Gość: Ania IP: 212.244.37.* 10.09.01, 16:03 Jakich warunkow moge sie spodziewac. Jakies doswiadczenia z last minute+Ving??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gb Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 16.09.01, 01:14 Ving na Krecie jest obecny w tym roku w Agios Nikolaos, Ierapetra, Makrigialos. Omija tym samym Hersonissos i Rethymnon, krzykliwe kurorty z katalogu 2000. Każda z lokalizacji katalogu 2001 była co najmniej dobra, ja byłem w tym roku w Makrigialos po raz szósty z Vingiem i jak zwykle było 100% satysfakcji. Oprócz TUI i Neckermann''a Ving należy do "wielkiej trójki" biur podróży w Polsce i można im ufać. Moi rodzice są w chwili obecnej z Vingiem na Rodos (hotel Heleni) i jak siedem razy wcześniej są z Vinga zadowoleni. Zawsze można coś znaleźć przeciw ale moim zdaniem opinie negatywne o tym biurze są pisane przez ludzi co najmniej nieobiektywnych. Zawsze było ok, nawet z last minute, to dobre biuro, działa od 50 lat i na miejscu widać ich dorobek, wiele biur, Scanów i Triad może się wiele nauczyć, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: *.neutra.com 25.09.01, 13:50 gb napisz proszę coś o tym hotelu (Heleni), otoczeniu i w ogóle co warto zobaczyć i jak się poruszać. Jadę tam 30.09. p.s. jestem nowicjuszem, bo dopiero czwarty raz z Vingiem :). Dotąd było O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.09.01, 00:01 Gość portalu: Maciek napisał(a): > gb napisz proszę coś o tym hotelu (Heleni), otoczeniu i w ogóle co warto > zobaczyć i jak się poruszać. Jadę tam 30.09. > > p.s. jestem nowicjuszem, bo dopiero czwarty raz z Vingiem :). Dotąd było O.K. Hotel znajduje się w Ialyssos, ok. 100 m od plaży przy hotelu Golden Beach. Rodzice wrócili stamtąd w niedzielę i tak jak pisałem byli bardzo zadowoleni (a nie cieszą się z byle powodu). Hotel jest niewielki, prowadzony przez rodzinę. Pokoje były czyste i zadbane, zmiana ręczników codziennie, pościeli co drugi dzień, sprzątaczki bardzo dobre. W pokojach wentylator pod sufitem, radio, nieduża ale czysta łazienka, balkon z krzesełkami. Sympatyczny recepcjonista, winda, trzeba poprosić o pokój na piętrze od strony morza - ładnie widać. Śniadania zaskakująco dobre jak na ***, obiady typowo greckie, nie było zastrzeżeń oprócz specyfiki kuchni (dla niektórych za "ciężka"). W hotelu odbyło się spotkanie informacyjne, dwójka rezydentów Monika i Paweł na dobrym poziomie. Plaża 15 zł za dwa łóżka i parasol, reszta cen jak u nas +20%. Ładna okolica, sporo miejsc na spacery. Windsurfing. Dla ludzi spoza Wawy może być kłopot z powrotem - zaostrzone środki bezpieczeństwa spowodowały spore opóźnienia w odlocie z Rodos. Jeśli chodzi o wycieczki to muszę dopytać - będę u rodziców w sobotę i chętnie dowiem się wszystkiego, jeśli chcesz, to napisz. Wiem z własnego doświadczenia (wiele razy w Grecji), że warto pojechać z biurem na wycieczkę, która na własną rękę jest nieopłacalna lub trudna w organizacji - w Twoim przypadku dookoła wyspy. Samemu warto wypożyczyć auto, skuter. Z reguły tanio i dobrze jest podróżować autobusami - za kilka złotych można sporo przejechać. A już na pewno do miasta Rodos. Ważne - może być chłodniej wieczorami i mocniej wiać, warto wziąć coś ciepłego. Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: *.neutra.com 28.09.01, 10:13 Wielkie dzięki za informację. Wydaje mi się wystarczająca tym bardziej, że wyjeżdżam w niedzielę i ostatni kontakt z siecią - w piątek ok. 17. Mam nadzieję, że ceny podałeś dla hotelu a nie otoczenia. Jeszcze raz dzięki. Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: 10.10.3.* / *.mrkch.pl 18.09.01, 11:12 Znajomi przeżyli koszmar z tym biurem. Dwa lata temu wykupili pobyt w hotelu Coral (nie pamiętam miejscowości ale albo Hersonossos albo Agios Nicolaos). W drodze z lotniska do hotelu rezydent poinformował ich, że niestety nie trafią do wybranego przez siebie hotelu i biuro może w tej chwili zwrócić im część pieniędzy. W pierwszym tygodniu dostali hotel o podobnym standardzie jaki mieli wykupiony a w drugim trafili do motelu położonego przy trasie daleko od morza. (potraktowali ich jak z oferty last minute) Wiem, że mieli zakładać sprawę sądową, ale nie wiem jak to się skończyło. Myślę, że każde biuro podróży miało wpadki. Wszystko zależy od tego jak się trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 03:08 Dokładnie! Ja miałam okazję usłyszeć jak rezydentka Vinga oprowadzała zbolałą upałem wycieczkę po ruinach pałacu w Knossos. To , czemu miałam okazję się przysłuchiwac było koszmarem! Panienka jak obłąkana bredziła coś mętnie o Minotaurze myląc wciąż z Minosem , plącząc mity , daty i uśmiechając się przy tym jak niespełna rozumu. Wycieczka była tak zdruzgotana , tym co słyszy , że gdyby nie pewna dobrze zorientowana w mitologii starsza pani - polecieliby do domu najbliższym samolotem. Tak oto Ving należy do czołówki biur podróży.Błąd! Każde biuro miało wpadkę , nie ma biur doskonałych , mimo iż się po raz enty z nim leci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: 217.97.229.* 01.10.01, 11:03 Gość portalu: Anka napisał(a): > Dokładnie! Ja miałam okazję usłyszeć jak rezydentka Vinga oprowadzała zbolałą > upałem wycieczkę po ruinach pałacu w Knossos. To , czemu miałam okazję się > przysłuchiwac było koszmarem! Panienka jak obłąkana bredziła coś mętnie o > Minotaurze myląc wciąż z Minosem , plącząc mity , daty i uśmiechając się przy > tym jak niespełna rozumu. Wycieczka była tak zdruzgotana , tym co słyszy , że > gdyby nie pewna dobrze zorientowana w mitologii starsza pani - polecieliby do > domu najbliższym samolotem. Tak oto Ving należy do czołówki biur podróży.Błąd! > Każde biuro miało wpadkę , nie ma biur doskonałych , mimo iż się po raz enty z > nim leci. Aniu, Ving należy do czołówki biur podróży i razem z innymi firmami z Air Tours przewozi kilkanaście milionów ludzi rocznie. To jest prosty fakt. Nie mam zamiaru robić im reklamy, bo nic mnie z nimi nie łąćzy. Byłem po prostu kilka razy z nimi na wakacjach i każdej nowej osobie mogę powiedzieć, że z dużym prawdopodobieństwem czekać ich będą dobrze zorganizowane wakacje. Zawsze zdarzyć się mogą wpadki i problemy - tam pracują młodzi ludzie, często zmęczeni, użerający się z lokalnymi współpracownikami itp., myślę że najważniejsze jest jak biuro reaguje na takie sprawy i to już na miejscu. Poza tym w Polsce mieliśmy do czynienia z tyloma skandalami, że dobra organizacja i wierne oddanie destynacji w katalogu jawi się jako coś nadzwyczajnego. Wiele miejsca na tej liście poświęca się uogólnieniom - na podstawie incydentalnego przypadku mnoży się teorie na temat jakości biur. Niesłusznie. Mogę też przytoczyć informacje o skandalicznym podejściu do klienta w TUI, Sigmie Travel, Scanie, Triadzie, tylko po co? I tak nie przekona to przekonanych. A statystyka nie kłamie - i przytoczona przeze mnie "wielka trójka" ma najniższy odsetek kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Kreta z Vingiem-last minute IP: *.chello.pl 01.10.01, 21:47 zalezy czego szukasz,w ofercie vinga nie ma dobrych hoteli 5 i 4 gwiazdkowych.osobiscie polecam TUI(cena adewtna do jakosci) Odpowiedz Link Zgłoś