Dodaj do ulubionych

ODRADZAM JECHAĆ PRZEZ BUŁGARIE CHAMSCY CELNICY

24.07.05, 10:42
Obserwuj wątek
    • kellys16 Re: ODRADZAM JECHAĆ PRZEZ BUŁGARIE CHAMSCY CELNIC 24.07.05, 10:51
      Ale na którym przejściu? Jechałeś indywidualnie czy grupą?
      • gironde Re: ODRADZAM JECHAĆ PRZEZ BUŁGARIE CHAMSCY CELNIC 24.07.05, 11:06
        Jechałem autokarem i słyszałem od pilotów, że jest to zjawisko powszechne na
        wszystkich przejściach bułgarskich.
    • Gość: golob Re: ODRADZAM JECHAĆ PRZEZ BUŁGARIE CHAMSCY CELNIC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:07
      Teraz kiedy nie ma chwilowo wiz do Macedonii to niema sensu jechac przez
      Bułgarie - to byl jedyny argument zeby jechac przez Bułgarie (wizy w Macedonii)
      • abandonner Re: ODRADZAM JECHAĆ PRZEZ BUŁGARIE CHAMSCY CELNIC 25.07.05, 17:44
        Tylko przez Macedonie słyszałem, że do września wizy zniesione.
    • Gość: slavcio Re: ODRADZAM JECHAĆ PRZEZ BUŁGARIE CHAMSCY CELNIC IP: 194.63.135.* 25.07.05, 08:53
      Witam! Kilka dni temu wróciłem z Grecji. Nasz autokar skorzystał w drodze
      powrotnej z mozliwości przejazdu przez Macedonię, ale sytuacja na granicy była
      równie zła jak na granicy Serbsko-Bługarskiej. Staliśmy około 2-3 godzin.
      Celnicy byli podobno pijani, pomylili się (celowo lub nie) w liczeniu
      paszportów, wybrzydzali przy łapówkach. Całe szczeście, że stały tylko dwa
      autokary. Zauważyłem, że odprawa samochodów osobowych, również dlugo trwała.
      Niemniej jednak warto jechać przez Macedonię gdyż jest znacznie bliżej i są
      lepsze drogi no i na granicy z Grecją, duży, bardzo dobrze wyposażony sklep
      bezcłowy :)
      • gironde Re: ODRADZAM JECHAĆ PRZEZ BUŁGARIE CHAMSCY CELNIC 25.07.05, 08:59
        Do Macedoni trzeba płacić 100$ za wizę, a gdy chcesz wykupić na granicy to
        jeszcze drożej.
    • Gość: slavcio Re: ODRADZAM JECHAĆ PRZEZ BUŁGARIE CHAMSCY CELNIC IP: 194.63.135.* 25.07.05, 09:29
      Od 15.07 do któregoś września nie potrzeba wiz by przejachać przez Macedonię
      • Gość: omnic Re: ODRADZAM JECHAĆ PRZEZ BUŁGARIE CHAMSCY CELNIC IP: *.acn.waw.pl 25.07.05, 21:56
        od 15.07 do 15.09 wizy dla Polakow sa zniesione w Macedonii
    • Gość: Janek Re: ODRADZAM JECHAĆ PRZEZ BUŁGARIE CHAMSCY CELNIC IP: 81.210.19.* 26.07.05, 10:08
      Oj tak - ta granica serbsko-bulgarska jest przekleta.
      Ostatnio (I pol lipca) stalismy na niej az 8 godz!! Mimo ze nie bylo nadmiaru
      autokarow przed nami.
    • kocoor.com Re: ODRADZAM JECHAĆ PRZEZ BUŁGARIE CHAMSCY CELNIC 26.07.05, 13:30
      Oczywiście, że są chamscy, a teren granicy traktują jak Kargul swoją miedzę.
      Ale to nie powód, żeby nie podróżować:
      1. Granice mniej przyjemne przekracza się za dnia, a nie w nocy.
      2. Ma się przygotowaną "wyborową" na wszelki wypadek.
      3. Zachowuje się spokój i żąda (!!!) potwierdzeń wpłat.
      4. Okazuje się (wiem, jak to brzmi) szacunek dla pracy panów celników.
      5. wszystkie dokumenty ma się ułożone i przygotowane, odliczone kwoty
      (znane!!!) do zapłaty.
      Tyle zazwyczaj wystarcza, żeby zminimalizować ryzyko przykrości na granicach.
      • Gość: beti Re: ODRADZAM JECHAĆ PRZEZ BUŁGARIE CHAMSCY CELNIC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 17:06
        bułgarzy brudasy, czekaja na łapóki i pewnie z tego zyja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka