Dodaj do ulubionych

Jak jest w Sissi?

IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 16:04
Planuję skorzystać z usług biura Big Blue i pojechać do miejscowości Sissi. Czy
warto? Jak tam jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Jak jest w Sissi? IP: *.gazeta.pl 20.07.01, 11:12
      W Sissi jest bardzo ładnie jak na całej Krecie, ale osobiście wolę mniej
      zatłoczone miejsca. Jest to mała miejscowość niedaleko ślicznego miasta Agios
      Nicolaos i wyspy Spinalonga(polecam!). Osobiście polecam zachodnią częś Krety
      jest tam ślicznie, a zwłaszcza w Chani.
      • Gość: Sailor Re: Jak jest w Sissi? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 21:26
        Sissi jest niestety brzydkie, zatloczone (nasze biura turystyczne podpisaly tam
        jakas masowke), czujesz sie jak w kraju, jedyne miejsce godne uwagi to
        przesliczny malenki porcik. Gdy tam wplywalem wydawalo mi sie ze znalazlem raj
        na ziemi ale powyjsciu na gore rece mi opadly.
    • Gość: packard Re: Jak jest w Sissi? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 22:43
      Bylem w lipcu w Sissi z tym samym biurem (Hotel chyba Sissi by lub cos w tym
      rodzaju). Jest tam hotel z klimatyzowanymi pokojami i apartamenty (bez
      klimatyzacji). Byłem w apartamentach. Sa bardzo Ładnie położone, wśród zieleni,
      blisko morza, na granizcy miasta, więc tłumu ludzi tam nie ma. W hotelu i
      apartamentach byli Niemcy i Polacy (pól na pół). Byliśmy bardzo zadowowleni.
      Dzięki zieleni brak klimatyzacji w apartamentach nie dokuczał. Dwie osoby z
      bardzo małymi dziećmi nie były zadowolone, ale kto jedzie z niemowlętami na
      taki upał...? Dla wszystkich gości jest w hotelu basen (ze sloną wodą). Plaża
      piaszczysta jest ok. 800 m. należy do niemieckiego ośrodka (jakiś Neckerman),
      więc trzeba płacić za ewentualne korzystanie z parasoli i leżaków (mozna nie
      korzystać). W tym ośrodku są dwa baseny ze słodką wodą, z których wszyscy
      korzystają.
      Śniadania b dobre w postaci tzw. szwedzkiego stołu, obiado-kolację (duzy wybór
      dobzrych dań greckich w postaci szwedzkiego stołu) najlepiej a wykupić na
      miejscu. W Sissi nie ma bankomatu. Trzeba pojechąc do pobliskiej Malii lub
      wypłacac pieniądze przy okazkji jakichś wycieczek, więc nie stanowi to
      problemu. Biuro organizuje różne wycieczki fakultatywne. Na pewno warto jechac
      na wyspe Spinalonga i do Knossos. Odradzam tzw wieczór grecki w tamtym wydaniu.
      jest to spęd na jakieś 500 osób, jedzenie bardzo słabe, wino paskudne, tłok,
      gorąco itp. Lepiej chyba pójśc na bardziej kameralna imprezę. Warto wynająć
      samochód i pojezdzic po okolicy, która jes bardzo ladna.
      W zeszłym roku bylem w Grecji w innym miejscu i bylem niezadowolony. W Sissi i
      w ogóle na krecie bardzo mi sie podobalo.
      Sissi polecałbym raczej na spokojne wczasy rodzinne. Nie ma tam dyskotek,
      klubów mlodzieżowych, więc młodzież na szaleństwa musi jeździć do Malii lub
      trochę dalej - do Hersonisos. Były z nami Dziewczyny z Polski i z Niemiec,
      które chciały sie pobawić i dac się poderwać i nie było to na miejscu łatwe (ja
      z kolegą, gdy żony nie widziały, trochę rozweselalismy im życie, ale na jakieś
      wieksze zaangażowanie nie moglismy sobie pozwolić.
      W sumie polecam - jeżeli jedziesz do tego samego hotelu. Bo faktycznie Polaków
      w okolicy spotyka sie sporo (ale to chyba dobrze, bo przecież lepiej spotykać
      Polaków niz jakichś Niemców, którzy chodza po knajpach i szukaja zupy z uchem
      swini i kiełbasy w sosie pomidorowym. Zresztą nie lubiie, gdy ktos przy dziecku
      mówi po niemiecku.
      Pozdrawiam
    • Gość: Dorka Re: Jak jest w Sissi? IP: 10.104.18.* 24.08.01, 12:21
      Była rok temu w hotele Sissi Bay. Urocze miejsce - idealne na wypoczynek z dziećmi. Cisza i spokój. Kąpiąc się w
      basenie widzisz morze, sniadania OK. Jeszcze tam wrócę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka