Gość: monia IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 00:27 Jutro mamy podpisać umowę z Oasis Tours. Proszę o informacje o hotelu i miejscu w którym się znajduje. Dzięki Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MARRYLAND Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: 195.117.248.* 04.08.03, 12:26 Właśnie wczoraj wróciliśmy. Pokoje w hotelu sprzedane są głównie do dwóch biur - BIG BLUE i OASIS. Podobno sytuacja jest taka, że właściciel sprzedał najpierw ok. 30 pokoi do Oasisa, a potem wszystkie pokoje do BIG BLUE (typowy double booking). W dniu, kiedy wyjeżdżaliśmy, widzieliśmy ludzi z Oasisa, którzy kilka dni mieszkali w jakimś innym hotelu, bo w Alkionie nie było miejsc. A teraz trochę info o samym hotelu. Jeżeli ktoś bywał już w Grecji (standard hoteli niższy, niższy niż np. w Hiszpanii), to sam pokój można uznac za O.K. - dotyczy to budynku bocznego lewego. W budynku głównym pokoje są dużo mniejsze i o niższym standardzie. Natomiast pozostałość budzi duże zastrzeżenia. W hotelu przebywa ok. 300-350 gości. Przeważająca większość mawykupiony tzw. ALL INCLUSIVE. Bufet z posiłkami byłby wydajny dla liczby gości 5 razy mniejszej. Normą są duże kolejki, brak wolnych stolików, brak filiżanek, szklanek lub sam brak napojów. Zaś przy barze jest zwykle 1 dość powolny kelner, więc życzę powodzenia, żeby otrzymać coś zimnego do picia. Nie istnieje coś takiego, jak smakowitość jedzenia. Cały czas to samo, wątpliwej świeżości. Brak wyboru dań na obiad i kolację (chyba, że wyborem można nazwać wybór pomiędzy makaronem i kawałkami ryby). Naczynia brudne. Obsługa wręcz obskurna, niemiła. Wcześniej bywaliśmy w Grecji, ale pierwszy raz spotkałem się z sytuacją, że krzyczy na mnie ktoś z obsługi. Otoczenie hotelu. Po kolei jest - morze (dno skaliste), dalej "plaża" o szerokości ok.3m (nawieziony piach), pole ok. 200 m, stara droga pomiędzy Rethymnonem i Heraklionem. Przy samej drodze stoi Alkion. Zaraz przy drodze jest też "basen" o wymiarach ok. 3,5m x 7-8m - maks. 20-30 leżakow przy basenie i to jeszcze "ramię w ramię". Zaraz za hotelem rozciąga się ściernisko (w katalogu opisywane jako plac zabaw), a na nim zardzewiałe huśtawka, karuzela i ławeczka - wszystko w pełnum słońcu. Zaraz powyżej "placu zabaw" wznosi się nowa droga z z Rethymnonu i Chanii do Heraklionu (zwana autostradą). To juz chyba wyleczyliście się z Alkionu... I na koniec, jeżeli chcecie odczuć klimat i atmosferę wspaniałej Grecji, nie jedzcie do takiego kombinatu. A jak byście jednak wybrali Alkion, to uważajcie jeszcze na "przemiłego" MANAGERA hotelu. Sami nic od niego nie wyegzekwujecie. Jeżeli on zaś będzie chcial z Wami coś uzgodnić i pojawi się rozbieżność zdań, na pewno użyje swojego stałego tekstu - You have to do it, because I will call for the police. A takie traktowanie nie jest na pewno typowe dla Greka. Na koniec propozycja. Weźcie hotel maks. ze śniadaniem, a na posiłki chodźcie do tawern, bo to przyjemnie i smacznie. Nie wynajmujcie samochodów z biur turystycznych. Dla przykładu, my wynajęliśmy Hyundaia Atosa z klimą na 10 dni za 250 EUR, Big Blue proponowało nam to samo auto na 7 dni za 371 EUR. W obu przypadkach z full insurance. Sorry, u nas ubezpieczenie obejmowało też koła i podwozie. Mam nadzieję, że trochę naświetliłem Wam temat. Sam przed wyjazdem szukalem jakichkolwiek informacji, więc dobrze wiem, jak się teraz macie. Miłego pobytu we wspaniałej (naprawdę) Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa601 Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours 05.10.03, 12:09 Do MARRYLAND Pozdrawiam w pierwszej chwili myslalem ze twoj post jest moim ktory npisalem na forum po powrocie z piekla czyli Alkionu. Dodam tylko ze menagerea Nikosa mialem ochote postawic pod sciana i strzelic mu w tyl glowy, a za takie jedzenie powinni scigac z urzedu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: *.busnet.pl 06.10.03, 17:46 Podpisuje sie pod wszystkim co napisali moi przedmowcy. Tez tam bylam i zdecydowanie nie polecam!!! Hotel jest tragiczny... Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grodek Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 16:19 Jedno słowo opisujące wyżywienie i obsługę: DNO!!!! Hotel ujdzie, zwłaszcza nowy budynek. Problemem jest mała restauracja i basen, oraz ulica przebiegająca 2m od basenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa601 Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 12:12 Witam widze ze jest nas wiecej, a jesze miesiac temu bylem oskarzany na forum przez pewna "turystke" ktora pisala ze pewnie pierwszy raz wyrwalem sie w swiat i nie umie docenic hotelu. pzdr Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grodek Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: *.studiokwadrat.com.pl 14.10.03, 09:39 Nie przejmuj się. Mnie też opluwano gdy w czerwcu wypowiadałem się niezbyt pozytywnie o BB i Alkionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 00:13 koleś jest w matrixie i nie wie dlaczego go opluwano, tfuu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: hpcache:* 15.10.03, 07:52 No co wy? To wy nie wiecie, że na tym forum można być wyłącznie zadowolonym, choćby nie wiem co. Jak jesteś niezadowolony, to juz po tobie, zjedzą cię żywcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MareK Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 16:56 maruda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: hpcache:* 16.10.03, 08:20 No właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pankracy Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 02.03.04, 20:15 Nigdy Alkion i tym podobny kombinat masowej turystyki. Brudno, pokoje ciemne - zwłaszcza te na parterze. All inclusive - śmiech !!! Byłem w Giorgia Vicky ze śp. Vingiem - super Odpowiedz Link Zgłoś