dajdziuba 19.11.12, 07:39 Witam. :) Ciekawi mnie co budują przy ul Jeździeckiej, mam na myśli głębokie wykopy... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pokazhontaz Re: xxx 19.11.12, 08:26 dajdziuba napisała: > Witam. :) Ciekawi mnie co budują przy ul Jeździeckiej, mam na myśli głębokie w > ykopy... Coś pewnie muszą położyć przed zrobieniem chodnika, którego już ciągną od ronda. Odpowiedz Link
dajdziuba Re: xxx 19.11.12, 11:31 Pewnie tak, ale tak głęboko... pewnie grunt grząski i tak głęboko muszą umacniać? Odpowiedz Link
pokazhontaz Re: xxx 19.11.12, 12:24 dajdziuba napisała: > Pewnie tak, ale tak głęboko... pewnie grunt grząski i tak głęboko muszą umacni > ać? Obstawiam konieczność wykonania odwodnienia/kanalizacji. Odpowiedz Link
bylemwanglii Re: xxx 19.11.12, 19:02 dajdziuba napisała: > Pewnie tak, ale tak głęboko... pewnie grunt grząski i tak głęboko muszą umacni > ać? Chyba tak - dzisiaj jechałem to stawiali szalunki i było widać zbrojenie - pewnie nie chcą, żeby działki, które są lekko wyżej na ścieżkę zjechały. :) Odpowiedz Link
wojtek2000 Re: xxx 19.11.12, 18:52 a już liczyłem na metro do centrum :) a przepraszam chodnika jeszcze nie ma :) Odpowiedz Link
lesz1411 Re: xxx 20.11.12, 21:19 Witam. Wykopy są dlatego takie głębokie ponieważ będzie tam mur oporowy który zapobiegnie osuwaniu się ziemi. Jednak na zebraniu wiejskim jeden z mieszkańców słusznie zauważył ze powinno być tam zrobione odwodnienie . Wójt powiedział ze na tym etapie można jeszcze zrobić to i obiecał ze będzie wnioskował o to do inwestora. Dodam , ze inwestycja jest prowadzona w pasie drogi ulicy Jeździeckiej , która leży w granicy miasta Bydgoszczy i jest realizowana przez miasto Bydgoszcz. Pozdrawiam. L.K Odpowiedz Link
niemczxyz Re: xxx 10.12.12, 08:52 Czy to prawda ze ścieżkę rowerową przestali budować na wniosek mieszkańców którzy mieszkają obok tej ścieżki i już koniec tej inwestycji ? Odpowiedz Link
pokazhontaz Re: xxx 12.12.12, 14:52 niemczxyz napisał: > Czy to prawda ze ścieżkę rowerową przestali budować na wniosek mieszkańców któr > zy mieszkają obok tej ścieżki i już koniec tej inwestycji ? 3 dni temu ustawiali barierki na początkowym fragmencie, obstawiam, że resztę zrobią na wiosnę. Barierki "budowlane" nadal stoją więc raczej nie zrezygnowali. Odpowiedz Link