Dodaj do ulubionych

Korfu 2015

13.11.14, 09:42
Witam,
Jako miłosniczka wysp greckich postanowiłam w tym roku odwiedzic Korfu, gdyż tam mnie jeszcze nie było:)Mam pytanie do osób, którzy akurat tę wyspę ukochali sobie najbardziej - w okolice jakiej miejscowosci najlepiej udac się na spokojne wakacje?Jedyne na czym mi zalezy to piaszczysta plaża z łagodnym zejsciem do wody. Celuje w hotel 3-4 gwiazdkowy, 2+1 (4latka), niestety w samym sezone, bo w lipcu. Oczywiscie jeśli ktoś ma jakiś hotel w stylu greckim godny polecenia (niekoniecznie przy samej plaży, ale z dobrym jedzeniem w opcji HB najlepiej i w spokojnej okolicy) byłabym wdzięczna za namiary.
Służę namiarami na podobny hotel w zachdniej Krecie, Kos, Rodos ;)
Obserwuj wątek
    • kiviczek Re: Korfu 2015 13.11.14, 11:49
      Super plaża jest w zatoce Agios Georgios na zachodzie wyspy, jest tam pusto, cicho i pięknie. Plaża szeroka i piaszczysta: www.google.pl/search?q=corfu+agios+georgios&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=AoxkVPrLHancywPdz4GABw&ved=0CAkQ_AUoAg&biw=1280&bih=939#imgdii=_.

Świetne są tez okolice Paleokastritsy.
      Nie polecam plaż na północy, poza jednym super miasteczkiem - Kassiopi- piękne, tylko, że plaże są kamieniste więc dla Ciebie i dziecka.
      • deec2 Re: Korfu 2015 13.11.14, 14:51
        kiviczek napisała:

> Super plaża jest w zatoce Agios Georgios na zachodzie wyspy, jest tam pusto, cicho i pięknie. Plaża szeroka i piaszczysta: www.google.pl/search?q=corfu+agios+georgios&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=AoxkVPrLHancywPdz4GABw&ved=0CAkQ_AUoAg&biw=1280&bih=939#imgdii=_.
        >
        Prawda, Agios Georgios Pagoi (Pagi) to bardzo spokojne miejsce, z dala od cywilizacji. Ale mało tam hoteli o bardzo dobrym standardzie. Jest to miejsce odległe w klimacie od typowych wakacyjnych kurortów, ma ładną plażę, ale na bieżąco należałoby ustalić, jak z czystością. Kiedy tam byłam, jedyne, co wzbudziło mój niepokój, to zapach ścieku ze strumyka wpadającego do morza.
    • Gość: KrzyszB Re: Korfu 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 13:12
      Jeśli nie przeszkadza Ci lokalizacja z dala od kurortów to polecam Attika Beach koło Lefkimi.
      Piękna drobnopiaszczysta plaża, łagodne zejście do wody, rodzinny hotel.
      Ładny basen z wyspą i brodzikiem. Do Lefkimi kilka razy dziennie bus hotelowy, ale można i pieszo - przez gaj oliwny - ok. 2.5km asfaltem
      • fifi0808 Re: Korfu 2015 13.11.14, 14:57
        A ja polecam Akti Arilla w wioseczce Arillas ;-)
      • joankawm Re: Korfu 2015 17.11.14, 21:42
        Czy mógłbyś coś więcej napisać o tym hotelu (np jak smakują posiłki) bo mamy ten hotel w planach?
        • joankawm Re: Korfu 2015 17.11.14, 21:44
          Chodziło mi o Attika Beach Hotel :)
          • Gość: KrzyszB Re: Korfu 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 23:54
            Witam,
            Byłem tam już dość dawno - o ile sam hotel i plaża pewnie nie zmieniły się :) to z obsługą może być różnie. Dlatego lepiej aby się na ten temat wypowiedział ktoś, kto był tam niedawno. Albo zobacz opinie na HolidayCheck.
            Opis hotelu w czasie naszego pobytu znajdziesz tu:MojaGrecja. To był 2005 rok.
            Potem znajoma osoba była tam około 2008-2009, dokładnie nie pamiętam, ale obsługa i wyżywienie było na podobnym poziomie. Stawiam, że obecnie jest tak samo.
            W ubiegłym roku rozważałem powrót do tego hotelu i z tego co pamiętam, wyżywienie było w podobnej formule jak poprzednio: niezłe śniadanie i bardzo dobre obiadokolacje w standardzie. Natomiast lunch w barze przy basenie to trochę "na siłę" - dość skromnie, można zamówić z góry, albo płacić przy każdym posiłku.
            • joankawm Re: Korfu 2015 18.11.14, 22:39
              Dzięki za odpowiedź. Opinie już wcześniej wyczytalam i są ok. Lubię zapytac zawsze na forum :). Prawie się zdecydowaliśmy na przyszły rok.
              • ceide.field Re: Korfu 2015 19.11.14, 10:27
                Północ wyspy - Roda, Acharavi, Sidari- plaże długie i piaszczyste.
                • kiviczek Re: Korfu 2015 19.11.14, 13:03
                  te plaże i miejscowości sa brzydkie, odradza. Lepszy jest zachód wyspy.
      • Gość: wokulska Re: Korfu 2015 IP: *.play-internet.pl 06.01.15, 16:17
        Witam, mam ogromną prośbę do osob, które były w hotelu Attika na Korfu, o oddawanie się do mnie na maila, bardzo ważne :-) Dzięki i pozdrawiam, mail: wokulska@Gmail.com
      • Gość: wokulska Re: Korfu 2015 IP: *.play-internet.pl 06.01.15, 16:29
        Witam, mam ogromną prośbę do osob, które były w hotelu Attika na Korfu, o odezwanie się do mnie na maila, bardzo ważne :-) Dzięki i pozdrawiam, mail: wokulska@gmail.com
    • kiviczek Re: Korfu 2015 20.11.14, 06:48
      JEZU LUDZIE Sidari jest okropne, plaże są brudne i brzydkie!!
    • Gość: Santorini Re: Korfu 2015 IP: *.play-internet.pl 24.06.15, 11:07
      Witaj Berlina, uwielbiam greckie wyspy moge polecić hotel w zachodniej Krecie Silver Beach z możliwością bezpłatnego korzystania z parasoli plażowych mam prośbę o namiary na hotel na Kos, Rodos rozważam te kierunki jeżeli można prosić na maila nemo04@o2.pl z góry dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka