jollka2 16.09.05, 16:05 Czy można na własną rękę popłynąć na Santorini i zostać 2 dni? jest tam zwiedzania na 2 dni?? I czy jest problem z noclegiem niedrogim?? Dzieki z góry za pomoc :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reska Re: Nocleg na Santorini 16.09.05, 16:45 w zeszłym roku popłynęłam na Santorini na własną rękę i bez problemu znalazłam nocleg za 10 euro Odpowiedz Link Zgłoś
maziamb Re: Nocleg na Santorini 16.09.05, 22:51 Reska jak udało Ci się znaleźć pokój za tak cudowna cenę?Możesz podac jakieś namiary, bede bardzo wdzięczna. I w jakim to było miesiącu? Odpowiedz Link Zgłoś
miladka24 Re: Nocleg na Santorini 17.09.05, 16:08 My byliśmy teraz (tydzień temu) i nocowaliśmy dwie noce, a trzy dni byliśmy na miejscu. Mieliśmy w planach tylko jedną noc, ale niestety, internetowy rozkład promów nie uwzględnia tego, że wiele z nich nie kursuje codziennie i czasami jest problem z powrotem, szczególnie, jeśli potem trzeba się jeszcze przetransportować z Heraklionu do rethymnonu. Płaciliśmy 25 euro za dwie osoby za noc i prawdę mówiąc ciężko jest znaleźć coś tańszego. No chyba, że daleko od Thiry. Bardzo łądny pensjonat z widokami:) A co do tego, ile dni zostać. Według mnie najlepiej być tam dwa pełne dni, trzy to już za dużo. Pierwszego dnia (od godz. 10.00) zwiedziliśmy Thirę i około 17 przenieśliśmy się do Oi, którą obeszliśmy i potem zasiedliśmy w knajpie z cudnym widokiem i rozsądnych cenach (czyli niewiele droższej od tych na Krecie, bo ceny na Santorini są straszliwe i za sałatkę grecką za którą normalnie płacisz około 3,5 euro możesz zapłacić nawet 9 euro!) - SeaGull, polecam! tam oczywiście doczekaliśmy zachodu słońca:) Drugiego dnia wybraliśmy się na czarną plażę, przepłynęliśmy się kawałek stateczkiem, a potem pojechaliśmy autobusem na plażę czerwoną, coś wspaniałego. Posiedzieliśmy tam do ostatniego autobusu i wróciliśmy do pensjonatu. Trzeciego dnia nie bardzo było już co robić:) A wrażenia... Dużo ludzi, straszne ceny, momentami kiczowato:) Ale jest pięknie, szczególnie na plażach!!! Wszystkim więc polecam taki wyjazd, i to najlepiej na własną rękę, bo z wycieczką nigdy nie zobaczycie zachodu słońca w Oia (ostatni prom odpływa o 19.30) ani wspaniałych plaż. A jeśli już wycieczka, to z lokalnego biura, a nie z tego, z którym jedziecie. Triada życzyła sobie za taką wycieczkę 103 euro. Lokalne biuro za to samo chce 60-68 euro. Z tym, że na miejscu okazuje się, że jeśli chcesz objechać wyspę, musisz dopłacić 20 euro za autokar. A na własną rękę małe szanse na wyrobienie się do Oi. Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 do Reski 19.09.05, 11:47 Ja też bardzo poproszę o wskazowki jak trafić na tak tani nocleg. Odpowiedz Link Zgłoś