Gość: Pawelw22 IP: *.tktelekom.pl 03.03.09, 01:10 Witam . Wybieram się w lipcu na krym mniej więcej od 4 - 26 . Jadę busikiem więc mogę zabrać jeszcze kilka osób . pawelw22@wp.pl gg 2762305 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Meggy Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.res.pl 03.03.09, 20:44 Ja zabieram samolotem (w kwietniu:)). GG 4487809 Odpowiedz Link Zgłoś
vdek Re: KRYM 2009 !!!!! 29.03.09, 21:45 Sugeruję koniecznie zabrać ze sobą GPS z jakąś sensowną mapą Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelw22 Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.centertel.pl 13.04.09, 17:14 GPS zbędny . Wybieram się tam nie pierwszy raz , poza tym na co dzień jestem kierowcą TIRa moja praca polega na jeżdżeniu między innymi po Ukrainie , jak by tego mało było studiuję rusycystykę więc i o drogę potrafię się zapytać . :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelw22 Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.centertel.pl 13.04.09, 17:22 A tak wogóle to są mapy Ukrainy na GPS ? Bo osobiście się nie spodkałem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.chello.pl 14.04.09, 07:07 CarteBlanche Ukraine.Jak to możliwe,że śmigasz TIR`em po UA i nigdy nie słyszałeś o mapie Ukrainy na GPS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.04.09, 10:01 Na Ukrainę jest tez sputnik , śmiga pod Win 5.0 CE oraz Win Mobile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.04.09, 17:11 Na Ukrainę jest też Autosputnik 3.1.105 - śmiga pod Win CE 5.0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelw22 Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.centertel.pl 15.04.09, 10:26 Dzięki chłopaki naprawdę nie wiedziałem że coś takiego jest , jak mi się uda zdobyć to przetestuję i wam napiszę do czego się to nadaje :) . Transport na wschód charakteryzuje się tym że się często jeździ w te same miejsca , a jeśli szukasz jakiegoś nowego to zdarza ci się to raz na kilka tygodni inaczej jest na zachodzie tam GPS się poprostu częściej przydaje , no i jeszcze dochodzi sprawa 40 tonowego auta nie zawsze nasz GPS to uwzględnia a jeśli nawet jest taka opcja to też często wprowadza w błąd ale nie jesteśmy tutaj żeby o tym rozmawiać lepiej porozmawiajmy o wakacjach na Krymie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.chello.pl 15.04.09, 13:29 CarteBlanche już sam testowałem i mogę polecić,naprawdę dobra mapa.Do minusów należy fakt,że działa tylko w urządzeniach Garmina i kosztuje 630 zł,ale na to drugie to akurat są sposoby:). Odpowiedz Link Zgłoś
janmar64-b-stok Re: KRYM 2009 !!!!! 20.04.09, 11:40 Jadąc przez Równe na Kijów i Odessę droga jest tak prosta , że nie ma jak zabłądzić i jast ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zga Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.chello.pl 20.04.09, 17:55 Zgadza się,ale jadąc na Krym przez Odessę dokładasz sobie ok 150 km czyli jakieś 2-2,5 godz.,dodatkowo za kółkiem,natomiast droga przez Pierwomańsk nie jest tak dobra jak autostrada z Kijowa,ale pozwala sporo czasu i kilometrów zaoszczędzić.Wiem co piszę w zeszłym roku przerobiłem oba te szlaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Z Krakowa ew. Lublina, po 10.08 na ok. 16 dni IP: 83.238.57.* 20.04.09, 21:10 Ktoś jedzie samochodem w tym terminie? Jechałyby dwie babki (37 i 27l) oraz 12-latek. Towarzysze podróży mile widziani- przynajmniej do Krymu :) Planujemy sporo pozwiedzać, ale i trochę pomoczyć tyłki w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Z Krakowa ew. Lublina, po 10.08 na ok. 16 dni IP: 89.108.210.* 02.05.09, 08:23 Jedziemy z Opola 9-10 sierpnia :) Para+ewentualnie 15 latek (jeszcze niezdecydowany) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Z Krakowa ew. Lublina, po 10.08 na ok. 16 dni IP: 83.238.57.* 02.05.09, 21:20 Macie zamiar trochę pozwiedzać, czy tylko odpoczynek nad wodą? Byliście już kiedyś na Ukrainie? Macie jakieś doświadczenie w podróżowaniu po tamtych okolicach? Ja jadę z siostrą i synem (12 lat), pierwszy raz. Znam bardzo dobrze rosyjski. Stracha mam sporego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Z Krakowa ew. Lublina, po 10.08 na ok. 16 dni IP: 188.33.6.* 03.05.09, 06:59 Bylismy trzy razy, w tym dwa samochodem. Nie ma się czego bać. :) jak masz jakieś pytania chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
maria1959 prośba o przydatne informacje 06.05.09, 08:14 Wybieram się na Krym pierwszy raz samochodem .Proszę o radę którędy jechać, gdzie nocować? Czy są campingi ? Chcę wyjechać w terminie 29.06.2009 - 19. 07. 2009 w 4 osoby jakiego rzędu żyjąc oszczędnie mogą być koszty łącznie z łapówkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: prośba o przydatne informacje IP: *.chello.pl 06.05.09, 13:42 Pierwsza sprawa,zatankuj w Polsce tylko tyle,żeby dojechac do granicy na Ukrainie zatankujesz dużo taniej tej samej jakości paliwo,wybór granicy to już wedle uznania,jeśli będziesz miała szczęście to nie będzie kolejki.Na granicy,możesz ukraińskiemu wopiście dać 20-30 UAH pozwoli Ci to przeskoczyć w kolejce na 1-2 miejsce czasem też wzdłuż kolejki chodzi jakiś koleś (może wygladać jak menel) i proponuje miejsce z przodu (za kasę),nie wiem ile bo nie skorzystałem.Najlepiej mieć ze sobą GPS,właściwie w/g mnie to nawet koniecznie,ponieważ drogowskazów przy szosach nie ma za dużo i wszystko w cyrylicy,więc jeśli nie władasz ruskim w stopniu zadowalającym to...Osobiście miałem sytuację,że o ok.6:00 w niedzielę wjechaliśmy na rondo z którego odchodziło 5 lub 6 ulic i zero oznakowania i co tu zrobić bez nawigacji?W łapę będziesz musiała dać jeśli Cię drogówka złapie na suszarkę 20-30 UAH wystarczy w zupełności,jeśli bedą przeginali z kwotą to powiedz,że zadzwonisz do naszej ambasady,ludzie piszą,że zawsze działa odstraszająco.Po drodze jest dość sporo zajazdów z noclegiem,jednak tu bym na Twoim miejscu był czujny,ponieważ przy wynajmowaniu pokoju mogą Ci podać cenę,a rano się z niej wycofać i podać inną 2 razy taką,ktoś na forum o tym pisał i to samo powiedział mi ukrainieć w kolejce na granicy.Jeśli dacie radę to kimnijcie się w aucie,jedną noc chyba wymeczycie,ale to już Twoja decyzja.Nie wiem do jakiego miasta masz zamiar się udać ja byłem w Sewastopolu i tam mieszkanie jednopokojowe możesz wynająć już od 100UAH/doba,ale nie polecam Ci takiego taniego lepiej pomyśl o czymś w okol. 200UAH/doba (naturalnie to cena za mieszkanie nie za osobę).Bądź przygotowana,że większość ofert to prywatne mieszkania w postsowieckich blokach,ale nie jedziecie tam,żeby siedzieć w domu.Acha jeśli termin który podałaś nie jest czymś wymuszony to sugeruję jechać pod sam koniec lipca,wtedy jest ogrom owoców i wszystko w bardzo niskich cenach.Jeśłi masz jeszcze jakieś pytania lub chcesz zobaczyć fotki z naszej wyprawy w ubiegłym roku to podaj maila do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
maria1959 Re: prośba o przydatne informacje 06.05.09, 14:44 Bardzo dziękuję za informacje. Zdjęcia bardzo mnie interesują.Czy noclegi trzeba wcześniej rezerwować , czy brać materace i śpiwory czy w tych mieszkaniach jednopokojowych wystarczy posłań na 4 osoby. Sprawa parkingów czy trzeba pilnować samochodu np. gdy idziemy zwiedzać? Jakieś dyżury? Jeszcze chcę zwiedzić Odessę,Sewastopol też i może coś mi podpowiesz co jeszcze.Gdzie najlepiej kąpać się, mam na myśli dostęp do morza, żeby był łagodny dla dzieci.Jedziemy z Warszawy na Lwów.Mój adres maria1959@gazeta.pl Proszę o wszystkie informacje, które mogą być istotne, przydatne. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: prośba o przydatne informacje IP: 188.33.82.* 06.05.09, 18:57 Nocowałam w drodze na Krym i zawsze wszystko było w porządku. Za każdym razem płaciłam z góry po obejrzeniu pokoju/domku, więc problemu, że ktoś nagle chce więcej pieniędzy nie miałam. Może się oczywiście zdarzyć, że powiedzą, że nie ma miejsc, wtedy nie odpuszczamy i "jęczymy". Po kilku minutach jęków typu "już tak długo z tej Polski jedziemy, co mamy teraz zrobić, może nam Pani/Pan coś podpowie, pomoże, nam się tak bardzo Wasz kraj podoba itp itd" zawsze się coś znajdowało. Pokój albo domek letniskowy z dwoma pokojami :) Co do pozostawiania samochodu w mieście na czas zwiedzania myślę, że nie masz się co obawiać. Na Krymie jeżdżą naprawdę fajne autka i nie ma się co stresować, że ktoś nasze średniej klasy skubnie. No chyba że masz lexusa. Jest też wiele parkingów strzeżonych na osiedlach, gdzie bezpiecznie i za śmieszne pieniądze można auto "przenocować". Co do plaży w Seawstopolu polecam dla dzieci tę w Zatoce Kozackiej, jest tam bardzo łagodne i długie zejście do wody, dopiero po jakichś kilkudziesięciu metrach woda sięga do pasa dorosłemu. Sporo dzieci widziałam też na plaży Omega i przy parku Pabiedy, ale tam straszny tłok. Do zwiedzania całe mnóstwo, było już o tym na forum wiele razy. Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Bolo, mylisz się 06.05.09, 15:14 > musiała dać jeśli Cię drogówka złapie na suszarkę 20-30 UAH > wystarczy w zupełności przestarzałe informacje. Od zeszłego roku BARDZO wzrosły mandaty. Sam sobie porównaj www.sai.gov.ua/pages.shtml?id=1175 A jak nie chcesz to jeden przykład podam: w zeszłym roku przekroczenie prędkości ponad 20km/h - mandat od 17 do 37 hrywiem, AKTUALNIE - od 255 do 340 hrywien!!! A jak myślisz że 20-30 hrywien wystarczy.... i Ambasada nie pomoże. Odnoście Twojego promowania GPS: uwierz, są jeszcze inne sposoby (przedhistoryczne) orientacji w terenie oprócz GPSu - takie jak gwiazdy, mapy zwykłe papierowe, wypytywanie ludzi miejscowych - zawsze da się dogadać. A nie każdego na GPS stać. >>więc jeśli nie władasz ruskim strasznie to razi! Język [ruski] nie istnieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Bolo, mylisz się IP: *.chello.pl 06.05.09, 17:33 Miło,że mnie poprawiłaś,nie wykluczam,że moje dane lekko przyrdzewiły,fajnie,że napisałaś mnie się to też przyda.Jeśli chodzi o GPS,promuję go bo to niesamowita wygoda,ale zdaję sobie sprawę,że nie każdego stać na GPS i mapy,dlatego napisałem "MOIM ZDANIEM jest konieczny",a wracając do sprawy "ruskich",nie rozumiem problemu,jedni ich lubią inni nie,osobiście jestem pośrodku tych upodobań,a dla ścisłości oni sami tak o sobie mówią zapytaj ruskiego jakiej jest narodowości,co Ci odpowie "ja rosjanin"?...nie "ja ruski" więc jeśli sami o sobie tak mówią to co Cię razi.Taki języ i taka forma. Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: Bolo, mylisz się 06.05.09, 18:36 miło, że info się przyda. Nie pisałam tu o "ruskich" itd.. tylko, że język [ruski] nie istnieje. Owszem - istnieje русский язык - w tłumaczeniu na j.polski: ROSYJSKI język, ukraiński język, białoruski język itd... Nie mówisz przecież 'język amerykański' - tylko język angielski. A na marginesie: jak ktoś po rosyjsku mówi [я русский, я россиянин] to nie jest to samo, to są dwa różne pojęcia, a zwłaszcza w tłumaczeniu na język polski - ale to już osobny temat i na inne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Bolo, mylisz się IP: *.chello.pl 07.05.09, 10:10 Ależ Ty kobieto jesteś namolna już nie będę z Tobą pisał na ten temat bo to zwykła bicie piany nie prowadzące do konkretnego rozwiązania.Nie mam też zamiaru Cię poprawiać mimo,że się z Tobą nie zgadzam.Jeśli masz jeszcze jakieś inne aktualne info do co jakiś nowych opłat na UA to będę wdzięczny bo z pewnością mi sie przydadzą.Skończmy tylko temat "ruskich" bo jak powiedziałem dla mnie to oni są "ruscy",okupanci co do których nie mam najmniejszych złudzeń.I o ile zwykli ludzie są bardzo mili o tyle ci którzy mają jakąś własze mają kompletnie nawalone. Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: Bolo, mylisz się 07.05.09, 10:45 > Ależ Ty kobieto jesteś namolna już nie będę z Tobą pisał na ten > temat bo to zwykła bicie piany nie prowadzące do konkretnego > rozwiązania. Jeżeli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem - to już wyłącznie Twój problem. A skoro namolnością nazywasz odpowiedź na konkretną kwestię - to rzeczywiście nie ma o czym z Tobą gadać. A Ty, jeżeli nie masz o czymś zielonego pojęcia to najlepiej nie wprowadzaj innych w błąd. O innych opłatach już pisałam - wystarczy poszukać i nie musisz być mi wdzięczny, bo akurat od Ciebie tego nie oczekuję - już dosyć dobrze Cię znam z Twoich poprzednich wspaniałomyślnych wypowiedzi na mój i nie tylko temat :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Bolo, mylisz się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.09, 12:17 Bolo, mówiąc po ludzku: różnica między "ruskim" a Rosjaninem jest taka jak między człowiekiem prostym a prostakiem. Dla Ciebie rozumiem, to to samo, i ... może słusznie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo [...] IP: *.chello.pl 07.05.09, 12:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo [...] IP: *.chello.pl 07.05.09, 12:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo [...] IP: *.chello.pl 07.05.09, 12:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia1027 Re: Bolo, mylisz się IP: *.pool.einsundeins.de 12.06.09, 20:20 Zgadzam sie z Tobą w 100%, pokonujemy trase wrocław-kijow 3 razy w miesiacu. Kiedys wystarczyło 10dolarów dla obcokrajowcow w tej chwili daje wystawiaja mandat 400-500 hrywien i trzeba sie liczyc ze minimum połowa z mandatu to łapówka dla nich, no jak trafi sie na w miare normalnych to 100 wystarczy. Raczej nie straszyłabym ich ambasadą, bo mogą narobić jeszcze wiekszych problemów typu zabranie dowodu rejestracyjnego samochod odstawiają na parking a Wy będziecie czekać do rana na sprawe w sądzie którą i tak przegracie i poniesiecie dużo większe koszty jak 100 hrywien przeznaczony na fundusz łapówkowy. Raczej polecam wszystko łagodnie rozegrac, nie pkazywac całego portfela ;) tylko rozdzielic sobie po kieszeniach po 100hrywien i upierac sie ze reszta gotówki jest na karcie a pod koniec ser pan milicjant jest bardzo miły nawet da ostrzezenie gdzie bedzie dlaej stał patrol ;). A jeśli chodzi o GPS to raczej odradzam, cięzko porusza sie według mapy/atlasu gdzie czasami droga raptownie się konczy a według mapy jest ładna szeroka droga/ moze to być jedynie mała pomoc ale nie ufajcie jej w 100%. Na granicy polsko-ukrainskiej lepiej porozumiewać sie po polsku jak po rosyjsku, oni doskonale znają jezyk polski za to jezyka rosyjskiego nie znoszą i mogą sie czepiac o byle co. aha i pamiętajcie o polskiej zielonej karcie, a zaraz po przekroczeniu granicy wykupcie ukrainską bo nie wiadomo co im strzeli do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: prośba o przydatne informacje IP: *.kielce.vectranet.pl 06.05.09, 16:33 Chcieliśmy jechać w sierpniu z 2 dzieci, być może też do Sozopolu, Bolo czy ja też mogę prosić o zdjęcia z Waszych wakacji i info basiavictor@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Z Krakowa ew. Lublina, po 10.08 na ok. 16 dni IP: 188.33.6.* 03.05.09, 07:01 Oczywiście zwiedzanie + opalanie. Najlepiej sprawdza się opcja zamienna 1 dzień wycieczka, jeden opalanie, chociaż w naszym wypadku raczej więcej wycieczek wychodzi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Re: Z Krakowa ew. Lublina, po 10.08 na ok. 16 dni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 21:32 Byłem tam rok temu, rewela. można naprawdę wiele zwiedzić, a jeśli kożystać z plaż to polecam te dzikie mniej zaludnione, bomba. osobiście z rodzinką spałem pod namiotem na takiej plaży, spokojnie i bezpiecznie. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izkap80@o2.pl Re: KRYM 2009 !!!!! IP: 62.29.166.* 05.05.09, 15:39 Ja wybieram się ok. 27 sierpnia na Krym. Z Lwowa lata tani samolot, 1,5 godzinki i jest się w Symferopoly. Mam pytanie do osób, które kiedyś jechały do Lwowa przez Przemyśl, powiedzcie mi jak wygląda przejazd przez granicę? w Przemyślu wylądujemy ok.22:00 i obawiam się, że niczym już się nie przedostaniemy przez granicę. Skype izkaprz80 izkap80@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiG Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.uni.lodz.pl 05.05.09, 23:29 Możesz coś więcej opowiedzieć o tym samolocie? Bo ogólnie zastanawiam się jak najtańszym sumptem dostać się na Krym(wiadomo - po studencku :D ). A ogólnie wybierałbym się w jakoś po 20 lipca i wracał koło 31. kontakt: marcelj@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: KRYM 2009 !!!!! IP: 94.254.151.* 06.05.09, 05:44 Ten samolot to linie wizzair, niestety w tym roku już wcale nie jest taki taniutki. Ceny na poszczególne dni są bardzo zróżnicowane, ale nie ma już takich promocji jak w zeszłym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiG Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.uni.lodz.pl 06.05.09, 07:51 A więc jednak wizzair :) Tzn mam znajomą na Krymie właśnie i ona twierdzi, że wciaż najtańszy jest właśnie przelot wizzairem. Jak patrzyłem na ich stronie to przeloty w mniej więcej odpowiadającym mi czasie i to nawet patrząc z przesiadką to byłoby 210PLN(Kraków -> Kijów)+348UHA(~150PLN Kijów->Symferopol). I to juz jest razem z biletem powrotnym. Tylko nie wiem jak te ceny maja się do ostatecznych. A jakie są m/w koszta przejazdu koleją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 09:30 Do przesiadki dodaj cenę noclegu w Kijowie (bo loty się "nie składają") a do ceny biletu prowizję za płatność kartą i ewentualnie bagaż rejestrowany. Jak się zmieścisz do podręcznego to tylko prowizja za kartę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 09:40 210 w obie strony to chyba lekko za mało policzyłeś. Najtańszy lot do Kijowa po 20 lipca to 79 zł (czyli dwa razy 79 zł = 158 zł) + 348 hrywni, które policzyłeś to raczej więcej jest niż 210 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiG Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.uni.lodz.pl 06.05.09, 12:20 Jest tak jak piszesz - może ja się wcześniej niejasno wyraziłem :) 210 to jest łącznie za przelot Kraków-Kijów i spowrotem. Do tego ~150 za przelot w obie strony Kijów-Symferopol. Razem 360. A nie wiesz jakiego rzędu może być prowizja? A słynne opłaty lotniskowe(czy jak to się zwie)? Tak dopytuję, bo to niby powinno być powszechnie znane, ale nie mogę na ten temat info znaleźć... No i jak to się ma do ceny przejazdu pociągiem? Widziałem że kiedyś to było >100UHA, a więc śmieszna kasa, ale jak to teraz wygląda? Bo jak ma być różnica kilkdziesięciu zł to ja chyba sobie odpuszczę dobę jazdy na rzecz pierwszego w życiu lotu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 12:34 Bagaż rejestrowany 45/szt/lot, płatność kartą 23zł/lot/za pasażera. Innych opłat nie ma. Bilet na pociąg Lwów - Simferopol: cupe około 190 hrw, płackarta - około 116 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.chello.pl 06.05.09, 06:53 Ktoś tu na forum pisał,że jedzie busem w lipcu i ma wolne miejsca,a jeśli nie,to chyba najtaniej będzie pociągiem ze Lwowa do Symferopola tylko,że w tym przypadku musisz zrobić rezerwacje biletu bo z tego co pisali inni na dworcu w dniu wyjazdu nie ma szans na dostanie biletu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelw22 Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.centertel.pl 10.05.09, 18:48 Witam . Propozycja z busem jest jak najbardziej aktualna , ostatnio często utykam na wschodzie i nie mam za bardzo czasu tu pisać więc najlepiej jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę dzwonić pod nr. +48 501 676 274 . Wstępnie mogę powiedzieć że za przejazd warszawa - krym 300zł termin wstępnie 4 - 26 lipiec jeśli macie jakieś pytania najlepiej dzwońcie . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semi Re: KRYM 2009 !!!!! IP: 80.50.130.* 30.05.09, 22:42 26czerwca wylatuje z katowic do kijowa z mezem i 12letnim synem,potem pociagiem zamierzamy dostac sie do symferopola,tam na miejscu postaramy sie o nocleg choc dwa namiary mamy powrót z kijowa 08lipca .do kijowa pociagiem lub samolotem który niestey z symferopola odlatuje o 8.15 ,na odprawe nalezy sie zgłosic 2 godziny wczesniej czyli w naszym przypadku ok 6.15 narazie niewiem czy dostaniemy sie tak wczesnie rano na lotnisko jesli ktos wie prosze o pomoc.jesli ktos leci w tym czasie co my prosze o kontak,razem zawsze razniej. moje gg11151310. Odpowiedz Link Zgłoś
aartur08 Re: KRYM 2009 !!!!! 25.05.09, 23:25 najtaniej wizzarem z Lwowa do Simferopola ok 200 zł w jedną strone Odpowiedz Link Zgłoś
aartur08 Re: KRYM 2009 !!!!! Lipiec 6-17 samolotem z Lwowa 25.05.09, 23:41 Wybieram sie z dziewczyną Wizzarem z Lwowa do Simferopola 6-17-go lipca odlot czasu ukrainskiego z Lwowa 6-go o 10:00 czyli 09:00 polskiego czasu.Przylot do Lwowa 17-go o 10:00 ukrainskiego czasu.Koszt biletu ok 400 zł w obie strony.Chcieli bysmy wziąść 6 nocy na zachodzie Krymu i 6 na wschodzie.Zwiedzić cały Krym pożyczając tam samochód koszt ok 1600 zł do 2000 zł.Wzwiązku tym poszukujemy chetnej pary która by chciała podzielić kosz najmu auta.Wyjdzie 400-500 zł na osobe.Rok temu byłem na Krymie i transport jest tam udręką.Nie dość ,że przepełnione busy to jeszcze trzeba stac w kolejkach i rezerwować bilety wczesniej na dany kurs.A autkiem wszedzie bez korków i wszedzie mozna parkować.Czekam na wiadomość pod aartur4@wp.pl i gg :334 75 57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia1027 Re: KRYM 2009 !!!!! Lipiec 6-17 samolotem z Lwow IP: *.pool.einsundeins.de 12.06.09, 20:46 Z tego co słyszałam w tv ukraińskiej to mowili ze w tym roku na krymie nie bedzie wielu turystów, od 1 czerwca zaczeły sie u nich wakacje a bilety na pks czy pkp mozna na bierząco kupic w kasach. KRYZA, niestety ludzie kasy nie maja, za 2 tygodniowy pobyt na krymie mozna wykupic wycieczke w ukrainskim biurze podrózy do turcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: KRYM 2009 !!!!! IP: 217.149.44.* 25.05.09, 13:16 Witam, jak ktos chcialby sie zabrac pod koniec sierpnia (all inclusive wyliczylem na $250 jade po raz kolejny wiec moge sluzyc info - docelowo Eupatoria) dla ciekawych czemu "tak drogo" w cenie znajduje sie transport w obie strony na trasie lwow-symferopol-lwow, kwaterunek, wyzywienie i wycieczki. wiecej info na gg 4975312 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiap Re: KRYM 2009 !!!!! IP: *.aster.pl 04.06.09, 06:47 Czy po raz kolejny jedziesz do Eupatorii? Jaka ona jest naprawdę? Czy znajdziemy ładne kwatery blisko morza - bo straszną nas że to blokowisko...? Ładne - mam na myśli domki z łazienką taką żeby umyć dzieci i kuchnią żeby im ugotować :) Jedziemy w dwie rodziny w sumie z czwórką dzieci w wieku od roczku do 11 lat - stąd te wymagania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: KRYM 2009 !!!!! IP: 212.244.241.* 30.07.09, 09:24 dziś tj. 30 lipca wyruszamy z Krakowa z ornitologiczną wyprawą na Krym, planujemy zwiedzić większość ciekawych przyrodniczo miejsc - Siwasz, Góry, jedziemy plackarta z Lwowa 31 lipca o 13:55, jakby jeszcze jakieś ekspedycje ornito w tym czasie na Krymie przebywały to mój tel. 509527710 Odpowiedz Link Zgłoś