Gość: bogdan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:42 czy ktoś zna te wyspy - podobnosą piękne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Lefkad , Kafalonia ,Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:44 tak uważam że z wysp greckich są najładniejsze szczególnie lefkada i Zakhyntos-ale jest jeden minus dużo angoli Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Lefkad , Kafalonia ,Zakynthos 26.02.06, 19:01 Z tych trzech zjeździłam Kefalonię we wrześniu 2004 (na jeden dzień wybrałam się na Ithakę). O Kefalonii pisałam (i parę zdjęć pokazałam) na mojej stronie o podróżach do Grecji: betaki.friko.pl Uwaga: strona nie jest przewodnikiem (ma dość osobisty charakter: moje wrażenia i refleksje, ale coś tam pewnie można wyczytać i obejrzeć). Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: Lefkad , Kafalonia ,Zakynthos IP: *.icpnet.pl 27.02.06, 12:45 Znam i potwierdzam - są bardzo piękne. Mnie szczególnie powala na kolana Kefalonia - jest bajecznie cudowna, a przy tym największa i najmniej turystyczna z całej trójki, czyli jak dla mnie - NUMER 1! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Lefkad , Kafalonia ,Zakynthos IP: *.aster.pl 27.02.06, 13:56 Bylam na Zakynthosie. Ta wyspa jest bardzo mala, mozna ja przejechac samochodem w ciagu 2 godzin. Jest tam stolica i kika miasteczek turystycznych nastawionych na Anglikow. W sklepach, pubach i reastauracjach pracuja na ogol Anglicy. w XX wieku na wyspie bylo wielkie trzesienie ziemi i dlatego nie ocalaly tam zadne zabytki. Stolica zostala odbudowana na wzor dawnych miast tego rejonu(repubika wenecka) Jest rowniez bardzo mala.Cale miasteczko moza przejsc w ciagu pol godz. Ogolnie pieknie, nad stolica goruje wenecka(?) forteca (chyba odbudowana czesciowo) niesamowicie pachna lasy sosnowe, roztacza sie cudowny widok na wyspe.. Odpowiedz Link Zgłoś