Dodaj do ulubionych

Kreta z Vingiem-last minute

IP: 212.244.37.* 10.09.01, 16:03
Jakich warunkow moge sie spodziewac. Jakies doswiadczenia z last minute+Ving???
Obserwuj wątek
    • Gość: gb Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 16.09.01, 01:14
      Ving na Krecie jest obecny w tym roku w Agios Nikolaos, Ierapetra, Makrigialos.
      Omija tym samym Hersonissos i Rethymnon, krzykliwe kurorty z katalogu 2000.
      Każda z lokalizacji katalogu 2001 była co najmniej dobra, ja byłem w tym roku w
      Makrigialos po raz szósty z Vingiem i jak zwykle było 100% satysfakcji. Oprócz
      TUI i Neckermann''a Ving należy do "wielkiej trójki" biur podróży w Polsce i
      można im ufać. Moi rodzice są w chwili obecnej z Vingiem na Rodos (hotel
      Heleni) i jak siedem razy wcześniej są z Vinga zadowoleni. Zawsze można coś
      znaleźć przeciw ale moim zdaniem opinie negatywne o tym biurze są pisane przez
      ludzi co najmniej nieobiektywnych. Zawsze było ok, nawet z last minute, to
      dobre biuro, działa od 50 lat i na miejscu widać ich dorobek, wiele biur,
      Scanów i Triad może się wiele nauczyć, polecam
      • Gość: Maciek Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: *.neutra.com 25.09.01, 13:50
        gb napisz proszę coś o tym hotelu (Heleni), otoczeniu i w ogóle co warto
        zobaczyć i jak się poruszać. Jadę tam 30.09.

p.s. jestem nowicjuszem, bo dopiero czwarty raz z Vingiem :). Dotąd było O.K.
        • Gość: gb Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.09.01, 00:01
          Gość portalu: Maciek napisał(a):

> gb napisz proszę coś o tym hotelu (Heleni), otoczeniu i w ogóle co warto
          > zobaczyć i jak się poruszać. Jadę tam 30.09.
          >
          > p.s. jestem nowicjuszem, bo dopiero czwarty raz z Vingiem :). Dotąd było O.K.

Hotel znajduje się w Ialyssos, ok. 100 m od plaży przy hotelu Golden Beach.
          Rodzice wrócili stamtąd w niedzielę i tak jak pisałem byli bardzo zadowoleni (a
          nie cieszą się z byle powodu). Hotel jest niewielki, prowadzony przez rodzinę.
          Pokoje były czyste i zadbane, zmiana ręczników codziennie, pościeli co drugi
          dzień, sprzątaczki bardzo dobre. W pokojach wentylator pod sufitem, radio,
          nieduża ale czysta łazienka, balkon z krzesełkami. Sympatyczny recepcjonista,
          winda, trzeba poprosić o pokój na piętrze od strony morza - ładnie widać.
          Śniadania zaskakująco dobre jak na ***, obiady typowo greckie, nie było
          zastrzeżeń oprócz specyfiki kuchni (dla niektórych za "ciężka"). W hotelu odbyło
          się spotkanie informacyjne, dwójka rezydentów Monika i Paweł na dobrym poziomie.
          Plaża 15 zł za dwa łóżka i parasol, reszta cen jak u nas +20%. Ładna okolica,
          sporo miejsc na spacery. Windsurfing. Dla ludzi spoza Wawy może być kłopot z
          powrotem - zaostrzone środki bezpieczeństwa spowodowały spore opóźnienia w
          odlocie z Rodos.
          Jeśli chodzi o wycieczki to muszę dopytać - będę u rodziców w sobotę i chętnie
          dowiem się wszystkiego, jeśli chcesz, to napisz. Wiem z własnego doświadczenia
          (wiele razy w Grecji), że warto pojechać z biurem na wycieczkę, która na własną
          rękę jest nieopłacalna lub trudna w organizacji - w Twoim przypadku dookoła
          wyspy. Samemu warto wypożyczyć auto, skuter. Z reguły tanio i dobrze jest
          podróżować autobusami - za kilka złotych można sporo przejechać. A już na pewno
          do miasta Rodos.
          Ważne - może być chłodniej wieczorami i mocniej wiać, warto wziąć coś ciepłego.

Pozdrawiam
          Grzegorz

• Gość: Maciek Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: *.neutra.com 28.09.01, 10:13
            Wielkie dzięki za informację. Wydaje mi się wystarczająca tym bardziej, że
            wyjeżdżam w niedzielę i ostatni kontakt z siecią - w piątek ok. 17.
            Mam nadzieję, że ceny podałeś dla hotelu a nie otoczenia.
            Jeszcze raz dzięki.
            Maciek
    • Gość: Ewa Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: 10.10.3.* / *.mrkch.pl 18.09.01, 11:12
      Znajomi przeżyli koszmar z tym biurem.

Dwa lata temu wykupili pobyt w hotelu Coral (nie pamiętam miejscowości ale albo
      Hersonossos albo Agios Nicolaos). W drodze z lotniska do hotelu rezydent
      poinformował ich, że niestety nie trafią do wybranego przez siebie hotelu i
      biuro może w tej chwili zwrócić im część pieniędzy.
      W pierwszym tygodniu dostali hotel o podobnym standardzie jaki mieli wykupiony
      a w drugim trafili do motelu położonego przy trasie daleko od morza.
      (potraktowali ich jak z oferty last minute)
      Wiem, że mieli zakładać sprawę sądową, ale nie wiem jak to się skończyło.

Myślę, że każde biuro podróży miało wpadki. Wszystko zależy od tego jak się
      trafi.
      • Gość: Anka Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 03:08
        Dokładnie! Ja miałam okazję usłyszeć jak rezydentka Vinga oprowadzała zbolałą
        upałem wycieczkę po ruinach pałacu w Knossos. To , czemu miałam okazję się
        przysłuchiwac było koszmarem! Panienka jak obłąkana bredziła coś mętnie o
        Minotaurze myląc wciąż z Minosem , plącząc mity , daty i uśmiechając się przy
        tym jak niespełna rozumu. Wycieczka była tak zdruzgotana , tym co słyszy , że
        gdyby nie pewna dobrze zorientowana w mitologii starsza pani - polecieliby do
        domu najbliższym samolotem. Tak oto Ving należy do czołówki biur podróży.Błąd!
        Każde biuro miało wpadkę , nie ma biur doskonałych , mimo iż się po raz enty z
        nim leci.
        • Gość: gb Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: 217.97.229.* 01.10.01, 11:03
          Gość portalu: Anka napisał(a):

> Dokładnie! Ja miałam okazję usłyszeć jak rezydentka Vinga oprowadzała zbolałą
          > upałem wycieczkę po ruinach pałacu w Knossos. To , czemu miałam okazję się
          > przysłuchiwac było koszmarem! Panienka jak obłąkana bredziła coś mętnie o
          > Minotaurze myląc wciąż z Minosem , plącząc mity , daty i uśmiechając się przy
          > tym jak niespełna rozumu. Wycieczka była tak zdruzgotana , tym co słyszy , że
          > gdyby nie pewna dobrze zorientowana w mitologii starsza pani - polecieliby do
          > domu najbliższym samolotem. Tak oto Ving należy do czołówki biur podróży.Błąd!
          > Każde biuro miało wpadkę , nie ma biur doskonałych , mimo iż się po raz enty z
          > nim leci.

Aniu, Ving należy do czołówki biur podróży i razem z innymi firmami z Air Tours
          przewozi kilkanaście milionów ludzi rocznie. To jest prosty fakt. Nie mam zamiaru
          robić im reklamy, bo nic mnie z nimi nie łąćzy. Byłem po prostu kilka razy z nimi
          na wakacjach i każdej nowej osobie mogę powiedzieć, że z dużym
          prawdopodobieństwem czekać ich będą dobrze zorganizowane wakacje. Zawsze zdarzyć
          się mogą wpadki i problemy - tam pracują młodzi ludzie, często zmęczeni,
          użerający się z lokalnymi współpracownikami itp., myślę że najważniejsze jest jak
          biuro reaguje na takie sprawy i to już na miejscu. Poza tym w Polsce mieliśmy do
          czynienia z tyloma skandalami, że dobra organizacja i wierne oddanie destynacji w
          katalogu jawi się jako coś nadzwyczajnego. Wiele miejsca na tej liście poświęca
          się uogólnieniom - na podstawie incydentalnego przypadku mnoży się teorie na
          temat jakości biur. Niesłusznie. Mogę też przytoczyć informacje o skandalicznym
          podejściu do klienta w TUI, Sigmie Travel, Scanie, Triadzie, tylko po co? I tak
          nie przekona to przekonanych. A statystyka nie kłamie - i przytoczona przeze
          mnie "wielka trójka" ma najniższy odsetek kłopotów.

• Gość: pawel Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: *.chello.pl 01.10.01, 21:47
      zalezy czego szukasz,w ofercie vinga nie ma dobrych hoteli 5 i 4
      gwiazdkowych.osobiscie polecam TUI(cena adewtna do jakosci)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka