magnoliax 15.11.06, 10:02 Witam! Poszukuję biur podróży organizujących wyjazdy na Santorini. Poza Eccoholiday, które obecnie nie ma w swojej ofercie wyjazdów na tą wyspę, nie znalazłam żadnego biura. Czy ktoś może mi pomóc? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j Re: Santorini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 22:53 pracowałam na statku pływającym z krety na santorini, które moim zdaniem jest stanowczo przereklamowane. 1godz. samochodem i zwiedzisz całą wyspę doradzam heraklion a dopiero potem wycieczkę vodafonem na santorini 1 dniowa kosztuje ok 70E, ale zawsze przy kupnie biletu możesz wybrać inny dzień powrotu i przebukować bilet płynie ok.3godzin. jest też golden prince (praowałam na nim) płynie ok.4 godzin, ale wypływa nawet w fatalną pogodę kiedy wszyscy łącznie z załogą leżą plackiem powaleni chorobą morską i co najważniejsze odrazdzam wszelki pokarm na tym statku a napole tylko w puszkach i w żadnym wypadku świeżego soku pomarańczowego jak wszędzie zresztą na krecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Santorini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 09:38 My bylismy na Santorini przez tydzien, zwiedzilismy ja dokladnie, jezdzilismy skuterem, a pozniej samochodem. Nie uwazam ze jest przereklamowana, takich widokow jak tam nigdzie w Grecji nie spotkalam i planuje tam pojechac jeszcze raz. Owszem jak ktos chce zaliczyc tylko trasy turystyczne to pewnie 1 dzien wystarczy, ale zeby pozachwycac sie widokami, zjesc przepyszna kolacje w tawernie w Oia, podziwiac przepiekne plaze, poleniuchowac to potrzeba co najmniej tygodnia. Wycieczki na Santorini widzialam tez w Travelplanet, ale nie wiem jak tam z jakoscia bo nie znam tego biura, ja jesli bede jeszcze raz jechac, to zorganizuje to sama, wylot z niemieckiego lotniska i wynajecie czegos na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
evitafk Re: Santorini 24.01.07, 09:02 Witaj Lili :) Zastanawiamy się nad podróżą do Grecji, Santorini przykuwa naszą wielką uwagę. Spotkałam się z wieloma opiniami, że to najpiękniejsza z greckich wysp, że nigdzie indziej nie ma TAKICH zachodów słońca i atmosfery greckich tawern, ukrytych w zakątkach wyspy... :) Proszę o kilka wskazówek... z jakiego biura tam leciałaś i jakie poleciłabyś nam? Czy podróż na własną rękę jest dobrym pomysłem? Słyszałam, że Santorini jest raczej drogą wyspą, a budżet mamy raczej ograniczony, mimo, iż to podróż poślubna - wybieramy się w czerwcu. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam, Evita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Santorini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 09:57 Witaj! My bylismy w 2002 roku z nieistniejacym juz biurem Big Blue, trudno mi w tej chwili cos polecic bo niewiele biur ma Santorini w ofercie. Gdybym teraz chciala sie tam wybrac - bez dzieci, to pewnie jechalabym na wlasna reke - albo lecac z ktoregos z niemieckich lotnisk bezposrednio na Santorini, albo z Polski do Aten i dalej promem lub samolotem. Wydaje mi sie ze w czerwcu nie powinno byc problemu z noclegiem, ale jesli sie obawiasz poszukaj w internecie, jest duzo ofert. Najbardziej turystyczna jest miejscowosc Kamari, najpiekniejsza i najbardziej malownicza Oia (ale pewnie jest tam najdrozej), mozesz tez szukac w stolicy wyspy Firze. Santorini rzeczywiscie jest piekna, a tawerny w Oia z tarasami z widokiem na morze i pobliska wyspe to cos wspanialego. Niesamowite sa tam plaze, my bylismy na przelomie kwietnia i maja, i wspomniana w ktoryms watku plaza Vlychada byla zupelnie pusta i niezagospodarowana. Niesamowite na wyspie sa tez widoki, tarasowo polozone winnice, laki wtedy kwitnace cala masa jakby wielkich bialych rumiankow, cudowne widoki ze skal przy latarni morskiej. Moze nie jestem obiektywna, ale rzeczywiscie Santorini wydaje mi sie najpiekniejsza wyspa. Czy jest drogo trudno mi powiedziec, chyba tak jak wszedzie w Grecji generalnie, jesli nie masz wielkich wymagan na pewno znajdziesz cos w odpowiadajacej Ci cenie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Santorini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 11:05 Jeśli ktokolwiek zastanawia się czy odwiedzić Santorini to niech nie wacha się nawet jednej sekundy . Tam trzeba być . Nieważne ile to kosztuje. Tak pięknego miasta jak Oia niema nigdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Santorini 11.04.16, 08:35 Zobacz sama, że Santoryn to przepiękna wyspa: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,156084879,156935719,0,2.html?v=2 bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atena74 Re: Santorini IP: *.knc.pl 22.03.16, 07:44 Witam! czy ktoś się wybiera na Santorini w połowie czerwca?jedziemy we dwie z koleżanką i pomyślałyśmy że fajnie było by się spotkać, wypić drinka i pogadać z ciekawymi ludźmi z Polski w zbliżonym wieku to jest lata 70 i nie tylko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: Santorini 11.04.16, 18:42 Gość portalu: atena74 napisał(a): > czy ktoś się wybiera na Santorini w połowie czerwca?jedziemy we dwie z koleżank > ą i pomyślałyśmy że fajnie było by się spotkać, wypić drinka i pogadać z ciekaw > ymi ludźmi z Polski Ty z tą swoją koleżanką jeszcze poczekajcie na wyjaśnienie się, czy w u nas w kraju będą karać za usunięcie dziecka "poczętego" w wyniku gwałtu, czy karać, jak dotąd, nie będą. Że, o utracie kasy, paszportów i innych rzeczach co mogą zniknąć jeszcze wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
tanielasty Re: Santorini 29.03.16, 13:15 Najlepsze wakacje w rewelacyjnej cenie znalazłem na tej stronce: tinyurl.com/hxv46f4 Odpowiedz Link Zgłoś