Dodaj do ulubionych

KRETA-ISTRO--hotel elpida-

04.04.08, 03:14
Witam serdecznie....w okolicy sierpnia mamy zamiar wybrac do Grecji
na krete (pierwszy raz) akurat wybor padl na istro i hotel elpida
(tanio i ponoc ladnie z jedna z najlepszych plaz w grecji)
hmm ......czy to prawda nie wiem ale biura zawsze nieco
upiekszaja !!!! bylbym niezmiernie wdzieczny za kazde informacje
dotyczace owego hotleu i okolicy

z gory serdecznie dziekuje
pozdrawiam Tomek
Obserwuj wątek
    • margeritka61 Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- 23.04.08, 15:02
      Byłam w tym hotelu w czerwcu 2005 roku. Hotel jest pięknie położony
      na wzgórzu. Chyba każdy pokój ma taras lub balkon z widokiem na
      piękną zatokę Mirabello. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Do plaży
      kawałeczek drogi ale bardzo przyjemna droga. Obsługa bardzo miła.
      Nieduży ale głeboki basen. Elpida - dobry wybór, polecam.
    • Gość: uuu Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 11:34
      Elpida
      www.travelzone.pl/hotele/grecja/wyspa-kreta/elpida.html
    • Gość: Max Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 01.07.08, 19:20
      Witam , własnie wróciłem z tego hotelu - chętnie odpowiem na
      pytania . Elpida apartament 15.06-29.06.2008 All Inclusive ( Easy
      Travel ) .
      wj101@op.pl
      • Gość: Asia Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.bajtnet.lca.pl 07.11.08, 12:29
        Ktos juz był tej jesieni i moze opisac wrazenia?
        Ecco oferuje firsta za 2tys (2tyg.all),wiec chyba warto?:)
        • Gość: agata Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 19:04
          Jezeli chodzi o plaze to podobno jedna z najladniejszych na Krecie.
          Taka opinie slyszalam od wlascicieli hotelu w ktorym
          mieszkalam.Ceny w Eccoholiday moga spac na poczatku grudnia.Tak bylo
          w ubieglym roku .
          • Gość: Agata Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 21:34
            Sprawdzalam na TRAVELPLANET juz sa promocje Elpida 2 tygodnie
            ok.1300zl.
            • Gość: Asia Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.08, 10:34
              Owszem,ale po doliczeniu tych wszystkich opłat lotniskowych wychodzi niemal ta
              sama cena, czyli 2.tys i kilkanascie zł:)
              To moze ktos da swieze opinie z tego hotelu?
              Bedzie wdzieczna.
              • Gość: agata Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 11:33
                Niestety EccoHoliday tak ma.Jak robilam rezerwacje u grudniu
                ubieglego roku tez byly promocje jezeli chodzi o same wczasy.Do tego
                trzeba bylo doliczyc oplaty paliwowe.Jednak nie mialam doplat 100
                czy 200 zl tuz przed wyjazdem.Tak bylo w niektorych biurach.
                Zaobsrtwowalam tez ze ceny za wczasy rosly i teraz np. za 14 dni
                placisz 1300 zl plus oplaty a powiedzmy ze za kilkanascie dni
                bedziesz placila juz 1500zl plus oplaty.i tak do grudnia. Ja w
                zeszlym roku tak mialam .Wybralam sobie oferte a jak pojechalam
                zrobic rezerwacje w Trawel Planet to juz bylo o 150 zl drozej na
                skierowaniu.Pani w biurze powiedziala ze Ecco tak ma ze zmienia
                ceny.U nich jest zasada im wczesniej tym taniej.
                • Gość: monika Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.chello.pl 09.11.08, 11:49
                  A czy ktoś kto był w hotelu Elpida może odpowiedzieć na pytanie czy
                  istnieje tam możliwość wypożyczenia rowerów - tak podano w opisie
                  hotelu. Albo czy można wypożyczyć rowery gdzieś w samej miejscowości
                  Istro? I jakie odczucia macie odnośnie All?
                  Co do Ecco - jeżeli gwarantują niezmienność ceny to teoretycznie nie
                  powinni jej zmieniać, ale kto wie...
                  • Gość: agata Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 13:01
                    To z ta staloscia ceny to jest tak .Jezeli teraz wykupisz 7 dniowy
                    pobyt za 999 plus oplaty to faktycznie tak zaplacisz i nie bedziez
                    doplacac przy wyjezdzie.Przypuszczam ze ta cena nied;lugo sie zmieni
                    bo Elpida w zeszlym roku byla duzo drozsza.Ja przymierzalam sie do
                    Elpidy w zeszlym roku.Jak sie zdecydowalam to cena wzrosla choc
                    nadal byla promocja - o okolo 200 zl.Ceny rosly do grudnia .Potem
                    byly lasty. Znajac ubiegloroczne ceny to przyznam ze 999zl plus
                    oplaty to nie jest drogo .cena ktora teraz jest za 2 tygodnie to
                    byla za tydzien jak ja chcialam rezerwowac w zeszlym roku. Co do
                    rowerow to na Krecie raczej nie ma z tym problemow , tak jak
                    samochody tak i rowery mozna wyporzyczyc bez problemu. Co moge
                    dopowiedziec z wlasnego doswiadczenia to jedno - okolica i zatoka
                    Mirabello to jedna z piekniejszych czesci Krety. Co do hotelu to
                    bywa roznie wszystko zalezy czego oczekujesz i jak sie nastawisz.Sa
                    osoby ktore jada do 2** a oczekuja ****.Ja wrocilam z rodzina bardzo
                    zadowolona a byly osoby co pytaly gdzie i kiedy powinni zlozyc
                    reklamacje.Ale to jest tylko moje zdanie decyzja nalezy do Ciebie.
                    • Gość: monika Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.chello.pl 09.11.08, 13:46
                      jednak czy coś wiadomo o tym, aby w Elpidzie można było wypożyczyć
                      rowery? Albo czy w samym Istro jest taka możliwość? Ewentualnie czy
                      ktos jest w stanie podac przykladowe ceny.
                      A wracając do Ecco - czy ktoś korzytał z wycieczek fakultatywnych,
                      będąc na Krecie i jakie są wasze wrażenia, jaka organizacja?
                      Serdeczne dzięki za odpowiedzi.
                      • Gość: agata Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 16:03
                        Ja bylam w Eloundzie z Ecco.Jezeli chodzi o wycieczki to wszystko
                        zalezy od tego co chcesz zobaczyc. My mielismy w planie (jeszcze w
                        domu ) 3 wycieczki z biurem.Na miejscu okazalo sie ze jednej z
                        wycieczek wogole nie ma.Dali nowa rozpiske z wycieczkami. To jedna -
                        objazd wschodu -plazaVai ,IRAPETRa odpadla.Wykupilismy Knossos i
                        Santorini.Wyjazd do Knossos mial byc o 7 rano czekalismy dosc
                        dlugo a on nie dojechal.Wlascicielka hotelu zadzwonila wreszcie do
                        rezydenta i dowiedzielismy sie ze wycieczki nie bedzie bo popsul
                        sie autokar. I dobrze ze tak sie stalo bo na drugi dzien
                        pojechalismy sami.Duzo .duzo tamiej. Bylismy na Santorini z biurem
                        i mozna powiedziec tak - Santorini jest piekna ale nie na wyjazd z
                        biurem. Tam trzeba byc przynajmniej 2 dni. Na spokojnie nawt
                        autobusem objechac wyspe. Zaplacilismy 110 euro od osoby i to bylo
                        po prostu zaliczenie wyspy. Drugi raz z doswiadczenia po prostu bym
                        na taka wycieczke nie pojechala.Tylko bym dolozyla troche kasy i
                        zrobila wyjazd samodzielny - wtedy naprawde warto. Hotel na
                        Santorini mozna sobie zarezerwowac bez problemu i nie sa to jakies
                        wielkie pieniadze. Wszystko zalezy kto bedzie rezydentem - jezeli
                        ten chlopak co u nas to nie ma co specjalnie liczyc na pomoc.Ja
                        mialam wieksze wiadomosci jak on. Jezeli bedziesz miala jakies
                        pytania to pytaj , chetnie odpowiem.Wiem jak sama szukalam roznych
                        wiadomosci przed wyjazdem. Polecam tez stronke
                        ocenyhoteli .Znajdziesz tam sporo wiadomosci na temat Krety i
                        Santorini .Serdecznie pozdrawiam
                        • Gość: agata Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- do moniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 16:31
                          Sprawdzalam cene jaka jest na stronie Eccoholiday i TravelPlanet. W
                          Travel jest juz z z promocja a w Ecco normalna cena.Rozniza jest
                          ponad 400 zl za 7 dni.
                          • Gość: monika Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- do agata IP: *.chello.pl 09.11.08, 17:37
                            Ale w travelplanet jest zaznaczone w uwagach, że cena nie zawiera
                            ubezpieczenia, opłat lotniskowych i paliwowych (podane na dole
                            strony www). W sumie pewnie na to samo wychodzi
                            • Gość: agata Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- do agata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 21:39
                              Jezeli jestes zanteresowana ta ofera to zadzwon do Biura
                              EccoHoliday i sie dokladnie dowiesz.Byc moze w tym roku cos sie
                              zmienilo. Panie bardzo chetnie udzielaja informacji. Ja moge jedynie
                              podzielic sie informacja dot.mojego zakupu. Z tego co widze to jest
                              duzo mniejsza ofera jezeli chodzi o Krete.Wypadlo z ofery kilka
                              hoteli. Byc moze zrobili i taka zmiane .Pozdrawiam
                        • Gość: Asia Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.bajtnet.lca.pl 09.11.08, 16:38
                          A jak w Istro wyglada sytuacja z wypozyczaniem aut?
                          Chodzi mi o bezpieczne wypozyczenie samochodu z pelnym
                          ubepieczeniem,a w hotelu napewno wychodzi duzo drozej..
                          • Gość: agata Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 21:45
                            My podrozowalismy autobusem. Wypozyczalnie aut sa na kazdym kroku.
                            Wszystko zalezy od marki auta i na jak dlugo. Jak znajde cennik
                            ktory dostalismy z Ecco to napisze co i ile. Zreszta z tego co
                            slyszalam to trzeba dokladnie czytac umowy bo podobno roznie
                            bywa.Jest polska firma AUTOWAY jezeli sie nie myle.Trzeba by bylo
                            poszperac w necie.Pozdr.
          • Gość: Mirek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida-ecco holiday IP: *.chello.pl 27.07.10, 14:41

Absolutnie nie polecam biura podróży Ecco Holiday !!! Nigdy nie spotkałem się z
            tak niezorganizowanym i niekompetentnym biurem. Wszystko zaczęło się przed
            planowanym wylotem, dwa dni przed zostaliśmy poinformowani o zmianie godziny
            wylotu z 16-stej na 23-cią. Dało się to przeżyć, chociaż podróżowaliśmy z dwójką
            małych dzieci i wykupują wycieczkę zwracaliśmy uwagę na godziny wylotów. Na
            miejscu byliśmy, o 5:30 czyli jeden dzień do tyłu, bo trzeba było się wyspać.
            Rodziny z małymi dziećmi były traktowane jak cała reszta, choć była późna pora
            musieli stać w kolejce za kluczem do pokoju, bo rezydentka nie pozwoliła przejść
            po za kolejnością. Turyści z innych państw byli lepiej traktowani np.: lunch
            mieli podawani na baseny, a reszta mogła tylko popatrzeć. Powrót można zaliczyć
            do horrorów. Wylot miał być o 18:50 z nie wiadomych przyczyn to nie nastąpiło,
            po telefonach do kierownictwa LOT-u i rezydentek nikt nic nie wiedział. Po
            jakimś czasie dowiedzieliśmy się z tablic informacyjnych, że wylot nastąpi, o
            22:20 co oczywiście nie nastąpiło. Wylecieliśmy z Krety, bo tam spędzaliśmy
            urlop o godzinie 1:00 w nocy. Od godziny 16:30 do 1:00 spędziliśmy w
            nieklimatyzowanym lotnisku w upale przekraczającej przynajmniej 30 stopni z
            tłumami ludzi. Brak miejsc siedzących, hałas, smród i nerwowa atmosfera. Choć
            Kreta jest piękna to nigdy nie skorzystam z tego biura, co innym też odradzam.
            Przykładów mógłbym sypnąć więcej, ale po prostu szkoda słów. Pozostawienie
            turystów na pastwę losu, samych sobie kojarzy mi się z programem na Discovery
            Bear Grylls „Szkoła Przetrwania”. Jeżeli państwa dzieci i Wy drodzy turyści
            lubicie surwival i adrenalinę to polecam Ecco Holiday i LOT.
      • Gość: arkgar Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 21:17
        gdzie najkorzystniej wypożyczyć samochód? Wyjeżdźamy za kilka dni b ędę
        wdzięczny za podpowiedź. Pozdeawiam arkgar.
    • Gość: wikt i opierunek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.bajtnet.lca.pl 21.05.09, 01:30
      Witam serdecznie!!
      Ktos jeszcze sie wybiera w tym roku do tego hotelu?
      A moze ktos juz wrocil i jakies nowe fakty?:)
      Pozdrawiam slonecznie.
      • Gość: wikt i opierunek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.bajtnet.lca.pl 21.05.09, 05:35
        I jeszcze jedno(byc moze dla co niekotrych glupie)pytanko dla tych
        co juz byli:
        Czy w miejscowosci tej widac zachód(ewentualnie wschod,hehe)slonca
        wlasnie od strony zatoki Mirabello?:)
        Wybierajac sie nad Baltyk zachod nad morzem to cudowna rzecz,a nie
        wszedzie jednak na Wybrzezu je widac :)
        • Gość: Natala Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.177.124.123.algrim.pl 21.05.09, 20:19
          Wybieramy sie z mezem do tego hotelu.Wylot 14.o6.09 z biurem Easy Travel.Kiedy Ty wylatujesz i z jakiego biura podrozy?
          • Gość: agata Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 20:38
            Bylam w ubieglym roku w Eloundzie. Niestety o zachodach slonca mozna
            zapomiec, sa wysokie gory i slonce szybko znika.Hotel Elpida jest
            chyba z ECCOHOLIDAY.Przynajmniej tam nasz rezydent mieszkal , a my
            bylismy z tego biura. Wlascicielka hotelu mowila nam ze plaza w
            Istro jest najladniejsza w okolicy.Warto wybrac sie do wioski Kritsa-
            tylko ostroznie z zakupami bo ceny oprocz wyrobow hafciarskich dosc
            droge. Ogolnie okolica bardzo ladna i bardzo spokojna.
            • Gość: Natala Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.177.124.123.algrim.pl 23.05.09, 11:25
              Moze wrocil ktos w tym roku z tego hotelu? Prosze napiszcie jak tam aktualnie to wszystko wyglada?
          • Gość: ewelina Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 13:54
            ja również wybieram się do Elpidy 14 czerwca :]
            pozdrawiam!
            • Gość: ewelina Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 13:59
              no i również z biurem Easy Travel - zapomniałam dopisać :))
              • Gość: wikt i opierunek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.09, 20:49
                No to sie spotkamy Natala i Ewelina:)
                My wylatujemy z Ecco Holiday juz 9 czerwca i troche tam pobedziemy:)
                A Wy na tydzien, czy dwa?
                I ile placiłyscie?

Szkoda mi tego zachodu slonca:)
                Ale cos za cos:D
                • Gość: Natala Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.177.124.123.algrim.pl 27.05.09, 21:35
                  Witam!My oplacilismy wczasy dwutygodniowe z ALL i w sumie za 2 osoby to cena wyniosla 5500zl.Biuro dodaje gratisy w postaci kosmetykow do opalania i vouchery promocyjne na wycieczki.W sumie mysle ze cena nie jest az taka zla,chociaz moglaby byc lepsza i poczatkowo taka byla.Niestety nie wykupilismy gwarancji niezmiennosci ceny i w zeszlym tygodniu dowalili nam doplate.Co do zachodow slonca to rzeczywiscie szkoda,ale mam nadzieje ze inne ciekawe widoczki ktorych nie mamy w Polsce zrekompensuja nam te strate.Pozdrawiam!
      • Gość: Dr Honor Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 20:10
        Wszyscy znajomi którzy odwiedzili Kretę polecają wycieczki samochodem - biura
        niestety dostarczają ludzi o mniej więcej tej samych porach do celu zwiedzania i
        są mega mega tłumy. Poza tym są wycieczki fak. cholernie drogie :) Po
        przeanalizowaniu wypowiedzi ludzi na forach postanowiłem wynająć samochód w
        autoway - póki co wszystko correct.
    • Gość: Milka Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 12:57
      Kreta jest przepiekna . Moze troche rozczarowac jezeli chodzi o
      budowle , ktore wydaje sie nam ze przetrwaly do naszych czasow a tam
      niestety kolumna, kawalek sciany i kamienie. Mo to jednak swoj urok.
      Mowiac szczerze jadac z lotniska do hotelu bylam nieco
      rozczarowana.Dopiero sam pobyt ,zwiedzanie i sympatia z jaka sie
      spotkalismy ze strony grekow urzekly nas bardzo. Jezeli macie
      mozliwosc to polecam wyprawe na Santorini.Niezapomniane widoki i
      egzotyka.Niestety bylismy tylko na wycieczce promem .Mam jednak
      nadzieje za na Santorini kiedys wrocimy na dluzej.Zycze milego
      urlopu i wielu milych wrazen.
      • Gość: Ewelina Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.09, 20:04
        fajnie, że 'spotkałam' tu kogoś kto również wybiera się do Elpidy! :] jak już
        pisałam wylatuję 14 czerwca z biurem Easy Travel.Wczasy niestety tylko
        tygodniowe,ale cóż dobre i to :]A jeśli chodzi o koszt to wyszło po 1746 zł na
        osobę - tydzień, AllIncl i do tego gwarancja niezmienności ceny i voucher na
        wycieczki fakultatywne. Mam małą nadzieję, że na miejscu znajdzie się ktoś
        chętny np na wypożyczenie wspólnie samochodu, bo wtedy to dopiero można zwiedzić
        piękną Kretę, a przynajmniej jej część ! Pozdrawiam gorąco ! :]
        • Gość: plotter Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.chello.pl 17.06.09, 14:07
          Witam,
          ktoś się wybiera do Elpidy w I połowie lipca???
        • Gość: Igor Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 19:37
          Uwaga na te Vouchery na wycieczke fakultatywna. Na miejscu moze sie
          okazac ze trzeba doplacac. Tak niektorzy mieli w ubieglym roku z
          wycieczka na Santorini.Niby wycieczka gratis ale za transfer do
          promuu oplata.
          • Gość: Ewelina Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.09, 22:09
            właśnie dziś wróciłam ! było bosko!!! :)
            niezapomniane chwile i cudowne widoki !!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Igor Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 14:50
              I jak bylo z ta wycieczka doplata czy nie?
              • Gość: Ewelina Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.09, 19:50
                tzn z tymi voucherami to jest tak,ze są one na różne kwoty, my mieliśmy na 25
                euro i to jest po prostu zniżka do wycieczki. Dla przykładu wycieczka na
                Santorini, którą proponuje biuro kosztuje 150 euro i od tego zniżka 25 :)to jest
                na takiej zasadzie, bynajmniej z biura Easy Travel.Ale powiem jeszcze jedno
                wycieczka na wyspę Spinalonga, którą oferuje biuro kosztuje 52 euro, my
                natomiast pojechaliśmy na własną rękę i kosztowało to nas 15 euro .. więc trzeba
                uważać i nie decydować się zbyt pochopnie ..
                • Gość: Igor Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 20:26
                  Pytalem z ciekawosci.Bylismy w tamtych okolicach w ubieglym roku.
                  Slyszalem wtedy ze byly doplaty. Widze ze ceny wycieczek
                  podskoczyly. Najlepiej tam gdzie mozna wybrac sie samemu bo duzo
                  taniej.Z Istro na Spinalonge nie jest daleko , to skad w biurze taka
                  cena.Za wycieczke na Santorini placilismy 110 euro od
                  osoby.Pozdrawiam
                  • Gość: Ewelina Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 13:57
                    co do tego skąd taka cena, widać po prostu ile zarabia na tym biuro podróży .. ;)
    • Gość: wikt i opierunek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.09, 16:45
      Tez wrocislimy z pieknego Istro i teraz leczymy depresje w deszczowej Polsce:)
      Hotel cudownie polozony,jedzonko regionalne i wszystko super.
      Nie korzystalismy z opieki rezydenta, bo nas olal na samym poczatku i potem
      radzilsmy sobie juz sami.
      Co do Spinalogi, to faktycznie ceny wycieczke z biura sa smieszne.
      My pojechalismy do najblizszej miejscowosci od wyspy- Plaki i poplynelismy
      kutrem za 8 euro.
      Nie wiem jaka jest cena z Eloundy,ale napewno drozsza.
      Jakies pytanka- odpowiem:)
      • Gość: Igor Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 18:13
        Z Eloundy do Plaki jest ok.5km.Tez plynelismy z Plaki na
        Spinalonge .Cena sie nie zmienila .Czy rezydent to niewysoki student
        w okularkach?
      • Gość: Ewelina Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 13:21
        do wikt i opierunek:
        czy to Wy mieliście problem z wylotem, że przełożyli Wam na 3 w nocy??
        • Gość: wikt i opierunek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.09, 13:08
          Nie, my mielismy szczesliwie odlot o tej samej porze co wstępnie.
          Co do rezydenta, to bardziej nam chodzilo o rezydentke- tą, co "rozwozila" po
          hotelach.
          • Gość: Ewelina Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.09, 14:50
            tak czy siak jedno jest pewne: Kreta jest przepiękna ! ;)
    • dzoanka3 Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- 05.07.09, 19:18
      Czesc, my sie wybieramy do tego hotelu 2 sierpnia. Moze ktos mi
      podpowie, czy jest sens zabierac tam zestaw pletwy okulary rurka?
      Jest to dobre miejsce do "nurkowania"? Czy cos szczegolnego radzicie
      zabrac? Jedziemy z dwojka dzieci, 7 lat i poltora roku.
      • Gość: Ewelina Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:27
        myślę,że warto zabrać te akcesoria ;))ost.dnia (niestety) odkryliśmy za plażą
        Golden Beach jeszcze ładniejszą plażę, gdzie stojąc w wodzie po szyję widać było
        dno, mniej ludzi niż na golden,super piasek, po prostu bajka ! ;)
        • Gość: wikt i opierunek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.bajtnet.lca.pl 07.07.09, 00:00
          Jasne, ze warto:)
          Jak tyko morze bylo bez fal wlasnie bralismy maski i ogladalismy rybki,a
          naprawde ich bylo na Zlotej Plazy masa:)Bo na Srebrnej nie polecamy.
          Ewelina, a powiedz gdzie odkładnie odkryliscie tą plaze?
          Bo mysmy szli nam sam koniec Golden,jak juz zaczynaly sie skały przy zatoce.
          Czy to jest kolo tego wielkiego hotelu,gdzie trzeba bylo na plaze zjedzac winda?
          Z ulicy tez wczesniej widzialam na samym dole (jeszcze przed tym hotelem) taka
          "dzika" plaze z wrakiem jakiegos busika,ale pisalo "teren prywatny" i nie
          schodzilismy.
          • Gość: Ewelina Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 12:36
            dokładnie to było za tymi skałkami przy hotelu,trzeba było pokonać te kamienie -
            i niby tylko kilkadziesiąt metrów dalej ,a woda zupełnie inna ! :)poza tym mniej
            ludzi i spokojniej.
      • Gość: nikulam Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.aster.pl 17.07.09, 16:52
        dzoanka---witaj!ja też wybieram się z mężem 2 sierpnia:)
      • nikulam Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- 21.07.09, 15:14
        Witajcie!
        Ciesze się,że trafiłam na ten topic bo właśnie 2 sierpnia wylatuje
        do tego hotelu, a tu tyle cennych inf...pozdrawiam wszystkich!
    • pwlevy Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- 09.07.09, 00:21
      Witam, planujemy wyjazd do hotelu Elpida na początku sierpnia,
      i mam pytanie czy wszystkie pokoje mają balkony lub taras, oraz
      jakie warunki są w pokoju dla czterech osób (dwuosobowy + dwie
      dostawki) bo mamy do wyboru apartament z wersją HB lub 2os +2 dost.
      w wersji All Inc. Oraz czy dojście do hotelu jest rzeczywiście
      strome?

Piotr
      • Gość: wikt i opierunek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.bajtnet.lca.pl 09.07.09, 15:26
        Ja sie wypowiem przede wszystkim n/t wyzywienia.
        Jesli nie ma duzej roznicy w cenie all/hb, to polecamy wybrac ta pierwsza wersje.
        Jedzenie jest naprawde pyszne i sie bardziej oplaca niz kupowac obiady w
        okolicznych/nielicznych/ tawernach, gdzie np. rybki morskie z frytkami zaczynaly
        sie juz az od 19,50 euro.
        Jedzac w hotelu naprawde duzo zaoszczedzilismy przez te 2 tygodnie.
        Tym bardziej,ze hotel oferowal czesto regionalne dobre jedzonko i nie bylo
        sytuacji,ze czegos brakowalo-jak sie pozniej przychodzilo,to dokladali jedzenie
        na biezaco:)
        Nie bylo tez problemu z dostaniem pakietu na wynos, po prostu jak sie wyjezdzalo
        na caly dzien, wystarczylo zglosic to dzien wczensiej i rano mielismy gotowe
        jedzenie.
        Co do pokojow,to chyba wszystkie posiadaja balkony, tylko pokoje sa
        rozmieszczone w roznych poziomach i mozna trafic,ze sie dostanie na dole i sie
        widzi same krzaki:)
        No,ale kto siedzi na balkonie na wakacjach, tym bardziej,ze sam hotel przy
        basenie,jadalni itp. ma naprawde niezle widoki na zatokę.
        W samych apartementach nie bylismy,ale z tego,co widzielismy, to sa tez balkony
        chyba z najlepszym widokiem na morze.
        Podejscie jest owszem strome,zakrecone,ale da sie przezyc:)Beton nie jest sliski
        i przyjemnie sie wchodzi miedzy drzewami cytrusowymi:)
        Dzieki temu,ze wlasnie hotel jest polozony na wysokosci, sa te nieziemskie widoki:)
        Pzdr.
        • Gość: magdzja Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.telpol.net.pl 09.07.09, 16:43
          wybieram się do tego hotelu we wrześniu, mam takie pytanko czy w pobliżu hotelu
          jest jakaś wypożyczalnia samochodów, i co warto zwiedzić w okolicy? podrawiam
          • Gość: magdzja Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.telpol.net.pl 09.07.09, 16:53
            i jeszcze jedno pytanko może ktoś podać orientacyjne ceny na krecie, różnych
            atrakcji , jedzenia
          • Gość: wikt i opierunek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.bajtnet.lca.pl 09.07.09, 17:16
            Wypozyczalnie sa na kazdym kroku. Zreszta jak chyba w calej Krecie:)Wiec mozna
            wybierac. Mysmy korzystali z wczesniej zarezerwowanego autowaya.
            Co do zwiedzania, to jest cala masa miejsc godnych obejrzenia.
            My widzielismy:
            Elounda z pieknym waskim przesmykiem na druga wyspe, gdzie z kazdej strony bylo
            morze i gory(ktos tez byl?Zapomnialo sie nazwe...)
            Z Eloundy pojechalismy na Plake i juz taniej poplynelismy na wyspe Spinaloga.
            Oczywiscie pobliskie piekne miasto Agios Nikolaos z glebokim jeziorkiem.
            Wioska Kritsa (kolo A.N.), dluga, super klimat waskich uliczek, pelno tam
            sklepow z pamiatkami.Wczesniej tez sie znajduje farma oliwna.
            Najlblizsza w Istro wioseczka Kalo Chorio. Mozna sie przejsc na piechotke i
            zobaczyc jak ludzie zyja na codzien nie tylko w turystycznych miejscowosciach.
            Z dalszych podrózy to na wschód:
            Po drodze na Vai plaza Amoudara, nie tyle plaza, co miejscowka fajna:)
            Plaza Vai z palmami daktylowymi i pieknymi rybkami,tam bylo najwiecej gatunkow:)
            W okolicy znajduje sie tez droga na klasztor Moni Toplu.
            Na zachod:
            Wioseczka Bali, piekna zatoka, malownicze widoki.
            Miasto Rethymno.Na mapie sie wydaje daleko,ale prowadzi ladna droga szybkiego ruchu.
            I w dol wyspy:
            Miasto Ierapetra.Mozna dojechac bez problemu autobusem spod samego niemal hotelu.
            Autobusy z Istro czesto tez jezdza do Agios Nikolaos i Siti.
            A z Ierapetry juz tylko kurs na wyspe Chrisi z piekna laguna:)
            Szkoda tylko, ze daja malo czasu na plazowanie i we 2 osoby trzeba wydac 50 euro
            + ewentulane 10 euro za lezaki.

Ale Ci zazdroszcze, ze tam jedziesz:))
            • Gość: magdzja Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.telpol.net.pl 09.07.09, 19:09
              dziękuje za tak szybką odpowiedź na pewno wykorzystam wskazówki w wycieczkach
              po kreci. a jak wyglądają ceny na krecie?
              jak tak to czytam to już chciałabym tam być a to jeszcze dwa miesiące a
              wycieczka tylko na 2 tygodnie
    • Gość: ana pytanie o hotel... IP: 213.17.144.* 18.07.09, 15:56
      1 czy jest telewizor w pokoju z jakimiś programami?
      2 czy jest tak ładnie jak na zdjęciach?
      3 czy trzeba dojadać czy tylko dla przyjemności...?
      4 czy na plaży są sprzedawane napoje i czy ich cena zabija?
      5 czy na plaży trzeba chodzić w butach?

lece za tydzień :)
      • wojcieszek86 Re: pytanie o hotel... 18.07.09, 21:18
        hejka.
        My lecimy 10 sierpnia w naszą podróż poślubną :)))
        i jesteśmy bardzo mile zaskoczeni opiniami jakie piszecie na temat Istri i hotelu :)

W jakiej cenie można wyporzyczyc auto i u kogo ;) na ok 5 dni ???

czy 1200 euro wystarczy ? ( zaznaczam ze to podróż poślubna więc oszczędzac nie
        zamierzamy za bardzo ;) 2 tygodnie All )

z góry dzięki
    • Gość: wikt i opierunek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.bajtnet.lca.pl 19.07.09, 12:04
      do ana:
      1-tv jest z programami z satelity bezplatne

2-jest jeszcze ladniej:)Naprawde, widoki na zatoke mirabello sa cudowne,a
      otoczenie hotelu jak maly ogrod botaniczny.

3-my po kolacji mielismy problem ze wstaniem od stolika...
      Pod koniec pobytu do obiadow bralismy tylko lampke wina,zeby sie np. piwem nie
      zapchac,a bylo duzo jedzenia do wyboru:)
      Oczywiscie mozna sobie w przerwie miedzy posilkami kupic cos na "miescie",albo
      po prostu zrezygnowac z jednego dania w hotelu na rzecz typowej potrawy w
      tawernie,inaczej dwie sie potrawy nie zmieszcza;)A ceny sa kosmiczne(w
      przeliczeniu na zł),wiec szkoda by bylo..

4-na plazy jest malo barow, raptem po jednym, dwa na plazę.
      Cen nie pamietam, my bralismy poprostu wode z marketu.

5-na zlota i srebrna plaze raczje nie sa potrzebne buty, miejscami sa kamiory,
      ale zawsze mozna znalezc sam piasek.
      Odwiedzilismy pobliskie miejscowosci i te dwie w Istro sa wg.nas najladniesze:)

Do wojceiszek86:
      My tez jechalismy w swoja podroz poslubna na podobnych warunkach i naprawde nie
      stracilismy nawet polowe tego, co Wy chcecie:)
      5 tys zł chcecie wydac,to chyba przesada?:)
      Tym bardziej ze wybraliscie all, wiec wielka oszczednosc na jedzeniu.
      Za auto w kategorii C za 3 dni zaplacilismy 110 euro i wiadomo,wiecej dni,taniej.
      Mozna wypozyczyc na miejscu bez problemu.My zamawialismy wczesniej przez net.
      Zyczymy udanego wypoczynku(zazdroszczac:P)

• Gość: ana Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: 213.17.144.* 19.07.09, 13:03
        to Ty za zdraszczaj :P a jeszcze powiedz

a/ są na plaży jakieś sporty wodne, mozliwość nurkowania?
        b/ można wypożyczyć skuterek?
        c/ można popłynąć na spinalonge stamtąd?

w necie różnie piszą a skoro byłeś faktycznie to chętnie poczytam ...
        • Gość: ana Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: 213.17.144.* 19.07.09, 13:08
          ps. mam nadzieje, że jakoś z tubylcami się na migi dogadam, bo ang. słabo znam :(
      • Gość: zuzia Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.177.124.123.algrim.pl 19.07.09, 15:43
        bylismy tam z mezem 2tygodnie z opcja ALL i nie wyobrazam sobie dokupowania dodatkowych posilkow.Tego jedzonka ktore oferowal hotel nie dalo sie przejesc.Po powrocie balam sie wejsc na wage.Pieniedzy mielismy polowe mniej niz Wy zamierzacie zabrac ze soba i naprawde wystarczylo nam na wszystko.Kreta to przepiekna wyspa,a hotel Elpida stoi w jednym z jej najpiekniejszych zakatkow.Tam jest cudownie!!!!!!
        • Gość: zuzia Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.177.124.123.algrim.pl 19.07.09, 15:54
          my tez nie znalismy angielskiego,ale to zaden problem.Wiekszosc obslugi hotelu to slowacy i mozna sie z nimi swobodnie porozumiec w naszym jezyku,a reszta to na migi.
          • wojcieszek86 Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- 20.07.09, 12:04
            A animacje to są jedynie dla dzieci jak mam rozumieć ?

Czy w okolicznych tawernach podaja smaczne jadło ? :)

• Gość: tomek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.telpol.net.pl 20.07.09, 15:48
              siemka mam pytanko jak wyglda z kupnem pamiatek i alkoholu;p
      • Gość: tomek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.telpol.net.pl 20.07.09, 16:00

mozesz mi jeszcze powiedziec jak daleko z hotelu jest do zlotej i srebnej plazy?
    • Gość: wikt i opierunek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.bajtnet.lca.pl 20.07.09, 16:03
      do ana:
      Na plazy nie ma raczej typowych sportow wodnych.To wioseczka. My nurkowalismy ze
      sprzetem ABC, maska i rurka wystarczyla:)Trzeba tylko znalezc fajne miejsce w
      poblizu skalek.

Nie ma skuterkow.
      Przyplywaly ludziska jakimis jachtami, ale to pewnie z Agios Nikolaos.

Na Spinaloge z Isto raczej nie poplyniesz, chyba ze z hotelowego biura chcesz
      mocno przeplacic(35/50uuro).
      Najblizej od Elpidy sa rejsy z owego Agios N. Potem z Eloundy,a rzut beretem do
      Spinalogi jest z miejscowosci Plaka. Tam najtaniej (za 8euro) poplyniecie
      miejscowym kutrem.

Tak jak pisala zuzia, oblsuge (sprzatanie i kelnerowanie)reprezentuja glownie
      Slowacy.
      W razie jakiegos problemu najlepiej nauczyc sie podstawoych zwrotow po
      angielsku:)Przyda sie w recepcji.

Do wojcieszek:
      Nie wiem jakie tam sa animacje.W czercwu ich nie bylo.I cale szczescie. Spokoj
      byl bynajmniej:P Prowadzi je chyba rezydent Ecco..
      Jedzenie w tawernach zazwyczaj jest pyszne:)
      Byla taka tawerna przy drodze-jak szlismy rano na plaze, gosciu nadziewal ze 2-
      3 zwierzaczki na ruszt.Wieczorem, po kolacji idac tamtedy byly druty juz
      puste,wiec cos to znaczy:)
      Trzeba tylko znalezc miejsce w zoladku po hotelowych daniach.

• Gość: ana Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: 213.17.144.* 20.07.09, 20:21
        dzięki wikt... chyba przepłacę te prawie 30 eur by spokojnie
        popłynąć i nie szukać... :) zobaczymy na miejscu...z ang. mature
        zdawałam ale to ze 13 lat temu :PP
        i mój małż. zaczyna się napalać, nawet kupił płtewy+snurkela+gogle
        jejej
        • Gość: macieja Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: 188.33.97.* 20.07.09, 21:49
          18 sierpnia lecimi do elpidy podpowiedzcie co i jak na meijscu co
          warto zobaczyc i ogolnie wskazowki lecimy na 2 tyg all jak na
          miejscu z cenami itd pozdrawiam wszystkich
          • Gość: Robek i Becia Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.acn.waw.pl 20.07.09, 22:21
            Ja z małżonką śmigamy do tego hotelu 23 sierpnia i czytając opinię doczekać się
            już nie możemy :)
            wylot z Wawy, 10 dni, ALL.
            • Gość: Robek i Becia Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.acn.waw.pl 21.07.09, 07:14
              przy okazji mam pytanie, trochę przeraża mnie wizja opłaty za leżaki 7 EUR razy
              10 dni to wychodzi nie mała kwota (jak za leżaki) :(
              czy z rozkładaniem się na ręcznikach nie ma problemu, tzn jak byliśmy w Bułgarii
              to nie wszędzie można było się "rozłożyć". Jak to wygląda w przypadku plaży GOLD
              lub SILVER?
          • Gość: zuzia Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.177.124.123.algrim.pl 21.07.09, 12:24
            do macieja:jezeli planujecie wypozyczyc samochod,to zwiedzicie duzo.Nam rezydentka pokazala na mapce ciekawe miejsca,jezdzilismy przez 3dni,ale bylo warto.Bez samochodu stracicie duzo.Wycieczki organizowane z biura sa drogie i nie dowioza Was w miejsca ktore my zobaczylismy.
      • Gość: ana skuterek IP: 213.17.144.* 20.07.09, 20:28
        skuterek na kołach ehehe nie wodny...
        • Gość: zuzia Re: skuterek IP: *.177.124.123.algrim.pl 21.07.09, 12:12
          My tez nie bralismy lezakow.Na plazach nie ma problemu z rozlozeniem sie na recznikach,lezysz gdzie chcesz.Jesli chodzi o ceny np.pamiatek to gdziekolwiek nie pojedziesz to sa podobne,czyli dosc drogie.Moja dobra rada:jest pare sklepikow na miejscu z pamiatkami i warto je tam zakupic.Natomiast jesli chodzi o alkohol,napoje,soki,oliwe,slodycze,a bedziecie mieli do dyspozycji samochod,to naprawde radze udac sie do pobliskiego Agios N.do sklepu znanego wszystkim,czyli Lidla.Tam jest duzo,duzo taniej.
          • Gość: Robek i Becia Re: skuterek IP: *.pulawska.pl 21.07.09, 12:30
            Dzięki Zuzia za rozwianie wątpliwości z leżakami :)
          • wojcieszek86 Meduzy ??? 21.07.09, 14:33
            właśnie..jeszcze jedno male pytanie :)

A jak wygląda sprawa z meduzami ?

p.s. za wszytskie odpowiedzi poprzednie serdecznie dziękuję :)
    • Gość: wikt i opierunek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.09, 15:37
      Robek i Becia
      My rowniez nie korzystalismy z platnych lezakow.
      Tym bardziej, ze z plazy korzystalismy 2-3 godzine(czesto polaczonych ze
      snoorkowaniem) i potem dalej w trase:)
      Nie wiem gdzie sa opinie, ze nie mozna sie rozlozyc z wlasnym recznikiem, moze
      przy hotelowych plazach w Egipcie?
      Raz zabulilismy 10 euro za lezaki na wyspie Chrisi, a w sumie lezelismy niecala
      godzine, to byla najdrozsza plaza:P

Do ana:
      Nie przeplacaj u rezydenta!
      Do Agios jest okolo 10-12 km, do Eloundy kolejne tyle, sa super polaczenia
      autobusowe i bez problemu sie dostaniecie do tych miejscowosci.
      Po za tym sama Spinaloge mozna przejsc doslownie w pol godziny i reszte czasu
      mozna spedzic na zwiedzaniu miasta, plazowaniu.
      A tak nie macie takiej szansy, wykupujac wycieczke w hotelu,czas jest ograniczony.
      W takiej Place to Grecy(od kutrow) sami zaczepiali przechodniow przy plazy:)

Skutery oczywiscie mozna wypozyczyc(jest troche wypozyczalni,maja tez promocje w
      wiekszych miastach(wlasnie myslalam,ze chodzilo o wodne:D).

Do macieja:
      Tak, przede wszystkim wypozyczc autko minimum na 3-5 dni i poczytac w
      wyszukiwarce o wschodniej Krecie, miejsc jest naprawde masa:)

A meduz to my tam nie widzielismy:)Tylko osmiornicę i jezowce rzecz jasna.
      • Gość: macieja Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.chello.pl 22.07.09, 14:36
        poiekne dzieki za kilka słow no jedziemy w 6 osob wiec auto czy skutery damy
        rade a jak sam hotel jesli mozna wiedziec jedzonko piciu i tego typu rzeczy no i
        pokoje :P:P: pieknie dziekuje za podpowiedzi a lidla na pewno odwiedzimy
        • Gość: wikt i opierunek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.09, 18:22
          A sam hotel...
          Kameralny, bardzo goscinny, nie ma probemu z zalatwieniem czegos poprzez
          recepcje(np.lunch pakiet na wynos,gdy sie palnuje wycieczke).
          Cale otoczenie to ogrod i jeszcze raz ogrod:)
          Umiejscowienie na wzgorzu gwarantuje spokoj od ruchu ulicznego i niezle widoki
          na morze.
          Pokoje sa male, raczej kazdy tak samo wyglada.Wiadomo apartamenty sa wieksze.
          W pokojach znajduje sie minimum, no nie dla wymagajacych.
          Mozna trafic na balkon w widokiem na krzaczki, basen,jadalnie,albo morze.Zalezy
          ktora kondygnacja:)
          Ale tak naprawde pokoje sie tylko uzywa do spania i wymycia sie.
          Szkoda lata na siedzenie w 4 scianach.
          Hotel ma tyle zakamarkow,ze mozna bez problemu znalezc cos dla siebie.
          Jedzenie:
          Jak juz wczensiej pisalismy, masa roznorodnego jedzenia i nie sposb sobie
          naladowac kazdej potrawy na talerz.
          Napoje(w all) % to lokalne piwo,dwa wina,ouzo,raki i brandy.
          Do picia nie ma sokow 100%(zazwyczaj w kazdym hotelu sa dodatkowo platne), ale
          jest cola, lemoniada, napoj orange-podobny, woda, oczywiscie kawka i herbata.
          • Gość: Ewelina Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 21:03
            widzę, że wikt i opierunek udziela wszystkim bardzo cennych i niezwykle
            wyczerpujących porad ;))jakby nie patrzeć zgadzam się z każdym zdaniem ! ;D
            hotel w porządku, jedzenie pyszne, a widoki .. tu już chyba nie trzeba nic dodawać !
            ech .. chętnie bym tam wróciła, bajkowe chwile ;))
            pozdrawiam wszystkich !
    • Gość: ana ciekawe czy tam tez jest taka inwazja komarów... IP: 213.17.144.* 23.07.09, 11:53
      • Gość: tekielka79 elpida pytań ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 13:02
        Witam!
        Mam jeszcze pytania dotyczące hotelu elpida. Mamy zamiar się tam wybrać we
        wrześniu z 15 miesięcznym synkiem.Chciałam zapytać czy na miejscu można kupić
        pampersy, słoiczki itp,jak z dostępem do opieki lekarskiej?
        Poza tym jak jest z dostępem do plaży-czytałam, że odległość to około650- 800
        metrów-jad długo się mniej więcej tam idzie z takim dzieciaczkiem i czy to nie
        za daleko i czy na dłuższą metę nie będzie to uciążliwe? Czy można ze sobą
        zabrać wózek spacerówkę jako bagaż?Jak jest z łóżeczkami i krzesełkami dla
        dzieci w hotelu?Bardzo proszę o opinie osób które były tam z takimi małymi
        dziećmi.Z góry bardzo dziękuje za wszelkie opinie!
        • Gość: tekielka79 Re: elpida pytań ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 13:13
          Aha i jeszcze 2 pytanka:Jakie ceny są w tej okolicy? mamy zamiar wziąć opcję
          ALL więc ile pieniążków dodatkowo na 2 tygodnie jeszcze należałoby zabrać-nie
          planujemy żadnych dalszych wycieczek ,chyba że może wynajmiemy samochód na 2 -3dni..
          Jeszce raz dziękuję za odpowiedzi!
        • wojcieszek86 Wypożyczalnia samochodów 23.07.09, 13:14
          Kolejne pytanie:

Czy ktos uprzejmie moze powiedziec cos więcej o wypożyczalni samochodów ?
          Czy w samym Istro są takowe ?
          Jeżeli nie, to jak daleko jest do miasteczka/wioski w której się znajdują ? Jak
          tam najlepiej dotrzeć ? I w jakich cenach mają kabrioleciki jakieś np. ;)
          • nikulam Re: Wypożyczalnia samochodów 24.07.09, 07:33
            Podłączam się do pytania:)Wylatuje już za tydzień i bardzo mnie ten
            temat interesuje! ....własnie jak z komarami?
          • Gość: Ewelina Re: Wypożyczalnia samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 10:35
            osobiście nie wypożyczałam autka, więc nie podam jakichś szczegółowych
            informacji, mogę natomiast powiedzieć, że nawet w hotelu można wypożyczyć
            samochód czy skuter.Poza tym w Istro idąc w stronę złotej plaży jest również
            biuro zajmujące się wypożyczaniem samochodów.Generalnie tego jest wszędzie
            pełno, więc nie ma żadnego problemu ze znalezieniem wypożyczalni.

Co do komarów .. ja jakoś nie zauważyłam :) Bynajmniej nie wróciłam z Grecji z
            bąblami na ciele ;)))

Ech zazdroszczę Wam ! ;) Ja już po wycieczce niestety ! ;((
            • Gość: tomek Re: Wypożyczalnia samochodów IP: *.telpol.net.pl 24.07.09, 15:01

mozesz mi powiedziec jak wyglada dojscie do zlotej plazy i jak dlugo? a co do
              skuterow nie orietujesz sieo cene?
              • Gość: zuzia Re: Wypożyczalnia samochodów IP: *.177.124.123.algrim.pl 24.07.09, 20:33
                Ja takze nie widzialam tam komarow.Samochod zalatwiala nam rezydentka,mielismy go na 3 dni za 96euro{podobno byla to cena promocyjna}A do zlotej plazy idzie sie spacerkiem ok.20min.Ja takze Wam wszystkim zazdroszcze.Tam bylo cudownie!
                • Gość: zuzia Re: Wypożyczalnia samochodów IP: *.177.124.123.algrim.pl 24.07.09, 20:56
                  Do tekielki79.Nie odpowiem dokladnie na Twoje pytania,bo bylismy bez dzieci,ale tyle co widzialam to opisze.W restauracji hotelowej sa udogodnienia w postaci krzeselek dla malych dzieci.Dojscie do blizszej plazy to ok.15min.z wozkiem nie bedzie problemu.Jedyny problem to dosyc strome podejscie pod sam hotel.Wdrapac sie pod hotel z wozkiem to bedzie troche meczace.Jezeli macie mozliwosc zabrac ze soba wieksza ilosc pampersow,to je gdzies upchnijcie,bo mysle ze sa bardzo drogie{tam przeliczajac to wszystko jest drogie}
                  • Gość: tekielka 79 Re: Wypożyczalnia samochodów IP: *.net.stream.pl 24.07.09, 22:03
                    dziękuję za odpowiedz!mam jeszcze pytanko-ile mniej więcej dodatkowo wziąć ze
                    sobą pieniędzy przy opcji ALL?
                    • Gość: ana Re: Wypożyczalnia samochodów IP: 213.17.144.* 24.07.09, 22:19
                      jejku jak można pytać ile zabrac pieniędzy...? każdy lubi co innego
                      i je co innego i jest inny... no kurcze...
                      • Gość: tekielka 79 Re: Wypożyczalnia samochodów IP: *.net.stream.pl 24.07.09, 22:54
                        masz rację-mega żle zadane pytanie...znalazłam zresztą wątek o cenach na krecie
                        więc już tak głupio pytać nie będę :)
                        • Gość: ana Re: Wypożyczalnia samochodów IP: 213.17.144.* 24.07.09, 23:43
                          sorry... jeden lubi chleb biały inny je tylko graham... nie zrozum
                          mnie źle...
                          • Gość: tekielka 79 Re: Wypożyczalnia samochodów IP: *.net.stream.pl 25.07.09, 00:52
                            Nie odebrałam tego żle...:)generalnie masz racje:)pozdr:)
                            • Gość: asia 30 Re:elpida c.d IP: *.net.stream.pl 25.07.09, 01:39
                              A jak wyglądają łazienki w hotelu elpida? pytam bo natknęłam się na zdjęcia
                              łazienki chyba z tego hotelu i nie wygląda ona zachęcająco.tu jest link
                              www.easygo.pl/opinie/grecja/elpida-0c.html?#opinia-116980
                              • Gość: zuzia Re:elpida c.d IP: *.177.124.123.algrim.pl 25.07.09, 19:03
                                no rzeczywiscie zdjecia lazienki troche nieciekawe.My w pokoju mielismy wszystko ok.Co prawda pokoj i lazienka byly raczej skromnie urzadzone,ale czyste i codziennie sprzatane.Mysle,ze nawet gdybym trafila na lazienke ze zdjecia,to nie przejelabym sie tym,bo cale pozostale otoczenie hotelu i okolicy wynagradza wszelkie drobne niedogodnosci.Jezeli ktos szuka "dziury w calym" to absolutnie nie powinien jezdzic do hoteli w Grecji,bo oni nie przywiazuja wagi do idealnego wykonczenia,czy corocznego remontowania pokoi.
                                • Gość: macieja Re:elpida c.d IP: 94.254.131.* 27.07.09, 18:14
                                  a jak w samej miejscowosci istro w ktorej jest ten hotel jak ona sie
                                  prezentuje pod wzgledem barów i tego typu rzeczy chodzi o rozrywke
                                  • Gość: wikt i opierunek Re:elpida c.d IP: *.bajtnet.lca.pl 28.07.09, 07:40
                                    W Istro nie znajdziecie dyskotek i zadnych klubow.
                                    Jest kilka tawern, typowo greckich, ktorych wystroj b.nam sie podobał.
                                    Np. centralnie naprzeciw hotelu jest tawerna (chyba Nikos), prowadzi ja Grek,
                                    czesto chwalony z zeszłorocznych watkow.Zawsze na stoliku wystawia lokalne wina:)
                                    Jest tez tawerna z typowym wielkim grillem, gdzie sie codziennie smazą po
                                    dwa-trzy wieksze zwierzaki:)Rano szlismy na plaze, to byl akurat czas rozpalania
                                    rozna i recznego obierania ziemniakow:)
                                    Jest tez kilka innych tawern porozrzucanych wzdluz drogi.
                                    Za uwage zasluguje wiekszy bar/drink bar z basenem, w drodze na Zlotą
                                    Plaze.Mozna sobie zamowic drinka i siedziec przy tym fajnym basenie na lezakach.
                                    Tam juz jest muzyka raczej dyskotekowa.
                                    A i jeszcze byl jeden bar z muzyka karaoke, czesto puszczali tam mecze.
                                    Ale ogolnie miejscowsc jest bardzo spokojna i po rozrywki trzeba jechac do np.
                                    Agios Nikolaos.

Co do zdjecia, to mysmy mieli podobna mala lazienke(niebieskie kafelki),ale bez
                                    zadnych przeciekow i rdzy.
                                    Ale jak pisali poprzednicy, w pokoju sie tylko spi i myje.
                                    Nam wystarczal taki standard. W koncu to 3 a nie 5 *.
                                    I to dobre 3 * :)
                                    • wojcieszek86 Re:elpida c.d 28.07.09, 07:47
                                      O :) i bardzo treściwie odnośnie lokali w istro :)
                                      wikt i opierunek --> najlepszy przewodnik :)
                                      • Gość: Ewelina Re:elpida c.d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 12:19
                                        wikt i opierunek udziela tak wyczerpujących porad, że jak już chcę coś napisać
                                        to już nie mam co ;))))
                                        co do barów .. idąc na golden beach po lewej stronie jest bar (nie wiem
                                        dokładnie jak się pisze nazwę) Capricho, byliśmy tak któregoś wieczoru z
                                        przemiłym zresztą barmanem Maćkiem i stwierdzam iż jest to również b.
                                        sympatyczne miejsce :) można wypić drinka, posiedzieć przy muzyczce, a wystrój
                                        jest raczej w nowoczesnym stylu, więc odbiega od typowo greckich tawern.poza tym
                                        tawerny, tawerny, tawerny :)
                                        jeśli chodzi o łazienki, może i były tam jakieś zacieki czy coś podobnego,
                                        jednak nam to jakoś nie przeszkadzało, ba nawet nie zwróciliśmy na to uwagi ;)
                                        • wojcieszek86 Re:elpida c.d 29.07.09, 16:11
                                          Ewelina a możesz podać jakię są ceny w tych twarnach ( konretnie w Istro ) np. w
                                          tej Capricho ??? driniki i piwko mnie interesuję :)

I ile ich jest w promieniu 2 km ?
                                          • Gość: Ewelina Re:elpida c.d IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 20:10
                                            kurcze blade ceny to tak średnio pamiętam, bo ja nie płaciłam ;P ale piwo chyba
                                            2.80 euro,ceny drinka juz nie podam.ale stwierdzam,ze sa one takie warszawskie:)
                                            w kazdym razie nie sa jakos tak szczegolnie kosmiczne, biorac pod uwage, ze nikt
                                            nie przesiaduje raczej calymi wieczorami w tawernach czy barach :)ile ich jest
                                            to nie liczylam, ale z tego co pamietam idac w strone golden beach po drodze
                                            mozna spotkac jakies 5-7 miejsc, trudno jest mi okreslic liczbe.moze
                                            przesadzilam,moze podalam mniej,nie wiem ;))
    • Gość: Jerry bana na google masz? IP: *.aster.pl 30.07.09, 21:00
      i na holidaycheck.pl czy tripadvisor.com?
      albo wakacje.pl. easygo.pl?
    • Gość: ana moja opinia elpida IP: 213.17.144.* 04.08.09, 17:25
      miasteczko ciche, spokojne kilka tawern, kilka marketów, nic się nie
      dzieje, można odpoczywać, nie ma zgiełku i tłoku...spokój...
      świerszcze grają swoją zabójczą melodie ale można się przyzwyczaić
      co do hotelu jedzenia oporowo i urozmaicone, napoje bez firmowe ale
      też ile kto chce...
      co do pokoi, mi akurat trafił się apartament /pokój dzienny z
      telewizorem, lodówką, kuchenką/, sypialnia, łazienka , widziałam
      inny pokój gdzie dominującym meblem było łóżko
      codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki wedle zapotrzebowania,
      klimatyzacja indywidualna, miałam też taras.
      leżaki na plaży w zestawie dwa plus parasol 7 eur, można było
      wytargowac cene :P
      z dodatkowych wydatków , tylko napoje na plaże, choć widziałam, ze
      były osoby, które napełniały butelki w hotelowej restauracji :)
      plaze nie zatłoczone woda strasznie słona , trochę żwirkowe
      podejście ale bez przesady
      podsumowując taaki skansen :))
      • Gość: sllonecznik Re: moja opinia elpida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 09:33
        wlasnie zastanawiam sie nad tym hotelem.jest tam gdzies mozliwosc wypozyczenia
        skuterka zeby pozwiedzac troche krete?
        no i jak zrobic zeby trafic na apartament :) ?musiales doplacac, prosic?
        moze wiesz jak przedstawia sie opcja all inclusive w realu?
        no i czy polecisz ten hotel na podroz poslubna :)
        • Gość: ana Re: moja opinia elpida IP: 213.17.144.* 05.08.09, 14:54
          nie wiem czy mają tam podwójne łóżka :PP i nie wiem czego oczekujesz w temacie podóży...jeśli zabawy i dyskotek to odpuść sobie to miejsce. jeśli spokoju, to jak najbardziej.
          skuterek można wypożyczyć, tak samo samochód ale chyba na wyjazd wybrałabym samochód albo autokar /klimatyzowane, nie drogie/, z jego okien podziwiasz najpiękniesze widoki i musze przyznać, że grecy jeżdżą dość szybko / drogi równiutkie nie to co u nas/ więc skuterek na dalszą trasę nie jest zbyt dobrym pomysłem.
          co do pokoju to na miejscu już wszyscy mieli przydzielone, ja jechałam z ecco , zapytaj w swoim biurze...

istro jest chyba najbardziej oddaloną miejscowoscią od lotniska w ofercie ecco a do lotniska jest koło godziny drogi, która wiedzie głównie wybrzeżem i jest co oglądać po drodze:)

biura mają też w ofercie wycieczki, najtańsza na spinalonge u rezydenta ok 39 eur
          • Gość: sllonecznik Re: moja opinia elpida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 12:51
            w zasadzie dyskotek nie potrzebuje...hotel podoba mi sie z tego wzgledu ze nie
            jest jednym wielkim molohem i są jakies takie fajne rozne zakątki.tylko z tegpo
            co wiem to nie ma tam zadnych animacji ... wiec co tu robic wieczorami, bo ilez
            mozna sie sobą "cieszyc" :P :)
            • Gość: Ewelina Re: moja opinia elpida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 14:57
              jak dla mnie to dobrze, że nie było żadnych animacji-tzn mi to nie
              przeszkadzało, bo to nie kolonie tylko wycieczka ;P Uważam, że spokojnie można
              sobie samemu czas zorganizować, my spędzaliśmy wieczory przy barze razem z super
              barmanem Maćkiem, spacerowaliśmy nocą po mieścinie, leżeliśmy przy basenie -
              relax, na tym to polega :))a ost. nocy to nawet sobie potańczyliśmy przy barze :DD

ps. niech ktoś kto się wybiera do Elpidy pozdrowi barmana Maćka od Eweliny i
              Daniela ;))
              • Gość: ana Re: moja opinia elpida IP: 213.17.144.* 06.08.09, 17:21
                hej, nie wiem ewelina kiedy byłaś, gdy ja byłam za barem stał grek...
                • Gość: Ewelina Re: moja opinia elpida IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 18:50
                  hm ja byłam w połowie czerwca, widocznie zmieniła się już obsada :)

mi do szczęścia wystarczyły: drinki, turkusowa woda, słońce i piękne widoki ;D w
                  takim raju aż się nie chce myśleć o dyskotekach czy tym podobnych uciechach ;DD
                  • Gość: ana Re: moja opinia elpida IP: 213.17.144.* 06.08.09, 20:13
                    mi też potrzebny był spokój a nie ruch i gwar jak na
                    marszałkowskiej ... ale każdy może sobie wybrać, w końcu płaci... :)
                    • Gość: Ewelina Re: moja opinia elpida IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 20:14
                      najprawdziwsza prawda ;)))
                    • Gość: Ewelina Re: moja opinia elpida IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 20:15
                      i do tego oczywista oczywistość ;)))
            • Gość: ana Re: moja opinia elpida IP: 213.17.144.* 06.08.09, 17:20
              no właśnie nie ma nic, jak byłam był koncert ichniej muzyki przy plaży, a co robić... warcaby weźcie :P i jest bezpłatny net bezprzewodowy ...
              ja tam leżałam przy basenie i piłam drinki...co kto lubi...
              hotel fanjy, wkompomowany w skałę, cichy ale faktycznie rozrywek nie ma, może poszukaj w hersonissos
      • Gość: gosia Re: moja opinia elpida IP: *.chello.pl 08.08.09, 18:17
        Mam pytanie - czy przy basenie są dostępne ręczniki, czy może jednak lepiej
        zabrać własne? Suszarkę do włosów, jak zrozumiałam z opisu hotelu, muszę sobie
        przywieźć? Będę bardzo wdzięczna za odp.
        • Gość: ana Re: moja opinia elpida IP: 213.17.144.* 09.08.09, 09:14
          nie ma ręczników przy basenie, w pokoju każdy dostaje kapielowy i
          mały, można ewentualnie skorzystać /zmieniane codziennie, wedle
          życzenia/, suszarki też nie ma... ja suszyłam włosy na wietrze:)
          • Gość: magdzja Re: moja opinia elpida IP: *.telpol.net.pl 19.08.09, 19:17
            jedzie ktoś do elpidy w drugiej połowie września?
            • carinil6 Re: moja opinia elpida 20.08.09, 09:24
              Witaj, jadę 20 wrzesnia - wylot z Katowic, biuro Ecco H. Pozdrawiam.
            • Gość: tusiol Re: moja opinia elpida IP: *.teoc.pl 09.09.09, 20:08
              czesc,my lecimy do elpidy 22.09 z lodzi,tez z ecco
              • Gość: wikt i opierunek Re: moja opinia elpida IP: *.bajtnet.lca.pl 10.09.09, 19:12
                To powiedzcie mi potem po przyjezdzie,czy dalej sa te dwa laciate kociaki hotelowe:)
                Pewnie duzo juz urosly na hotelowym zarciu i napewno nie sa tak dzikie, dzieki
                wyglaskaniu przez gosci:)
                Swoja droga, koty na Krecie sa naprawde wychudzone i zpelnie inaczej wygladaj.
                Moze i przez upaly nie chca jesc?...
                • Gość: tusiol Re: moja opinia elpida IP: *.teoc.pl 10.09.09, 20:14
                  Oj kociaki to ja uwielbiam,specjalnie wybralismy taki kameralny
                  hotelik od calego tego zgielku,mam nadzieje ze milo spedzimy tam
                  urlopik,mam pytanko-wzielismy wycieczke bez jedzenia i czy jest
                  mozliwosc kupienia w restauracji hotelu obiadu czy kolacji?jak jest
                  z jedzonkiem w tawernach?dobre i jak to wyglada cenowo,a byles mozes
                  w agios nikolaos?my mamy zamiar sie tam wybrac...ech nie moge sie
                  juz doczekac...
                  • Gość: tomek Re: moja opinia elpida IP: *.telpol.net.pl 11.09.09, 13:53

my tez lecimy z ecoo ale juz w niedziele i mam nadzieje ze bedzie pogoda...:)
                    • Gość: Kasia Re: moja opinia elpida IP: *.leon.com.pl 13.09.09, 16:48
                      Wyzywienia w hotelu raczej nie mozna kupic,a chodzenie po tawernach wyjdzie Was duzo drozej niz wykupienie opcji ALL.W miasteczku jest kilka tawern,ale ciesze sie ze nie zywilam sie w nich,bo w bardzo szybkim czasie zostalabym bez pieniedzy.
                    • larry_l Re: moja opinia elpida 16.09.09, 22:39
                      Gość portalu: tomek napisał(a):

>
                      > my tez lecimy z ecoo ale juz w niedziele i mam nadzieje ze bedzie
                      pogoda...:)

my tez lecimy z ecco w niedziele. a jak zamierzacie spedzic ostatni
                      dzien kiedy doba hotelowa konczy sie o 12 w poludnie a wylot jest
                      przed 4 rana nastepnego dnia?
            • larry_l Re: moja opinia elpida 16.09.09, 22:37
              jade 20 wrzesnia do 27 wrzesnia. Larry
    • Gość: jacek Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.chello.pl 09.08.10, 08:23
      Właśnie wczoraj wróciliśmy.Niczego nie żałujemy.Było pięknie.Hotel ok.Cały czas
      spędziliśmy na plaży .Polecamy plażę golden beach.
      • Gość: Iwona Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.leon.com.pl 09.08.10, 11:51
        Witam, również wróciłam z rodziną z tego hotelu i bardzo polecam zarówno hotel, miejscowość i plażę Golden Beach. Organizacja Ecco bez zarzutu, wszystko ok.
        • Gość: boszz Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.xdsl.centertel.pl 11.08.10, 22:22
          to wy z tymi hałaśliwymi dzieciorami byliście????? skaranie boskie
    • wakacjenakrecie Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- 14.08.10, 13:20
      Witam serdecznie, jeżeli mają państwo ochotę spędzić wakacje na ślicznej i
      mitycznej wyspie Krecie to serdecznie zapraszam na portal, który stworzyłem z
      myślą o tanim i przyjemnym wypoczynku, można tam znaleźć wiele ciekawych
      informacji o wyspie, zdjęcia, oferty hoteli, oraz dużo innych cennych wskazówek
      odnośnie Krety. Moja rola w tym przedsięwzięciu jest taka aby zorganizować
      państwu wakacje których nie zapomną państwo jeszcze przez długi czas po powrocie
      do domu, mam tu na myśli wakacje zaprojektowane indywidualnie, specjalnie dla
      państwa, od pobytu w niedrogich a zarazem bardzo przyjemnych apartamentach po
      luksusowe hotele rozmieszczonych po całej wyspie. Na państwa życzenie mogę zająć
      się organizacją wypoczynku od początku do końca, oferuję pomoc w wyszukaniu
      biletów lotniczych z Polski i Niemiec na Kretę, transfery z lotniska, wynajem
      samochodów które mogą być odebrane zaraz po lądowaniu, wycieczki objazdowe,
      itp.. Po więcej informacji serdecznie zapraszam na portal
      www.wakacjenakrecie.com

Dziękuję i Pozdrawiam
      Zapraszam na "Wakacje Na Krecie"
      www.wakacjenakrecie.com
      www.wakacjenakrecie.pl
      • Gość: Madi Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 15:57
        Witam, leci ktoś 18.09 do Elpidy z Katowic ? :)
        • Gość: gst Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: 212.180.168.* 21.07.11, 22:16
          a jakie to ma do groma znaczenie czy ktoś leci?
          Ktos na pewno leci, a Tobie wspolczuje jezeli na wakacjach szukasz Polaków zamiast odpocząć :)
          • Gość: Madi Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 11:25
            Czy w moim wpisie jest wzmianka "szukam znajomych na wakacje"? Nie lecę sama, będę miała towarzystwo, a wpis zamieściłam z czystej ciekawości i po to by dowiedzieć się czy ktoś z lecących był już w Grecji bo chciałam zapytać o kilka szczegółów. Ohh...ale już chyba taka Pańska czepialska natura...;)
      • jacek1f hej Wakacje na... chcialem tylko napisac, ze 13.07.11, 16:32
        masz fajne mkejsca w ofercie, szczegolnie apartamenciki! Super.
        pozdrawiam i aby tak dalej!
    • azyli Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida-2011 25.07.11, 20:14
      Czy ktoś już wrócił z Elpidy w tym sezonie i mógłby podzielić sie wrazeniami???
      --
      • jankes1974 Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida-2011 26.07.11, 20:41
        może coś o basenie w Elpidzie szczególnie wielkość i głębokość
        • Gość: wojcieszek86 Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida-2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.11, 08:45
          oj...basen to jest glęboki chyba od 180 cm do 250 cm głębokości jeżeli chodzi o wymiary do około 10 dł. na 5 m szer.
          Jest również brodzik dla dzieci obok :)
          Bardzo fajny jest widok na zatokę mirabell z perspektywy leżaka ;)
          • jankes1974 Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida-2011 17.08.11, 23:10
            może ktoś był w tym sezonie i poda najświeższe informacje.Ja wylatuję do Elpidy 27 sierpnia z essy.
            • Gość: marysia Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida-2011 IP: *.mcp.malopolska.pl 24.08.11, 13:37
              Hej ja byłam w tym roku, 14-21 sierpnia :) Ogólnie hotel bardzo fajny, widoki piękne, plaża kawałek bo ta ładniejsza ok 20 minut pieszo ale piękna. Jedzenie dobre, świeże, doprawione, gorące i urozmaicone. Przepyszne arbuzy codziennie !!! Więcej informacji mogę podać na maila. Napisz marysiakw@interia.pl
    • krynicz Re: KRETA-ISTRO--hotel elpida- 18.08.11, 14:23
      Witam,

Byliśmy w tamtym roku i samo miejsce super, hotel na powiedzmy wzgórzu:) bardzo przyjemnie, potwierdzam plaża jest ok jakieś 7-10 min. pieszo od hotelu. Jedzenie nie jest jakieś monotonne, pokoje typowo greckie czyli białe surowe ściany i dużo drewnianych mebli, ogólnie schludnie i czysto. Najlepsze jest to, że nie wolno wrzucać papieru do toalety po skończonym ... bo kibelek zapcha:)) Reasumując polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka