Gość: alex38 IP: *.171.81.244.crowley.pl 11.07.07, 10:49 Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. Jeżeli macie jakieś pytania - chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 11:24 Wybrałam hotel Reymar Playa w Malgrat de Mar, czy mozesz coś powiedzieć o tym hotelu i jeszcze mam pytanie co do plaży czy jest kamienista i czy powinno się mieć do morza jakes butki. Jak mozesz to poleć jakąś tawerne z dobrym tradycyjnym jedzeniem i sensownymi cenami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex38 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.171.81.244.crowley.pl 12.07.07, 09:50 Witam. Wydaje mi się, że tem hotel jest w Santa Susana, miejscowości, gdzie są same hotele wzdłuż deptaku.Hotele są z jednej i drugiej strony kolejki, ktora jest idealnym transportem. Ja wynajęłam apartament 3-pokojowy w samym Malgrat i żywiliśmy się we własnym zakresie.Zrobisz sobie spacer w stronę Malgrat i szybko zorientujesz się w cenach. Pizza kosztuje od 5 do 8 Euro, paela mixta 8,50 (zamawia się dla 2 osób) - cena w Malgrat. Zdecydowanie tańsze alkohole (szczególnie w marketach) niż w Polsce. Plaża w Santa Susana jest wąska i jest tam dużo ludzi, w Malgrat bardzo szeroka i prawie pusta (byłam 23-07.07). Plaża "nazywa się" piaszczysta. Dla mnie jest to bardzo drobny żwirek - na początku bardzo nieprzyjemny ale ma jedną dużą zaletę - nie przylepia się nawet do posmarowanej skóry i bardzo łatwo go wytrzepać. w Malgrat w morzu szybko robi się głęboko a na dnie są kamienie ale dosyć gładkie i nie potrzebowaliśmy żadnych butów. W razie potrzeby zakupów w markecie polecam: Merkadona (brdzo blisko Santa Susana). Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku! (My jesteśmy bardzo zadowoleni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iisz Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 22:35 Czy mogłabyś zdradzić jakie są koszty wynajmu takiego apartamentu w Malgrat? - ja byłam w Bcn i Santa Susanie - chciałabym porównać i rozważyć na ew.przyszły wyjazd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHAQ32 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: 80.48.142.* 02.07.08, 11:02 Hotel rewelacja jak na *** gwiazdkowy.Pplecam wypad statkiem do Tosy bardzo piękna miejscowość.Ja jestem bardzo zadowolony z wypadu do Malgrat de Mar.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHAQ32 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: 80.48.142.* 02.07.08, 11:02 Hotel rewelacja jak na *** gwiazdkowy.Pplecam wypad statkiem do Tosy bardzo piękna miejscowość.Ja jestem bardzo zadowolony z wypadu do Malgrat de Mar.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzzzka Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.centertel.pl 12.07.07, 11:52 Witaj! Wybieram się na przełomie lipca i sierpnia na rodzinny urlop do Santa Susanna. Będziemy w hotelu Caprici Verd. Może go widziałaś albo słyszałaś jakieś opinie? Pono miasteczko to typowo turystyczna miejscowośc. Czy to prawda? Jest tam dużo sklepików i kawiarenek, aby wieczorem gdzieś pochodzic z dziecmi? I jaka tempertura morza i powietrza? Podejrzewam, że pod koniec lipca będzie jeszcze cieplej ale czy już teraz słońce mocno opala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex38 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.171.81.244.crowley.pl 12.07.07, 12:33 Witam, Miejscowość jest faktycznie "bardzo" turystyczna, ponieważ ta część Santa Susany to same hotele wzdłuż deptaku i torów. Sklepów jest bardzo dużo: ubrania, buty, pamiątki (podobne widziałam w Ustce).Było też wesołe miasteczko. Temperatura w czasie mojego pobytu była idealna - ok. 25 stopni, wody - myślę, że ok.22-23 stopnie. Hotele widziałam wszystkie z zewnątrz i ze względu, że byłam w Malgrat w apartamencie to nie znam opinii. Zgadzam się z twoim podejrzeniem, że na przełomie lipca i sierpnia będzie na pewno cieplej a już teraz mocno przygrzewało. Nie odczuwało się tego, bo zawsze wiał dosyć mocno wiatr (nie zimny). Jedyna rzecz, która nas zaskoczyła to komary ale tylko w pokojach i to wieczorem (raidy były niezbędne). Muszę od razu uprzedzić, że Hiszpania to dość głośny kraj i te spokojne, urokliwe uliczki Malgrat wcale nie były ciche.Życzę miłego pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 12:52 dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex38 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 13:27 Również dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kornelinka Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. 16.07.07, 19:48 Bylam kilka lat temu w Malgrad de mar w hotelu Cartagonova. Oj bylo pieknie. Sliczna plaza, turkusowe morze. Sporo sklepow, knajpek i kafejek. Bardzo mi siepodobalo. To bylo moje jedne z najlepszych Wakacji. W tym roku tez sie wybieram do Hiszpanii ale tym razem Majorka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.system-sat.pl 16.07.07, 21:56 Możesz mi opowiedzieć coś o tym hotelu? Wiem, że byłaś kilka lat temu i na pewno wiele się zmieniło, ale mimo wszystko prosiłabym o jakieś info. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekewa Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. 16.07.08, 22:39 Gość portalu: Zuzzzka napisał(a): > Witaj! > > Wybieram się na przełomie lipca i sierpnia na rodzinny urlop do Santa Susanna. > Będziemy w hotelu Caprici Verd. Może go widziałaś albo słyszałaś jakieś opinie? > > Pono miasteczko to typowo turystyczna miejscowośc. Czy to prawda? Jest tam dużo > > sklepików i kawiarenek, aby wieczorem gdzieś pochodzic z dziecmi? I jaka > tempertura morza i powietrza? Podejrzewam, że pod koniec lipca będzie jeszcze > cieplej ale czy już teraz słońce mocno opala? Nie obawiaj się ten hotel jest jednym z najlepszych w SS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basie Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.chello.pl 12.08.07, 13:14 Witaj, wybieramy się co prawda do Santa Susana,ale wiemy że to prawie jak Malgrat; czy możesz napisać coś o: zakupach(sklepy gdzie warto kupować), plażowaniu (plaża lepsza w Malgrat czy Susanie), czy wiesz coś nt. aqua parku MarinaLand i może jeszcze jakies ciekawostki (zwłaszcza jak, za ile i jak szybko dostać się do Barcelony)?. Pozdrawiamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex38 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.ca-ib.com.pl 13.08.07, 11:22 Witam. Jeżeli wybieracie się z opcją własnego wyżywienia, to warto kupować w marketach. W starej części Malgrat jest Caprabo(trochę daleko od Santa Susana) i Mercadona (większy i bliżej części hotelowej i moim zdaniem lepszy). W Santa Susana jest też Carefour ale dość dalego od głównego deptaku.Pomiędzy hotelami jest też nieduży sklep Market 2000 (o ile dobrze pamiętam)z tanimi alkoholami. Jeżeli chodzi o plażę to bardzo szeroka i prawie pusta była w starej części Malgrat (byłam na przełomie czerwca i lipca) natomiast przy hotelach jest naprawdę tłok. Najtaniej i najlepiej można dostać się do Barcelony kolejką Renfe, ok. 1,5 godziny za 3,10 Euro w jedną stronę (zwróćcie uwagę na zmiany w trasie kolejki w Barcelonie w związku z remontem) W aqua parku niestety nie byłam. Życzę miłego wypoczynku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basie Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.chello.pl 21.08.07, 09:17 Z małym Poslizgiem.....ale wielkie dzieki za informacje :-) Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luiza Prosze szybka odpowiedz:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 15:39 Hejka ! Ja chcialam tylko zapytac czy tam plaze są kamieniste? i czy ten piasek na plazy jest taki gruboziarnisty ??i czy duzo ludzi jest na plazy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweetdreams Re: Prosze szybka odpowiedz:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 20:40 na plazach jest piasek gruboziarnisty. tak juz bylo napisane kilka postow wczesniej, nie stanowi to problemu, poniewaz latwo go usunac. a plaze na poczatku sierpnia byly dosc pelne,zero wolnych lezakow. bylam pierwszy raz rok temu i wracam w te wakacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tczube Re: Prosze szybka odpowiedz:) IP: 195.116.222.* 12.03.08, 14:27 Cześć, możecie mi powiedzieć, gdzie ta kolejka nadmorska zatrzymuje się w Barcelonie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi dołaczam sie do pytania... :) IP: *.chello.pl 14.03.08, 16:30 witam...mam takie samo pytanko..gdzie dokladnie sie zatrzymuje i jak urozmaicic sobie tam czas bo przeciez to wielkie miasto,a ze jestem studentem wiec zeby nie za drogo bylo ale chcialbym tam cos zobaczyc :).Z gory dziekuje :)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prosze szybka odpowiedz:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 00:40 Jeszcze jedna cenna uwaga! Proszę nie nosić ze sobą znacznych sum pieniędzy - kieszonkowcy potrafią obrobić człowieka w kilka sekund, zazwyczaj są to grupy trzy , cztero osobowe. Kobiety powinny szczególnie uważać na torebki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.08, 16:40 Hej, w tym roku jade do Malgrat , chciałabym się dowiedzieć wszystkiego co możliwe, jakie są dyskoteki, sklepy, ludzie, jak było, jaki był hotel. w zeszłym roku byłam w lloret i było cudownie, chciałąbym aby w tym roku nie było gorzej aczkolwiek niechętnie zmieniam miejsce , bo cały rok nastawiałam się na to lloret : < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tczube Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: 195.116.222.* 07.05.08, 12:29 Kiedy jedziesz? Ja pods koniec czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mafun Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 11:10 Ja jadę dopiero we wrześniu. Ponieważ będziesz tam wcześniej zwróć uwagę na hotel Tropic Park i jeśli możesz po powrocie napisać parę słów o nim i o miejscowości, będę wdzięczna. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku, Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buska ceny IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 24.05.08, 12:50 witaj możesz napisać troche szczególowiej ceny różnych artykułów oraz spozywki ?? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.09.09, 22:56 Witam:) jadę do Malgrat de mar na przełomie września i października i byłabym wdzięczna za jakieś informacje na temat pogody w tym czasie- czy jest jeszcze dość ciepło na opalanie? czy trzeba już ze sobą zabrać jakieś cieplejsze ubrania? dziękuję z góry za wszelkie inf:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judyta Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.08, 20:13 za dwa tygonie równiez jade do Malgrat de mar i mam pytanie. czy pogoda zawsze wspaniała i jak tam jest ? :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 21:20 jak z dojazdem do Barcelony, czy warto wypożyczyć samochód? Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. 24.06.08, 08:41 Nie warto wypożyczać samochodu. Z Malgrat jest swietny dojadz pociągeiem do Barcelony. Pociąg klimatyzowany. Przejazd trwa ok. 1 godziny. Wysiada sie w samym centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: 217.98.85.* 09.07.08, 16:09 witam własnie się tam wybieram, czy możesz napisac cos więcej np w jakim hotelu się zatrzymales itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.Red-83-61-15.staticIP.rima-tde.net 16.07.08, 20:54 Ja pracuje w Malgrat de mar:) jesli ktos ma jakies konkretne pytania moge odpowiedziec. pzdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze owieczka Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.telbeskid.com.pl 17.07.08, 17:46 nati, napisz gdzi pracujesz?, odwiedzimy cie we wrzesniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.Red-83-61-15.staticIP.rima-tde.net 18.07.08, 22:50 Byoby milo ale ja zostaje tu tylko do 2 wrzesnia.. praca na sezon.. hotel Sorra dor w Malgrat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze owieczka Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.telbeskid.com.pl 19.07.08, 09:41 znam ten hotel :) ja wasnie od 2 wrzesnia przyjezdzam, wiec raczej sie nie spotkamy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joyou Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.07.08, 23:01 czesc wlasnie wybieramy sie do tego hotelu w terminie 09/09-19/09 prosze o obiektywna ocene czy warto z gory wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joyou Re: do Nati IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.07.08, 23:03 Czesc wlasnie wybieramy sie do tego hotelu prosze o obiektywna ocene czy warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: do Nati IP: *.Red-83-61-15.staticIP.rima-tde.net 26.07.08, 23:39 Atmosfera jest calkiem fajna.. jest kilka minusow i kilka plusow. Jedzenie nie jest wysmienite, ale jesli duzo podrozujesz to chyba wiesz ze we wszystkich all inclusive nie ma cudow. Pokoje jak na 3 *** maja dosc wysoki standard, duze a we wrzesniu nie ma tu duzo ludzi wiec powinniscie dostac jakis fajny.Jedyny minus pokoju to brak klimatyzacji. Jest calkiem spory basen, ale bez rewelacji.Hotel znajduje sie dokladnie naprzeciwko stacji wiec minuta i jedziesz do Bcn albo do pobliskich miasteczek.Obok hotelu znajduje sie passeing, mozna posiedziec w knajpkach. 35 minut spacerkiem do Santa sussany. Kolejny plus hotelu to bar na plazy, jesli macie all inclusive nie trzeba chodzic do hotelu zeby sie czegos napic. Plaza tez ladna:) W hotelu nie ma wogole polakow.. powiedz mi czy znalazlas ten hotel za posrednictwem polskiego biura ?? jesli masz jeszcze jakies konkretne pytania z checia odpowiem , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: do Nati IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 12:16 Hej! Chciałabym wybrać się tam we wrześniu. Jestem studentką i zastanawiam się czy jest to typowe miasteczko wypoczynkowe dla rodzin z dziecmi, czy są tam jakieś dyskoteki,kluby??.. życie nocne;p ?? Generalnie czy mozna się tam fajnie bawić i spędzać czas wieczorami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majenka Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.aster.pl 17.12.08, 11:49 hello, potrzebuje niedrogiego apartamentu w lipcu dla 5 osób 2 dorosłe osoby (3 dzieci), fajnie jesli byłby z basenem. prosze na e- maila wiadomości słać z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majenka Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.aster.pl 17.12.08, 11:58 ale gapol ze mnie zapomniałam podać adresu gwendolina@wp.pl jesli ktos zna jakis fajny niedrogi hotelik z basenem albo apartament dla 5 osób w lipcu.byłabym ogromnie wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
geniu18 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. 04.08.11, 12:40 witaj, wybieramy się za dwa tygodnie do Malgrat. Możesz powiedzieć jakie jest połaczenie do Barcelony? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.hypernet.biz.pl 26.05.12, 16:22 witaj, są tam jakieś dyskoteki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ili Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.12, 16:54 Malgrad i S.Susana to właściwie jedno. Jest kilka dużych dyskotek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 12:19 Hej! Chciałabym wybrać się tam we wrześniu. Jestem studentką i zastanawiam się czy jest to typowe miasteczko wypoczynkowe dla rodzin z dziecmi, czy są tam jakieś dyskoteki,kluby??.. życie nocne;p ?? Generalnie czy mozna się tam fajnie bawić i spędzać czas wieczorami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morphic Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 17:16 Generalnie idąc w stronę Santa Susana przy głównym deptaku jest dyskotek od groma. Zależy w jakim hotelu się zatrzymasz. Jeśli będzie to Reymar Playa to dyskoteki masz po obydwu stronach od hotelu (więcej po prawej). W razie pytań pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
basik_o Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. 05.08.08, 10:03 Witam serdecznie mam pytanie wybieram się własnie na wakacje, będę w hotelu MONTEPLAYA. Proszę o jakieś informacje na ten temat. Wielkie dzieki pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morphic Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:13 Hotel leży bezpośrednio przy hotelu Raymar Playa, w którym my byliśmy. Jest to 4-piętrowy, dwuskrzydłowy budynek. Będziesz miała trochę kiepskie widoki, bo z jednej strony zasłania go 7-piętrowy hotel Raymar Playa (w najlepszym przypadku będziesz miała widok na jego basen oraz pasaż Martin oraz gdzieś pomiędzy drzewami - na morze. Z drugiej strony na bloki mieszkalne. W środku nie byłem ale hotel ma ładne wejście (brama i posadzka marmurowa, dwupoziomowy basen (z czego wyższy w formie brodzika z jednej strony ma szybę (widać go z wnętrza sklepu z pamiątkami MataHari). Na dachu tego sklepu taras słoneczny. Jeśli chodzi o pokoje to ponoć są spoko -duże łóżka, w miarę sympatycznie urządzone . Za pilota do telewizora płaci się 10 Euro kaucji zwrotnej, w pokojach centralna klimatyzacja (z opowieści współwycieczkowców). Nie wiem jak w tym hotelu, ale w naszym drzwi były na kartę, którą po wejściu do pokoju trzeba było umieścić w czytniku przy drzwiach, aby włączyć prąd. Na balkonach macie stolik z krzesłami (my mieliśmy niestety tylko krzesła). Co do jedzenia to wędliny są praktycznie tylko słone,podobnie jak sery. Ponadto Hiszpanie mają zwyczaj wszystko smażyć na oliwie z oliwek, stąd też większość mięs jest tłusta. Po drugiej stronie ulicy kursuje kolej Renfe relacji Blanes-Barcelona ale praktycznie nie przeszkadza, gdyż jest w miarę cicha (stacja znajduje się na starym mieście - po wyjściu na pasaż kierujcie się w lewo, aż do rondka z kotwicą, a następnie przedłużeniem pasażu na stare miasto. Bilet do Barcelony kosztuje 3,10 Euro , w obie 6,20 od osoby, kupując mówicie "Dos bijetes de ida i buelta para Barca" (czyta się tak jak napisałem) bo kasjerka ni w ząb po angielsku. Waszą rezydentką pewnie będzie Jola Rzegocka - bardzo rzetelna i sumienna osoba. W razie dodatkowych pytań piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
basik_o Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. 07.08.08, 10:17 Wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź. W razie jakichkolwiek pytań z mojej strony napewno się odezwę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morphic Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 00:02 Nie ma sprawy. Nasunęło mi się jeszcze coś - odnośnie plaży. Aby się do niej dostać należy przejść najbliższym przejściem podziemnym pod torami. Sama plaża to żwirek o grubości ziaren do 2 mm. Z jednej strony fajnie, bo jak się przyklei lub dostanie na ręcznik to łatwo go usunąć. Jest jednak druga strona medalu - żwirek ten bardzo szybko się nagrzewa i można sobie łatwo poparzyć stopy. Po plaży radzę chodzić w klapkach, choć i w nich nie jest prostym usunięcie żwirku jednym ruchem stopy :D Plaża w niektórych miejscach załamuje się stromo schodząc w stronę morza. Co do samego morza to uważajcie, bo nagle robi się głęboko i zapomnijcie o płyciznach, dno jest w niektórych miejscach kamieniste, ale bez zadziorów i tym podobnych niespodzianek. Woda słona i to dużo bardziej niż w Bałtyku i niestety nie we wszystkich miejscach przy plaży stoją prysznice - posiedzcie po kąpieli na słońcu, aby woda na Was wyschła a później się szeroko uśmiechnijcie :D Postaram się kiedyś zebrać te wszystkie informacje do kupy i może nawet jakąś stronkę z nich zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dart Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 10:07 Witam jade do Malgrat w połowie lipca do hotelu Reymar playa napisz mi wszystko o tym hotelu podobno jest w nim centrum fitnes? Napisz też o miejscowości czy jest dużo barów i fajnych dyskotek.I czy są jakieś fajne atracje typu rejsy po morzu itp.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justizory Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. 11.09.09, 16:45 Jak znajdziesz się na dyskotece Tropicana w hotelu Cartagonova albow Waikiki, to pozdrów ode mnie murzyna o imieniu Baba. dzięki niemu moje wakacje w malgrat de mar były cudowne Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time_of_my_Lide Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.toya.net.pl 04.08.11, 11:24 Witam, we wrześniu jadę ze znajomymi do hotelu H Top Planamar w Malgrat de Mar. Czy ktoś był w tym hotelu i może podzielić się opinią? Wpisy i oceny w internecie są bowiem bardzo podzielone... W hotelu mamy wyżywienie HB, ile mniej więcej zabrać pieniędzy na wydanie? Chodzi przede wszystkim o rozrywki, napoje i alkohol...Może znacie jakieś godne polecenia markety, gdzie można kupić tego typu rzeczy po stosunkowo niskich cenach? Czy ktoś był w Malgrat we wrześniu?Jak jest z temperaturą? Z góry bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annsg Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.protonet.pl 11.03.13, 20:10 Witam, Zastanawiam się nad wyborem hotelu Planamar w Malgrat de Mar, czy jest godny polecenia? Z góry dziękuję za odpowiedź. pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melon Re: hotel Planamar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.13, 19:04 Sprawdź w wyszukiwarce" G " -Hotel Planamar Malgrad de Mar-, wyrzuci wiele miejsc, gdzie sobie poczytasz opinie. Nawet gdzieś tu na forum musi być jakaś jeszcze opinia, sprawdź wpisując nazwę hotelu w "szukaj" w temacie lub w treści. Stoi w dobrym miejscu,tuż przy głównej ulicy , od ogrodu ( basenu) raczej hałaśliwie bo przez głośniki leci muzyka na okrągło ale są pokoje z drugiej strony na plac i jakieś dalsze zabudowania.Remontowany w ub.roku, wg.mnie jak na 3* i za taką cenę jak np. w" N" to można jechać. Jedzenie też bez zarzutu choć w każdym sezonie może być inaczej - wystarczy, że zmieni się szef kuchni lub menadżer. Blisko do stacji kolejowej i plaży . Sieć H TOP nie należy do luksusowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santiago Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 15.03.13, 00:34 hmm z wszystkich hoteli co tam są to ten hotel jest jednym z lepszych :) nie polecam hotelu europa z powodu okropnego jedzenia he Odpowiedz Link Zgłoś
fiordymizrekijadly Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. 01.10.09, 17:55 A ja zapraszam do udziału w konkursie. Opisz swoją zagraniczną podróż, pracę lub naukę i wygraj iPoda! Sprawdź: www.zagraniczni.pl/czytaj/konkurs.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldonka Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: 77.255.140.* 30.11.09, 13:26 Czesc. wybieram sie w drugiej polowie maja do Malgrat i nie wiem czy pogoda wtedy mi dopisze. w prognozach z internetu widze ze jest ok. 22 stopnie. czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: 89.174.116.* 02.03.10, 17:06 cześć wybieram się do malgrat na przełomie czerwca i lipca do hotelu europa, czy wiesz może coś na jego temat i czy plaża w tym czasie jest pełna ludzi? dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dogismylife Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. 06.03.10, 15:48 Cześć. Czy może widziałas Hotel Quintasol ? w jakim rejonie leży ten hotel? Czy w Malgrat są sklepy jakieś stragany czy cos w tym stylu? Z góry dziękuje za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linaa_a Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: 62.122.236.* 29.03.10, 14:53 Hej. Właśnie jadę w tym roku do Malgrat de Mar, do hotelu Valles. Czy mogłabyś mi coś opowiedzieć o hotelu? i miejscowości? Czy jest tam duzo klubów i dyskotek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basza Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 12:44 linaa a w jakim terminie jedziesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linaa Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 15:18 04.08-15.08 a ty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keri2424 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 09:18 a ja jade juz za 2 tygodnie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martitas Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.bremultibank.com.pl 02.06.10, 11:57 ja wybieram się z koleżanką 12.06, więc jest szansa że sie wszyscy spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keri24 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.mielec253.tnp.pl 30.06.10, 22:43 ocilam z malgrat, jesli ktos ma jakies pytania sluze pomoca;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.10, 08:28 Witam! Interesuje mnie jakie sa ceny, w jakich sklepach robić zakupy w Malgrat i Sanata Susanna, co należy zwiedzić:) jade 25 sierpnia:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keri24 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.mielec.mm.pl 01.07.10, 20:38 w kwestii cen nie bardzo pomoge, bo ja praktycznie zakupow nie robilam, mielismy hotel z wyzywieniem i bylo tego tyle ze juz nie trzeba bylo dokupywac nic;) ale tak patrzac na produkty to ceny raczej podobne jak w polsce np nad naszym morzem! np piwko kosztowalo 0,70 euro ;-))) z wycieczek polecam: barcelone (kazdy musi tam jechac) rejs do tossa de mar (przepiekne widoki) marineland (park rozrywki z pokazem delfonów i lwowo morskich) Ja bylam na tych 3 wycieczkach i nie zaluje;-) jesli masz jeszcze jakies pytania pisz chetnie odpowiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FJKL Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.10, 09:05 Cześć! w jakim hotelu bylas? 10 sierpnia wyjeżdżam do Santa Susanna, slyszalem ze jest to polaczenie Malgrat de mar? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keri24 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.mielec.mm.pl 02.07.10, 09:42 bylam w hotelu PAPI, rzeczywiscie sansta susanna jest przedluzeniem malgrat dokladnie to nawet nie wiadomo w ktorym miejscu sie zaczynal-) od nas ludzie byly w santa susanna w hotelu riviera i bardzo sobie chwalili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar. Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: 91.150.140.* 02.07.10, 13:42 Jade do hotelu Reymar playa:)Bylismy wcześniej w Loret i bylo super! Miałem okazję być na trzech wycieczkach, które opisujesz:) heh ale skusimy się jeszcze na Barcelone napewno ekstra miasto:) z tego co zaobserwowalem Loret bylo wieksze od malgrat ale mysle ze w Hiszpani nie da sie nudzic! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rycho Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: 80.48.6.* 02.07.10, 20:35 Jeśli możesz napisz coś o samym hotelu Papi. Właśnie w nim się zatrzymam od 19 sierpnia. Proszę o informacje na adres ryszardw1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czuczu Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.chello.pl 04.08.10, 22:32 dokładnie, ja też zatrzymuję się w hotelu Papi na przełomie sierpnia i września, chętnie przeczytam Pani opinię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julkaa Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.tvkdiana.pl 10.08.11, 15:51 Jdę do tego hotelu 15.08 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time_of_my_Lide Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.toya.net.pl 12.08.11, 22:36 Julkaa, masz na myśli H Top Planamar czy jakiś inny hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teatrus Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.10, 11:05 Witam! Co zatem uważa Pani za największy atut miejscowości? A co uznaje Pani za negatywną stronę pobytu w tej miejscowości? W jakim hotelu Pani była i jak go Pani ocenia? Proszę o wieści na adres mailowy teatrksiaz@o2.pl. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie jedzcie tam Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 11:11 Smrod,brud,kutasowa i stara baba ne wejscu do stolowki i to nie prawda ze jessz co chesz tylko ci wyliczaja cytuje "frytki? ryba? mieso? dobre? starczy? a ty mowisz i mnp duzy ryby to on ci odpowie ile kilo? Sprzątaczki 0 zaangazowanie niektorzy mowili ze sprzataja czesc hotelu ktora nie ma widoku na morze.Odrazu mowie nei bierzcie pokoju z widokiem na morze jezeli chcecie spac w nocy!! Co pol godziny pociag albo jakies debile dra jape pijani zdjecie hotelu AT ZAWADZKIE JEST OD TYLU!! Hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.10, 11:47 a ja mam takie pytanko. Jestem w 19tyg.ciąży. Za tydzien wybieram sie na urlop do hotelu sorra daura w malgrat de mar. Mrtwie sie czy wytrzymam te upały,bo w polsce kiepsko sie czulam podczas tych upałów. Czy moze mi ktos napisac czy jest tam az tak zle,czy czuc ten upał-czy nie ma takiej duchoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balian z Ibelinu Sprostowanie i pytanie IP: 194.42.116.* 28.07.10, 15:46 Sprostowanie takie - pociągi do Barcy nazywają się rodalies de catalunya. Jak ktoś chce jechać do Figueras (Muzeum Salvadore Dali) jedzie do macanet meccanes i przesiada się w Renfe (innna strona www niż rodalies). Jeśli ktoś chce jechać do Montserrat (klasztor w górach) jedzie Rodalies na stacje Sants, z buta dla Placa Espanya i tam w FGC (inna strona www niż rodalies i renfe) linia R5. Sieć miejska Barcelony to TMB (inna strona niż wcześniej wymienione). A teraz pytanie - gdzie są remontowane tory. Czy jest problem z dojechaniem do stacji Sants. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.10, 21:09 witaj! O rany przerazieleś mnie gościu opinia o tym hotelu. miałam zamiar tam sie wybrać z zawadzkim , ale teraz mam duże wątpliwosci(: co z ta babą przecież to bufet szwedzki a nie stołowka w akademiku w czasach prl? czy możesz coś więcej napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 16:47 tez bylam w lipcu. jestem zachwycona :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.acn.waw.pl 02.12.10, 23:10 chcialabym się spytac jak wyglada komunikacja z tej miejscowosci? poza barceloną. czy mozna dojechac do girony, figueres, montserrat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwusia3 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.sm-rozstaje.pl 22.03.11, 06:43 Jadę w sierpniu do Sorra Daurada w Malgret. Czy mogę dostać kilka szczegółowych onformacji o tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adha Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: 85.11.92.* 15.06.11, 09:40 wybieram sie w czerwcu na costa brava, hotel monteplaya w malgret de mar, leci ktos w tym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: 92.23.248.* 25.06.11, 19:18 czytałem opinie o tym hotel jakie wrażenia jak ze sniadaniem czy sa warzywa jak pomidory ,ogórki itp. jak z napojami do posiłków jakie godziny posiłków co można zwiedzić jakie są ciekawe miejsca czy targi dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: 217.76.60.* 14.07.11, 09:28 Czy polecilabys jakis konkretny apartament w Malgrat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plażowiczka Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.infocoig.pl 20.07.11, 11:23 Ludzie Hiszpania jest CUDOWNA!! a zwłaszcza miejscowości turystyczne, nie zadawajcie głupich pytań, daję Wam gwarancje 100% że wrócicie b.zadowoleni!:))) hotel, jedzenie, plaża, morze - to nie jest ważne, cudowny jest ogólny klimat - ludzie - pogoda:))) więc przestańcie sie przejmować bo będziecie na bank chcieli wrócić tam za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slaw Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: 46.113.219.* 21.07.11, 12:10 Poszukuję info na temat hotelu H TOP Planamar 3 w Malgrat de Mar. Jak pokoje, obsługa, wyżywienie i czy w pobliżu jest jakiś market Odpowiedz Link Zgłoś
misiek991 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. 26.07.11, 17:41 Macie moze jakies info na temat cen w wypozyczalniach samochodow, w Malgrat, albo Santa Susanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Malgrat de Mar. IP: *.master.pl 27.07.11, 21:28 Jadę 4-15 sierpnia do Malgrat de Mar do hotelu Reymar - czy ktoś może jedzie w tym samym czasie w te okolicę ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Malgrat de Mar. IP: *.173.18.77.tesatnet.pl 27.07.11, 21:33 dokładnie w tymn samym czasie - Santa Susana - hotel Alhambra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Malgrat de Mar. IP: *.master.pl 01.08.11, 11:11 witam Anna - widzę, że to tylko 2km od mojego hotelu, może się zgadamy poprzez meila kaspin@wp.pl i się spotkamy na miejscu ?? ciao Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin80 Re: Malgrat de Mar. 08.08.12, 11:44 witam, ja jadę od 11 do 18 sierpnia do Lloret de Mar, jak coś podaję swój mejl: wucash1@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 08:28 świetny hotel :-) My byliśmy w innym hotelu ale do Alhambry chodziliśmy na występy hiszpańskiego zespołu.Grali najlepiej w całym Malgrat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Malgrat de Mar. IP: *.master.pl 02.08.11, 22:37 Czy są jakieś godne polecenia dyskoteki w samym Malgrat ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 08:11 Ja wróciłam z Malgrat w tamtym tygodniu wypożyczenie auta na 1 dzień kosztuje 50 euro. Dostajesz auto z pełnym bakiem paliwa i z pełnym bakiem musisz oddać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.cdma.centertel.pl 29.07.11, 00:17 wybieram się do Hotelu Palmar w Malgrat De Mar,ale dop pod koniec wrzesnia. Jakie są ceny na miejscu?? Ile warto zabrać euro ze sobą. A przy okazji jest jakies bezpieczne polączenie do Barcelony,zeby nie placic za wycieczke fakultatywna?? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 08:23 Niestety jest drogo. Malgrat to miasteczko typowo turystyczne więc ceny są wysokie.W knajpkach jedzenie jest 3-4 razy droższe niż u nas. Pojechaliśmy w 4 osoby (2 dzieci) i wydaliśmy trochę ponad 1.000 euro.(nie licząc hotelu) ale nie żałowaliśmy na nic. Warto poszukać supermarketów bo tam ceny są w miarę przystępne. Do Barcelony warto wybrać się kolejką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciuuuu Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 11:01 ja tez tam bylem i jest fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
misiek991 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. 16.08.11, 14:30 a bedzie ktos w terminie 19-24 sierpnia w Malgrat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.bielawa.vectranet.pl 18.08.11, 18:21 Ja i moj kumpel jedziemy od 22-30 sierpnia 2011 r. ile euro trzeba zabrac zeby starczylo na zycie mamy siadanie i obiadokolacje w cenie. i jak z morzem ciepłe czyste ? i gdzie sa tanie sklepy moze tos jedzie w tym terminie z biurem zawadzkie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajotka Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.12, 19:36 Biuro rainbowtours zaproponowało mi Reyemar Playa. Bardzo prosze o informacje o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & opinie o hotelach znajdziesz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.12, 14:30 opinie o hotelach na www holidaycheck.pl lub hotelcalkulator.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: opinie o hotelach znajdziesz IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.05.12, 20:00 czy ktoś wrócił z Malgrat de Mar? Chciałbym podpytać trochę i uzyskać świeże informacje. Jeżeli ktoś tam był i zwiedzał trochę na "własną rękę" nie tylko Barcelonę to proszę się ujawnić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: opinie o hotelach znajdziesz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.12, 21:14 pytaj... Odpowiedz Link Zgłoś
espa2012 Re: opinie o hotelach znajdziesz 27.05.12, 18:13 Pytaj. Ktoś odpowie. Ja wróciłem z Santa Susana. Zwiedzałem na własną rękę Barcelonę, ogrody botaniczne koło Blanes i malowniczą Tossa de Mar... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korolowa0 Re: opinie o hotelach znajdziesz IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 18:35 Ja tez sama zorganizowałam jakiś 4 lata temu zwiedzanie Barcelony 7 dni i potem wypoczynek na Costa Brava, kolejne 7 dni.W tym roku planuje powtórkę, Barcelona ponownie 7 dni i Costa Dorada 6 dni. W te rejony chyba się nie opłaca jechać z biurem podroży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: opinie o hotelach znajdziesz IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.12, 20:13 na Costa Brava jakie miejscowości zwiedzałas? możesz opisać co warto, może podpowiesz mi coś czego nie ma w przewodnikach... Odpowiedz Link Zgłoś
bajula Re: opinie o hotelach znajdziesz 13.06.12, 20:36 Gość portalu: oli napisał(a): > pytaj... Wybieram się do Malgrad de Mar 16.06.br. Chciałabym przy okazji zwiedzić Barcelonę. Jak można się tam dostać wybierając się na własną rękę i jak dojechać do centrum, ciekawych zabytków, a także na stadion camp nou ? Bardzo proszę o porady. Z góry bardzo dziękuję. pankoka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOROTHY Re: opinie o hotelach znajdziesz IP: *.as13285.net 17.06.12, 19:56 JAK TRAFIĆ DO BARCELONY Z MARGRAT DE MAR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Malgrat de Mar - Barcelona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.06.12, 21:12 Koleją RENFE co 1/2 godz za 4,30 euro . Jedzie ok.1 godz. Wysiadasz na Placa de Catalunya ( najczęściej ) Bilet najlepiej kupić w dwie strony . Bez problemu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: opinie o hotelach znajdziesz IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 12:09 Mam pytanie o ceny w sklepach i barach na malgrat ile kasy trzeba wziasc na 2 tyg? mniej wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tibby Re: opinie o hotelach znajdziesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.12, 14:58 Ja wróciłam parę dni temu z Malgrat, dużo zwiedziałam na własną rękę, m.in Barcelonę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: opinie o hotelach znajdziesz IP: *.ip.netia.com.pl 13.06.12, 15:17 co zwiedzałeś oprócz Tossa, Blanes, Lloret i Barcelony? Coś polecasz ? W Barcelonie jak się poruszałeś - metro czy pieszo? Odpowiedz Link Zgłoś
espa2012 Re: opinie o hotelach znajdziesz 18.06.12, 05:45 Odpowiem w sprawie Barcelony. Większość można zobaczyć poruszając się na piechotę. W moim przypadku jednego dnia zaczynałem od Camp Nou wysiadając z Renfe na stacji Sants (dojście do stadionu jakieś 15 min). Potem metrem wracałem do centrum (stacja Diagonal) i dalej na piechotę: Passage de Gracia, Barri Gotic, katedra, Łuk Triumfalny, Park Cytadela, L'Aquarium, La Rambla i powrót z Placu Katalonia. Innego dnia rozpoczynałem od stacji Arc de Triomf i na piechotę Sagrada, szpital, Park Guell. Potem metrem do Wioski Olimpijskiej i dalej na piechotę: promenada, La Barcelonetta, kolejka linowa, wzgórze Montjuic, obiekty olimpijskie, Wioska Hiszpańska, Pałac, fontanny, arena, park Joan Miro i powrót Renfe ze stacji Sants. Wprawdzie upał dawał się we znaki (prawie połowa maja) ale jakoś daliśmy radę. Jednorazowy bilet na metro kosztuje 2 euro. Tak więc jeśli porównasz mój opis z mapą to zobaczysz, że poruszanie się na piechotę to najlepszy sposób na Barcelonę. Również dlatego, że oprócz opisanych w przewodnikach zabytków, po drodze spotyka się naprawdę bardzo ciekawą architekturę... Oczywiście zawsze można też skorzystać z jednej z trzech autobusowych linii turystycznych - to chyba dobre rozwiązanie na upały dla kogoś, kto nie lubi lub nie może za dużo chodzić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tibby Re: opinie o hotelach znajdziesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.12, 17:02 Bardzo polecam Tosse de Mar, przepiękne widoki na klify. Podobno najładniejsze miasteczko na Costa Brava. Z Blanes jedzie tam autobus (cena 3, 20 euro w jedną stronę) po drodze też są fajne widoki. W Blanes są fajne ogrody, można w nich spędzić parę godzin: roślinność śródziemnomorska i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
espa2012 Re: opinie o hotelach znajdziesz 05.07.12, 15:56 Pytaj. Na początku maja byłem w Santa Susana. Zwiedzałem na własną rękę ogrody botaniczne koło Blanes, Tossa de Mar i Barcelonę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia24 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 21:37 mam opłacony pobyt i wyżywienie - śniadanie, obiadokolację, jak kształtują się ceny w knajpkach i sklepach ( np. woda mineralna, soki, owoce). Ile pieniędzy powinnam posiadać, licząc z wycieczką do Barcelony? Odpowiedz Link Zgłoś
espa2012 Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. 18.06.12, 22:57 Coca-cola 2,50 za szklankę w knajpie a 1 euro w Carrefourze. Kalmary w cieście 5,50 - 7 euro. Dzbanek Sangri (1 litr) ok 10-12 euro. Woda 2l w Lidlu 0,40 euro. Wstęp na Camp Nou 19 euro (dziecko 15,50). Zdjęcie z pucharem 18 euro L'Aquarium 15,50 euro kolejka linowa z portu 10 euro Muzeum Czekolady ok. 4 euro bilet jednorazowy na metro 2 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: IP: *.ip.netia.com.pl 19.06.12, 09:30 ja mam własnie 2 posiłki wykupione. Jak cenowo wygląda takie dojadanie na mieście typu KFC czy Mcdonald ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: Właśnie wróciłam z Malgrat de Mar. IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.12, 17:40 Superpromocja do 15 lipca na wyjazdy do Hiszpanii-Costa Brava!!!!!!!!!!!!! wyjazdydlastudentow.pl/oferta/4/hiszpania.html Odpowiedz Link Zgłoś