Gość: em_em1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 16:05 Witam! Czy ktoś wybiera się z Rainbow Tours we wrześniu na objazdówkę "Antyczna Przygoda"??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kat Re: Rainbow Tours - Antyczna Przygoda - wrzesień IP: *.org / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 22:31 ja planuje sie wybrac wraz z rodzina a na ktory termin sie wybierasz? wykupiles juz wycieczke czy czekasz na last-minut? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em_em1 Re: Rainbow Tours - Antyczna Przygoda - wrzesień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:51 Hej! Chciałabym pojechać w terminie: 17-26 września. Z wykupem jeszcze się wstrzymam - poczekam do września. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieskooka Re: Rainbow Tours - Antyczna Przygoda - wrzesień IP: *.localdomain / 217.198.33.* 22.07.05, 11:30 Byłam na tej wycieczce teraz w lipcu - REWELACJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramona do Niebieskookiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:04 Witam, czy mogłabyś podać jakieś szczegóły na temat tej wycieczki?Właśnie niedawno przeczytałam bardzo niepochlebną opinię na jej temat. Opowiedz o pilocie, zabytkach, autobusie itp. Z góry dzięki za odpowiedź:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieskooka Re: do Niebieskookiej IP: *.localdomain / 217.198.33.* 22.07.05, 16:30 Pilot - p. Robert. Bardzo kompetentny, miły człowiek. Autokar - bez zarzutu. Hotele także. Organizacja - super. Polecam. Byłam z Rainbow Toursa już czwarty raz na objazdówce - nigdy się nie zawiodłam. Ceny podane w katalogu odpowiadają tym w rzeczywistości. Polecam biuro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramona Re: do Niebieskookiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:00 Dzięki za informacje:)Mam jeszcze kilka pytań:Czy tak długą podróż da się wytrzymać, bo obawiam się, że jest ponad moje siły;)Czy program wycieczki był bardzo napięty czy mieliście też trochę czasu wolnego?O której zazwyczaj wracaliście do hotelu?Czy hotele były położone gdzieś na wsi poza centrami miast czy też w jakimś dogodnym punkcie do nocnych wypadów?Aha i jeszcze odnośnie pana przewodnika-wyczytałam gdzieś na tym forum, że był niekompetentny i arogancki???Na jakich objazdówkach z Rainbow byłaś już i które polecasz?Mam nadzieję, żę nie zamęczyłam Cię tyloma pytaniami Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em_em! Do Ramony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:14 Hej! Witam na kolejnym forum :))) No i mamy pozytywną opnię! Od razu lepiej! Ja też przy okazji spróbuję dowiedzieć się czegoś w biurze. Pozdrowionka! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramona Do em_em! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:30 Witam:))Właśnie miałam Ci napisać na tamtym forum, żebyś tu zajrzała, ale widzę, że nie muszę:)Właśnie na takie opinie czekałam, swoją drogą dziwne trochę,że dwie osoby mogą mieć takie rozbieżne opinie i w tak odmienny sposób oceniać te same rzeczy, ale co tam:)Ja nie zamierzam czepiać się szczegółów,jadę,żeby wypocząć i pozwiedzać, a nie czyhać na każdą najmniejszą wpadkę biura, a potem narzekać na forum, że mnie oszukano;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em_em! :) do Ramony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:37 No jasne! Po to ma się urlop! Trzeba wypocząć (w naszym przypadku dość aktywnie) i cieszyć się cudownymi plenerami! Mnie ta jazda autokarem też odrobinę przeraża (tak długo jeszcze nie jechałam) ale nie powinno być tak źle, w końcu to będzie już wrzesień. Jeśli mogę coś doradzić, to oprócz poduszeczki lub rogala pod głowę, ja biorę nały kocyk (lub polarek) żeby okryć nogi - może to się wydać trochę dziwne, ale kiedy są postoje, szczególnie te nocne i drzwi często są otwarte, można szybko zmarznąć :))) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieskooka Re: do Niebieskookiej IP: *.localdomain / 217.198.33.* 25.07.05, 16:10 Z Rainbow polecam kraje Beneluksu - niesamowite wrażenia. Byłam także w Paryżu - super - i w Chorwacji - trochę gorzej. Mozę dlatego, że tam było głównie oglądanie krajobrazów, a ja nastawiam się na zabytki. ;-) Co do Grecji to po kolei: - czasu wolnego było trochę mało - zwłaszcza w Salonikach - trzy razy był nocleg nad morzem: pierwszej nocy w Korinos- wtedy późno zajechaliśmy i nie było sił się cieszyć plażą, w Tolo i jeszcze raz w Korinos: wtedy zajechaliśmy ok. 16.oo więc spokojnie można było popływać w morzu i jeszcze potem w basenie przy hotelu - nocleg w Delfach był wysoko w górach - jak całe Delfy ;-) Ogólnie hotele podobały mi się jeśli chodzi o ich standard i położenie. Co do przewodnika - ten mój był fajny. Moze to opinia nie o nim? JAk się domyślam, jest ich wielu... - podróż: rzeczywi ście trochę ciężka - rano wyjazd w W-wy, zajechaliśmy dopiero ok 21.00 następnego dnia. Powrót też ciężki. W ogóle było dużo jeżdżenia, więcej niż się spodziewałam.... Odległości jednak duże pomiędzy poszczególnymi punktami wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
30_plus do Niebieskookiej - pytanie 05.08.05, 10:11 Hej! Mam pytanie: Jak jest z dokwaterowywaniem singli do innych singli? Czy przeważnie są to pokoje 2-os czy zdarza się że singiel jest doczepiony na dostawkę do 3-os pokoju? Jak to było na wycieczce na której byłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
30_plus NIEBIESKOOKA !!! :))) 06.08.05, 15:13 Niebieskooka - odezwij się... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em_em1 do Ramony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 18:40 Ramona... czyżbyś już gdzieś pojechała??? Nie widać Cię na forum... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: do Ramony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 08:22 Ja właśnie wróciłam z Klasycznej Hellady, czyli zwiedzanie i wypoczynek. Plusów było dużo ale i minusy sie znalazły. Przede wszystkim biuro poszło na ilość- było bardzo ciasno w autobusie, pilot najczesciej siedział na schodku na początku autokaru. Autokar i kierowcy byli wynajęci spoza biura węc pewnie im nie zależało na ogólnej opini albo faktycznie autobus był niedostosowany do takiej wycieczki- gdy było gorąco w autobusie tez tak było, gdy było zimno, w autobucie tez było zimno, jedna pani miala darmowy prysznic z klimy. Podejrzewaliśmy ze byc moze to było w interesie samych kierowcow ( oszczednosc na paliwie, wzrost sprzedazy napoi w samochodzie). Minus generalnie ogromny zwłaszcza ze niemalzemieska nie podczas objazdowek w autokarze. Bardzo duzo zalezy od pilota i rezydenta. Ja akurat jestem zadowolona. P.Marta podczas podrozy opowaidała, mielismy lepsze hotele niz sugerowane w katalogu 3* ( byc moze dlatego aby zrekompensowac niewygody podczas podrozy). Warto wzisc sobie z Polski jakies ciasta, cukierki, małe soczki do podjadania w autobusie zwłaszcza ze do kolacji czas sie niemiłosiernie wydłuza a na markety generalni nie ma czasu - lepiej zwiedzic cos wiecej niz stac w kolejce. Warto kupic sobie ikonke pod meteorami, warto zrobic zakupy aw Atenach- ceny tam sa nieco nizsze jest bardzo duzo promocji. Odpowiedz Link Zgłoś