Dodaj do ulubionych

Fereniki Complex - proszę

IP: *.chello.pl 11.07.09, 22:48
witajcie
gorąco Was proszę o aktualne informacje o tym aparthotelu,
myślimy o wakacjach w tym hotelu - 2 dorosłych + 16 mieś dziecko, chcemy
wybrać 2-pokojowy apartament i naczytaliśmy się tak skrajnych opinii że aż
strach :-)
jak tam teraz jest - czy dalej to loteria: zależy gdzie nas umieszczą (stara a
nowa część)?
jesteśmy średnio wymagający, nie zależy nam na super wyzywieniu (obiady
planujemy awaryjnie w tawernach) - ale ze względu na dziecko boimy sie
insektów, szczurów, grzyba, pleśni i innego badziewia o którym ludzi piszą

pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: JANKA Re: Fereniki Complex - proszę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.09, 16:19
      Witaj, w podobnym składzie wybieramy się tam juz niebawem. Nie
      przerażaja nas opisy karaluchów (byłam w Grecji w hotelu 4* gdzie
      takowe bigają - taki urok Grecji), grzyba też możesz wszędzie
      spotkać - na pewno nie w takiej ilości, że wyjdzie z pokoju ;)
      Czasami myślę, że po prostu są ludzie, którym zawsze wszystko nie
      będzie odpowiadało. Głowa do góry, nie widzę potrzeby aby płacić
      5tys. od osoby, skoro w pokoju planujemy tylko przebrać się, umyć i
      pospać. Po co nam balkony i piękne widoki? Te planujemuy zapewniać
      sobie przez cały dzień! A dzieciaczek nich też się uczy, że wakacje
      to nie zawsze marmury!
      • Gość: j. Re: Fereniki Complex - proszę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.09, 16:23
        www.wakacje.pl/hotele/grecja/fereniki-complex-7902.html - to
        optymistyczne wypowiedzi już z tego roku!
    • rychu_k Re: Fereniki Complex - proszę 12.07.09, 18:24
      Tu też można poczytać, z tego co widzę zapytać i doczekać się odpowiedzi od osoby która tam była - ->asiencja
      forum.spimy.pl/read.php?29004,710213,page=2
      • Gość: luki Re: Fereniki Complex - proszę IP: *.chello.pl 13.07.09, 21:12
        dzieki, rzeczywiście opinie sa pozytywne i to nas przekonuje :-)

nie jestemy bardzo wymagajacy, ale jesli mam pilnowac dziecka przed pleśnią czy
        urwanym kabelkiem od prądu to się to rozmija z celem - a takie fotki powrzucali
        na holidaycheck.pl

ale już jest luz :-)

pzdr
      • Gość: luki Re: Fereniki Complex - proszę IP: *.chello.pl 14.07.09, 21:38
        mam problemy z odpisaniem w tym poście na spimy.pl, a chcialem te dziewczyny zapytać o poniższe:

gdzieś na forach przewija sie jeden bardzo pesymistyczny opis, pisany chyba przez ta sama osobe w zeszlym roku:

www.travelzone.pl/hotele/grecja/wyspa-kreta/fereniki.html
        www.tur-info.com/fo_id/62546;,sprawdz_cene_biletu_na_pociag_przez_wyjazdem.html
        jesli sa osoby ktore moga sie do tych dantejskich opisów odnieść to bede wdzieczny

caly czas sie zastanawiamy czy warto sie narazac na stres "zobaczymy-jak-bedzie" :-)
    • Gość: panek Re: Fereniki Complex - proszę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 14:13
      Wróciłem kilka dni temu. Możecie się tam wybrać bez obawy. Nie wiem jak wygląda apartament - miałem studio w starej części. Fakt, że widać zużycie wyposażenia, ale nic się nie sypie czy rozlatuje. Po kolacjach nie trzeba dojadać, a wręcz przeciwnie. Jak na **/*** polecam. Wystarczy pozytywne nastawienie.
    • joanna.pio Re: Fereniki Complex - proszę 13.07.09, 21:57
      My byliśmy w ubiegłym roku - podczas zakwaterowania poproście od razu o pokój na
      piętrze - na parterze jest znacznie większa szansa na robaczki. Generalnie -
      całkiem przyjemny hotel z pysznym jedzeniem.
    • robertzgor Re: Fereniki Complex - proszę 14.07.09, 11:35
      www.mixhotel.pl/h_fereniki_complex.html - kilka zdjęć oraz
      film z hotelu.
      • marta.kin Re: Fereniki Complex - lozeczko dla dziecka 15.07.09, 12:35
        Witajcie, mam pytanie a pro po lozeczek dla dzieci. My we wrzeniu
        wyjedzamy tam na tydzien z 5-cio miesiecznym szkrabem. Podobno w
        hotelu nie ma lozeczek dzieciecych, az nie chce mi sie wierzyc! Moze
        wiecie cos na ten temat. Bede wdzieczna za odpowiedz.
        • Gość: luki Re: Fereniki Complex - lozeczko dla dziecka IP: 62.29.160.* 15.07.09, 12:53
          witaj,
          na infolinii powiedzieli mi ze sa lozeczka, w smiesznej cenie 3-4 E
          za tydzien.
          natomiast nie mam informacji w jakim są stanie, w postach z tamtego
          roku na holidaycheck.pl ktos pisał że są "zmęczone"

pzdr
          ł
          • marta.kin Re: Fereniki Complex - lozeczko dla dziecka 15.07.09, 13:31
            Rzumiem, ze na infolinii biura podrozy.
            Nie moge nigdzie znalezc nr tel do tego hotelu. Najchetniej sama bym
            zadzwonila.
            Bardzo dziekuje za informacje!
            • marta.kin Re: Fereniki Complex - lozeczko dla dziecka 15.07.09, 13:34
              Luki, rozumiem, ze wybierasz sie tam niedlugo z rodzina. Czy moglbys
              po powrocie dac znac jak to rzeczywisice jest z tymi lozeczkami?
              • Gość: luki Re: Fereniki Complex - lozeczko dla dziecka IP: 62.29.160.* 15.07.09, 14:27
                planujemy wyjazd 2-16.09, ale wciaz sie waham ze wzgledu na skrajne
                opinie - negatywne z tamtego roku dotyczace brudu, zakwaterowania,
                obsługi vs. pozytywne z tego roku

wciaz czytamy i szukamy, myslimy jeszcze o pela mare

pzr
                • marta.kin Re: Fereniki Complex - lozeczko dla dziecka 15.07.09, 18:49
                  My wyjezdzamy 2 wrzesnia wiec mamy szanse sie spotkac. Ja jakos nie
                  mam obaw co do tego hotelu w koncu zamierzamy tam tylko spac. Reszte
                  dnia bedziemy spedzac na zewnatrz. Rozumiem rowniez Wasze obawy.
                  Wasz maluch jest pewnie chodzacy wiec lepiej zeby warunki byly
                  odpowiednie tzn grzyb, plesn nie wskazane.
                  • Gość: luki Re: Fereniki Complex - lozeczko dla dziecka IP: 62.29.160.* 15.07.09, 19:05
                    dokladnie, już jest w stanie tego grzyba znaleźć czy złapać kable z
                    prądem ;)

zadziwia mnie rozbieżność opinii - od skrajnie negatywnych (obsługa,
                    brud, zakwaterowanie) po pozytywy jak tu czy na spimy.pl
                    az mi sie nie chce wierzyc ze sa tam tak różne standardy :-O

dlatego wciaż czekam na nowe opisy :-)
                    • marta.kin Re: Fereniki Complex - lozeczko dla dziecka 16.07.09, 11:34
                      Mnie sie wydaje, ze te negatywne wpisy to od ludzi ktorzy bardzo
                      wiele sie spodziewiaja za te cene. Nie oszukujmy sie hotel 3
                      gwiazdkowy w Grecji, nie pierwszej mlodosci, za 1600/zl za tydzien
                      to nie bedzie Marriott. Jak mozna miec pretensje o to, ze jedzenie
                      niedobre (jednemu smakuje drugiemu nie), albo ze w pokoju brzydko
                      pachnie (inny klimat, wilgotniejszy i dlatego inaczej pachnie)
                      itd....
                      Mnie sie wydaje, ze te zle opinie sa stare i hotel pewnie juz
                      naprawil usterki, usunal grzyby. W koncu tez im zalezy na klientach.
                      Mas racje poczekajcie na inne opinie. Im wiecej tych pozytywnych tym
                      bardziej bedziecie spokojni.
                      • marta.kin Re: Fereniki Complex - lozeczko dla dziecka 16.07.09, 11:37
                        Acha! Ja kupujac wakacje w triadzie zaznaczylam, ze prosze aby
                        wszystkie apartamenty byly w nowej czesci (jedziemy ze znajomymi z
                        3letnim synkiem i rodzicami). Triada zawsze przekazuje te prosby do
                        hotelu.
                        • Gość: W. Re: Fereniki Complex - lozeczko dla dziecka IP: 156.17.67.* 16.07.09, 13:09
                          chcemy się wybrać z synkiem na przełomie sierpnia i września na Kretę, complex
                          fereniki wydawał sie całkiem przyjemnym miejscem - ale dzwoniłam przed chwilą do
                          Triady i okazało się że w Fereniki nie ma wcale łóżeczek dla dzieci !!! :( więc
                          jak dla nas to miejsce i tak odpada... poza tym za każdym razem dostaję inną
                          odpowiedź, raz że można rezerwować konkretne apartamenty, za drugim razem że
                          Triada nie ma pojęcia jaki dostaniemy bo oni wykupują tylko liczbę apartamentów
                          a nie jakieś konkretne... ogólnie zniechęcająco to wygląda..
                          • Gość: kart Re: Fereniki Complex - lozeczko dla dziecka IP: 62.29.160.* 16.07.09, 17:38
                            to jakaś kpina z tą Triada - jak moga nie wiedziec czy sa te
                            lozeczka czy nie??
                            jeden konsultant podaje nawet cene a drugi mowi ze nie ma łóżeczek,
                            masakra :-0
                            • Gość: luki Re: Fereniki Complex - lozeczko dla dziecka IP: *.chello.pl 17.07.09, 14:18
                              a więc.

dzwoniłem do Triady, zrobiłem reprymendę za sprzeczne informacje - i niestety
                              ich ostateczna wersja TO BRAK ŁÓŻECZEK W CAŁYM KOMPLEKSIE.
                              koszmar jakiś, nie lubią ludzi z dziećmi?

mam prosbę wynikającą z braku zaufania do triady - czy ktoś kto tam był z
                              dzieckiem może mi napisać czy są te łóżeczka czy nie? jak sobie radzą osoby z
                              małymi dziećmi?

będę mega wdzięczny
                              pzdr!
                              • marta.kin Re: Fereniki Complex - lozeczko dla dziecka 19.07.09, 20:21
                                wykopiowane z forum na www.wakacje.pl
                                uwaga - uwaga :-)

info mailowe z hotelu Fereniki ws. ŁÓŻECZKA:

i would like to inform you that a baby bed

cost 3 euros per day.

thank you and we are looking forward to see you in our Hotel.

Maria Fountoulaki

Triada jest całkowicie niekompetentna, co jednakże w najmniejszym
                                stopniu nie umniejsza mojej aktualnej radości

Extra!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka