Dodaj do ulubionych

Lefkad , Kafalonia ,Zakynthos

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:42
czy ktoś zna te wyspy - podobnosą piękne ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Lefkad , Kafalonia ,Zakynthos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:44
      tak uważam że z wysp greckich są najładniejsze szczególnie
      lefkada i Zakhyntos-ale jest jeden minus dużo angoli
      • bebiak Re: Lefkad , Kafalonia ,Zakynthos 26.02.06, 19:01
        Z tych trzech zjeździłam Kefalonię we wrześniu 2004 (na jeden dzień wybrałam
        się na Ithakę).
        O Kefalonii pisałam (i parę zdjęć pokazałam) na mojej stronie o podróżach do
        Grecji: betaki.friko.pl
        Uwaga: strona nie jest przewodnikiem (ma dość osobisty charakter: moje wrażenia
        i refleksje, ale coś tam pewnie można wyczytać i obejrzeć).
        Pozdrawiam. B.
    • Gość: Ewka Re: Lefkad , Kafalonia ,Zakynthos IP: *.icpnet.pl 27.02.06, 12:45
      Znam i potwierdzam - są bardzo piękne. Mnie szczególnie powala na kolana
      Kefalonia - jest bajecznie cudowna, a przy tym największa i najmniej turystyczna
      z całej trójki, czyli jak dla mnie - NUMER 1!
    • Gość: justyna Re: Lefkad , Kafalonia ,Zakynthos IP: *.aster.pl 27.02.06, 13:56
      Bylam na Zakynthosie.
      Ta wyspa jest bardzo mala, mozna ja przejechac samochodem w ciagu 2 godzin.
      Jest tam stolica i kika miasteczek turystycznych nastawionych na Anglikow.
      W sklepach, pubach i reastauracjach pracuja na ogol Anglicy.
      w XX wieku na wyspie bylo wielkie trzesienie ziemi i dlatego nie ocalaly tam
      zadne zabytki.
      Stolica zostala odbudowana na wzor dawnych miast tego rejonu(repubika wenecka)
      Jest rowniez bardzo mala.Cale miasteczko moza przejsc w ciagu pol godz.
      Ogolnie pieknie, nad stolica goruje wenecka(?) forteca (chyba odbudowana
      czesciowo) niesamowicie pachna lasy sosnowe, roztacza sie cudowny widok na
      wyspe..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka