Dodaj do ulubionych

Kreseten Palace - szczegóły

26.01.06, 21:29
Pytanie do tych, którzy tam byli. Chcę jak zwykle sprecyzować w biurze, że
życzę sobie pokój w spokojnej części hotelu. Na górze czy na dole? Na co
powinnam zwrócic uwagę? Zależy mi na spokoju - jadę z dzieckiem i dyskoteka
pod oknem jest niewskazana. Ale z drugiej strony w zeszłym roku na Krecie
miałam pokój na parterze przy samym basenie pod palmą i było to bardzo
wygodne logistycznie;-)
Obserwuj wątek
    • czarodziejka1 Re: Kreseten Palace - szczegóły 27.01.06, 09:46
      Kresten Palace składa się z budynku głownego i czterech budnyków bocznych (dwa
      przy samym basenie po lewej stronie budynku głównego i dwa ustawione tarasowo
      po prawej stronie budynku głównego). Z tego co zauważyłam pokoje rodzinne
      mieszczą się właśnie w tych budynkach bocznych, chyba, że jedziesz sama z
      dzieckiem i zajmujecie pokój dwuosobowy, wtedy jest możliwość zakwaterowania w
      budynku głównym. Generalnie w budynkach bocznych jest cicho i spokojnie. Całe
      życie hotelu koncentruje się w budynku głównym (recepcja, bar z dyskoteką,
      restauracja, sklep, internet cafe itd.). Najlepsze zakwaterowanie z dzieckiem
      jest w jednym z tych budynków bocznych przy basenie. Sa one bardzo malownioczo
      wkąponowane w zbocze łagodnie schodzące do basenu. Wokół trawniki, palmy,
      krzewy, kwiaty - jednym słowem pięknie. Polecam najwyższą kondygnację czyli
      poziom trzeci. Wszyskie budynki w Kresten mają 3 poziomy z tym, że budynek
      główny ma jeszcze poziom -1 i -2. Do Kresten Palace jeżdżę od 2002 roku. W tym
      roku we wrześniu będę tam po raz szósty :) Serdecznie pozdrawiam :)
      www.krestenpalace.gr/home.html
      W tym linku można sobie obejrzeć dokładnie hotel i pokoje jakimi dysponują.
      • Gość: michal Re: Kreseten Palace - szczegóły IP: *.transports / 195.154.167.* 27.01.06, 09:58
        Czarodziejko,z tego co slyszalem to w hotelu jest opcja HB. Jak tam z cenami
        napoi do posilkow?Czerwone wino,woda,piwo,sok?
        • czarodziejka1 Re: Kreseten Palace - szczegóły 27.01.06, 10:28
          Zgadza się w Kresten jest opcja HB. Do kolacji za napoje trzeba płacić. I tak:
          Butelka wina Moulin (0,75l) – 11,80 Euro (to wino, które zawsze bierzemy)
          Butelka wina Moulin(0,3) – 6,80 Euro
          Piwo małe – 2,60 Euro
          Napój pomarańczowy – 1,80 Euro
          Butelka wody mineralnej - 1,50 Euro
          Kawa mrożona (frappe) – 2,20 Eur
          W domu mam cennik z restauacji i baru. Mogę Ci zrobić scan i przesłać na
          private.
          Lepiej opłaca się brać dużą butelkę wina, gdyż jeśli się jej nie wypije do
          kolacji, zostawia się ją w restauracji na drugi dzień. Kelnerzy przynoszą ją do
          stolika :) Prawda jednak jest tak, że w sklepie parę metrów od hotelu takie
          wino kosztuje o połowę mniej :((( No, ale cóż, ja nie wyobrażam sobie
          wspaniałej kolacji bez wina :)

• Gość: Andrew Re: Kreseten Palace - szczegóły IP: *.aster.pl 29.01.06, 22:11
            CZarodziejko,

Jakie stroje do kolacji?Czy zwyczajne jeansy moga byc?W czym chodzila wiekszosc?
            • czarodziejka1 Re: Kreseten Palace - szczegóły 30.01.06, 11:38
              Andrew, każde spodnie długie są dobre. Generalnie mój M. chodził w białych lub
              ecru spodniach z bawełny, koszuli lninanej lub polo, lekkie buty kryte z
              jasnego zamszu. Nie musi być to stój wieczorowy, ale byli też tacy mężczyźni,
              którzy nosili czarne spodnie i czarne koszule :) Panie generlanie w sukienkach,
              spódniczkach lub spodniach i jakiś bardziej fikuśnych bluzkach. Często wysokie
              obsacy :) Jedno jest pewne, jeśli będziesz niedbale ubrany np. w krótkie
              spodnie lub takie do kolan to nie zostaniesz wpuszczony do restauracji. To samo
              tyczy się Pań, jeśli będzie to niedbały strój np. długa koszula na kostium
              kąpielowy itp. to zostaje w hallu. Do restauracji wpuszcza Le Maitre d'Hotel
              czyli tzw. szef restauracji i dokładnie lustruje wszystkich gości. Widziałam
              nie raz w różnych hotelach 4*-5* takie akcje :) Ludziom robi się wtedy głupio,
              gdyż wszyscy na nich patrzą, że nie zostali wpuszczeni. A późnie już do samego
              końca pobytu przychodzą ubrani jak należy. Serdecznie pozdrawiam :)
              • ewel_j Re: Kreseten Palace - szczegóły 13.03.06, 16:32
                Witam
                Czarodziejko, co z klimatyzacja w Kresten Palace? W katalogu pisza, ze jest tam
                czynna kilka godzin dziennie? Co to oznacza dla nich?
                • Gość: tom Re: Kreseten Palace - szczegóły IP: 195.94.210.* 14.03.06, 08:52
                  A moze przemysl lepiej ten hotel...Kalithea to beznadziejne miejsce. Jest sporo
                  ciekawszych na wyspie. Chyba ze nie wychodzisz z hotelu,to baw sie dobrze:)
                  • inooshkaaa Re: Kreseten Palace - szczegóły 14.03.06, 09:43
                    A ja chciałam zapytać jak to jest z tą odpłatnością za leżaki ptrzy basenie...
                    Pamiętam, że czytałam w wątkach o Kresten, że były płatne, natomiast w katalogu
                    na ten rok piszą, że bezpłatne... Jak jest naprawdę?
                    I jeszcze jedno.
                    Plaża ze skałkami to bardzo urokliwe miejsce, ale chyba nie nadaje się do
                    kąpieli dla małych dzieci. Czy w pobliżu jest może jakaś inna plaża?
                    • czarodziejka1 Re: Kreseten Palace - szczegóły 14.03.06, 16:41
                      Leżaki i parasole przy basenie są bezpłatne od 2005 roku. Płaci się tylko za te
                      na plaży przy morzu (2,5 Euro za łóżko). Serdecznie pozdrawiam :)
                    • czarodziejka1 Re: Jeszcze do Inooshkaaa 14.03.06, 16:48
                      Może z tego odnośnika dowiesz się więcej informacji nt. Kresten Palace, była tu
                      cała dyskusja na forum w styczniu :)
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=34873707&v=2&s=0
                • czarodziejka1 Re: Kreseten Palace - szczegóły 14.03.06, 16:39
                  Klimatyzacja jest czynna od 15 czerwca do 15 września bez przerwy. Ja osobiście
                  nie cierpię klimy i ją wyłańczam kiedy jestem w pokoju. Otwierm drzwi balkonowe
                  i z głowy. Kiedy wychodzimy z pokoju, przy zamykaniu drzwi balkonowych
                  klimatyzacja sama się włańcza. W nocy mamy cały czas drzwi balkonowe otwarte.
                  Wolę świeże powietrze :)
                  • inooshkaaa Re: Kreseten Palace - szczegóły 16.03.06, 10:21
                    Dzięki serdeczne czarodziejko.

Jeszcze tylko jedno...jeśli można?

Czy w Kalitea są wypożyczalnie samochodów?
                    • czarodziejka1 Re: Kreseten Palace - szczegóły 17.03.06, 11:14
                      W samej Kalithea oraz w pobliżu Kresten Palace jest conajmniej kilkanaście
                      wypożyczalni samochodów i skuterów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka