dorot.a 16.09.06, 21:19 Lece 26 wrzesnia. Na jak dlugo, jeszcze nie wiem. Wasze opinie o miescie?... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zorbathegreek Re: Paphos Cypr 17.09.06, 04:50 Straszna dziura, opanowana przez srdniozamoznych emerytow angielskich. Plaze takie sobie, glowna atrakcja to wykopaliska polskich archeologow (Cypryjczycy nie maja wyksztalcenia wiec nie potrafia zadbac o swe zabytki)... No i strasznie, ale to strasznie drogo. Z pozytywow: smieci nieco mniej niz w innych wiekszych miastach Cypru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grekowata Re: Paphos Cypr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 05:46 Bardzo dobry wybór. Dużo do zobaczenia w samym Paphos i okolicy. Gorzej jednak z plażami. Powiedzmy sobie szczerze, że plaż na Cyprze jest niewiele a do rzadkości należą naturalne plaże piaszczyste. W wielu miejscach powstają "łachy piachu" nawożonego z innych miejsc. Jednak wejście do wody z takiej plaży jest bardzo mocno utrudnione i bardzo sensownym jest posiadanie odpowiedniego obuwia. ...a tym co pisze ten zorbaty i taki jeszcze jeden tutaj mieniący się Kagan nie przejmuj się, bo oni mają jakiś uraz (ten drugi z powodu motorowerka a ten pierwszy to chyba tak wogóle, z założenia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorot.a Re: Paphos Cypr IP: *.chello.pl 17.09.06, 09:53 ok. dzieki, bo juz sie zalamalam czytajac pierwszy post ;)))) Nie zalezy mi na super imprezach, Cypr jest maly wiec na takowa latwo sie gdzies przemiescic. Wazne, ze jest morze, super widoki i towarzystwo. Tubylcow nie koniecznie musze poznawac, ale chyba nie utrudniaja tam zycia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Paphos Cypr IP: 203.194.55.* 18.09.06, 00:57 Ostrzeglem ciebie. Jedziesz na wlasne ryzyko. Na szczecie na Cyprze (na razie) nie wybuchaja bomby "antyturystyczne", jak np. w Turcji czy Syjamie (Tajlandii). A po co jechac za granice, jak nie chcesz poznac tamtejszej kultury? Czyzbys byla na poziomie amerykanskich turystow, ktorzy wszedzie oczekuja MC Donald'sa i Mickey Mouse? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorot.a Re: Paphos Cypr IP: *.chello.pl 18.09.06, 08:35 Och! Dziekuje bardzo za ostrzezenie:) Wiesz jakos sie nie zastanawialam czy na Cyprze jest Mc Donanal's. Lubie tam biala kawe. Ale jesli mam przez to znizyc sie do poziomu amerykanskich turystow, to moze sprobuje tubylczej;) Odpowiedz Link Zgłoś
zorbathegreek Re: Paphos Cypr 18.09.06, 08:41 Akurat na Cyprze mozna dostac w wiekszych miastach dobra kawe z ekspressu, w tym i cafe late (z mlekiem). A ta po cypryjsku, czyli turecku tez lepsza od tej po amerykansku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Paphos Cypr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:28 Byłem w Paphos w ubiegłym roku na przełomie lipca i sierpnia. Z plażami rzeczywiście jest kiepsko, ale tak jest na całym Cyprze z wyjątkiem Agia Napy. Niedaleko , bo około 8 -10 km jest uznawana za najpiękniejszą w tym rejonie plaża Koralowa. W Paphos i okolicach można sporo zobaczyć. Polecam wyjazd w góry Trodos,oczywiście wykopaliska z mozaikami. Odpowiedz Link Zgłoś