elisabe 06.08.15, 20:24 Czy ktoś wrócił ostatnio? Jak wrażenia? Czy hotel ma plusy poza dobrym położeniem? Czy rzeczywiście jest czajnik w pokojach standard i w ogole jak one są wyposażone? Dobre rady? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tosia-7 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 07.08.15, 21:40 Byłam w tym hotelu w lipcu. Hotel jest bardzo fajny , ale proszę sobie przeczytać wszystkie opinie z tego roku a będą one potwierdzeniem tego co napisałam.Napiszę tylko że wszystkie pokoje są standardowe i są tak samo wyposażone czyli była lodóweczka małą, czajnik, szklaneczki i filiżanki. Myślę, że jeżeli by były jakiekolwiek problemy to pracownicy hotelu z dużą przyjemnością je rozwiążą. Jest też nasza animatorka, która jest osobą bardzo miła i też z chęcią we wszystkim pomoże.Życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
jaszi25 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 09.08.15, 20:38 Witam. Wrocilismy 10dni temu z tego hotelu. Wrazenia nie sa zle. Hotel ogolnie ma plusy i minusy. Czajnik jest w pokoju. Jest szafa, sejf, telefon, maly telewizor, stol, lodowka no i balkon;) jak zalezy Wam na ciszy to lepiej brac pokoj blizej glownego wejscia do hotelu. Ogolnie to muzyka cichnie przed polnoca. Masz pytania to pisz. Bylismy z 2letnim synem i zwiedzalismy troche. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barbara2610 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 17.08.15, 14:42 Witam, My wybieramy się z 4 letnią córcią 8 września do tego hotelu. Chciałabym się dowiedzieć czy jest smaczne jedzenie? Głównie chodzi mi, czy córcia nie będzie mieć problemów z wybraniem czegoś (my coś zawsze znajdziemy :) ). I czy korzystaliście z wycieczek oferowanych przez rezydenta, czy szukaliście gdzieś indziej (jeśli tak- to czy ceny są dużo niższe? ). Lecimy na 8 dni, ale chcielibyśmy też coś zwiedzić :) Może coś polecacie, co warto zwiedzić i czy coś w okolicy jest godnego zwiedzenia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaszi25 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 17.08.15, 20:29 Witam. Jezeli chodzi o jedzenie w hotelu to kazdy pewnie znajdzie cos dla siebie ale wedlug mnie to szalu tam nie ma. Nasz 2 latek nie odnajdywal sie tam w menu ;) Natomiast wycieczki wydaje mi sie ze najdrozsze sa u rezydentow. My wynajelismy na caly pobyt auto i nic nas nie ograniczalo, sami jezdzilismy gdzie chcielismy. Przez tydzien zrobilismy ponad 600km. Jest duzo miejsc do zobaczenia. Jest kilka fajnych plaz, zatoczek.. Sa jaskinie Blue Caves, Shipwreck - z gory i z dolu, miasto Zante, mozna wynajac lodke i poplynac na Marathonisi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack07 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.15, 15:45 A można sobie ot tak wybrać pokój ??? chyba nie Odpowiedz Link Zgłoś
jaszi25 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 18.08.15, 17:37 Jak sa wolne pokoje i dobrze zagadasz to tak. Mi chcieli nawet sami wszystko przeniesc z jednego pokoju do drugiego. Jednak nie chcialem bo im dalej od recepcji tym glosniej;) Odpowiedz Link Zgłoś
luleczek111 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 20.01.16, 09:08 na Zakinthos polecam polskie biuro podróży, jak byliśmy tam ponad 3 lata temu z 3 dzieci i babcią to skorzystaliśmy. Wtedy obwoziła nas właścicielka zbusek kilku osobowym. Było tanio, mało osób więc szło się dogadać kiedy postój itd i obwieźli nas szzybko tam gdzie warto. zantemagictours.pl/ to nie jest reklmama , nie mam związku z tym biurem. Widzę, ze się rozwineli bardzo od tego czasu. Wtedy były to kamerlne wypady, teraznie wiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek19682 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 18.08.15, 18:18 jaszi25 proszę polec jakieś konkretne nr pokoju które jesli będą wolne są godne uwagi , może się uda zagadać ,będę tez wdzięczny za każde info dotyczące hotelu jak i Tsilivi lecimy od 08.09 do 22.09 będziemy tak pierwszy raz i wszystko dla nas będzie cenne np. gdzie wypożyczyć samochód jakie ceny ? co warto zobaczyć i gdzie zamawiać wycieczki ? pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
jaszi25 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 18.08.15, 18:36 Hej Jacek. Powiem Ci ze od naszego powrotu minelo juz 3 tygodnie a ja zapomnialem numer pokoju;) ale z tego co sie orientuje to wszystkie sa wyposazone podobnie. Recepcja jest na przodzie przy glownym wejsciu to pros o pokoj blisko recepcji. Po drugiej stronie jest bar i wieczorne koncerty ale to nie jest az tak uciazliwe. Po polnocy robilo sie cicho. I nie bierz pokoju na parterze, nawet kierownik hotelu mi odradzal;) Plaza jest jakies 50metrow od hotelu, nie najgorsza ale te co widzialem i uzytkowalem rozsiane po calej wyspie sa duze fajniejsze:) Auto rezerwowalem przez neta, jestem z nich zadowolony, facet czekal na lotnisko na nas. To byla Astra 3 z 2008 roku. Calkowita cena za tydzien i pelne ubezpieczenie to 350euro. Fotelik dla dziecka mialem wlasny. Jest duzo miejsc do zobaczenia. Jest kilka fajnych plaz, zatoczek.. Sa jaskinie Blue Caves, Shipwreck - z gory i z dolu, miasto Zante, mozna wynajac lodke i poplynac na Marathonisi i pewnie wiele wiele wiecej ale tydzien szybo zlecial;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaszi25 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 18.08.15, 19:02 Aha a na Shipwreck jak chcesz poplynac na doł na plaże kolo wraku to koniecznie rano bo potem jest mega duzo ludzi. Najszybciej dostaniesz sie tam z Porto Vromi, plyniesz 20min. Zaczynaja po 9.00 rano ale musza miec min 9 osob. W Porto Vromi jest tez fajna zatoczka do kapieli. Jak chcesz zobaczyc Blue Caves to jedz do gory na sam przyladek Cape Skinari. Tam jest namiot i siedza kasierzy. Zawioza Cie do jaskin w 5minut;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaszi25 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 18.08.15, 19:05 Super zatoczka do kapieli jest w Xygia, czuc tam siarke - to takie naturalne SPA. Jedz po 16stej to na plazy bedzie troche cienia a w wodzie slonce. Fajna plaza jest w Gerakas to na poludniu wyspy. Pamietaj tylko ze zamykaja ja o 21.00 ze wzgledu na zolwie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaszi25 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 18.08.15, 19:10 Poplyn na wyspe zolwi Marathonisi Island. Łodke wynajmiesz przy mostku prowadzacym na Cameo Island. Ty nia kierujesz, fajna sprawa. Koszt to 75euro na 3h. Odpowiedz Link Zgłoś
elisabe Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 19.08.15, 14:10 To ja już wrociłam:) Dziękuję Tosi i Jaszi, zdązyłam przeczytac pierwsze wpisy wpisy przed wyjazdem. Ogólnie hotel ma wicej plusów. Pewnie gdybym znów miała wybrać wybrałabym strofadesa, bo lepsze hotele mają gorsze plaże i jest albo - albo. Do tych co wybierają się z dziećmi (ja byłam z 5-latkiem): Warto już w biurze podróży zaznaczyć na czym wam zależy: czystość, cisza, piętro itp. Mnie pokój mile zaskoczył. Dla dzieci nie ma tu nic specjalnego, jedynie basen z brodzikiem i mikro plac zabaw. mojemu dziecku wystarczało to do szczescia. W hotelu były czeskie animacje, które oceniam dość wysoko (duży wkład pracy ze strony animatorów, doskonałe przygotowanie, animacje wieczorne skierowane były głównie do dzieci). Polskie dzieci nie były zachęcane do wspólnej zabawy ale nie były też odsuwane, można było korzystać, choć jez. czeski był przeszkodą:) Jeśli chcecie dziecku zrobić atrakcję warto wybrać się do Tsilivi waterpark. Po 14.30 bilety są za pół ceny - do 18.00. koszt 2 + 1 to 20 euro chyba. Nam ten czas w zupełności wystarczył i mile to wspominamy. Polecam dojazd taksówką - spory kawałek. Odległość od miasteczka - niby blisko, ale z dzieckiem zajmuje to chyba z 15-20 min. Dla nas było to dość daleko. Dziecko ucieszy też przejazd dorożką:) Jedzenie: na śniadanie jest z czego wybierać. Obiad i kolacja: zawsze jest speghetti, mięso duszone w sosach, ziemniaki, ryż, gotowane warzywa. Moj dzieć na początku wcinał, zajadał się suvlakami, a potem na obiad tylko kromka suchego chleba + suchy makaron. Jest też zupa, do której można dorzucić makaron. Na zupe z asparagusa pewnie dziecko się nie skusi, ale na warzywną owszem. Są owoce, lody ciasto. Jedzenie ogólnie ok. Trzeba pilnować pory posiłków, bo jeśli przyjdziesz 5 min przed końcem konsekwentnie sprzątną ci z przed nosa wszystko. Nie ma lunch boxów, niechetnie patrza na zrobienie dziecku kanapki na droge rano, mimo, że opuszczasz obiad i kolacje. Trzeba robic swoje i nie psuc sobie humoru grymasami obsługi. Są osoby, które przesadzają i słusznie obrywają od obsługi. Czystość: pokoje niby codziennie są sprzątane, ręczniki z podłogi wymieniano, inne nie, pościel wymieniona chyba raz. Warto wziąć kocyk niemowlęcy ze sobą, bo do przykrycia są tylko 2 przescieradła, a mnie takiego kocyka brakowało w wielu sytuacjach. Obsługa? uśmiechnięta, ale tak sobie oceniam - bardzo pomocna recepcjonistka z czarnymi włosami, warto słuchać jej rad:) Bar przy basenie: rozwodnione kiepskie napoje i drinki - słabo, przekaski - bardzo słabo, ciagle kolejka, ale to było przy pełnym obłożeniu hotelu. Wode i soki sami kupowaliśmy w sklepie. Wycieczki organizowaliśmy sobie sami wynajętym autem. Jest to trochę męczące, zwłaszcza jeśli dziecko ma chorobę lokomocyjną (podac lokomotive), ale wrażenia niezapomniane. Do wyprawy warto sie przygotować, poczytać wczesniej blogi, wiedzieć dokładnie co się chce zobaczyć. Mojemu dziecku wszelkie rejsy podobały się najbardziej, bez marudzenia. Na zółwiach nie byliśmy, ale na plaży Geracas akurat jeden się wykluł i sunął do morza w towarzystwie 100 obserwujących go plażowiczów:). Kremy z filtrem niezbedne , nawet przy zachmurzeniu. I Zatoka Wraku nie jest przereklamowana. Jest absolutnie cudowna. Byłam w okolicach południa. Wrak spełnia pozytywną funkcję - daje troche cienia innych pozytywnych odczuć z nim związanych nie stwierdziłam:) Najładniejsze pamiątki można kupić w Zakynthos Town po drodze do koscioła, słodycze i chałwe też. Ale obdarowanych najbardziej ciesza tanie mydełka z przyklejonym żółwiem:)) Jeśli ktoś ma pytania, proszę pisać na maila, chetnie podzielę się doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
elisabe Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 19.08.15, 17:08 i jeszcze jedno, warto się przygotować do występu na barze;) www.youtube.com/watch?v=5SXzHK4-rRc Odpowiedz Link Zgłoś
deec2 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 19.08.15, 17:57 elisabe napisała: > Jest też zupa, do którejmożna dorzucić makaron. Na zupe z asparagusa pewnie dziecko się nie skusi, ale na warzywną owszem. Tak sobie czytam o miejscu, które też mnie ugościło i prawdę mówiąc zdziwiła mnie zupa z asparagusa, a raczej niechęć do niej. Były takie, owszem, nie tylko w hotelu Strofades, tylko że zupa z "asparagusa" to szparagowa, zatem jak najbardziej warzywna, bardzo zresztą smaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
elisabe Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 19.08.15, 18:47 Mnie ta zupa smakowała, ale 4-latkowi niekoniecznie będzie, mojemu 5-latkowi nie smakowała. Nie wiem jaki był skład, ale pływały w niej rozgotowane owoce asparagusa - wielkością i wyglądem przypominające kulki rosnące na asparagusie w ogrodzie moich rodziców:) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara2610 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 20.08.15, 07:43 Moja też pewnie się nie skusi na taką zupkę... :) Ja z chęcią spróbuję :) Dzięki za wszystkie informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.15, 16:16 Witam, my czyli 2+1 córcia 2.5letnia również lecimy w tym okresie. Wiec do zobaczenia . My jesteśmy z Wrocławia ale lecimy z Katowic na 2 tyg i również pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek19682 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 20.08.15, 16:59 Do zobaczenia :) mam nadzieję że będą to niezapomniane wakacje :) pozdrawiam.... Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos IP: *.123.196.219.gwardia.pirx.pl 20.08.15, 22:11 O i my również lecimy z Katowic w podobnym terminie. 04/09 z synem 4- lata :) Pozdrawiam Magdalena 2 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.15, 13:52 Miło będzie państwa poznać i życzę udanego pobytu. Ja juz odliczam dni. To mój pierwszy wypad do Grecji wiec podekscywowanie spore. Pozdrawiam i mam nadzieję na niezły urlop. Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
jacek19682 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 21.08.15, 14:29 My również lecimy na Zakynthos pierwszy raz i też nie możemy się doczekać :) mam nadzieję że to będzie super czas spędzony w miłym towarzystwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara2610 Re: Strofades - Tsilivi - Zakynthos 26.08.15, 10:30 No to widzę, że mamy okazję się Wszyscy spotkać na miejscu :) Pozdrawiam i do zobaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś