Dodaj do ulubionych

kilka pytań (Chania - hotel i okolice)

15.07.07, 17:59
Obserwuj wątek
    • pioterski06 Re: kilka pytań (Chania - hotel i okolice) 15.07.07, 18:13
      ups, pusty post wysłałem :)
      Ale teraz do rzeczy.
      Rozważam propozycję - hotel "Sirios Village" w miejscowości Kato Daratso,
      pomiędzy Chanią a Agia Marina. A moje pytania:
      - czy jest to wielkie odludzie, czy są tam jakieś tawerny, knajpki w pobliżu,
      gdzie można wyjść na wieczorny spacer (nie oczekuję dyskotek i imprez bo po to
      będziemy jeździć do Chanii i dalej), tak więc jaka jest okolica? żeby nie było
      pusto kompletnie
      - jaką polecacie wypożyczalnie samochodów, czy może być "Kissamos"? tzn. czy
      mają pełne ubezpieczenie bez żadnych kruczków? czy podstawiają samochód czy
      trzeba podjechać do Chanii? I czy można do nich napisać mail po polsku?
      - jaka jest plaża w tej okolicy i jeśli słaba to jaką polecacie, tzn. gdzie
      jechać żeby były centra sportów wodnych?

Dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
      • Gość: bakar Re: kilka pytań (Chania - hotel i okolice) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 18:25
        to już są przedmieścia Chanii - z tego co przejeżdżałem były tam i sklepy, i
        knajpki i dość duży ruch - ponadto jeśli chodzi o aktywne życie nocne to chyba
        najwięcej imprez itd. jest w Platanias
      • Gość: Bożena Re: kilka pytań (Chania - hotel i okolice) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 19:22
        Kato Daratso to fajną miejscowością, jedna długa na ok 1 km plaża z otwartym
        morzem, dwie mniejsze w zatoczkach, jetst jeszcze jedna najbliżej Chanii, ale
        daleko od hotelu . Knajpek, barów ,tawern jest wiele. Na spacery przyjemna jest
        droga wzdłuż wynrzeża i cyple rozdzielające zatoczki z plażami porośnięte
        lasem. Autobusy do Chanii jeżdż często, bilet 0,80 euro. Ostatni wraca o 22,30.
        Na plaży nie było faktycznie sprzętu do sportów wodnych , ale ja byłam w
        drugiej połowie czerwca, może coś się zmieniło. Jeżeli nie, to blisko jest do
        Agia Marina i Platanias, a tam są różne możliwości. Wypożyczalni aut jest
        kilka,nie ma problemów z rezerwacją,może warto zorientować się na miejscu.
        Hotel Syrios jest przyjemny, My byliśmy w sąsiednim hotelu Althea Village -
        bardzo polecam, pisałam o nim na tym forum. Wybraliśmy ten hotel ze względu na
        cenę, jest tańszy od Siriosa (oferta Travel Time Orbis), a standart i opinie
        takie same.W Siriosie jest też więcej rodzin z dziećmi.
        • Gość: dzoana Re: kilka pytań (Chania - hotel i okolice) IP: *.acn.waw.pl 16.07.07, 21:03
          Kato Daratso to bardzo mila miescinka. jest sporo tawern (wiekszosc nad samym
          morzem a do tego pyszne jedzenie. codziennie jadlam gdzie indziej i zawsze bylo
          pysznie!). do Chanii dojazd autobusem zajmuje jakies 15 minut. Do Platanias
          jakies 10 min. Nie trzeba byc na przystanku by zlapac autobus. wystarczy
          machnac reka i zawsze sie zatrzyma :-) Plaze sa super. piaszczyste, bez zadnych
          kamienii. woda przezroczysta. bylam zachwycona. zycie nocne calkiem przyjemne w
          Platanias. Chania - przepiekna. generalnie - zycze udanego odpoczynku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka