Dodaj do ulubionych

Rainbow Tours - Antyczna Przygoda - wrzesień !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 16:05
Witam! Czy ktoś wybiera się z Rainbow Tours we wrześniu na
objazdówkę "Antyczna Przygoda"???
:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: kat Re: Rainbow Tours - Antyczna Przygoda - wrzesień IP: *.org / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 22:31
      ja planuje sie wybrac wraz z rodzina a na ktory termin sie wybierasz? wykupiles
      juz wycieczke czy czekasz na last-minut?
      • Gość: em_em1 Re: Rainbow Tours - Antyczna Przygoda - wrzesień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:51
        Hej! Chciałabym pojechać w terminie: 17-26 września. Z wykupem jeszcze się
        wstrzymam - poczekam do września.
        Pozdrawiam
        • Gość: niebieskooka Re: Rainbow Tours - Antyczna Przygoda - wrzesień IP: *.localdomain / 217.198.33.* 22.07.05, 11:30
          Byłam na tej wycieczce teraz w lipcu - REWELACJA!!!
          • Gość: Ramona do Niebieskookiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:04
            Witam, czy mogłabyś podać jakieś szczegóły na temat tej wycieczki?Właśnie
            niedawno przeczytałam bardzo niepochlebną opinię na jej temat. Opowiedz o
            pilocie, zabytkach, autobusie itp. Z góry dzięki za odpowiedź:))
            • Gość: niebieskooka Re: do Niebieskookiej IP: *.localdomain / 217.198.33.* 22.07.05, 16:30
              Pilot - p. Robert. Bardzo kompetentny, miły człowiek. Autokar - bez zarzutu.
              Hotele także. Organizacja - super. Polecam. Byłam z Rainbow Toursa już czwarty
              raz na objazdówce - nigdy się nie zawiodłam. Ceny podane w katalogu odpowiadają
              tym w rzeczywistości. Polecam biuro!
              • Gość: Ramona Re: do Niebieskookiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:00
                Dzięki za informacje:)Mam jeszcze kilka pytań:Czy tak długą podróż da się
                wytrzymać, bo obawiam się, że jest ponad moje siły;)Czy program wycieczki był
                bardzo napięty czy mieliście też trochę czasu wolnego?O której zazwyczaj
                wracaliście do hotelu?Czy hotele były położone gdzieś na wsi poza centrami
                miast czy też w jakimś dogodnym punkcie do nocnych wypadów?Aha i jeszcze
                odnośnie pana przewodnika-wyczytałam gdzieś na tym forum, że był niekompetentny
                i arogancki???Na jakich objazdówkach z Rainbow byłaś już i które polecasz?Mam
                nadzieję, żę nie zamęczyłam Cię tyloma pytaniami Pozdrawiam:))
                • Gość: em_em! Do Ramony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:14
                  Hej! Witam na kolejnym forum :)))
                  No i mamy pozytywną opnię! Od razu lepiej!
                  Ja też przy okazji spróbuję dowiedzieć się czegoś w biurze.
                  Pozdrowionka! :)))
                  • Gość: Ramona Do em_em! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:30
                    Witam:))Właśnie miałam Ci napisać na tamtym forum, żebyś tu zajrzała, ale
                    widzę, że nie muszę:)Właśnie na takie opinie czekałam, swoją drogą dziwne
                    trochę,że dwie osoby mogą mieć takie rozbieżne opinie i w tak odmienny sposób
                    oceniać te same rzeczy, ale co tam:)Ja nie zamierzam czepiać się
                    szczegółów,jadę,żeby wypocząć i pozwiedzać, a nie czyhać na każdą najmniejszą
                    wpadkę biura, a potem narzekać na forum, że mnie oszukano;) Pozdrawiam
                    • Gość: em_em! :) do Ramony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:37
                      No jasne! Po to ma się urlop! Trzeba wypocząć (w naszym przypadku dość
                      aktywnie) i cieszyć się cudownymi plenerami!
                      Mnie ta jazda autokarem też odrobinę przeraża (tak długo jeszcze nie jechałam)
                      ale nie powinno być tak źle, w końcu to będzie już wrzesień. Jeśli mogę coś
                      doradzić, to oprócz poduszeczki lub rogala pod głowę, ja biorę nały kocyk (lub
                      polarek) żeby okryć nogi - może to się wydać trochę dziwne, ale kiedy są
                      postoje, szczególnie te nocne i drzwi często są otwarte, można szybko
                      zmarznąć :)))
                      Pozdrowienia
                • Gość: niebieskooka Re: do Niebieskookiej IP: *.localdomain / 217.198.33.* 25.07.05, 16:10
                  Z Rainbow polecam kraje Beneluksu - niesamowite wrażenia. Byłam także w Paryżu -
                  super - i w Chorwacji - trochę gorzej. Mozę dlatego, że tam było głównie
                  oglądanie krajobrazów, a ja nastawiam się na zabytki. ;-)
                  Co do Grecji to po kolei:
                  - czasu wolnego było trochę mało - zwłaszcza w Salonikach
                  - trzy razy był nocleg nad morzem: pierwszej nocy w Korinos- wtedy późno
                  zajechaliśmy i nie było sił się cieszyć plażą, w Tolo i jeszcze raz w Korinos:
                  wtedy zajechaliśmy ok. 16.oo więc spokojnie można było popływać w morzu i
                  jeszcze potem w basenie przy hotelu
                  - nocleg w Delfach był wysoko w górach - jak całe Delfy ;-)
                  Ogólnie hotele podobały mi się jeśli chodzi o ich standard i położenie.
                  Co do przewodnika - ten mój był fajny. Moze to opinia nie o nim? JAk się
                  domyślam, jest ich wielu...
                  - podróż: rzeczywi ście trochę ciężka - rano wyjazd w W-wy, zajechaliśmy
                  dopiero ok 21.00 następnego dnia. Powrót też ciężki. W ogóle było dużo
                  jeżdżenia, więcej niż się spodziewałam.... Odległości jednak duże pomiędzy
                  poszczególnymi punktami wycieczki.
                  • 30_plus do Niebieskookiej - pytanie 05.08.05, 10:11
                    Hej! Mam pytanie: Jak jest z dokwaterowywaniem singli do innych singli? Czy
                    przeważnie są to pokoje 2-os czy zdarza się że singiel jest doczepiony na
                    dostawkę do 3-os pokoju?
                    Jak to było na wycieczce na której byłaś?
                    • 30_plus NIEBIESKOOKA !!! :))) 06.08.05, 15:13
                      Niebieskooka - odezwij się... :)))
    • Gość: em_em1 do Ramony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 18:40
      Ramona... czyżbyś już gdzieś pojechała??? Nie widać Cię na forum... :-)
      • Gość: beti Re: do Ramony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 08:22
        Ja właśnie wróciłam z Klasycznej Hellady, czyli zwiedzanie i wypoczynek. Plusów
        było dużo ale i minusy sie znalazły.
        Przede wszystkim biuro poszło na ilość- było bardzo ciasno w autobusie, pilot
        najczesciej siedział na schodku na początku autokaru. Autokar i kierowcy byli
        wynajęci spoza biura węc pewnie im nie zależało na ogólnej opini albo
        faktycznie autobus był niedostosowany do takiej wycieczki- gdy było gorąco w
        autobusie tez tak było, gdy było zimno, w autobucie tez było zimno, jedna pani
        miala darmowy prysznic z klimy. Podejrzewaliśmy ze byc moze to było w
        interesie samych kierowcow ( oszczednosc na paliwie, wzrost sprzedazy napoi w
        samochodzie). Minus generalnie ogromny zwłaszcza ze niemalzemieska nie podczas
        objazdowek w autokarze.
        Bardzo duzo zalezy od pilota i rezydenta. Ja akurat jestem zadowolona. P.Marta
        podczas podrozy opowaidała, mielismy lepsze hotele niz sugerowane w katalogu 3*
        ( byc moze dlatego aby zrekompensowac niewygody podczas podrozy).
        Warto wzisc sobie z Polski jakies ciasta, cukierki, małe soczki do podjadania w
        autobusie zwłaszcza ze do kolacji czas sie niemiłosiernie wydłuza a na markety
        generalni nie ma czasu - lepiej zwiedzic cos wiecej niz stac w kolejce. Warto
        kupic sobie ikonke pod meteorami, warto zrobic zakupy aw Atenach- ceny tam sa
        nieco nizsze jest bardzo duzo promocji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka