Dodaj do ulubionych

Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 00:27
Jutro mamy podpisać umowę z Oasis Tours. Proszę o informacje o hotelu i
miejscu w którym się znajduje.
Dzięki
Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: MARRYLAND Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: 195.117.248.* 04.08.03, 12:26
      Właśnie wczoraj wróciliśmy.
      Pokoje w hotelu sprzedane są głównie do dwóch biur - BIG BLUE i OASIS.
      Podobno sytuacja jest taka, że właściciel sprzedał najpierw ok. 30 pokoi do
      Oasisa, a potem wszystkie pokoje do BIG BLUE (typowy double booking).
      W dniu, kiedy wyjeżdżaliśmy, widzieliśmy ludzi z Oasisa, którzy kilka dni
      mieszkali w jakimś innym hotelu, bo w Alkionie nie było miejsc.
      A teraz trochę info o samym hotelu.
      Jeżeli ktoś bywał już w Grecji (standard hoteli niższy, niższy niż np. w
      Hiszpanii), to sam pokój można uznac za O.K. - dotyczy to budynku bocznego
      lewego. W budynku głównym pokoje są dużo mniejsze i o niższym standardzie.
      Natomiast pozostałość budzi duże zastrzeżenia.
      W hotelu przebywa ok. 300-350 gości. Przeważająca większość mawykupiony tzw.
      ALL INCLUSIVE. Bufet z posiłkami byłby wydajny dla liczby gości 5 razy
      mniejszej. Normą są duże kolejki, brak wolnych stolików, brak filiżanek,
      szklanek lub sam brak napojów. Zaś przy barze jest zwykle 1 dość powolny
      kelner, więc życzę powodzenia, żeby otrzymać coś zimnego do picia.
      Nie istnieje coś takiego, jak smakowitość jedzenia. Cały czas to samo,
      wątpliwej świeżości. Brak wyboru dań na obiad i kolację (chyba, że wyborem
      można nazwać wybór pomiędzy makaronem i kawałkami ryby). Naczynia brudne.
      Obsługa wręcz obskurna, niemiła. Wcześniej bywaliśmy w Grecji, ale pierwszy raz
      spotkałem się z sytuacją, że krzyczy na mnie ktoś z obsługi.
      Otoczenie hotelu. Po kolei jest - morze (dno skaliste), dalej "plaża" o
      szerokości ok.3m (nawieziony piach), pole ok. 200 m, stara droga pomiędzy
      Rethymnonem i Heraklionem. Przy samej drodze stoi Alkion. Zaraz przy drodze
      jest też "basen" o wymiarach ok. 3,5m x 7-8m - maks. 20-30 leżakow przy basenie
      i to jeszcze "ramię w ramię".
      Zaraz za hotelem rozciąga się ściernisko (w katalogu opisywane jako plac
      zabaw), a na nim zardzewiałe huśtawka, karuzela i ławeczka - wszystko w pełnum
      słońcu. Zaraz powyżej "placu zabaw" wznosi się nowa droga z z Rethymnonu i
      Chanii do Heraklionu (zwana autostradą).
      To juz chyba wyleczyliście się z Alkionu...

I na koniec, jeżeli chcecie odczuć klimat i atmosferę wspaniałej Grecji, nie
      jedzcie do takiego kombinatu.

A jak byście jednak wybrali Alkion, to uważajcie jeszcze na "przemiłego"
      MANAGERA hotelu. Sami nic od niego nie wyegzekwujecie. Jeżeli on zaś będzie
      chcial z Wami coś uzgodnić i pojawi się rozbieżność zdań, na pewno użyje
      swojego stałego tekstu - You have to do it, because I will call for the police.
      A takie traktowanie nie jest na pewno typowe dla Greka.

Na koniec propozycja. Weźcie hotel maks. ze śniadaniem, a na posiłki chodźcie
      do tawern, bo to przyjemnie i smacznie.

Nie wynajmujcie samochodów z biur turystycznych. Dla przykładu, my wynajęliśmy
      Hyundaia Atosa z klimą na 10 dni za 250 EUR, Big Blue proponowało nam to samo
      auto na 7 dni za 371 EUR. W obu przypadkach z full insurance. Sorry, u nas
      ubezpieczenie obejmowało też koła i podwozie.

Mam nadzieję, że trochę naświetliłem Wam temat. Sam przed wyjazdem szukalem
      jakichkolwiek informacji, więc dobrze wiem, jak się teraz macie.

Miłego pobytu we wspaniałej (naprawdę) Grecji.
      • ewa601 Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours 05.10.03, 12:09
        Do MARRYLAND
        Pozdrawiam w pierwszej chwili myslalem ze twoj post jest moim ktory npisalem na
        forum po powrocie z piekla czyli Alkionu. Dodam tylko ze menagerea Nikosa
        mialem ochote postawic pod sciana i strzelic mu w tyl glowy, a za takie
        jedzenie powinni scigac z urzedu.

pzdr
    • Gość: ANIA Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: *.busnet.pl 06.10.03, 17:46
      Podpisuje sie pod wszystkim co napisali moi przedmowcy. Tez tam bylam i
      zdecydowanie nie polecam!!! Hotel jest tragiczny... Pozdrawiam Ania
    • Gość: Grodek Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 16:19
      Jedno słowo opisujące wyżywienie i obsługę: DNO!!!!
      Hotel ujdzie, zwłaszcza nowy budynek. Problemem jest mała restauracja i basen,
      oraz ulica przebiegająca 2m od basenu.
    • Gość: ewa601 Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 12:12
      Witam
      widze ze jest nas wiecej, a jesze miesiac temu bylem oskarzany na forum przez
      pewna "turystke" ktora pisala ze pewnie pierwszy raz wyrwalem sie w swiat i nie
      umie docenic hotelu.
      pzdr Marcin
      • Gość: Grodek Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: *.studiokwadrat.com.pl 14.10.03, 09:39
        Nie przejmuj się. Mnie też opluwano gdy w czerwcu wypowiadałem się niezbyt
        pozytywnie o BB i Alkionie.
        • Gość: camel Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 00:13
          koleś jest w matrixie i nie wie dlaczego go opluwano, tfuu..
        • Gość: Johny Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: hpcache:* 15.10.03, 07:52
          No co wy? To wy nie wiecie, że na tym forum można być wyłącznie zadowolonym,
          choćby nie wiem co. Jak jesteś niezadowolony, to juz po tobie, zjedzą cię
          żywcem.
          • Gość: MareK Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 16:56
            maruda ;)
            • Gość: Johny Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: hpcache:* 16.10.03, 08:20
              No właśnie...
    • Gość: Pankracy Re: Pomóżcie!!!!! Alkion***k. RethymnonOasisTours IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 02.03.04, 20:15
      Nigdy Alkion i tym podobny kombinat masowej turystyki. Brudno, pokoje ciemne -
      zwłaszcza te na parterze. All inclusive - śmiech !!! Byłem w Giorgia Vicky ze
      śp. Vingiem - super
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka