Gość: zhina IP: *.poznan.tktelekom.pl 25.08.03, 20:44 chcecie sie czegos dowiedziec chetnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gale Re: dzis wrocilam z paralii 25.08.03, 20:56 Boje sie, ze juz nikt sie nie chce niczego dowiedziec. Ja bylem i mam dosyc. Wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Re: dzis wrocilam z paralii IP: 62.233.185.* 25.08.03, 22:00 Czesc! Jutro wyjeżdzam do Olimpic Beach, wiec jasne ze świeże informacje by mnie interesowały! Jakie są faktyczne ceny wycieczek fakultatywnych do Aten, Meteorów i na Skiathos? Czy ceny żywności sa dużo wyższe niz u nas? Jak z cenami owoców? Czy ichniejsze melony są dobre, czy takie kiepskie jak sprowadzane są do Polski z innych państw? Ja najlepsze melony jadlem we Francji (różowe). Jaka miałaś pogodę? Morze fajne? Pozdr Lord Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AHA Re: dzis wrocilam z paralii IP: 195.187.253.* 26.08.03, 13:52 Podobnie jak zhina wrocilem z Paralii dzis rano. Nie wiem z jakim operatorem turystycznym jedziesz, bo ja bylem z Triada i powiem tylko tyle, ze juz wiecej nie chce z tym syficznym biurem jechac gdziekolwiek. Grecja (Olympic Beach) obronily sie pogoda (14 dni slonca na maksa temper. 50 w sloncu i 40 w cieniu) oraz dosc ladna plaza (zwlaszcza w O.B.), bo w samej Paralii plaza jest mala i cholernie zatloczona. Nie chce wiecej przynudzac na temat Triady, wystarczy spojrzec na watki w tym forum, wiec odpowiem Ci na kilka Twoich pytan. Melony. Cena za 1 kg to 0.10 Euro, ale widzialem tez wyzsze ceny. Sa bardzo dobre smakowo, ale nie wiem, czy sa lepsze od tych, ktore jadles gdzie indziej. To kwestia indywidualna. Temperatura w morzu okolo 24-26 stopni. Jest w niej troche glonow. Wycieczka do Meteorow kosztowala chyba 35 Euro, do Skiathos okolo 20, do Aten 35 Euro. Uwaga: Ani w O.B. ani w Paralii NIE MA BANKOMATOW!!!!! Jest jeden w P. kolo McDonaldsa, ale podobno lubi polykac karty. Mozesz skorzystac z terminalu w biurze operatora, ale biora sobie 5% prowizji, wiec za Euro faktycznie zaplacisz 5 PLN. Jeszcze troche o cenach. Praktycznie wszystko jest 2 razy drozsze niz u nas. Paczka LM lights Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: dzis wrocilam z paralii 26.08.03, 20:00 > Uwaga: Ani w O.B. ani w Paralii NIE MA BANKOMATOW!!!!! Jest jeden w P. kolo > McDonaldsa, ale podobno lubi polykac karty. Mozesz skorzystac z terminalu w > biurze operatora, ale biora sobie 5% prowizji, wiec za Euro faktycznie > zaplacisz 5 PLN. O, nie zauwazylem tego bankomatu kolo McD, moze go postawili w ostatnich miesiacach. Najblizsze bankomaty sa w Katerini, dokad dojechac mozesz autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: dzis wrocilam z paralii IP: hpcache:* 27.08.03, 08:07 Był nowy bankomat koło McDonalda, ale nie radze korzystać bo możesz zostać bez karty. Rzeczywiście w Katerini jest kilka bankomatów i sklepów, w których możesz płacić kartą. Arbuzy są o niebo lepsze od tych sprzedawanych w Polsce i to w zasadzie jedyna rzecz tańsza niż u nas. Resztę możesz mnożyć przez 3 lub 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cube Re: dzis wrocilam z paralii IP: *.acn.waw.pl 27.08.03, 09:30 czy ja wiem czy z tymi cenami naprawde jest az tak zle ??? ja szczerze mowiac spodziewalem sie ,ze bedzie gorzej - ceny w supermarketach wcale nie byly duzo drozsze niz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: dzis wrocilam z paralii IP: hpcache:* 27.08.03, 09:40 Zgoda w supermarketach zdarzało się kupić coś nie tak drogo. Ale w miejscowych sklepikach generalnie było drogo w porównaniu do cen z Polski. Może przesadzam z tym mnożnikiem, ale niektóre artykuły miały polską cenę, tyle że w Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MareK Re: dzis wrocilam z paralii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 00:06 Następna(ny) nie zadowolony z biura, co się stało?? łóżko skrzypiało, czy panie w recepcji się nie uśmiechała?? Widzisz... tak Cię traktuję, bo akurat 100 m od centrum Parali plaża się rozszerza i jest pusta.. no luźna w każdym razie. Można pójść jeszcze dalej i tam faktycznie nie ma ludzi, tak, że śmiało można się opalać bez majteczek. I jak Ci wierzyć??? Pozdrawiam tych co wypoczywają z optymizmem i uśmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: dzis wrocilam z paralii IP: hpcache:* 27.08.03, 08:12 Gość portalu: MareK napisał(a): > Następna(ny) nie zadowolony z biura, co się stało?? łóżko skrzypiało, czy > panie w recepcji się nie uśmiechała?? Skończ z tym sarkazmem, to już nie przypadek, ze któraś z rzędu osoba jest niezadowolona z tego biura. Ale jeżeli umiesz czytać to wywnioskowałbyś że pobyt się udał i na pewno nie chodziło o skrzypiące łóżko ani nic z tych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MareK Re: dzis wrocilam z paralii IP: 213.241.19.* 08.09.03, 16:18 Gość portalu: Johny napisał(a): > Skończ z tym sarkazmem, to już nie przypadek, ze któraś z rzędu osoba jest > niezadowolona z tego biura. Ale jeżeli umiesz czytać to wywnioskowałbyś że > pobyt się udał i na pewno nie chodziło o skrzypiące łóżko ani nic z tych rzeczy Zaraz, zaraz... odpisuję na post AHA.... w którym jet napisane: "... Nie wiem z jakim operatorem turystycznym jedziesz, bo ja bylem z Triada i powiem tylko tyle, ze juz wiecej nie chce z tym syficznym biurem jechac gdziekolwiek.... Paralii plaza jest mala i cholernie zatloczona. Nie chce wiecej przynudzac na temat Triady, wystarczy spojrzec na watki w tym forum...." i nieco dalej wymienia ceny, a w konkluzji pisze: "Mimo wielu negatywów, ktore widzialem w Olympic Beach, glownie za sprawa Triady, zycze Ci milego wypoczynku." To co?? Triada jest winna CEN???? Triada jest winna zatłoczonej plaży, a obok jest tak luźno, że można w siatkę pograć??? Nie przesadzaj, wątek AHA'y mówi że Triada jest be i już. Widzisz gdzieś w tej wypowiedzi jakiś konkret?? Następnym razem, Ty proszę, przeczytaj uważniej. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: dzis wrocilam z paralii IP: hpcache:* 09.09.03, 07:20 No ja to odczytałem zupełnie inaczej. Post dotyczył chyba innych rzeczy związanych z pobytem, a nie z biurem. Autorka wyraźnie napisała, że nie chce się wypowiadać na temat Triady. Wydaje mi się że nie stawiała Triadzie zarzutu, że plaża zatłoczona, tylko wyrażała swoją opinię o miejscowości. Nie wiem kto dokładniej czyta. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Mecz bokserski Marek c/a Johny-przyjmuje zaklady;) 09.09.03, 13:09 hihihi... Ma-rek!!!! Maaaa-rek!!!! Maaaa-rek!!! prawy mu, prosty mu!!! lewy- sierpowy mu!!!! ]:-> hihihi Jooohny!!! Johny!!! i raaaaaz bez leb mu!!! ]:-> Dobra juz sie nie kloccie o slowka... bylo minelo :) wiadomo o co chodzi Triada wywozi do Paralii, ktora jest wedlug niektorych be, wiec z Triada, nie jechac, bo jest be, bo wywozi do Paralii, ktora jest be ;). I tyle. Chociaz ja i tak jestem innego zdania hihihi, jak wszystkim wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MareK Re: Mecz bokserski Marek c/a Johny-przyjmuje zakl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 22:20 Cicho Smarkata (byłem na Twojej stronce) :) hehe.. natępnym razem proponuję Kretę, tam też dużo górek. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Smarkata nie bedzie cicho :P 10.09.03, 08:17 Gość portalu: MareK napisał(a): > Cicho Smarkata (byłem na Twojej stronce) :) > hehe.. natępnym razem proponuję Kretę, tam też dużo górek. > Pozdrowienia :P A co to jakas dyktatura??? :P nie bede cicho :P a wyspy beda w nastepnej kolejnosci jak juz zwiedze wszystko co ciekawe na ladzie :) Ps. no tak ostatnio jestem smarkata i pociagajaca :-/ klimat polski mi nie sprzyja.. ekh ekh Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MareK Re: Smarkata nie bedzie cicho :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 17:36 Hm.. co do "źródełka Afrodyty", to o ile pamięć mnie nie myli (a może) to obok jest kapliczka..... jest??? Jeśli tak, to jest kaplicza ichniej Świętej od oczu. Legenda głosi, że piękna grecka panna nie chciała za Turczyna wyjść za mąż i oślepiła się. Stąd obmywanie w źródełku oczu. Hm.. to zwiedzanie było cholernie rano... Pozdrowienia dla (za)Smarkanej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Re: Smarkata nie bedzie cicho :P 11.09.03, 08:22 > Hm.. co do "źródełka Afrodyty", to o ile pamięć mnie nie myli (a może) to obok > jest kapliczka..... jest??? Jeśli tak, to jest kaplicza ichniej Świętej od > oczu. Legenda głosi, że piękna grecka panna nie chciała za Turczyna wyjść za > mąż i oślepiła się. Stąd obmywanie w źródełku oczu. Hm.. to zwiedzanie było > cholernie rano... > Pozdrowienia dla (za)Smarkanej :)) Qrna, pewno zas nas oprowadzal jakis pilot spod ciemnej gwiazdy :[ Albo po roku mi sie popiep.... coś. Musze tam dac znak zapytania :-/ Dzieki za uwage :) Tak tak byla tam kapliczka sw. Paraskevi (albo jakos tak) Bylo rano bylo, ale nie tak az strasznie zeby jeszcze spac ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MareK Re: Smarkata nie bedzie cicho :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 23:30 niom.. może być.. jakoś tak się wabiła... A teraz zamilknę, jadę do El-Kantoui... i to z Triadą :P Byłem dwa lata temu, było ciepło i fajnie, co miałem zwiedzić zwiedziłem, to teraz się pobyczę. Cieplutkie morze... ech jak ja to lubię :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Re: Smarkata nie bedzie cicho :P 12.09.03, 08:07 Gość portalu: MareK napisał(a): > niom.. może być.. jakoś tak się wabiła... > A teraz zamilknę, jadę do El-Kantoui... i to z Triadą :P No i bardzo dobrze ze z Triada :) Ja tez z nimi jeszcze nie raz pojade :P Milego pobytu w ElKantoui :) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Smarkata nie bedzie cicho :P IP: cache:* / 192.168.143.* 12.09.03, 11:38 Aj, ryzykanci. Ja tam z nimi już nie zaryzykuję, mam ich dość po jednym razie.... Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Re: Smarkata nie bedzie cicho :P 12.09.03, 17:32 Gość portalu: Johny napisał(a): > Aj, ryzykanci. Ja tam z nimi już nie zaryzykuję, mam ich dość po jednym > razie.... Wiesz Johny? jak ja bym miala dosc, to badz pewien - tez bym nie pojechala :) Pozdrawiam i nie mam dosc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Smarkata nie bedzie cicho :P IP: *.pl 12.09.03, 18:19 Oh--nie az tacy ryzykani znowóż......... Na tym forum ---3:1 dla triady---- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MareK Re: hehe... z Triadą nie jest źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 20:45 e tam.. dwa razy z nimi byłem (Tunezja - Port El Kantaouim rok temu i Kreta teraz w maju) i było TO ZA CO ZAPŁACIŁEM. Dzieciaki były z nimi na nartach, dowieźli, zakwaterowali, wyżywili... na rękach nie nosili, a niech sami żałują, bo panny zgrabne i ładne :)) Więc dlaczego mam się sparzyć???? Pozdrowienia Aha.. Smarkata, jeśli wróciłaś do zdrowia to może usprawnisz Swój adres mailowy na stronce??? bo mnie cofło :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MareK Re: dzis wrocilam z paralii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 17:44 Wiesz co Johny, jeśli cytuję: "syficznym biurem jechac gdziekolwiek...." uważasz za nie czepianie się to co to oznacza? Dobra, ja już kończę wątek, ale czułem się pokrzywdzony Twoim postem. Czepia się on/ona i tyle. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Re: dzis wrocilam z paralii 27.08.03, 10:46 Gość portalu: MareK napisał(a): > Następna(ny) nie zadowolony z biura, co się stało?? łóżko skrzypiało, czy > panie w recepcji się nie uśmiechała?? > Widzisz... tak Cię traktuję, bo akurat 100 m od centrum Parali plaża się > rozszerza i jest pusta.. no luźna w każdym razie. Można pójść jeszcze dalej i > tam faktycznie nie ma ludzi, tak, że śmiało można się opalać bez majteczek. > I jak Ci wierzyć??? > Pozdrawiam tych co wypoczywają z optymizmem i uśmiechem. No, a juz myslalam ze wszyscy beda znowu marudzic :D Wlasnie wlasnie, plaza kawalek dalej jest o wiele szersza i luzniejsza. Tez tam wlasnie chodzilam sobie. A dalej - prawda - spotkalam 2 panow (oczywiscie kazdy osobno w dalej odleglosci od siebie) naturystow - hihihi... Dołączam sie do pozdrowien, a dla nie-marudow zwlaszcza :D Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Marudy i nie-marudy ;) 27.08.03, 10:59 Gość portalu: MareK napisał(a): > Pozdrawiam tych co wypoczywają z optymizmem i uśmiechem. Ludzie na forum dzielą sie na marudow i nie-marudow :D A wszystko zalezy od przyzwyczajen, wymagan, ilosci posiadanej kasy i standardu zycia w kraju. Ja bylam z Triada dwa razy w Paralii i jakos zawsze jestem zadowolona z wyjazdu do Grecji i znajac zycie polece z nimi jeszcze nie raz (niestety nie stac mnie na Neckermana czy Orbisa czy chocby juz nawet Scanholidaya). I wydaje mi sie, ze chodzi tu o nastawienie do urlopu i spedzania tam czasu. Jak ktos chce, to sie postara, zeby "negatywy" biur podrozy nie przyslonily wspomnien z wakacji. Dla mnie biuro podrozy sluzy tylko do tego, zeby mnie dotransportowali na miejsce i spowrotem w całosci, i dali jesc (jesli za to place), a to jak ksztaltuje sobie wolny czas, spoczywa w moich wlasnych rekach. Chyba powinno sie wiecej polegac na sobie, niz na biurach podrozy (szczegolnie jak sie jedzie za niewielkie pieniadze). Wtedy bedzie sie mialo pewnosc, ze bedzie sie mialo tak, jak sie chce, a ewentualne bledy wypominac pozniej sobie, a nie B.T. ;) Luuuuuuuuudzie, tylko sie nie pozabijajcie z powodu roznicy zdan ;) Kazdy jest inny, kazdy ma swoje zdanie, dla jednego TO bedzie dobre, a dla drugiego To bedzie zle. Wszystko jest wzgledne. :) A grunt to Grecja :D!!! Viva Ellada! :) Pozdrowienia dla milośników Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Marudy i nie-marudy ;) 27.08.03, 19:32 Elinida, w wielu kwestiach zgodze sie z Toba. Ale sama wiesz, ze Paranoja ma tyle wspolnego z Grecja, co piernik ze straza ogniowa. Tak samo wyglada wiele miejscowosci nad Baltykiem - absolutny brak atmosfery kraju, maszynka turystyczna. Oczywiscie, takie miejsca sa potrzebne, dopoki jest na nie popyt. Daleki jestem od potepiania Paranoi, Ammoudary czy Platanias. Nalezy jednak pamietac, ze osoby - takie jak np. ja - jadace do Grecji po to aby pobyc w Grecji nie beda usatysfakcjonowane Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebiak Re: Marudy i nie-marudy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 20:30 gale napisał: > Nalezy jednak pamietac, ze osoby - takie jak np. ja - jadace do Grecji po to > aby pobyc w Grecji nie beda usatysfakcjonowane Paranoja. Albo jaaaa, i dlatego tam nie jeżdżę. Ale pozdrawiam tych co lubią (tych co nie lubią też). B. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Marudy i nie-marudy ;) 28.08.03, 07:55 Bebiaczku, ja sie niestety wpakowalem w Paranoje na wlasne zyczenie w tym roku. Nigdy ponownie. Teraz jade w podroz "Sladami Bebiaka" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFF Re: Marudy i nie-marudy ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.03, 11:34 GALE'u!! Widzę Cię już w następnym wątku na forum, gdzie "jedziesz" na Paralię. Czy nie przyszło Ci do głowy, że możesz z góry obrzydzić komuś wakacje wstawiając takie teksty. Rozumiem, że jesteś niezadowolony z pobytu tam ale jak widzisz są też ludzie, którym się tam podobało, tak więc najlepiej jakbyś ograniczył się do merytorycznych porad i opinii a nie wyłącznie emocjonalnych. Niektórzy mogą jechać do Paralii się pobawić (wiem, że można :))). RAFF PS. I nie musisz ciągle wstawiać swojej stronki - nic na niej ciekawego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Marudy i nie-marudy ;) 28.08.03, 18:21 <cut> > Widzę Cię już w następnym wątku na forum, gdzie "jedziesz" na Paralię. Forum z definicji sluzy wymianie pogladow. Moj poglad na Paranoje jest taki a nie inny, a co wiecej, umotywowalem go. Mam po prostu taki a nie inny gust. Powtorze zatem, jesli ktos ma ochote jechac do cieplego miejsca, gdzie zamierza spedzic czas lezac na plazy, saczac piwko albo frappe, a wieczorem maszerowac do dyskoteki, lubi gwar i nie zwraca wielkiej uwagi na szczegoly, ktore u mnie powoduja pewien dyskomfort, to Paranoja jest wlasnie miejscem dla tego kogos. Ja po prostu szukam czegos innego i taka wlasnie opinie wyrazam. > Czy nie > przyszło Ci do głowy, że możesz z góry obrzydzić komuś wakacje wstawiając takie > teksty. Przyszlo mi do glowy. Moja intencja jest przekazanie takim jak ja 'lamusom', ze Paranoja nie jest najlepszym wyborem. > Rozumiem, że jesteś niezadowolony z pobytu tam ale jak widzisz są też > ludzie, którym się tam podobało, Jestem bardzo szczesliwy, ze wielu ludziom sie podobalo w Paranoi - mowie zupelnie powaznie i szczerze. > tak więc najlepiej jakbyś ograniczył się do > merytorycznych porad i opinii a nie wyłącznie emocjonalnych. Nie, tu sie nie zgodze. Aby otrzymac czysto merytoryczne porady wystarczy siegnac do przewodnika. Wiele osob zaglada na Forum wlasnie po to aby zasiegnac opinii, poczytac jakie inni forumowicze odniesli wrazenia. > Niektórzy mogą > jechać do Paralii się pobawić (wiem, że można :))). Super! Tym osobom zycze fajnej zabawy, spotkania wielu sympatycznych ludzi, duzo slonca, czystej plazy, przejrzystej wody i niedrogich dyskotek :) > PS. I nie musisz ciągle wstawiać swojej stronki - nic na niej ciekawego nie > ma. Primo: to jest sig. Dopoki nikomu nie robi krzywdy, bedzie sobie wisial wlasnie taki. Secundo: pozwol, ze posluze sie cytatem z Ciebie "najlepiej jakbyś ograniczył się do merytorycznych (...) opinii". Milego dnia, Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Re: Marudy i nie-marudy ;) 28.08.03, 08:24 Gość portalu: Bebiak napisał(a): > > Albo jaaaa, i dlatego tam nie jeżdżę. > Ale pozdrawiam tych co lubią (tych co nie lubią też). B. No wlasnie :> najlepiej zrobic najpierw wywiad 'gospodarczy' ;) zeby sie zorientowac w sytuacji i samemu byc swiadomym co do miejsca gdzie sie jedzie :))))) sa ku temu rozne sposoby :) Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Re: Marudy i nie-marudy ;) 28.08.03, 08:21 gale napisał: > Nalezy jednak pamietac, ze osoby - takie jak np. ja - jadace do Grecji po to > aby pobyc w Grecji nie beda usatysfakcjonowane Paranoja. > No to wtedy Para-'noja' jest dla Ciebie tylko baza wypadowa ;) i nic wiecej :) do reszty docierasz sam z tym wiekszym zaangazowaniem, ze sam musisz gdziesz dotrzec :) Na wszystko mozna znalezc odpowiedz i wyjscie z sytuacji, zeby byc usatysfakcjonowanym wakacjami, a nie Para-'noja' :)))))) No nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Marudy i nie-marudy ;) 28.08.03, 18:24 > No to wtedy Para-'noja' jest dla Ciebie tylko baza wypadowa ;) i nic > wiecej :) > do reszty docierasz sam z tym wiekszym zaangazowaniem, ze sam musisz gdziesz > dotrzec :) Ueee, ale z Paranoi jest daleko wszedzie :( Do samych Salonik circa 80 kilometrow. Oczywiscie, ze da sie przezyc ale moja nie-merytoryczna i tak- emocjonalna opinia jest taka, ze znalazlaby sie lepsza baza wypadowa. > Na wszystko mozna znalezc odpowiedz i wyjscie z sytuacji, zeby byc > usatysfakcjonowanym wakacjami, a nie Para-'noja' :)))))) No nie? :) Absolutnie sie z Toba zgadzam! Nawet taki 'lamus' jak ja poradzi sobie w Paranoi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebiak Re: Marudy i nie-marudy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 21:26 Ja nie kocham tego typu miejsc jak Paralia i cała Riwiera, a jak nie kocham to (już pisałam) nie jeżdżę. Jest więcej takich miejsc w Helladzie, które zdecydowanie nie są w moim typie: Faliraki na Rodos, Hersonissos na Krecie, Kalithea na Halkidiki, Kavos na Korfu, Kardamena na Kos (signomi Czarodziejko!), Limenaria na Thassos, i jeszcze kilka by się znalazło [to moja opinia!]. Omijam wielkim łukiem a z wakacji jestem zawsze super-zadowolona gdziekolwiek bym w Helladzie nie dotarła (a praktykę w tym zakresie mam naprawdę sporą). Nikogo nie namawiam na tego typu miejsca bez greckich klimatów, nikomu nie odradzam: każdy winien jechać tam gdzie lubi i gdzie świetnie wypoczywa. Wychodzę z założenia, że zbyt ciężko na wakacje pracuję, aby narzekać, że coś nie było tak, a narzekać jeszcze mi się nie zdarzyło, ale i wymagania mam minimalne: interesuje mnie opłacenie przez biuro przelotu i hotelu (za wpłacone przeze mnie w końcu pieniądze). Gdzie ten hotel stoi i ile razy w tygodniu mi sprzątają pokój to naprawdę szczegół w takim kraju jak Hellada. Żal mi tych, którzy są wiecznie niezadowoleni, bo oni chyba nie potrafią czerpać radości z życia i doszukują się samych jego ciemnych stron (pewnie taka ich natura). Pozdrawiam jednych i drugich. B. A.. stronka Gale'a naprawdę mi się podoba:-))) Zdjęcia są boskie! Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Wiecej baz wypadowych! 29.08.03, 08:19 > > Ueee, ale z Paranoi jest daleko wszedzie :( Do samych Salonik circa 80 > kilometrow. Oczywiscie, ze da sie przezyc ale moja nie-merytoryczna i tak- > emocjonalna opinia jest taka, ze znalazlaby sie lepsza baza wypadowa. No to fakt, racja, daleko. Szkoda ze oferty biur podrozy sa tak ograniczone co do tych baz wypadowych, moglby byc wiekszy wybor. Na przyklad marzylabym sobie jakis zakatek pod Olimpem, ale nad morzem :) zeby mozna bylo prosto na Mitikasa uderzac :)))))) ehh... <buja w oblokach> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Marudy i nie-marudy ;) IP: *.knurowski.net 30.08.03, 11:53 > Ueee, ale z Paranoi jest daleko wszedzie :( Do samych Salonik circa 80 > kilometrow. Co to w porównaniu do 1600 km z Polski do Grecji? A z Paralii możesz, jak masz problemy z komunikacją autobusową, dojechać taksówką (większość Rosjan w Paralii właśnie tak robi) do Salonik. Można też na miejscu wykupić w jednym z licznych biur wycieczką całodniową do Salonik (polecam to jednak robić w Olimpic Beach, jest taniej, czasem nawet o 50%). Koszt ok. 15 oiro. Jak również wycieczki do KAŻDEGO, wartego obejrzenia zakątka Grecji (taniej np. z Paralii zwiedzić Ateny niż np. z Polski:))) Ale pod bokiem masz np. Dion, Litochoro i Olimp (polecam, piękna wycieczka),Wergina, Lefkadia, trochę dalej Meteora. Nie licząc już pomniejszych muzeum w np. Katerini, czy innych ciekawych zabytków jak np. cerkiew św. Praskowii A narzekanie,że jest tak ,a nie inaczej to jakbyś wykupił wycieczkę na biegun i narzekał, że woda była za zimna i do sklepu daleko. Równie dobrze mógł byś narzekać, że z Paralii nie widać wieży Eifla i Colloseum. Prawda jest taka, że każdy odpoczywa tak jak sam sobie organizuje. Jeżeli było tobie żle i się zanudziłeś to sam jesteś sobie winien i prawdopodobnie zadwolony byłbyś w takim samym stopniu z wycieczki do Paryża czy Rzymu. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Marudy i nie-marudy ;) 30.08.03, 21:05 > Co to w porównaniu do 1600 km z Polski do Grecji? Wybacz ale to zadne porownanie. > A z Paralii możesz, jak masz > problemy z komunikacją autobusową, dojechać taksówką (większość Rosjan w > Paralii właśnie tak robi) do Salonik. Zaskocze Cie - nie jestem Rosjaninem! > Można też na miejscu wykupić w jednym z > licznych biur wycieczką całodniową do Salonik (polecam to jednak robić w > Olimpic Beach, jest taniej, czasem nawet o 50%). Koszt ok. 15 oiro. Wole sam sie przemieszczac. > Jak również > wycieczki do KAŻDEGO, wartego obejrzenia zakątka Grecji (taniej np. z Paralii > zwiedzić Ateny niż np. z Polski:))) Bez watpienia. > Ale pod bokiem masz np. Dion, Litochoro i Olimp (polecam, piękna > wycieczka),Wergina, Lefkadia, trochę dalej Meteora. Nie licząc już pomniejszych > muzeum w np. Katerini, czy innych ciekawych zabytków jak np. cerkiew św. > Praskowii Oczywiscie, w te wszystkie miejsca mozna dojechac samodzielnie. Ale wolalbym jednak jakas bardziej cywilizowana baze. > A narzekanie,że jest tak ,a nie inaczej to jakbyś wykupił wycieczkę na biegun i > narzekał, że woda była za zimna i do sklepu daleko. Równie dobrze mógł byś > narzekać, że z Paralii nie widać wieży Eifla i Colloseum. Nie przesadzasz? > Prawda jest taka, że każdy odpoczywa tak jak sam sobie organizuje. Racja. > Jeżeli było > tobie żle i się zanudziłeś to sam jesteś sobie winien W samej miejscowosci zanudzilem sie na smierc. Czy sam sobie winien? Nie wiem. Pewnie w jakims stopniu tak. > i prawdopodobnie > zadwolony byłbyś w takim samym stopniu z wycieczki do Paryża czy Rzymu. Nie wiem. W Rzymie bylem ostatnio w 96 roku, w Paryzu jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maga Re: Marudy i nie-marudy ;) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 31.08.03, 19:01 Gale, moj 14-letni syn ma lepsza strone niz ty.Wiec daruj sobie wreszcie... A Paralia jest miejscem dobrym jak kazde inne. Aby duzo zwiedzic nalezy pojechac na objazdowke alb indywidaualnie tluc sie po kazdej miescinie.. Odpowiedz Link Zgłoś
gale OT 31.08.03, 20:05 Gość portalu: Maga napisał(a): > Gale, moj 14-letni syn ma lepsza strone niz ty. Szczerze gratuluje Mlodziencowi :) Robie co moge ale wiesz, nie dosc, ze szablony narzuca Serwis, to jeszcze praca zawodowa, brak kaski na wieksza liczbe podrozy... Ciesze sie, ze Twoj Syn ma lepsze warunki :) I kto powiedzial, ze w PL bieda? > Wiec daruj sobie wreszcie... Ale dlaczego?! Wlasnie na tym polega VT, ze kazdy uczestnik dzieli sie swoimi wrazeniami z innymi. To bardzo sympatyczne srodowisko. Spytaj Syna, ktory ma lepsza strone :) > A Paralia jest miejscem dobrym jak kazde inne. To zalezy od oczekiwan. Dla mnie koszmarnym ale dla kogos innego - wrecz wymarzonym. Warto uszanowac opinie innych ludzi, tak ja uwazam. Mozesz miec swoje zdanie, oczywiscie. > Aby duzo zwiedzic nalezy > pojechac na objazdowke alb indywidaualnie tluc sie po kazdej miescinie.. To prawda, absolutnie zgadzam sie z Toba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebiak Re: Marudy i nie-marudy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 20:17 Gość portalu: Maga napisał(a): > Aby duzo zwiedzic nalezy pojechac na objazdowke Objazdówka? Zorganizowana? Brrrr >alb indywidaualnie tluc sie po kazdej miescinie.. "Tłuc się indywidualnie", mówisz? Ja docieram do miasteczek i wiosek, docieram z wielką radością, cieszę się z każdego odkrytego przeze mnie miejsca, i odkrywam Helladę krok po kroku. Ale jak ktoś ma się TŁUC to chyba rzeczywiście bez sensu. Pozdrówka. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maga Re: Marudy i nie-marudy ;) IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 31.08.03, 23:40 Moja odpowiedz i propozycja skierowana byla wylacznie do GALE, ktory nie chce zrozumiec, ze "swietna" strone. Sama nie jezdze na objazdowki, tylko korzystam w wycieczek fakultatywnych w czasie pobytu. Chociaz spotkaly mnie i niemile niespodzianki na nich.A TLUCZENIA SIE troche Ci zazdroszcze. To rzeczywiscie frajda odkrywac miejsca, do ktorych zadne biuro podrozy nie dotrze. Milych wrazen i ciekawych odkryc zycze Ci... Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Marudy i nie-marudy ;) 01.09.03, 12:32 Bebiaczku, jeszcze raz dziekuje Ci za wszystko to co wiesz :) Cala dokumentacje podrukowalem, zlozylem w kosteczke i chowam do przewodnika, ktory do piet nie dorasta Twoim mailom :) Trzymaj sie, pozdrowie Morze od Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zhina Re: dzis wrocilam z paralii IP: *.poznan.tktelekom.pl 26.08.03, 15:49 ja tez bylam z triada wiec pewnie lecielismy tym samym samolotem co do cen to tragedia mleko 1l ok 1,60, arbuz od 0,9 - 1,7 za kg, winogrona ok 1,0 do 2,5 za kg, ale o wiele taniej jest jesli chodzi o artykuly spozywcze i alkohol w supermarkecie champion (tylko owoce sa troszke drozsze) w pobliskiej miejscowosci katerini bilet ok 0,90 w sklepie u kierowcy podobno 1,20 radze kupic bo kanary sa zawsze, autobus odjezdza co kilka minut z glownej ulicy, bankomat jest w katerini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: dzis wrocilam z paralii IP: *.pl 04.09.03, 10:43 1-go wrzesnia wrocilam z Paralii,bylismy z biurem Triada-i tak jak obieclam sobie jescze na miejscu tak pisze,ze jesli za rok na wakacje to tylko z biurem - Triada!Nalezymy do grona tych szcesliwcow ktorym pobyt udal sie w 100%,zadnych pomylek i koczowania na lotnisku zadnego oczekiwania na autokar ,zakwatreowanie zgodne z umową,hotel **---bylismy nastawieni na co najmniej "marne "warunki--i tutaj tez bardzo mila niespodzianka :),wycieczki wykupilismy tez w biurze---bo najtansza oferta w miescie ;)( sniadanko na wycieczke przygotowane jako suchy prowiant a obiadokolacja przesunieta na godzine powrotu)-rezydenci bardzo mili i uprzejmi,narzekac mozna tylko na kiepskie jedzenie,ale doswiadczeni turysci wiedza ze jedzenie lepiej na wlasna reke,prawda ?Dodam ze 2 tyg, samolot ,hotel (pelna wygoda -pokoj codziennie sprzatany,reczniki codziennie wymieniane ,tv,telfon i lodowka w pokoju ,balkon)i wyzywienie -1600zl pozdrawiam wszystkich -ZADOWOLONA Z WYCIECZKI W 100%:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: dzis wrocilam z paralii IP: hpcache:* 04.09.03, 12:35 Gratuluję szczęścia. Obyś tylko za rok nie była w tej drugiej połowie turystów. Ja nie będę ryzykował drugi raz z Triadą. W którym hotelu byłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: dzis wrocilam z paralii IP: *.pl 04.09.03, 15:27 To byl hotel Pella---na parterze mieszkali wlasciciele -bardzo mili ludzie,;).w pokoju moich znajomych byl niedzialajacy telewizor-co od razu zglosili,pan Grek przyszedl,poogladal,i powiedzial ze zaraz bedzie "ok",po czym zniknal na dluzszy czas.Pomyslelismy ze pewnie ich "olał" i poszlismy na plaze-a przy wyjsciu z umiechem i sporym pudlem zaczepil nas wlasciciel powiadamiajac nas ze mamy "new tv ":). Johnny -na jakie biuro przerzucasz sie za rok ? Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Re: dzis wrocilam z paralii 04.09.03, 15:50 Gość portalu: hanka napisał(a): > To byl hotel Pella---na parterze mieszkali wlasciciele -bardzo mili ludzie,;). HA!!!!!! Coś tak podejrzewalam :> Ja tez tam bylam rok temu :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: dzis wrocilam z paralii IP: hpcache:* 04.09.03, 17:23 No właśnie nie wiem jakie biuro wybrać. Dotąd jeździłem ze Scanem, Orbisem (nie było żadnych wpadek), ale oni są teraz strasznie drodzy. A Triada? Wiesz, już mniejsza o wpadki, one zdarzają się każdemu - i mnie i pewnie tobie w pracy też. Ale chodzi o ich postawę - olewającą i nastawioną wyłącznie na skasowanie pieniędzy. Jeśli się coś zrobiło źle to trzeba umieć się do tego przyznać i bić się w pierś. Natomiast ja nie usłyszałem odrobiny skruchy, ani jednego przepraszam, że nie wspomnę o jakiejś drobnej rekompensacie. Mija 1,5 miesiąca jak wysłałem do nich swoje zażalenia (nawet nie reklamacje, bo nie chce mi się z nimi o nic wykłócać). I nic, pewnie nawet nie raczyli zajrzeć co tam napisałem. Szkoda gadać. Najchętniej zorganizowałbym sobie coś sam, żeby nie być od nikogo uzależnionym. I pewnie tak zrobię, choć trochę mam obawy o podróż na własna rękę ze względu na dziecko. Ale co tam, przecież skończy już 3 latka. PS. Też miałem wybrać Pellę, ale odstraszyła mnie agentka, że taki hotel to za niski standart. Okazuje się że niepotrzebnie jej posłuchałem. Zaoszczędziłbym trochę kaski. A mieliście tam lodówkę i klimę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: dzis wrocilam z paralii IP: *.pl 04.09.03, 18:59 Lodowka byla w pokoju,ale klimy ten hotelik nie posiada -pewnie dlatego tylko **,bo wg mnie spokojnie mozna mu dac ***. Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Wreszcie ktoś zadowolony :) 04.09.03, 14:54 No wreszcie ktos kto jest w 100% zadowolony, tak jak ja :D Pozdrawiam :) Ps. A wlasnie, który to hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Wreszcie ktoś zadowolony :) IP: *.pl 04.09.03, 15:56 Elinida -:)-widze ze dobrze znasz ten hotelik (wlasnie ogladalam Twoją - stronke).Przy okazji gratuluję zdobycia Mitikasa! Mysmy smigali 2 dni na skuterkach -zjechalismy wszystkie miejscowosci na Riwierze,bylismy w Dion,i na zamku w Platamonas...)Polecam taką krajoznawczą wyprawe,widoki przepiekne-z jednej strony góry-z drogiej morze---a w miedzyczasie mijane gaje oliwne,pola arbuzowe,pola kukurydziane ,byla tez hodowla strusi....no i przyjazni Grecy--- ktorzy trabią i machcja z samochodow do "skuterkowiczow" albo tlumacza po niemiecku,rosyjsku,jak sie da -jak dojechac ,a do tego pomagaja przeniesc skutery przez tory...Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Re: Wreszcie ktoś zadowolony :) 05.09.03, 08:33 Gość portalu: hanka napisał(a): No i to sie nazywa wlasnie dobrze spedzony czas i wlasciwe nastawienie :) Dzieki dzieki za gratulacje :] Do dzisiaj chodze jak paw :] wspominajac ze ja tam bylam :) i mam nadzieje, ze tam wkrotce powroce :) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś