Dodaj do ulubionych

Wyprawa na szczyty Olimpu

IP: *.one.pl / 192.168.2.* 03.07.03, 00:22
Planuje w lipcu tego roku wyprawic sie na szczyty Olimpu, a dokladniej marzy
mi sie Mitikas. Czy jest wsrod Was ktos, kto w okresie 16-26 lipca br.
(zwlaszcza z jakas grupka, niekoniecznie profesjonalnych alpinistow) ma
rowniez takie podniebne plany? Chetnie sie do Was dołącze :)
Obserwuj wątek
    • elinida Re: Wyprawa na szczyty Olimpu 03.07.03, 00:53
      To jeszcze raz ja - 'greczynka'. Teraz juz mam swoj nick Elinida ;) jako,
      ze 'greczynka' byl juz zajety ;).
      Chcialam dodac, ze w trakcie planowanej wyprawy bede przebywala w Paralii :)
      Wiec, jakby ktos z tamtych terenow, ale nie tylko - wybieral sie na wedrowke w
      gory, to dajcie cynk, plis :) Czekam z niecierpliwoscia. Pozdrawiam
    • elinida Re: Wyprawa na szczyty Olimpu 04.07.03, 18:18
      Musze przesunac moja propozycje nieco do gory, moze ktos sie wkoncu znajdzie ;-)
      • Gość: Christian Re: Wyprawa na szczyty Olimpu IP: *.kat.forthnet.gr 05.07.03, 14:17
        Ja chce sie wybrać. Jeszcze nie napewno wybierze sie moj brak krzysiek z zona
        mariną. Jestesmy w nei pori a ty?
        • elinida Re: Wyprawa na szczyty Olimpu 05.07.03, 17:44
          ja w Paralii (Katherinis) :)
        • elinida Re: Wyprawa na szczyty Olimpu 05.07.03, 17:46
          ale ja dopiero bede w grecji od 15.07 :( w Paralii :(
          • Gość: Christian Re: Wyprawa na szczyty Olimpu IP: *.kat.forthnet.gr 06.07.03, 22:45
            ok daj znac ja bedziesz.
            • elinida Re: Wyprawa na szczyty Olimpu 06.07.03, 23:59
              jak mam dac znac? :) zostawic wiadomosc na forumie? :) mysle ze jakas
              kawiarenka internetowa w Paralii jest :) jesli tak to, ok :) Pzdr :)
    • elinida Kto jeszcze na Mitikas? 09.07.03, 17:58
      Kto jeszcze na Mitikas :-) ??? (w II polowie lipca, najlepiej z okolic Paralii
      itp.) Szybko sie decydowac, bo malo czasu zostalo ;-) A jak bedzie wiecej
      chetnych to bedzie razniej :-) i zawsze bedzie mozna sie kogos przytrzymac w
      razie ewentualnego spadania ;-)
      • Gość: rezydent Re: Kto jeszcze na Mitikas? IP: *.gwc.internet.gr 09.07.03, 20:32
        Czesc,
        Jak tylko pojawisz sie w Paralii wpadnij do biura Mytikas tours. Organizujemy
        paczke, ktora chce podbic siedzibe Zeusa. I akurat w tym terminie.
        Do zobaczenia.
        PS. Znajdziesz nas latwo.
        • elinida Re: Kto jeszcze na Mitikas? 09.07.03, 22:22
          Gość portalu: rezydent napisał(a):

> Czesc,
          > Jak tylko pojawisz sie w Paralii wpadnij do biura Mytikas tours. Organizujemy
          > paczke, ktora chce podbic siedzibe Zeusa. I akurat w tym terminie.
          > Do zobaczenia.
          > PS. Znajdziesz nas latwo.

SUPER! O to wlasnie chodzilo :))))) Wpadne na pewno :)))
          • elinida Re: Kto jeszcze na Mitikas? 09.07.03, 22:25
            Czy w tym biurze wiecej Was mowi po polsku? Ew. o kogo mam pytac, ktory by się
            ta organizacją wypadu zajmowal?
            Pozdrawiam :) Elinida
            • Gość: Christian Re: Kto jeszcze na Mitikas? IP: *.kat.forthnet.gr 10.07.03, 12:03
              ja jestem z biura etal travel z nei pori.
              tel do nas 23520 44180 czynne od 10 do 13 i od 18 do 22 jestem raczej po
              poludniu. po polsku choc w roznym stopniu mowia tu wszyscy
              • elinida Re: Kto jeszcze na Mitikas? 10.07.03, 17:23
                Gość portalu: Christian napisał(a):

> ja jestem z biura etal travel z nei pori.
                > tel do nas 23520 44180 czynne od 10 do 13 i od 18 do 22 jestem raczej po
                > poludniu. po polsku choc w roznym stopniu mowia tu wszyscy

Dzieki za namber. Do Neoi Poroi troche kawal z Paralii. Wiec zapewne najpierw
                pojde do Mytikas Tours, skoro to na miejscu, zobaczyc jak tam sie paczka
                podbójców szczytow zbiera ;-) W ostatecznosci jak sie nie zbierze, bede sie
                kontaktowac z neoi poroi. Numer zapisalam.
                Pozdrawiam wszystkich potencjalnych zdobywcow szczytow Olimpu :) w tym roku i
                nie tylko :)
                • Gość: Christian Re: Kto jeszcze na Mitikas? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 13:36
                  mamy samochód mozemy dojechać dla mnie to 15 minut z nei pori
                  • elinida Re: Kto jeszcze na Mitikas? 19.07.03, 09:52
                    :)) no to czekam na wieczorek zapoznawczy przed wyprawa na Mitikas :) o ile
                    jeszcze nie poszliscie :))
                    Jestem juz w Paralii, bede na necie poznym wieczorkiem :) a jesli nie to
                    prosze mejla na skrzynke elinida@gazeta.pl
                    • elinida To idziemy czy nie? :) 20.07.03, 09:09
                      hej, co taka cisza? :( chyba nie poszliscie beze mnie :( buuuuuuu
                      wczoraj dzwonilam tam do neoi poroi ale chyba juz za pozno bylo, bo sie fax
                      wlaczyl :-/ mam nadzieje ze dzisiaj tam kogos odpowiedniego zastane tel.:)
                    • elinida Jaka pogoda na Mitikasie? 20.07.03, 09:35
                      A w ogole to kto zamawial ten deszcz wczoraj i przedwczoraj i te pioruny? :-/
                      grrrrrrrrrrrrrr... nie wiecie jak tam pogoda na wysokosciach Olimpu wyglada? z
                      dolu to jeden dzien widac male chmurki powyzej szczytow sie klebiace, na drugi
                      dzien prawie wcale chmurek, a wczoraj to tak bylo zachmurzone ze nawet
                      szczytow nie bylo widac, co sie tam dzieje? jak ktos byl w tym czasie na
                      Mitikasie, to niech pisze jak wygladala pogoda :)
                      • kitek1 to ty jeszcze nie wlazlas..........???? 20.07.03, 13:11
                        zeus musi gromami walic,
                        nawet w piekny dzien,
                        ale zeby miec szczescie ogladania,
                        wybrzeza morza egejskiego,
                        trzeba byc jego wybrancem,
                        i nie marudzic tak,
                        z ta wyprawa:)
                        • Gość: olej olimp nie lepiej z dolu go ogladac ?przy piwku ? IP: *.kat.forthnet.gr 20.07.03, 20:10
                          jeslisz chetna to zapraszam, daj znac.
                          • elinida Re: nie lepiej z dolu go ogladac ?przy piwku ? 22.07.03, 11:00
                            nielepiej :P przez te kilka lat mojego przyjezdzania tutaj na wczasy sie juz
                            dosc naogladalam z dolu i przy piwku :) (a propos wole tutejsze winko, a nie
                            piwko, piwko to sobie moge w domu pic, do grecji sie przyjezdza na greckie
                            wino :P hihi) i nie po to sie czlowiek przygotowywal, zeby teraz sobie to
                            olac :P
                            a poza tym to nie narzekam na brak towarzystwa :P takze mam z kim pic :) hihi,
                            ale dzieki za zaproszenie :)
                        • elinida Re: to ty jeszcze nie wlazlas..........???? 22.07.03, 10:55
                          no a co? myslisz ze to tak chop siup i juz? nie kazdy jest tak obeznany z
                          wszystkim jak kitek1 ;) szczegolnie jak mialabym isc sama to tym bardziej chce
                          byc przygotowana i wyposazona we wszelkie informacje, ktorych jeszcze pare mi
                          brakuje :)
                          do tego oprocz myslenia i wyprawie sa jeszcze inne rzeczy ktore tu sie robi ;)
                          a potem sie juz nie ma sily na gory ;) hihihi
                          takze poki co na razie sie bawie :) jak przyjdzie odpowiedni moment to bedzie
                          i wyprawa :) jeszcze pare dni mi zostalo :)
                          a z tymi piorunami to juz mialam okazje sie przekonac z dolu :) w ciagu 2 dni
                          przeszly takie ulewy z piorunami ze takiej tu wczesniej nie widzialam :)
                          dobra koniec gledzenia tutaj bo mi sie czas skonczy ;)
                          pozdrawiam
                        • elinida Re: to ty jeszcze nie wlazlas..........???? 26.07.03, 00:20
                          kitek1 napisał:

> zeus musi gromami walic,
                          > nawet w piekny dzien,
                          > ale zeby miec szczescie ogladania,
                          > wybrzeza morza egejskiego,
                          > trzeba byc jego wybrancem,
                          > i nie marudzic tak,
                          > z ta wyprawa:)

Hej Kitek :))))) wlasnie jestem zdobywca najwyzszego szczytu grecji Mitikasa i
                          jego kolegi obok Skali :) Auc moje nogi... czemu nikt mi nie powiedzial ze
                          jest tak ciezko? i ze pogoda praktycznie na gorze byla bez zmian :-/
                          oszczedziloby to wielkiego plecaka :-/ Ale jest oki :) jestem szczesliwa ze
                          moje marzenie sie spelnilo :) i warto bylo tego wysilku i wspinaczki :)
                          • elinida JUZ WLAZLAM, WLAZLAM NA MITIKAS 2917 :) 26.07.03, 00:22
                            czekam na brava i gratulacje ;) na prawde bylo ciezko :)
                            wpis w ksiedze pamiatkowej oczywiscie wykonalam :)
                            • kitek1 szczerze gratuluje i popieram, takie wyprawy...... 27.07.03, 10:07
                              a nie,
                              jak te inne polskie,
                              tluste doopska,
                              ktora tylko na smazenie,
                              do grecji jada:(
                              • elinida Re: szczerze gratuluje i popieram, takie wyprawy. 28.07.03, 10:29
                                kitek1 napisał:

> a nie,
                                > jak te inne polskie,
                                > tluste doopska,
                                > ktora tylko na smazenie,
                                > do grecji jada:(

Dziekuje bardzo Kitek1 :)) <uklony> ;)
                                Moje doopsko ponoc tez jest tluste ;) przynajmniej niektorzy tak twierdza, ale
                                na plazy to bylam w tym roku chyba tylko 5 razy i to po gora 2 godziny. Czasu
                                nie bylo na takie lenistwo na plazy :)
                                Pozdrawiam
                                • kitek1 jak jeszcze, tam jestes to polecam................ 28.07.03, 18:30
                                  spacerek do Paleos Pantalamonas,
                                  czy jakos tak,
                                  przeuroczej macedonskiej wioseczki,
                                  gdzie czas zatrzymal sie w XVI w.,
                                  jak bedziesz zainteresowana,
                                  to podam konkretniejsze szczegoly,
                                  • elinida Re: jak jeszcze, tam jestes to polecam........... 29.07.03, 03:49
                                    kitek1 napisał:

> spacerek do Paleos Pantalamonas,
                                    > czy jakos tak,
                                    > przeuroczej macedonskiej wioseczki,
                                    > gdzie czas zatrzymal sie w XVI w.,
                                    > jak bedziesz zainteresowana,
                                    > to podam konkretniejsze szczegoly,

Oj niestety juz mnie tam nie ma :( tera jestem w szarej ponurej miescinie na
                                    slasku, wlasnie wrocilam :( Ale nastepnym razem tam podskocze :-) a nastepny
                                    raz nie wiadomo kiedy :( pewno za rok :(
                            • kamcias_sz gratulacje 28.07.03, 08:27
                              Szczere gratulacje. Musiala to byc niesamowita przygoda. Moze i mi uda sie
                              kiedys tam wspiac.
                              • elinida dzieki :) 28.07.03, 10:31
                                kamcias_sz napisała:

> Szczere gratulacje. Musiala to byc niesamowita przygoda. Moze i mi uda sie
                                > kiedys tam wspiac.

Dziekuje dziekuje :)))) to byla naprawde super przygoda :)) chyba moja
                                przygoda zycia :) emocji bardzo bardzo duzo :)
                                zycze Ci tez obys miala tyle uporu i samozaparcia jak ja :)
                                uparlam sie naprawde :] ale warto bylo :)
                                pozdrawiam
                                • Gość: Mike Re: dzieki :) IP: 217.11.133.* 19.04.04, 18:59
                                  Hej,
                                  Chcialbym troche pobudzic ten watek bo planuje w tym roku (czerwiec) zaatakowac
                                  gorki Olimpu. Napiszcie ile czasu trzeba poswiecic na wspinaczke najwyzszego
                                  szczytu Mitikas (i zejscie) przy umiarkowanym tempie. Czy jest szansa wejsc i
                                  zejsc tego samego dnia? Jaka jest skala trudnosci - moze porownanie do polskich
                                  gor. Skad zaczac i ktora droga sa najladniejsze widoki?
                                  Dzieki i pozdrawiam
                                  • elinida Re: dzieki :) 20.04.04, 18:41
                                    tup tup tup :) pedze, lece, biegne juz :))) bo to moj watek znowu ozyl i ktos
                                    pyta o moja kochana gore i najwieksza wyprawe mojego zycia :)
                                    wiec: jesli bedziesz startowal z Prionii na wysokosci 1100 rankiem gdzies kolo
                                    godziny 9, to masz szanse wejsc na Mitikasa i zejsc do Prioni przed
                                    zapadnieciem zmroku okolo godziny 21. Jesli chcesz startowac calkiem z dolu, z
                                    Litochoro, musisz dodatkowo policyc okolo 5 godzin do Prioni i tyle samo
                                    spowortem, takze w takim przypadku juz jeden dzien nie wystarczy i trzeba sobie
                                    wziac nocleg np. w schronisku na 2100 m.
                                    Tempo i skale trudnosci i wrazenia oraz jak to wygladalo z mojego punktu
                                    widzenia, czyli kogos, kto nigdy nie chodzil i nie wspinal sie po takich
                                    gorach, opisuje chyba dosc szczegolowo na mojej stronce poswieconej tej wyprawie
                                    www.elinida.republika.pl/index2003.html - polecam :)
                                    Piekne widoki ponoc sa po drodze do Prionii wawozem Mavrolongos - tak piszą w
                                    przewodnikach.
                                    Jesli chcesz moge wyslac Ci opis szlakow (jak dobrze pamietam to zdaje się sa
                                    trzy szlaki na Mitikas).
                                    Pozdrawiam
                                    Eli
                                    • Gość: Mike Re: dzieki :) IP: 217.11.133.* 21.04.04, 09:39
                                      Witaj,
                                      Mysle, ze bede chcial przeznaczyc jeden dzien i wystartuje z Prionii. Troche
                                      przygod trekkingowych mam za soba a poza tym bede samochodem (wiec w Prionii
                                      moge byc wczesnie rano) wiec mysle ze podolam.
                                      Bardzo fajna i ciekawa jest Twoja strona o wyprawie i juz duzo mowi. Ale jesli
                                      mozesz mi wyslac opis szlakow to bylaby rewelacja (mike2000@op.pl).
                                      Napisz jak tam z pogoda, tzn. czy faktycznie okolo 12-tej mocno sie chmurzy a
                                      Zeus moze znienacka "uderzyc"? Rozumiem, ze takie mapki jak sa na Twojej
                                      stronie sa dostepne w Prionii albo w okolicy?
                                      Dzieki z gory i pozdrawiam :)
                                      • elinida Re: dzieki :) 21.04.04, 18:32
                                        Hej :) Wyslalam odpowiedz oraz opisy szlakow na mejla. Pozdrawiam :)
                                        Eli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka