Dodaj do ulubionych

Gdzie zaparkować auto w Paryżu.

02.11.08, 02:14
Witam
Gdzie mozna w miare bezpiecznie zaparkowac samochód na kilkanascie
godzin w Paryżu , w miejscu gdzie nie bedzie daleko do stacji
metra .
Bedziemy tylko przejazdem , a chcemy zwiedzic Luwr , wieze Eiffla
itp .
Jaka moze byc cena za zalodzienny parking ??

Pozdrw
Obserwuj wątek
    • Gość: kami Re: Gdzie zaparkować auto w Paryżu. IP: *.range86-149.btcentralplus.com 03.11.08, 16:50
      W musee de Louvre jest parkig dla zwiedzajacych , nie wiem dokładnie
      ile to było ale zawsze mozna zadzwonic i dowiedzice sie!
      Jesli chodzi o wierze Eiffle to nie wydaje mi sie zeby było dam
      miejsce do parkowania.
      Jazda samochodem to koszmar.
      Proponuje zostawic samochod np na parkingu w Hotelu
      FORMULA1 w Paryżu:
      adres: 29, Rue du Docteur Babinski
      75018 PARIS
      FRANCE

Nie musisz tam nocowac, mozesz sobie tylko tam auto zostawic, ( 2
      euro za godzine / 18 za dobe)
      Blisko do stacj metra i samochod bezpieczny!
      • Gość: Fredzio Re: Gdzie zaparkować auto w Paryżu. IP: *.zwm.osi.pl 03.11.08, 22:50
        Kierowca zahartowany na naszych ulicach i drogach da sobie w i
        Paryżu radę (może i w Neapolu?), ale z parkowaniem - nie. Uwaga :
        tam naprawdę wywożą nieprawidłowo zaparkowane auta!
        • mercedes44 Re: Gdzie zaparkować auto w Paryżu. 05.11.08, 16:07
          Super wielkie dzięki - właśnie o takie info mi chodziło -
          sprawdziłem na google earth to miejsce i nawet nie jest daleko od
          Luwru .
          Co do zwiedzania autem Paryża to napewno sobie odpuszcze , wkoncu
          pojeździć metrem też trzeba :) .

Jak wygląda sama opłata za parking ?? płaci sie w automacie ?? Nie
          znam francuskiego , więc co ma pisać jak chce parking na cały dzien
          ( dobe ) ??

Dzieki za info !!!
    • etrusek Malakoff - Rue Étienne Dolet‎ - M13 05.11.08, 22:52
      Bezpłatne miejsca parkingowe znajdziesz bezpośrednio lub wokół
      stacji metra M13 Malakoff - Rue Étienne Dolet‎. Ja tam bardzo często
      zostawiałem auto, zwłaszcza na pakingu przy wejściu na stację.

maps.google.com/maps?f=q&hl=pl&q=Malakoff+-+Rue+%C3%89tienne+Dolet,+Francja&sll=48.836628,2.311134&sspn=0.081917,0.153809
      &ie=UTF8&cd=2&geocode=FXnc6AIdugsjAA&ll=48.815398,2.296765&spn=0.0099
      05,0.019226&z=16&g=Malakoff+-+Rue+%C3%
      89tienne+Dolet,+Francja&iwloc=addr
      • Gość: nina104 Re: Malakoff - Rue Étienne Dolet‎ - M13 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 15:30
        Jest mnóstwo podziemnych parkingów blisko centrum, ale również nie radziłabym
        pchać się tam. Cena za parking w centrum to ok.23-25 euro/dobę. My przy 5 dniach
        i przy upuście z tego tytułu zapłaciliśmy ok.90 euro za 5 dni.
        • nati05 Re: Malakoff - Rue Étienne Dolet‎ - M13 14.11.08, 13:36
          Najlepiej w podziemnym parkingu tam auto jest w miare bezpieczne ja
          placilam 25 euro za dobe,wjezdzajac odbierasz karte i wyjezdzajac
          najpierw idziesz do automatu zaplacic i pozniej ta zaplacona karta
          wyjezdzasz i wkladasz do automatu przy szlabanie...automatycznie sie
          otwiera i wyjezdzac w ogole nie potrzebujesz francuskiego do tego;);)
          Co do jazdy po Paryzu to jak najszybciej pozbadz sie auta i albo z
          buta albo metro...wszystko jest tak super opisane wedlug kolorow i
          numerow ...Nie ma szans nie dostac sie do celu.
          Powodzenia.
          • Gość: Tomek Re: Malakoff - Rue Étienne Dolet‎ - M13 IP: *.dip.t-dialin.net 29.07.09, 13:09
            Witam,
            Wybieram się do Paryża w ciągu kilku najbliższych dni i zależy mi na
            zaparkowaniu w pobliżu stacji metra (koniecznie tylko pierwsze 3 strefy). Czy
            tam przy stacji Malakoff jest dużo miejsca i znajdę teraz miejsce do
            zaparkowania za darmo? Jeśli nie to jakie mniej więcej byłyby koszty postawienia
            auta na całą dobę?
            Pozdrawiam, Tomek :)
            • etrusek Re: Malakoff - Rue Étienne Dolet‎ - M13 30.07.09, 12:50
              przy stacji Malakoff jest dużo miejsca i teraz miejsce do
              zaparkowania za darmo
              • Gość: Tomek Re: Malakoff - Rue Étienne Dolet‎ - M13 IP: *.dip.t-dialin.net 30.07.09, 13:23
                Bardzo dziękuję!
                • Gość: Tomek Re: Malakoff - Rue Étienne Dolet‎ - M13 IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.09, 02:10
                  Wycieczka się udała - dotarłem bez najmniejszych problemów do Public Parking,
                  który znajduje się w pobliżu wspomnianej ulicy i stacji metra. Dzielnica była
                  dość zatłoczona dlatego dopiero tam było miejsce, ale za darmo i bezpiecznie.
                  Polecam na przyszłość!

PS. Tylko warto sobie zrobić jakieś fotki poglądowe drogi, bo w powrocie się
                  pogubiłem i z lekką pomocą ludzi dopiero trafiłem do auta.
                  • ja-motylek Re: Malakoff - Rue Étienne Dolet‎ - M13 04.09.09, 14:01
                    super! ja jadę w środę - skorzystam z rady :)
                    mam tylko pytanie czy samochód może tam stać kilak dni?? czy jest to jakoś
                    sprawdzane? zamierzam zostać w Paryżu około tygodnia...
                    • etrusek może tam stać kilka dni 07.09.09, 15:19
                  • Gość: Iza Re: Malakoff - Rue Étienne Dolet‎ - M13 IP: *.as13285.net 03.05.14, 23:00
                    Czesc, znalazlam stary wpis o parkowaniu za darmo przy Malakoff Rue Etienne Dolet? Nie wiem czy dobrze zrozumialam... Czyli jest to parking publiczny darmowy w tym miejscu? To jest stacja metra ten Malakoff? :) Pytam bo szukam informacji gdzie w miare tanio albo za darmo zaparkowac i bezpiecznie w Paryzu :) A czy to tyczy sie calego tygodnia czy tylko w soboty albo niedziele bylo tam za darmo?
                    Dzieki wielkie za podpowiedz
                    Izabela
    • Gość: Zbynek_111 Re: Gdzie zaparkować auto w Paryżu. IP: *.kielce.net.pl 11.09.09, 11:36
      Zapytam tutaj, żeby nie tworzyć następnego wątku na ten temat.
      O tym, że trudno znaleźć miejsce to wiem i odpowiednio się nastawiam, ale jak wygląda sprawa z zapłatą? Parkometry są na monety czy na coś innego (na co?)? W jakie dni obowiązuje opłata i w jakich godzinach? Od poniedziałku do piątku, czy w soboty i niedziele również? No i ile kosztuje godzina lub cały dzień?
      Dzięki za wszelkie info
      • embeel Re: Gdzie zaparkować auto w Paryżu. 11.09.09, 11:59

nie odpowiem niestety na wszystkie Twoje pytania, bo cen juz nie
        pamietam. Moze ktos mnie poprawi, moze sa tez i na monety, ale sama
        sie z takimi nie spotkalam. W samym Paryzu automaty sa na karte -
        trzeba nabyc specjalna w kiosku lub punkcie TABAC. Karta kosztuje
        10 lub 30 euro. W miastach przyklejonych do Paryza najczesciej sa na
        monety. bezplatnie mozna parkowac m-dzy 12h a 14h w tygodniu
        (trzeba to zawsze sprawdzic). Soboty i niedziele - zalezy w ktorym
        miejscu.
        Sa tez miejsca, gdzie sa limity parkowania - np. maksymalnie 2 h,
        minimalnie 15 min.

Ceny za godzine postoju w Paryzu znalazlam
        tu:
        www.paris.fr/portail/deplacements/Portal.lut?
        page_id=5779&document_type_id=5&document_id=4812&portlet_id=12654
        wiecej niestety nie pomoge.
        • ja-motylek Re: Gdzie zaparkować auto w Paryżu. 14.09.09, 16:38
          to ja coś dorzucę, bo właśnie bawię w Paryżu :)
          w pobliżu metra Malakoff są dwa parkingi publiczne (jeden mniejszy tuż przy
          wejściu, drugi wielki nieco dalej) oba są PŁATNE! pierwszy bodajże 2,30 e. za
          godzinę drugi 0,50 e. za godzinę
          bezpłatnie można tam zostawić samochód jedynie na ulicy, ale z miejscem może być
          problem

parkomaty są płatne kartą, jest także limit max 2 godz. po tym czasie trzeba
          PRZESTAWIĆ samochód i ponownie zapłacić...
          w II strefie bezpłatna jest sobota i niedziela, w I strefie tylko niedziela

co do poruszania się samochodem - tragedia! radzę jak najszybciej się go pozbyć :)
          • ja-motylek Re: Gdzie zaparkować auto w Paryżu. 14.09.09, 16:40
            i coś jeszcze - nie wiem jak w samym Paryżu, ale w drodze do Paryża od granicy z
            Belgią (nie jechałam autostradą) stacje są zamknięte w nocy! i płatne w
            większości tylko kartą kredytową! radzę zatem zaopatrzyć się w paliwo przed
            granicą :)
            • jorn Re: Gdzie zaparkować auto w Paryżu. 26.05.10, 00:40
              > i coś jeszcze - nie wiem jak w samym Paryżu, ale w drodze do Paryża od granicy z Belgią (nie jechałam autostradą) stacje są zamknięte w nocy! i płatne w większości tylko kartą kredytową! radzę zatem zaopatrzyć się w paliwo przed granicą :)

W Belgii jest to samo. Stacje z całodobową obsadą pracowników są tylko przy autostradach. Pozostałe w przeważającej większości (a może nawet wszystkie) są zamknięte w nocy, w niedziele i święta. Z tym że "zamknięte" nie jest precyzyjnym słowem, bo zatankować można płacąc kartą VISA, Mastercard lub Maestro w automacie. Nie pamiętam, czy można w ten sposób zatankować gaz LPG.

Pozdrawiam
          • turhotel w Paryżu nie ma stacji Malakoff 14.09.09, 23:25
            • embeel Re: w Paryżu nie ma stacji Malakoff 15.09.09, 09:20
              nie czepiajmy sie detali...
              • Gość: Robert Re: w Paryżu nie ma stacji Malakoff IP: *.e-wro.net.pl 24.05.10, 23:08
                A czy może mi ktoś podpowiedzieć jak najlepiej objechać Paryż żeby nie pchać się
                w korki,zaznaczam że będzie to piątek.Będę jechał z okolic Reims,Soissons do
                Nantes.O której ewentualnie rano mógłbym próbować jechać przez Paryż żebym się
                nie zakorkował.
                • ela.tu-i-tam Re: w Paryżu nie ma stacji Malakoff 25.05.10, 00:19
                  Gość portalu: Robert napisał(a):

> A czy może mi ktoś podpowiedzieć jak najlepiej objechać Paryż
                  > żeby nie pchać się w korki,zaznaczam że będzie to piątek.
                  > Będę jechał z okolic Reims,Soissons do Nantes. O której
                  > ewentualnie rano mógłbym próbować jechać przez Paryż żebym się
                  > nie zakorkował.

Nie ma godziny. Autentycznie, nie przesadzam. Syn sie wyprowadzal w
                  ostatni czwartek, ruszylismy spod jedo budynku o 22:00 na poludnie
                  od Paryza, mniej niz 20 km na liczniku drzwi do drzwi, zajelo nam
                  poltora godziny, wypadek na peryferyku, plus zamknieta teraz A6b
                  jadaca na poludnie (jakies 10 miesiecy robot), potem zamknieta
                  chwilowo A86 (bo wypadek).

Jest maj, piatek to weekendy, jedziesz ze wschodu (wjazd przez A4),
                  do Nantes, czyli autostrada na zachod (kawalek A10, potem robi sie z
                  tego A10 i A11, dalej A11).

Wjazd w pod-Paryz przez A4 potem A4/A86 okrazenie poludniem, za Orly
                  kawalek A6, do zlapania A10.
                  Ja tu widze pelno potencjalnych klopotow, najwiekszy jest A86/A6,
                  potem A6/A10.

Teoretycznie w samo poludnie powinno pojsc latwiej (Francuzi jedza).
                  Unikac 7-9 rano i 17-20, najgorsze godziny.

Aha: w nocy w tygodniu sa *ZAWSZE* roboty na autostradach paryskich,
                  i *ZAWSZE* jakis kawalem czegos zamkniety, wiec noc potrafi byc
                  jeszcze gorsza niz dzien.
                  Bon voyage quand même !
                  • Gość: Robert Re: w Paryżu nie ma stacji Malakoff IP: *.e-wro.net.pl 25.05.10, 00:37
                    A jak wygląda górą, tzn. przez Pontoise i potem może bokami na Dreux,Chartres.A
                    może całkiem krajoznawczo tzn.Beauvais,Evreux,Alencon, Le Mans.
                    • Gość: Davot Re: w Paryżu nie ma stacji Malakoff IP: 188.33.72.* 10.06.10, 11:06
                      Będę we Francji w czerwcu i mam zamiar odwiedzić Paryż samochodem.
                      Myślałem o wyjeździe do Paryża w niedzielę. Czy jest szansa , że w ten dzień nie
                      natknę się na korki i spokojnie gdzieś zaparkuję ?
                      • ela.tu-i-tam Re: w Paryżu nie ma stacji Malakoff 10.06.10, 15:18
                        Gość portalu: Davot napisał(a):

> Będę we Francji w czerwcu i mam zamiar odwiedzić Paryż samochodem.
                        > Myślałem o wyjeździe do Paryża w niedzielę. Czy jest szansa ,
                        > że w ten dzień nie natknę się na korki i spokojnie gdzieś
                        > zaparkuję ?

Przez caly cieply sezon w niedziele Paryz jest pieklem dla
                        samochodow gorszym niz w tygodniu, poniewaz jest zamknieta la voie
                        sur berges, czyli droga nad Sekwana ("na plaze, na rowery, na
                        cokolwiek").

Po poludniu zaczynaja sie powroty z wakacji czy weekendow ...

Ale zaparkowac powinno sie dac, zalezy gdzie.

• Gość: ql Re: w Paryżu nie ma stacji Malakoff IP: 94.78.133.* 10.06.10, 20:09
                        W ostatnią niedzielę 6 czerwca parkowałem ok. 8.00 rano 300m od wieży Eiffla pod hotelem Paris Eiffel na parkingu przy ulicy. W niedzielę parking jest bezpłatny, było jeszcze miejsce na conajmniej 15 samochodów, które zapełniły się do godz. 9.00. Wyjeżdżałem po 12.00 do Polski i jeszcze było w miarę ok.
                • felinecaline Re: w Paryżu nie ma stacji Malakoff 10.06.10, 11:39
                  Jesli nie zalezy Ci na Paryzu to polecam zamiast jechac A4, A6 i A11 z Reims
                  (okolicy) kierowac sie na Troyes, Saintes,Blois, Orléans, Tours, Saumur, Angers
                  (wpadnij do mnie na apéro) i dalej masz do Nantes jeszcze tylko niecale 90 km
                  autostrada.
                  • felinecaline Re: w Paryżu nie ma stacji Malakoff 10.06.10, 11:45
                    Przepraszam, zamiast Saintes powinno byc Sens.5le bon sens m'a quitée pour un
                    moment :P).
    • Gość: Ar parkowanie Francja IP: *.fbx.proxad.net 23.08.15, 11:22
      W Paryżu w zasadzie nie ma możliwości parkowania, a to przez to że w wielu miejscach, w zasadzie w całym centrum są limity do 2h parkowania! A tu się nie cackają, usuwają auto lawetą. Po drogach też jeździ się fatalnie, nie ma pasów ruchy w wielu miejscach wytyczonych. Skręcałem na rondzie w lewo, za mną facet skręcał w prawo i wyprzedzał mnie na rondzie z lewej strony! Piesi wchodzą na pasy jak im się podoba, a poruszający się na skuterach kierowcy traktują samochody jak tyczki w slalomie. Metro i autobusy działają zaś perfekcyjnie.
      Polecam zostawić samochód na jednym z wielu strzeżonych parkingów. Ja skorzystałem z strony www.parkingsdeparis.com Znalazłem na niej najtańszy parking w mojej okolicy. Polecam przy okazji ten parking - www.autocite.fr, parkowałem przy metrze Porte de Saint-Ouen. Opłaciłem Voucher, za 3 dni i 23h zapłaciłem 41EUR, pokazałem go na komórce facetowi, który pilnował parkingu. Dostałem kartę i miałem możliwość wyjazdu i wjazdu kiedy chce.
      Samochód bezpiecznie stał w hali podziemnej. Najlepiej wydane 41Eur podczas całego wyjazdu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka