04.09.02, 09:24
Czy ktoś był w tym mieście i może mi przekazać jakiekolwiek informacje (co
warto zabczyć, czy wogóle warto jechać, jaka plaża, itp). Mam mieszkać w
willi "Aleksandros" - moze jakieś info na ten temat.

Z góry dziekuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bejotka Re: PARALIA IP: 213.241.45.* 04.09.02, 12:36
      W Parali nie ma nic do zobaczenia- to miasteczko wypoczynkowe, dużo sklepów,
      hoteli, apartamentowców. Plaża w centrum Parali bardzo wąska ale kawałeczek
      poza centrum szeroka, czysta. Morze wszędzie piękne choż może w częściach
      centralnych więcej glonów a tam gdzie plaża szersza jakby częściej meduzy można
      spotkać ( duże niebieskawe podobno parzą).
      Niedaleko ok. 6 km od Parali jest miejscowość Katerina- duże ładne miasto.
      Wszyscy polecają bazar w Katerinie który odbywa się w środy i soboty- osobiście
      uważam że nie ma czego polecać.Katerina ma ładne centrum ze sklepami i
      deptakami z dużą ilością kafejek , ładny park w centrum miasta i Kościół.Bilet
      do Kateriny kosztuje o,8 euro.
      Grecja jest warta zobaczenia- polecam Meteory, Delfy, Ateny ( bo tam byłam).
      Acha jeszcze jedno- byłam w Parali w sierpniu i mi się bardzo podobała,
      natomiast spotkasz się z opiniami negatywnymi ale zależą one głównie od
      prywatnych odczuć ludzi. Jedni wolą taką formę wypoczynku a inni szukają na
      wakacje ciszy i spokoju -tym osobom poleciłabym pobliskie Korinos tam tylko
      parę domów na krzyż, pola bawełny, plaża morze i .... s p o k u j jak
      cholera!!!!
      Pozdr.
      • pele5 Re: PARALIA 13.09.02, 14:06
        O ile pamiętam a również byłem w Paralii w sierpniu to miejscowość 5 km
        oddalona to Katerini a nie Katerina, ale poza tym wszystko się zgadza. Pewnie
        teraz tam pustka, ale to całkiem fajna miejscowość i mile wspominam tegoroczny
        wyjazd.

pzdr
    • odyseusz Re: PARALIA 12.09.02, 12:08
      Zapomnieliście o sklepach z futrami i dyskotekach w Olimpique Beach zaraz obok
      • Gość: Aniutek Re: PARALIA IP: 213.241.45.* 12.09.02, 14:44
        Olimpic Beatch jest 3 km od Parali i tam nie ma dyskotek!!!!!! Dyskoteki 2 są w
        Parali. Sklepy z futrami są- widocznie są też nabywcy na te futra- więc o co Ci
        chodzi??? Jeden woli dyskotekę inny tawernę a inny pogna do sklepu z futrami.
        • Gość: Janek Re: PARALIA IP: *.knurowski.net 12.09.02, 21:50
          Dyskoteki są przy 3 km drodze z Paralii do Olympic Beach. Futa a raczej "szuby"
          kupują przeważnie Rosjanie, których jest dosyć dużo w Paralii. Co do zwiedzania
          to najciekawszym zabytkiem w okolicy jest oczywiście Dion (muzeum
          archeologiczne i wykopaliska), okolice Olimpu i grobowce królewskie w Werginie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka