategp wszelkie atrakcje autokarowe zostawiam sobie na inne zdrowsze życie. Czy zatem w ofercie np. Skarpy takowe imprezy się znajdują? Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Re: Święta/Sylwester 16.09.04, 08:31 Hej:) Z tego co mi wiadomo do Skarpa nie ma samolotowych imprez. W tamtym roku, gdy szukam oferty na Sylwestra w Grecji, ogólnie nie było za wiele ofert. Samolotowych rowniez bylo nie wiele, a średnia cena imprezy samolotowej wynosiła ok. 3200 zł. W tym roku patrze i widze, ze jeszcze tez nie ma za wiele ofert. Ale jest juz na przyklad taka oferta: www.medtur.de/sylwester1.htm gdzie cena wynosi ponad 3400 zł. Zawsze mozesz sprobowac zorganizowac sobie sama wycieczke :) Na przyklad wybierasz przelot WizzAir-em na dzien dzisiejszy wylot z Katowic do Aten przykladowo 28.12, wracasz 4.1 i koszt calego przelotu wynosi 573,00 :) Jezeli wylecialabys 23.12 to wynosi 443,00 :) (takie ceny wlasnie czytam ze rezerwacji na stronie WIzzaira. Do tego szukasz sobie zakwaterowania, na pewno sie cos znajdzie. I spedzasz cudownie Sylwestra pod Akropolem no chyba ze znajdziesz jakas impreze zamknieta :) I tym sposobem zamiast 3,4 tys. za impreze samolotowa placisz ok. polowe mniej, tyle, ze tak niskie ceny przelotow sa zwykle tylko w przypadku wczesniejszego rezerwowania. Pozdrawiam :) Eli Odpowiedz Link Zgłoś
espuma Re: Święta/Sylwester 16.09.04, 14:55 kurcze powiedzcie mi to naprawde sa takie wysokie te ceny????Elinida...mozesz mi powiedziec ile kosztowalo w tatym roku wyjazd ze skarpy tak orientacyjnie bo ja czuje ze musze zaczac zbiewrac pieniazki:)))))no i tak orientacyjnie ustalmy gdzie jedziemy zeby sie pobawic na tego sylwestra:)))))))pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
ola155 Re: Święta/Sylwester 16.09.04, 17:21 my (prawdopodobnie 3 osoby) wybierzemy sie chyba do Aten z Wizz Airem, a na miejscu same zorganizujemy sobie czas.. :) to jeszcze jednak nic pewnego, bo byc moze powtorze sylwestra z zeszlego roku, w Platamonas.. wtedy placilysmy troszke ponad 1000 zl (nie pamietam dokladnie), niestety podroz autokarem, ale w cenie wyzywienie, sylwester, wycieczki fakultatywne (Ateny, Meteory, Olimp i Saloniki), wiec wedlug mnie cena niska jak na tyle swiadczen w niej zawartych.. pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Re: Święta/Sylwester 16.09.04, 17:54 no własnie tak Ola juz powiedziala :) Odpowiedz Link Zgłoś
espuma Re: Święta/Sylwester 17.09.04, 10:39 dzieki bardzo taka cena by mi odpowiadala:)))mam tylko jeszcze pytanie kiedy zaczynacie rezerwowac autokar i w ogole reszta no i oczywiscie czy nie potrzebujecie 4 osoby do kompletu:)))bo ja bym byla chetna:)))aha no i skad jestecie i kiedy ten wyjazd planujecie pozdrawiam:)Nigdy nie bylam w Grecji niewiem jak tam jest wiec sama nie chce jechac:( Odpowiedz Link Zgłoś
espuma Re: Święta/Sylwester 17.09.04, 10:41 oh sorki nie doczytalam do konca...a wiec w tym roku samolotem..spoko dajcie szczegoly ile bilet i kiedy rezerwujecie nio i czy chcecie 4 samotna duszyczke:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ola155 Re: Święta/Sylwester 20.09.04, 17:28 hej! jesli nadal chcesz sie do nas dolaczyc, daj znac na GG - moj nr 3082281. nie znam jeszcze wszystkich szczegolow, wszystko jest wiec do omowienia. na pewno jednak chce po raz drugi spedzic sylwestra w Grecji :) i tak jak pisalam wczesniej, oprocz mnie sa jeszcze 2 chetne.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: espuma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 19:14 espuma a skad jesteś i ile masz latek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EtalTravel sylvester IP: 62.233.210.* 18.09.04, 03:00 po 7 latach beznadziejnych greckich sywestrów wreszcie w zeszłym roku byłem ze skarpa i trampem na udanej imprezie jak zawsze złosliwie dodam ze mimo tego samego hotelu to skarpa była tańsza i miała więcej świadczeń. Sylwester był udany bo była polska orkiestra i polski wodzirej. greckie sylwestry nie dośc że mają charakter imprez rodzinnych, przychodzi sie z dziecmi wnukami babciami i dziadkami. Nikt nie tańczy a muzyka ludowa powoduje takie doznania jakby ktoś brzeszczotem jeżdził po gołej czaszce , gdy sie sie siedzi za blisko orkiestry. Sylwester w grecji był zawsz emierny bo tam nikt tego nie traktuje jako wielkie święto. Karnawał i prawdziwa zabawa jest w grecji na wielkanoc (czasem i tydzień szaleństwa). W sylwestra grecy idą do domów zaraz po godzinie 00.00, a starsi panowie grają w karty. jedyne udane w grecji sylwestry to włąsnie organizowane na polski sposób (grecy się w tedy schodza i podłanczają). Sens sylwestra jest taki że niektórzy sie moga dla zabawy wykąpać w nowy rok w morzu, można sobie pozwiedzac bez upałów i gdy nie ma tłumu turystów grecy ścigaja z twarzy sztuczne uśmiechy i są normalni. Dlatego warto jechać. Poza tym, o czym pewnie wszyscy wiedza a nikt nie pisze za granicą każdy się czuje swobodniej i dużo ciekawych rzeczy się dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
espuma Re: sylvester 18.09.04, 15:34 hej kalinko jestem z wawy i mam 21 lat...studiuje...moze masz gg to moj nr.3953936 to bysmy pogadaly Odpowiedz Link Zgłoś