Dodaj do ulubionych

plaża w Stalidzie

11.03.06, 09:18
Mam pytanie związane z plażą koło hotelu Cactus Beach. Z zebranych
informacji wiem, że znajdują sie tam płatne leżaki (chyba 6 euro). Jestem
ciekawa, czy jest też fragment plaży gdzie po prostu można rozłożyc swój
kocyk i parasol? Jeśeli jest to w jakiej odległośći od hotelu? Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kretka Re: plaża w Stalidzie IP: *.acn.waw.pl 11.03.06, 11:21
      dokładnie plaży w Stalidzie nie znam, byłam tam tylko wieczorem we wspaniałej
      tawernie Maria (polecam!!!) z reguły jednak plaże z parasolami i leżakami
      płatnymi wyglądaja tak, że wszędzie jest miejsce na własny ręcznik i wbicie
      swojego parasola.
    • apja Re: plaża w Stalidzie 16.03.06, 08:06
      Ja bylam w Stalidzie w tamtym roku. Co kawalek są takie miejsca gdzie można
      rozlożyć się na kocyku. Plaża jest bardzo dluga i nie musisz być akurat na tej
      najbliżej hotelu. Z tego co pamiętam w okolicach Twojego hotelu leżaki byly po
      3 euro ( za 2+parasol) za 6 euro dostawalaś lezaki + lunch lub piwo - zazwyczaj
      ale nie wszędzie.
      • Gość: aaniab_24 Re: plaża w Stalidzie IP: *.falkom.pl 16.03.06, 14:12
        Dzięki za informację.
        • antidotumm Re: plaża w Stalidzie 16.03.06, 14:29
          Dodam od siebie, ze plaza w Stalidzie jest przepiekna. Znalazlam tam tez
          niewielka rafe koralowa!!!
          • romeska Re: plaża w Stalidzie 18.03.06, 09:57
            hej a w ktorym miejscu jest ta rafa ?> ja bede w hotelu Katia maria moze to
            gdzies nieopodal?
            • Gość: oliwia Re: plaża w Stalidzie IP: 62.89.80.* 19.03.06, 17:04
              Też będę w tym hoteliku Katia Maria i też jestem zainteresowana gdzie ta rafka.
              • antidotumm Re: plaża w Stalidzie 19.03.06, 18:16
                To bylo 7 lat temu - nie pamietam, ale ta plaza ma maks kilometr, wiec
                znajdziecie; jakies 15 m od brzegu.
            • Gość: AGAA Re: plaża w Stalidzie IP: *.csk.pl 20.03.06, 21:53
              Oliwia i Romeska kiedy będziecie w Katia Maria. Ja będę we wrześniu.
              • Gość: oliwia Re: plaża w Stalidzie IP: 62.89.80.* 21.03.06, 12:41
                Ja będę w czerwcu jak pisałam. Jak przyjadę to napewno podzielę się wrażeniami.
                Pozdrowionka.
              • romeska Re: plaża w Stalidzie 21.03.06, 21:55
                he ja bede od 3-10 sierpien
                • Gość: Ala Re: plaża w Stalidzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:39
                  A ja byłam dwa lata temu w tym przemiłym hoteliku, coś chciałbyście wiedzieć?
                  Ala
                  • romeska Re: plaża w Stalidzie 22.03.06, 17:07
                    hej hej:) ja bede w 4 osobowym apartamencie w ktorym budynku takie sa?
                    masz moze jakies fotki z tego miejsca? cow okolicy warto zobaczyc? co bys polecala?
                    pozdrawiam
                    • Gość: AGAA Re: plaża w Stalidzie IP: *.csk.pl 22.03.06, 21:00
                      Apartamenty 4 osobowe to będą w 1 budynku. Duża plaża jest kawałek dalej, jak
                      wyjdziesz z hotelu to skręć w prawo i po 5min. spacerku skręć w lewo w uliczkę
                      do hotelu 4* koło sklepu z winami i do końca idż i tam znajdziesz cudowną plażę.
                      Co można zwiedzić w najbliższej okolicy to Ci nie napiszę, bo my w zeszłym roku
                      skupiliśmy się na innych rejonach Krety a w tym roku mamy zamiar właśnie
                      zwiedzić wschodnią część. Aha byłam w Agios Nikolaos i na Spinalondze polecam.
                      Do Agios warto wybrać się jeszcze raz,żeby pobyć tam cały dzień.Jak masz jakieś
                      jeszcze pytania to chętnie odpowiem.
                      • romeska Re: plaża w Stalidzie 22.03.06, 22:15
                        dzieki za info... ja jade pierwszy raz i sama nie wiem co bedziemy zwiedzac z
                        pewnoscia bedzie rejs na santorini i tyle z konkretnych planow:)
                  • Gość: Oliwia Re: plaża w Stalidzie IP: 62.89.80.* 23.03.06, 17:30
                    Alu proszę napisz jeśli pamiętasz, gdzie jest fajna, a nie droga tawerna. Ja
                    mam obcję bez wyżywienia, więc chodzi mi o obiadokolacje, gdzie można tanio i
                    smacznie zjeść. Pozdrawiam.
            • b-w-w Re: plaża w Stalidzie 24.03.06, 08:56
              kiedy bedziesz w katia maria....my tez sie tam wybieramy ;))
    • b-w-w Katia Maria!!! ;)) 24.03.06, 09:00
      namieszalo sie troszke ;))

jedziemy do tego hoteliku 31 sierpnia....widze ze kilka osob sie tam wybiera,
      kilka juz bylo....piszcie jakies ciekawostki, wrazenia, ciekawe informacje o
      tym hotelu i o okolicach

dziekuje z gory....pozdrowionka
      • Gość: AGAA Re: Katia Maria!!! ;)) IP: *.csk.pl 24.03.06, 09:31
        Ja jadę też 31.08. będę tam drugi raz. Mogę na miejscu udzielić potrzebnych
        informacji.Hotel w porządku, sklep tuż obok a i w knajpce u gospodarzy też
        można coś na szybkiego zjeść. My chodziliśmy w zeszłym roku po różnych
        restauracjach. Ktoś tutaj na forum polecał tawernę Maria, Anatolię i Socratesa.
        Warto wziąść ze sobą ostry nóż i jak ktoś lubi kawę lub herbatę z dużego kubka
        to trzeba taki wziąść ze sobą albo zakupić na miejscu. W zeszłym roku byłam w
        lipcu i przydał nam się też parasol na plażę, który zakupiliśmy na miejscu.
        • b-w-w Re: Katia Maria!!! ;)) 24.03.06, 14:57
          super...czyli mozemy sie spotkac a nawet poznac ;))

ja jade z mezusiem i 2 letnim syniem ;)
          wylatujemy 31.08 z krakowa

o nozu, kubku juz slyszalam i mama nadzieje ze nie zapomne ;))
          cos jeszcze??

aha...nie wiesz jak moznaby bylo zalatwic jakis pokoj od spokojniejszej strony?
          biuro mowi ze to na miejscu dopiero, a kiedys na forum ktos zaoferowal mi adres
          do mailowy do wlascicieli w tej sprawie-ale niestety TA osoba sie nie odezwala
          na moja prosne :(((

pozdrowionka
          • Gość: AGAA Re: Katia Maria!!! ;)) IP: *.csk.pl 24.03.06, 21:58
            To jest adres mailowy: katia-maria@germanosnet.gr. Właścicielka mówiła, żeby
            pisać do niej gdzieś tak w czerwcu lub lipcu. My wyaltujemy z Warszawy. Napewno
            się spotkamy i pewnie poznamy, fajnie byłoby.
            • b-w-w Re: Katia Maria!!! ;)) 27.03.06, 09:03
              dziekuje za maila ;))

jedziecie z dzieckiem (czy moze jeszcze nie posiadasz takiego ;)))

w takim razie do zobaczenia ;)))

pozdrowionka
      • apja Re: Katia Maria!!! ;)) 27.03.06, 09:35
        Katia Maria z zewnątrz ( nie byłam w nich) wydają się miłe ale trochę daleko od
        plaży.
        • Gość: AGAA Re: Katia Maria!!! ;)) IP: *.csk.pl 28.03.06, 22:52
          Daleko od plaży??? Chyba, że dla kogoś daleko jest przejść na drugą stronę
          ulicy i skęcić w sieżkę która ma 20m i prowadzi co prawda do niewielkiej plaży
          ale plaży. Do dużej ładnej z atrakcjami to jest kawałek. W tamtym roku nie
          sprawiało to nam kłopotu. Po śniadanku plaża, potem powrót, obiadek,sjesta,
          żeby przeczekać największy skwar i popołudniu znowu plaża.
          • b-w-w Re: Katia Maria!!! ;)) 29.03.06, 08:46
            mmm...ale sie rozmarzylam....a tu jeszcze...5 miesiecy...

pozdrowionka z pochmurnego krakowa
          • apja Re: Katia Maria!!! ;)) 29.03.06, 09:08
            No być może. Zależy co kto uważa za daleko :)
            O ile pamiętam ten hotelik jest na górce i trzeba jeszcze dojść do tej ulicy.
            Dla mnie to daleko ba ja z moją dwójką maluchów.....
            • Gość: romeska Re: Katia Maria!!! ;)) IP: *.linkprojekt.pl / 80.51.167.* 29.03.06, 18:40
              Hej a czy ktos ma fotki okolicy? nie ta ktora jest dostepna jako jedyna w calym
              internecie gdzie widac troche hotelu/.
              • Gość: AGAA Re: Katia Maria!!! ;)) IP: *.csk.pl 29.03.06, 22:11
                Hotel jest przy głównej promenadzie to właśnie inne są na wzgórzu. JAk w tamtym
                roku jechałam do tego hotelu i zobaczyłam gdzie innych wysadzają to byłam
                przerażona, bo taki kawał mieli do plaży. I potem jak podjechaliśmy pod nasz
                hotel to było jedno wielkie UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF! Do plaży bliziutko.
                Pozdrawiam z Białegostoku!
                • apja Re: Katia Maria!!! ;)) 30.03.06, 07:53
                  To moze ja inną Katię Marie widziałam albo mi sie cos pomyliło. Byłam pewna że
                  on jest przy głównej ulicy.
                  Ale jak ty tam byłaś to wiesz lepiej gdzie jest położony.
              • b-w-w Re: Katia Maria!!! ;)) 30.03.06, 08:28
                wlasnie.....fajnie byloby zobaczyc jakies inne zdjecia katia maria niz te (az 2
                czy 3) ktore sa w ofertach biur ;))

pozdrowionka
                • apja Re: Katia Maria!!! ;)) 30.03.06, 10:14
                  Być może tu coś znajdziesz
                  Chociaż ja szukałam i nie znalazłam tego hoteliku, ale może tobie się uda
                  www.forthnet.gr/templates/portalhome.aspx?c=1
    • bah77 Re: plaża w Stalidzie... 30.03.06, 19:08
      Aniu, tu są piękne fotki z plaży w Stalidzie, tawerny "Maria" itd.:

grzegorz.labe.pl/zdjecia/kreta/index.html

Pzdr

bah77
      • Gość: AGAA Re: plaża w Stalidzie... IP: *.csk.pl 30.03.06, 20:19
        Bardzo ładne zdjęcia, ale to nie apartamenty "Katia Maria". Nestety nie mam
        zdjęć z hotelu z ubiegłego roku, ponieważ dla mnie hotel nie jest najważniejszy
        i nie robię zdjęć przedstawiających wnętrze hotelu. Jeżli ktoś chce to proszę
        podać maila to przyślę zdjęcia tej plaż o której wcześniej pisałam.
        • romeska Re: plaża w Stalidzie... 31.03.06, 14:34
          hej moge ja prosic fotki?
          romez@wp.pl
          :)dziekuje
        • b-w-w Re: plaża w Stalidzie... 04.04.06, 10:16
          i ja prosze o kilka zdjec ;))

b-w-w@gazeta.pl

jak dla mnie hotel tez nie miał nigdy wiekszego znaczenia (wazne zeby bylo sie
          gdzie przespac ;)) ale jade z malym dzieckiem i troszke chce wiedziec mimo
          wszystko

pozdrowionka
      • aniab_24 Re: plaża w Stalidzie... 31.03.06, 15:52
        Andrzeju, jak zwykle można na Ciebie liczyć. Przesyłam kolejne uśmiechy :)) :D
        :)) :D
    • safjanekt Re: plaża w Stalidzie 05.04.06, 19:28
      Witam,
      czy ktoś z Was bedie moze w cactus Beach od 16-06?
      pozdr
      Małgosia z W-wy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka