Dodaj do ulubionych

Wyjazd do Bułgarii

IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.13, 23:34
Szukamy osób, które planują jechać do Bułgarii w dniach 28 lipca br. Jedziemy również tego dnia do Obzoru i będziemy podróżować sami samochodem. Gdyby ktoś właśnie tego dnia jechał także milej byłoby nam jechać w dwa - trzy samochody, a i napewno bezpieczniej. Jedziemy po raz pierwszy w tak daleką trasę i napewno czulibyśmy się bezpieczniej gdyby ktoś za nami lub przed nami również jechał w tamtą stronę. Nie znaczy że się boimy, ale nie znamy trasy, a w razie jakiś kłopotów np. z samochodem zawsze można liczyć na "przyjazną duszę" I oczywiście vice versa. Oczywiście nic na siłę, chodzi tylko o znajomość na czas podróży, a potem i tak każdy pojedzie w swoją stronę. Już podróż do granicy bułgarskiej byłąby dla nas satysfakcjonująca. Zainteresowanym podamy maila na którym możemy się skontaktować. Pozdrawiamy. Aha wyjeżdżamy z Ostrowca Świętokrzyskiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Małgosia Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.13, 14:00
      Jedziemy 28lipca w dwa auta po raz 9ty do Kraniewa,jak macie ochotę to piszcie to podam email:)
      • tomascro Re: Wyjazd do Bułgarii 23.06.13, 17:17
        A moze tym razem do Chorwacji jednak na wakacje? Wynajmuje apartamety w miescowosci Vodice blisko morza. Wiecej info moge wyslać na mail: cro80@net.hr
      • Gość: driver Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.play-internet.pl 30.06.13, 14:46
        skad jeżdzicie do kraniewa ? mój rekord to 17h od granicy w Barwinku... non stop i jeden kierowca ..przez Silistrę .. bo przez Ruse wychodzi dłużej.. pozdr na trasie ...
      • Gość: Ania Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.13, 12:01
        znacie koszt paliwa i autostrad w obie strony
      • dorek3 Re: Wyjazd do Bułgarii 07.07.13, 16:55
        Jestem pod wrażeniem ze można z własnej woli spędzać dziewiąte wakacje w takim miejscu jak Kranevo.

Pozdrawiam z Kraneva właśnie
        • Gość: Małgosia Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.13, 20:10
          Każdy lubi coś innego:)Niektórzy przez 9 lat jeżdżą do Egiptu i co ?Też pewnie lubią...Pozdrawiam
    • Gość: Małgosia Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.13, 14:20
      My jedziemy z dziecmi jezeli wam to nie przeszkadza:)i śpimy na Rumunii,bo zapomniałam dodać a jesteśmy z pod Krakowa:)Więcej na maila
      • Gość: wojmak8 Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.13, 18:13
        Oczywiście że nam nie przeszkadza, a z noclegiem w Rumunii to dobry pomysł bo właśnie zastanawialiśmy się jak tu nocować po drodze , jechać non -stop się nie da, a i podróż ma być przyjemnością, no i przy okazji można coś pozwiedzać lub tylko zobaczyć. My własnie wyjeżdzamy 28 lipca z Ostrowca Świętokrzyskiego (bodajże jest to niedziela), tak że mamy o te 180 km dalej niż Wy. Podaję maila: wojmak8@gmail.com Pozdrawiamy:)
        • Gość: tomek Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.204.76.45.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.13, 20:22
          witam. Ponieważ w sierpniu chciałem jechać do bułgari może polecicie jakiś miejsce pod namiot.
          • Gość: majki Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.play-internet.pl 30.06.13, 10:23
            www.zora-ob.com/en/camping-zora polecam ten camping w miejscowości Obzor byliśmy tam rok temu i było super. Camping praktycznie w centrum miejscowości i plaży jakieś 100m. W tym roku planujemy tam jechać w ok. 28 lipca ale na kilka dni bo chcemy zwiedzić inne miejsca.
            • Gość: wojmak8 Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.13, 21:14
              Właśnie tak jak pisaliśmy my również wybieramy się do Bułgarii właśnie 28 lipca br. Tak się złożyło że będziemy podróżować sami tj we dwoje. Jedziemy po raz pierwszy tą drogą, a zależy nam przy okazji żeby coś zwiedzić i zobaczyć np osławioną trasę transfogarską. Dlatego mimo iż mamy rezerwację w Bułgarii od 30 lipca, wyjeżdzamy z polski już 28, aby mieć dwa pełne dni na podróż. Nie zaley nam na pośpiechu ani na pokonaniu trasy w 24 czy też 27 godzin. myślimy zanocować w Rumunii nawet dwie noce i coś przy okazji zobaczyć, a 30 spokojnie dopołudnia dojechać na morze, oczywiście mając czas na zobaczenie ciekawostek w podróży. Piszecie że macie jakieś namiary na noclegi w Rumunii, o ile by Wam nie przeszkadzalibyśmy z przyjemnością dołaczylibyśmy do Waszej "karawany" bo to "kupą " zawsze lepiej i bezpieczniej. Jeżeli Wam pasuje taka propozycja to proszę o odpowiedź na maila: wojmak8@gmail.com. Pozdrawiamy.
      • abnet Re: Wyjazd do Bułgarii 30.06.13, 13:13
        Właśnie jedziemy w sierpniu z dziećmi do Bułgarii i chcemy spać w Rumuni. Proszę o info dot Rumuni jakieś namiary na fajne noclegi, fajna trasa itp. jedziemy z Katowic.
        • Gość: jedrus Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.play-internet.pl 30.06.13, 14:43
          proponuje trasę transfogarską i nocleg przed lub po jej przejechaniu, mam fajne namiary ( korzystałem dwa razy) na kwaterę. za 4 os rodzinę 90zł !!! a do bułgarii jeżdżę co roku od lat i trasę znam na pamięć:-)
          • abnet Re: Wyjazd do Bułgarii 30.06.13, 22:31
            poproszę o namiary na kwaterę my rodzina 2+2 ;)
            • Gość: jedrus Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.play-internet.pl 01.07.13, 22:37
              w spr namiarów napisz do mnie na andrzej.korcz@interia.pl
          • Gość: wojmak Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.13, 19:35
            Daj namiary na ten nocleg w Rumunii przed lub po trasie transfogarskiej Mail: wojmak8@gmail.com
          • Gość: Adam Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 20:13
            Poproszę o te namiary. burnosad@wp.pl
          • Gość: rafal Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.f-net.pl 14.07.13, 10:31
            cześć wyślij proszę jaką trasą jeździsz i te namiary na tą kwaterę pliss na email kajcayam@poczta.fm wyjeżdżamy 05/08/2013
            • Gość: gosc28 Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.ip.xcore.pl 15.07.13, 07:48
              wyjezdzamy 3lub 4 sierpnia rano z barwinka przez rumunie po raz 3, jesli ktos chce sie przyłączyc zapraszam
              • Gość: jasiu Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.13, 21:51
                Ja równiez planuje wystrtowawac z nad ranem 3 sierpnia z warszawy do sozopolu. Nocujecie gdzieś po drodze?
                • Gość: gksc Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.ip.xcore.pl 29.07.13, 07:02
                  My będziemy w sobotę odpoczywać około 3 godzin w okolicach pitesti, nocowac nie będziemy
          • Gość: bb0702 Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.tvkdiana.pl 14.07.13, 10:59
            Witam,To ja bardzo poproszę o ten namiar na nocleg dla rodziny za 90 zł w pobliżu trasytransfogorskiej. Jedziemy ok. 15 sierpnia i właśnie tam przydałby nam się jakiś nocleg.
            Beata
          • Gość: Mariusz Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.13, 18:31
            Prosze o namiar na kwatery w Rumuni,
            Dziekuje Mariusz
          • Gość: JOANNA Re: Wyjazd do Bułgarii IP: 192.166.203.* 08.08.13, 20:04
            Bardzo proszę o namiary na kwaterę w rejonie trasy transfogarskiej. Jedziemy w 2 rodziny. Wraz z dziećmi jest nas 9 osób. Potrzebujemy się zdrzemnąć, aby rankiem zobaczyć góry. W zeszłym roku zrobiliśmy trasę bez noclegu, a z gór zjeżdżaliśmy już po zmroku. My mamy dla siebie zarezerwowany pokój w hotelu, ale druga rodzina nie.
            Mój e-mail: jglowczyk@interia.pl
          • Gość: Jola Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.08.13, 16:57
            Witaj, podaj na miary i co kol wiek może mi się przydac w podrózy do Bułgarii.

Pozdrawiam
            Jola
        • Gość: Piotrek Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.13, 07:35
          Też w sierpniu jedziemy do bułgarii i też z Katowic:) jakby coś to pisz zawsze lepiej na kilka samochodów jechać.
          • abnet Re: Wyjazd do Bułgarii 02.07.13, 19:12
            My planujemy wyjazd 4/08 nocleg w Rumuni i od 05/08 Bułgaria.
            powrót 15/08.2013 z wyjazd z Katowic podaję maila jakby ktoś w tym czasie się wybierał abnet@gazeta.pl.

• gosze Re: Wyjazd do Bułgarii 02.07.13, 23:49
              Wyjazd 17.08 4 rano z Warszawy.Kierunek Rzeszów-Barwinek.Trasa przez RO z noclegiem w Gilau.
              Trasę mam kilkakrotnie sprawdzoną.Hotel w Gilau "Villa Gong" bardzo przyzwoity,100 leje za dwuosobowy pokój (około 95 zł.) W tym terminie przeważnie są wolne pokoje.Dalej przez Pitesti i Bukareszt ,Ruse ,Warna do Obzoru.
              Prowadzę sam i wolę nie ryzykować.Mam dobrą nawigację i CB. Zapraszam do wspólnej podruży.Razem zawsze rażnej i bezpecznej.Jesteśmy starsze małżeństwo .Mój adres gdonczew@wp.pl
              • Gość: Majka Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.dynamic.mm.pl 03.07.13, 20:43
                Witam, my planujemy wyjazd z Zamościa 09.07. zapraszamy do wspólnego podróżowania, jedziemy 2+1, więcej zawsze raźniej. Kontakt majka2012@vp.pl
          • Gość: Monika Re: Wyjazd do Bułgarii samolotem 6 sierpień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.13, 15:27
            Wylatuje z Katowic lece do Burgas SB . Pewnie będzie nas więcej. Wczasy na własną rekę, jak ktoś jest ciekawy jak będzie napisze ze git w tamtym roku też byliśmy w tym samym miejscu 39,34, 9,7 lat. pozdrawiam
          • Gość: Riko witam wyjedzmy 22-23.08.2014 z Polski do Bułgarii IP: 212.87.229.* 10.08.14, 23:47
            witam wyjedzmy 22-23.08.2014 z Polski do Bułgarii Może ktoś planuje w tym terminie wyjazd? proszę o kontakt: riko.grafika@gmail.com
        • Gość: Norbert Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.play-internet.pl 04.07.13, 23:12
          My wyjeżdżamy do Bułgarii 10.07.2013r. rano z Zamościa woj. Lubelskie 1 pojazd pierwszy raz jedziemy chętnie się dołączymy jak by termin odpowiadał. Również planujemy przenocować w Rumunii i przejechać trasą transfogarską. W razie czego proszę o kontakt mail. seba30.sw@gmail.com Pozdrawiam!
      • chrono73 Re: Wyjazd do Bułgarii 07.07.13, 19:34
        Możesz przybliżyć mi trasę jaką jedziecie?
        • Gość: norbert Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.13, 08:52
          My wyjezdzamy z zamoscia, kierujemy sie trasa na barwinek a dalej z nawigacja i mapa bo jedziemy pierwszy raz w sibiu planujemy nocleg w rumunii. Wyjazd 11. 07 okolo 5 - 6 rano.
      • magdina29 Re: Wyjazd do Bułgarii 31.07.13, 22:20
        HEJ
        a kiedy wyjeżdżacie, bo my też jesteśmy z okolic Krakowa- jedziemy 12,08
    • Gość: jacek Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.blokowe.pl 07.07.13, 11:54
      My z Ostrowca 23/24.07 po raz trzeci do Vlasu.Jeśli trasa przez góry to tylko w dzień i to im wcześniej tym lepiej.Postój po przejechaniu trasy górskiej i przed wjazdem na autotradę.Zjazd bardzo męczacy aż do tamy a poniżej trzeba uważać bo tam chula ''Drakula".Obzor fajny ale przy centrum bardzo tłoczny trochę spaceru i przy klifach dużo miejsca i ładne muszle można znależć.W bocznych uliczkach dobre jedzenie a na rynku dobra knajpa na wieczorne biesiadowanie.Walutę wymienić w Warnie lub Słonecznym Brzegu bo w Obzorze słaby przelicznik albo wyłacić z bankomatu.Ja wymieniam w SB w Alpa Banku przy głównej ulicy ale jest zawsze kolejka.Polecam jednodniowy wyjazd do SB i Nesaberu wieczorem w SB sporo atrakcji.Auto pozostawiać w wyznaczonych miejscach bo będą problemy.My również jedziemy sami więc szkoda że jest tych kilka dni różnicy ale jak zobaczymy TOS-a w SB napewno podejdziemy.
      • Gość: wojmak8 Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.13, 19:20
        Szkoda że nie grają terminy, ale cóż nie możemy zmienić choć bardzo byśmy chcieli. Niby cztery dni to niedużo ale zawsze. Jedziecie po raz trzeci więc może moglibyście nam udzielić kilku porad. po pierwsze jaką trasą jechać przez Rumunię aby trafić na transfogarską trasę no i po zjechaniu z gór gdzie na jaki kierunek. Po drugie może wiecie gdzie zanocować i za ile oraz w jakich warunkach. Nam się nie spieszy i dlatego jedziemy sobie pomału aby coś po drodze zobaczyć i zwiedzić. Prawdopodobnie nasza podróż będzie trwała dwa dni więc zastanawiam się gdzie drugi nocleg czy jeszcze w Rumunii czy już w Bułgarii. Po prostu nie wiem jak i czy się wyrobimy w czasie wiem że przez Rumunię raczej nocą się nie jeździ. Każda porada jest cenna i mile widziana, a już najlepiej aby ktoś po prostu pokazał na mapie które drogi prowadzą do celu. Na Słowacji i Węgrzech będę się starł omijać płatne drogi bo poco im ładować kasę do kieszeni, ale droga raczej jest prosta dopiero w Rumunii zaczynają się "schodki" Będziemy wdzieczni za odpowiedź i ewentualny kontakt. Pozdrawiamy.
        • Gość: Kasia77 Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.silesialan.eu 16.07.13, 23:39
          Witam
          Mam pytanko odnośnie dojazdu do Obzor. Wybieram się tam w sierpniu z tym że po drodze spędzimy tydzień na Balatonie w miejscowości RÉVFÜLÖP.
          Właśnie próbuję wyznaczyć trasę Co myślicie o takiej trasię :
          Szeged
          Arad
          Timişoara,
          Craiova (ewentualnie Nocleg)
          Ruse
          Obzor

Lub

Szeged
          Arad
          Sibiu
          Pitesi
          Ruse
          Obzor

Która będzie lepsza dzięki za pomoc.
          Na Balatonie będziemy w terminie 03-10.08. Następnie 10.08 rano wyruszamy z Balatonu do Bułgarii. Planujemy nocleg w Rumunii, jedziemy rodziną 2+1. Proszę o wskazówki i dobre rady:) dzięki. Kasia

a może ktoś z was będzie w tym czasie w tych rejonach to jestem chętna na wspólną podróż:).
        • Gość: jacek Re: Wyjazd do Bułgarii IP: 194.181.245.* 19.07.13, 02:13
          Odnośnie drogi to mamy podobne zdanie.Moja tras to:Barwinek,Stropkov,Trebiszov,Tokaj,Debreczyn,Oradea i dalej E60 do Gilau i na A3 w Turdea zjazd na E81 na Sebes aż do Sibiu i tu nasze drogi się rozchodzą.Ja dalej E81 a WY w Karpaty i do Draculi za Sibiu przed dużą stacją paliw w lewo na E68.Na przejechanie tej trsy wystarczy ok.14 godz. spokojnej jazdy z małymi postojami.Jadąc E68 kilka kilometrów przed Bresov w miajscowości Ghimbav należy zjechać skrótem 73B do drogi E574 i w góry.Pożyteczna byłaby nawigacja i trasa przygotowana wcześniej lub podzielona na odcinki i sprawdzona w komputerze- co by czasu nie mitrężyć.Podjazd jest ciekawy ale należy minąć stragany i stojący znak zakazu mknąć powyżej granicy lasu.Dobrze byłoby zrobić to przed południem bo jast więsze prawdopodobieństwo przejrzystego nieba .U góry można pobiwakować lub zjeść śniadanie na jednym ze skalnych tarasów i w towarzystwie posących się osłów.Zjazd jest męczący i wyboisty są też atrakcje;tama,prawdziwe ruiny zamku Draculi.Hotelików i kwater jast sporo a cena spoda wraz z wysokością na której Będziecie.Jeśli dwa noclegi to Węgry -Hajduszoboszlo,Rumunia-Transylwania bo Bułgaria aż do Warny jest nudna.Drogę przez góry dobrze byłoby zrobić ''na sucho''bo w deszczu góry są nieobliczalne.Pozdrawiam i udanego wypoczynku życzę.Jeśli Masz jakieś pytania to postaram się jeszcze odezwać.
      • Gość: gadam Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.um.pulawy.pl 17.07.13, 07:58
        ja próbuję namówić żonę na wyjazd do Bułgarii "w ciemno" w okolicach 27-28 lipca, ale na razie jest ciężko, ponieważ boi się przejazdu przez Rumunię i tego czy uda się znaleźć jakąś sensowną kwaterę. Czy jako stały bywalec w Bułgarii mógłbyś sie podzielić swoimi spostrzeżeniami w tym temacie?
        • Gość: gadam Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.um.pulawy.pl 17.07.13, 08:16
          czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak wygląda w Bułgarii sprawa szukania kwatery na miejscu tzn. czy jest sporo wolnych, czy da się znaleźć coś przyzwoitego i jakie są mniej więcej ceny, itd. Rodzina 2+2, planowany wyjazd pod koniec lipca, zalezy nam raczej na spokojnej i najlepiej urokliwej okolicy a nie tzw. kurorcie, no i cenowo rozsądnie.
          • Gość: Małgosia Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.13, 14:38
            Jak pisałam wcześniej my jedziemy 28.07 do Kraneva,jest spokojne małe miasteczko i nie ma problemu z kwaterami na miejscu.My już jeżdzimy tam kilka lat i do tego samego gospodarza.Jak coś więcej chcesz wiedzieć to podam maila,pozdrawiam:)
            • magdina29 Re: Wyjazd do Bułgarii 31.07.13, 22:29
              witam
              My też jedziemy do Kranevo (12,08) pierwszy raz, czy możesz podac jakieś namiary na kwatery, pozdrawiam
          • Gość: wojmak8@gmail.com Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.13, 15:38
            Skontaktuj się ze mną na maila lub telefonicznie 698331643. Właśnie nam to samo pasi i dlatego jedziemy do Obzoru bo tam właśnie jest spokojniej. A więc możemy jechać w dwa samochody zawsze to bezpieczniej Pozdrawiam
        • Gość: wojmak8 Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.13, 15:36
          Mam wolną zarezerwowaną kwaterę w Obzorze bo moi znajomi odmówili więc jak Ci pasuje to chętnie. Moja żona też się boi ale jakoś pojdziemy i właśnie trasą transfogarską bo najpiękniej. Jak jesteście zainteresowani bo my też wyjeżdzamy 28 lipca i też przez Rumunię i też pierwszy raz, to dajcie znać tu na forum lub na maila: wojmak8@gmail.com Cena kwatery to 30 lewa za dwie osoby za dobę. Jedną zajmiemy my a jedna jest wolna Zapraszamy
          • Gość: dicanio Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.radom.vectranet.pl 17.07.13, 16:38
            a ja wyjezdzam 19 lipca na wieczór z Radomia. Jedzie ktoś ?
            • Gość: eli372interia.pl Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.toya.net.pl 21.07.13, 11:50
              jedziemy z mężem do Bułgarii wyjazd planowany 2sierpnia okolo godziny 11 miejscowość kranevo docelowo , jedziemy przex Ukraine przejscie graniczne korczowa planowany dojazd 4sierpnia hotel veronica wyjeżdzamy z łodzi
              • Gość: gosc28 Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.ip.xcore.pl 21.07.13, 12:27
                nie zaoszczedzicie czasu na tejukrainie. koejki na granicach, drogi tragiczne, my jedziemy 3 sierpnia barwinek koszyce miszkolc oradea cluj napoca sibiu pitesti bukareszt ruse varna obzor, jade juz 3 raz i wiem ze ta trasa jest najepsza i taka wam polecam. pozdrawiam
              • Gość: beba Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.13, 02:08
                My właśnie wrocilismy z Bułgarii.W tamtą stronę jechaliśmy przez Slowacje,Wegry,Rumunie (nocleg w rumuńskim motelu 32Euro za 3 osoby). Drogi calkiem przyzwoite, można nadgonić na autostradach. Ale droga powrotna przez Ukrainę to już po prostu katorga! W życiu nie jechaliśmy gorszą drogą! Jeśli nie szkoda wam czasu i pieniędzy na nowe opony to lepiej wybierzcie trasę przez Węgry. Ukrainę omijajcie szerokim łukiem! W Bulgarii byliśmy w Złotych Piaskach, do Kraniewa jezdzilismy na muszelki :) było super.
    • mart_a1980 Re: Wyjazd do Bułgarii 23.07.13, 16:36
      Witam
      Małżeństwo w wieku (33 i 34L) z dzieckiem (11L) z woj. Sląskiego (Sosnowiec) wybiera się na wakacje w w/w terminie do Bułgarii własnym samochodem na ok 12 dni.
      Szukam osób które też będą podróżować w taki sposób. Jak to mówią "w grupie raźniej" :)
      "Oczywiście nic na siłę, chodzi tylko o znajomość na czas podróży, a potem i tak każdy pojedzie w swoją stronę" (zdanie zapożyczone z postu wojmak8 ) :)
      Zainteresowanych proszę o e-maile na adres martamarta80@buziaczek.pl
      Pozdrawiam
      • Gość: gosc28 Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.ip.xcore.pl 23.07.13, 17:59
        my jedziemy na 2 auta do obzoru 3 sierpnia przez barwinek
      • Gość: wczasowiczka Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.net.stream.pl 29.07.13, 11:15
        a kiedy dokładnie jedziecie mart_1980????? My w podobnym wieku :-) + dzieci 10 lat i 5. Wyjeżdzamy 3 .08 wczesnym rankiem z okolic Krakowa
        • abnet Re: Wyjazd do Bułgarii 29.07.13, 19:36
          Wyjeżdżamy 04/08/2013 z Katowic okolice SB. Czy ktoś też jedzie w tym czasie?
        • Gość: jasiu Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.13, 23:44
          My (40, 37, 6 lat) planujemy wyjechać w nocy z 2 na 3 sierpnia z warszawy. Po drodze chcemy się zatrzymać na nocleg gdzieś w rumunii. Może razem?
    • Gość: cz Re: Wyjazd do Bułgarii IP: 91.240.136.* 31.07.13, 12:12
      Witam jadę do Bułgarii 23.08.13. Jedzie ktoś w tym terminie?
      • megamis7 Re: Wyjazd do Bułgarii 31.07.13, 22:31
        jedziemy na dwa auta ale 22 sierpnia z noclegiem w Rumunii.
        • Gość: dragonik Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.30.11.184.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.08.13, 11:22
          Hej
          Ja też z familią wyjeżdzam z Będzina do Bułgarii (Primorsko) 22 Sierpnia z samego rana z noclegiem w Pitasti, więc powodzenia i niedajcie się ciulom ze Słowacji bo łapią głównie Polaków za wszystko, na Węgrzech nie wiem, ale w Rumuni i Bułgarii Policja (bo o nich mowa) to łapówkarze, straszą zabraniem prawka aby tylko wyrwać kase. A w takich przypadkach żądajcie tłumacza, warto wydrukować sobie pare słów na kartce aby dogadać się z obcokrajowcami, pamiętając że nie zawsze dogadamy się w angielskim języku.
          Pozdrawiam
          • megamis7 Re: Wyjazd do Bułgarii 03.08.13, 13:24
            Macie już zarezerwowany nocleg w Pitasti,bo my też planowaliśmy tam dojechać i przenocować?
            • Gość: dragonik Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.13, 16:36
              Właśnie szukamy noclegu w Pitesti. Hotele są bardzo drogie. Koleżanka, pracująca w biurze podróży doradziła mi kwatery po drodze.
              Szukajcie free room.
          • Gość: Tom Re: Wyjazd do Bułgarii IP: 87.120.145.* 18.08.13, 18:50
            Jak wcześniej pisałem, jestem tu czwarty raz i nie zgodzę się z opinią na temat stróżów prawa w Rumunii i Bułgarii. Nigdy nie mieliśmy żadnych przygód z szeryfami w tle, ani w trakcie podróży ani podczas wycieczkowych wypadów już tu, na miejscu, tzn. w Primorsku. Nie mamy zwyczaju siedzieć tylko na plaży, dużo jeździmy ale nigdy nikt nam złego słowa nie powiedział.
            • Gość: gadam Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.um.pulawy.pl 22.08.13, 12:02
              mam takie same doświadczenia (tzn. ich brak:) z policją. Wyjazd do Obzoru 28.07. - 10.08. przez Słowację, Węgry, Rumunię i zero kontaktu z Policją. W tamta stronę widzieliśmy chyba ze 2 patrole tylko w Rumunii, a z powrotem moze w sumie na całej trasie z 5. NIe wiem czy to taki nasz szczęśliwy traf, czy większość opinii forumowiczów w tym temacie jest nieco przesadzona. Faktem jest też, że na Słowcji i w Rumunii w terenie zabudowanym jechałem z taką prędkością jak miejscowi tzn. dozwoloną.
    • Gość: hakim2004 Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.jjs.pl 01.08.13, 22:33
      Jedziemy 18.08.2013 z Warszawy w okolice Burgas przez Serbię. Trasa w zależności od uciążliwości albo "na raz" albo z jakimś niedrogim motelem po drodze - wiele zależy od odporności dzieci. Tak jak wspomniano kilkukrotnie wyżej, jeśli są chętni krajanie na dzielenie trudów podróży - zapraszamy :-)
    • boma3 Re: Wyjazd do Bułgarii 04.08.13, 13:25
      jedziemy do bułgarji w nocy z 5na 6 sierpnia z tarnowa jesli ktos zainteresowany boma3@gazeta.pl
      • Gość: tomekcze Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.legnica.vectranet.pl 04.08.13, 23:29

Wyjazd z wrocka 15.07 godz 3-4 do budapesztu tam dwa noclegi i 17.07 jazda do warny sa chetni? Oraz pytanie czy jechac przez rumunie czy serbie? I po ile sa winety w czechy, slowacja, wegry,rumunia, serbia, blugaria pozdro
        • Gość: Mariusz Re: Wyjazd do Bułgarii IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.08.13, 22:35
          Wyjazd 15.08 z Warszawy do Primorsko -może ktoś się dołączy :) -mar.st@o2.pl
          pozdrawiam
          Mariusz
    • piterusa Re: Wyjazd do Bułgarii 28.08.13, 12:54
      Hej.
      Byłem ostatnio w Nessebarze. MAM NIETYPOWĄ PROŚBĘ. Czy ktoś był w okolicy ? Słoneczny Brzeg, Aheloj, Ravda ? Czy ktoś widział tę fermę świń niedaleko i czy ktoś może robił zdjęcia z bliska ? Potrzebuję ich do artykułu :)) o hodowli trzody. Proszę o kontakt tutaj, albo przesłać mi mailem fotki (1-2) na mail: piotras6@wp.pl
      Dzięki.
      Piciu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka