Gość: anna.mazur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:01 powietrza i wody po 15 września na Krecie i Grecji kontynentalnej.I nie chodzi mi o tabelki,ale o wasze idywidualne odczucia.Lubię pływać,ale też szybko marznę. Czy się opalę? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aim :) Re: Jakie temperatury? IP: *.katowice.pik-net.pl 27.07.05, 13:30 ja bylam od 11 do 29 wrzesnia i woda byla cudna! jest mniejsza róznica między temperaturą wody i powietrza a więc i odczucia co do jej "cieploty" są przayjemniejsze - mniejszy "szok" termiczny. W tym roku tez sie wybieram w polowie wrzesnia. Pozdrawiam, Aim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasio Re: Jakie temperatury? IP: *.unreg.w-w.pl 27.07.05, 18:42 Wrzesien do kapieli morskich i słonecznych najlepszy. Na Krecie jakies 13 i pół dnia słonecznego w 2.połowie wrzesnia (to nie tabelki, a doswiadczenia z niedalekiej Alanyi 8-22.9., gdzie 13,75 dnia słonecznego na 14). Temperatura na Krecie z 27 st. i tabelki maja racje bo tam klimat jest b.stabilny, nie jak u nas. Odczuwalna temp. moze byc wyzsza, ale to kwestia wilgotnosci klimatu. Opalic nad morzem sie mozna przy 18-20 st. juz, wiec sie nie martw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna.mazur Re: Jakie temperatury? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:53 Dzięki wielkie,chciałam jechać wcześniej ale sprawy zawodowe nie pozalają. Ale chyba warto we wrześniu.Będzie,myśle,taniej(chce do końca czekać na lasta) i pewnie spokojniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś