Dodaj do ulubionych

Rodos hotel Mistis Rodos Maris

05.02.07, 21:05
Prosiłbym o jakieś opinie na temat tego hotelu. Jadę w czerwcu z Neckermanna.
Dzieki z góry.
Obserwuj wątek
    • Gość: Justa Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 08:14
      Bardzo dobry hotel, jedzenie przepyszne. Plaza zwirkowa ale woda cudowna, bar
      na plazy z super lodami. W bungalowach podobno są mrówki. Ogólnie bardzo
      polecam. Ja w tym roku jadę do tego hotelu położonego wyzej Rodos Village, tez
      z Neckermana.
      • gruba_dynia Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 13.02.07, 08:18
        Ja akurat tam nie jadę ale znajomy z biura podrózy bardzo mi ten hotel polecał
        więc chyba jest ok :)
    • beaw27 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 21.06.07, 00:37
      Byliśmy w ub. roku we wrześniu, super hotel, mieszkaliśmy w bungalowie najbliżej
      morza - SUPER, żadnych mrówek, w ogóle żadnych insektów, jedzenie super,
      czyściutko i miło. Serdecznie polecam. W tym roku też tam jedziemy we wrześniu,
      ale najpierw na tydzień do sąsiedniego Mitsis Rodos Village a po tygodniu na
      drugi tydzień pobytu przenosimy się właśnie do Mitsis Rodos Maris & Spa.
    • justyna.bia Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 21.06.07, 23:03
      Ja też 24 czerwca, czyli za 3 dni tam lece. Mam nadzieję, że będzie
      super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Może się spotkamy!!! A Polaków dużo tam
      jeździ? Pozdrawiam!
      • Gość: gg Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 07:25
        www.wakacje.pl/hotele/grecja/mitsis-rodos-maris-11562.html
    • jola-za Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 22.06.07, 12:18
      Byłam tam Tydzień temu. Wszystko w jak najlepszym porządku. Pokoje duże czyste
      sprzątane codziennie. Jedzenie smaczne. Plaża drobne kamyki w wodzie piasek na
      brzegu. Proszę pozdrowić barmana z pool baru Georgosa od Joli. Jeśli masz jakieś
      pytania - odpowiem
      • beaw27 do jola-za 22.06.07, 12:55
        Witaj
        A mieszkałaś w bungalowie czy w bud głównym ?
        Jeśli w bungalowie , to w którym - od której strony? Jaki numer? I jaki numer
        pokoju?
        Może zauważyłaś czy pracuje tam jeszcze taki F & B Manager - szczupły i wysoki,
        chyba Thassos miał na imię? Poszukuję do niego namiarów, bo mamy do niego sprawę
        a mój Mąż gdzieś zawieruszył jego wizytówkę.
        • jola-za Re: do jola-za 22.06.07, 20:03
          Mieszkałam w bungalowie drugim od stronu morza pok. nr 1019. Wszystkie
          bungalowy mają okna skierowane w stronę morz z tym że widok z pokoi parterowych
          zasłonięty jest przez sąsiednie budynki. Co do Managera to każdy z nich jest
          szczupły a kilku wysokich. Nie wiem niestety o którego chodzi i nie mam
          namiarów na żadnego z nich
          • Gość: przem4 Re: do jola-za IP: *.elb.vectranet.pl 22.06.07, 20:09
            Jak jest z lezakami przy basenie. Czy trzeba wczesnie zajmowac?
            • jola-za Re: do jola-za 22.06.07, 20:51
              My nie mieliśmy żadnych problemów z leżakami. Ok 9 trochę było już zajętych,
              ale nawet o 10 można było coś znaleźć. Na plaży zupełny luz zawsze znajdą się
              wolne. Większość Anglików siedzi w barach i pije. Jak to powiedział Georgos do
              godz. 12.00 15 piw, a po 12 zaczynają pić ;-)
      • Gość: kalina77 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris IP: 212.160.172.* 29.08.07, 09:28
        Czy przy plaży można uprawiać jakieś sporty wodne? Jest może szkoła
        windsurfingu gdzieś w pobliżu?
    • Gość: gość Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 19:02
      jw.
      • Gość: przem4 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris IP: *.elb.vectranet.pl 24.06.07, 20:26
        Czy rbia jakies problemy jezeli poprosi sie o pokoje na górze w bungalowach?
        • jola-za Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 24.06.07, 20:46
          Nie mam pojęcia czy będą robić problemy. Wiem tylko że w dniu naszego wyjazdu
          hotel był przepełniony, cały kompleks mieści ok. 1200 turystów, my mieliśmy
          problem z wynajęciem jakiegokolwiek pokoju na tzw "day use". Musieliśmy opuścić
          pokoje o 12 a transfer na lotnisko mieliśmy o 23.45 . Na recepcji pracuje Polka
          Agata, może z nią da się coś załatwic.
          • beaw27 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 24.06.07, 22:46
            A czy płaciliście za ten pokój na tzw."day use" i ile? Swoją drogą w tym roku
            Central Wings przegiął z tą godziną wylotu...
          • Gość: przem4 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris IP: *.elb.vectranet.pl 24.06.07, 22:55
            My te| mamy transfer o tej godzinie. Czy mozna korzystac all incusiv w dniu
            wyjazdu?
            • jola-za Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 25.06.07, 09:09
              Z all można korzystać do końca dnia. Co do day use to cena uzależniona jest od
              tego do jakiej godziny chce się przedłużyć pokój. Pamiętam tylko dwie ceny do
              18.00 - 55 euro i do 22.00 - 77.00 euro. Nie mało.
              • beaw27 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 25.06.07, 10:14
                No, nieźle sobie liczą za przedłużenie pobytu o kilka godzin...
                A czy z " all" można korzystać tylko po wykupieniu pokoju na te kilka
                dodatkowych godzin, czy nawet jeśli się tego nie zrobi?
              • beaw27 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 25.06.07, 10:18
                Zapomniałam spytać czy te ceny 55 lub 77 Euro są za osobę?? Bo tutaj w biurze
                przy wykupowaniu wycieczki wyliczyli mi za przedłużenie ponad 600 pln dla 2os
                dorosłych i 1 dziecka , więc stwierdziliśmy, że zdecydujemy na miejscu.Może
                akurat nie będzie to nam potrzebne? Może akurat będziemy mieć jeszcze
                wypożyczony samochód i będziemy poza hotelem, któż to wie? W razie czego kupimy
                na miejscu.
                • jola-za Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 25.06.07, 10:53
                  Cena 77 euro za pokój. Nie ważne jakiej wielkości pokój ani ile osób w nim
                  przebywa. Opcja all do wykorzystania nawet bez przedłużenia pobytu. My
                  opuściliśmy pokój o 12, o 17.30 na pół godziny dostaliśmy klucz do pokoju, w
                  którym mogliśmy wziąć prysznic (na to też trzeba się wcześniej zapisać w
                  recepcji tyle że bez opłat) Był to chyba najgorszy pokój w całym hotelu Nr 667,
                  nie posprzątany po poprzednich użytkownikach. Ohyda - ale darowanemu koniowi nie
                  zagląda się w zęby.
                  • beaw27 Re: Rodos hotel Mistis Rodos Maris 25.06.07, 13:16
                    Aha, no to dobrze zrobiliśmy nie płacąc w Polsce ponad 600 PLN dodatkowo za
                    ostatnie pół doby, bo jakby nie było 77 Euro to to ok 300 PLN, więc nie wiem jak
                    Neckermann to sobie liczy....Niezłą prowizję sobie naliczają! Bardzo dziękuję za
                    wskazówki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka