vicehrabiadebragelone 29.03.17, 12:56 Ktoś może coś wie o tym hotelu i okolicy?Druga sprawa to jak z dojazdem po 22:00 z Chanii do Kissamos bo KTL z tego co widzę ostatni jedzie o 21 .Coś pozostaje oprócz taksówki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
potwor_z_piccadilly Re: Agro Rooms Kissamos 29.03.17, 18:20 Jak z dojazdem? Dzwoni się po stangreta wasza wielmożność vicehrabio Odpowiedz Link Zgłoś
vicehrabiadebragelone Re: Agro Rooms Kissamos 29.03.17, 23:11 Lubię się pośmiać ,ale liczę też na poważne podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: Agro Rooms Kissamos 29.03.17, 23:42 vicehrabiadebragelone napisał: > Lubię się pośmiać ,ale liczę też na poważne podpowiedzi Odpowiedź jest jedna. Rozkład jazdy to rozkład, nie przeskoczysz. Wynajmij małe autko i będziesz panem własnego czasu. Ale uważaj z alko. Na narodowej policja ubrana na czarno potrafi organizować szpalery. Jedziesz sobie wolniutko środkiem, a oni stoją po bokach i sobie patrzą, a jak coś wypatrzą, to delikwenta na boczek. Podczas swojej bytności na Krecie spotkałem się z trzema takimi nalotami. Jeden w pobliżu Gortyny i dwa na odcinku między Chanią a Kissamos. Co do hotelu, czy co to tam jest, to nie mam pojęcia cóż to za ptica. Wygląda na to, że ma to coś wspólnego z agro i to mnie dziwi zważywszy na plony jakie Kreteńczycy zbierają ze swoich ogródków. Jeden krzaczek papryki, jeden owoc. Musi takie odmiany mają. Wcześnie wschodząca, mało owocująca. Tak poważnie, to wiadomym jest, że roślina potrzebuje by ją podlewano, a nie skrapiano jak ksiądz kropidłem. Odpowiedz Link Zgłoś
vicehrabiadebragelone Re: Agro Rooms Kissamos 30.03.17, 05:44 Oczywiście wynajmę samochód ale planowałem na ostatni tydzień a tu niestety późny przylot do Chani trochę mi to komplikuje.Zdaje sobie sprawę że rozkład KTL nie przeskocze chodziło mi raczej czy jest jeszcze jakąś konkurencja autobusowa na tej trasie.Jeśli nic nie ma to wynajmę samochód na lotnisku.Ta miejscówka w Kissamos to pewnie standard kretenski typowy pensjonacik ale tam będę tylko spał😊 Odpowiedz Link Zgłoś
mariomario79 Re: Agro Rooms Kissamos 30.03.17, 02:53 Vicehrabio, zależy o jaki miesiąc Ci chodzi. Rozkład KTEL zmienia często, nawet dwa razy w ciągu miesiąca. Poza sezonem jest tak jak piszesz. W lipcu i sierpniu ostatni odjeżdża z Chani o 23:00. Jest jeszcze późniejszy (nawet po północy) do Kolymvari - ok. 15km przed Kissamos - i wtedy stamtąd drugi etap taksówką za ok. 15EUR. Skąd taki wybór? Okolica chyba słaba wg mnie. W zasięgu wzroku raczej skały i kamienie, o porządny kawałek plaży trudno i duuuużo wiatru.. Odpowiedz Link Zgłoś
vicehrabiadebragelone Re: Agro Rooms Kissamos 30.03.17, 05:59 Wyjazd zaplanowany na połowę mają czyli jeszcze przed sezonem ale ja tak lubię😊 Jak rozkład się nie zmieni to wynajmę samochód na lotnisku.Co do okolicy to fakt Kissamos nie zrobiło na mnie dużego wrażenia w zeszłym roku kiedy byłem tam przejazdem w drodze na Elafonisi.Takie jakieś zapyziałe trochę brudne ale może wieczorem z perspektywy tawerny będzie to lepiej wyglądało.Plażą aż tak mnie nie kręci wolę ruch i zawsze to dobra baza wypadowa na Falasarne ,Balos czy Elafonisi.Pensjonat wybrałem z uwagi na bardzo artrakcyjna cenę i dobre opinie Odpowiedz Link Zgłoś